Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar,

Bu bölümün "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" olması hasebiyle ara ara bazı ateistler burada çeşitli yazılar yazıyor veya çeşitli sorular soruyorlar. Bununla ilgili olarak dikkate almak isteyen arkadaşlara ve yazı yazacak, soru soracak ateistlere bir kaç acizane önerim var.

Amacımı doğrudan söylüyorum ki, öncekiler gibi üstü kapalı veya sağ gösterip sol vuranlar gibi olmasın; yoksa sizlere öğüt verecek değilim, elbette siz nasıl davranacağınızı bilirsiniz, o yüzden kusuruma bakmayınız.

Ateistler İçin

Forumda bir süre önce yine bir hararet ortamı yaşanmış ve sünnetin Yahudilikten geldiğini söyleyen bir ateist ortalığı karıştırarak, cevabıyla ilgilenmediği bir takım sorular sormuş. Örneğin "Muhammed 40 yaşına kadar hangi dine mensuptu" gibi. Hatta akabinde, "o zaman bana da 40 yaşına kadar hiç bir dine mensup olmama müsade edin lütfen, bunu sizden rica ediyorum" şeklinde bir cümle kurmuş. Ya da buna benzer, aslında cevabını önemsemediği bir çok soru.

Öncelikle, sen ateist arkadaş, bu soruların cevabını zaten biliyorsun. Bilmediklerin ise, yaklaşık 1000 yıldır araştırma ve soruşturma konusu. Dolayısıyla da binlerce kitap, bunların içinde binlerce fikir var. Hem ateistler tarafından yazılanları var, hem de bu dinin inananları tarafından, hem de sizin deyiminizle uzman bilimadamları tarafından. O halde burada bu soruyu sormanın amacının cevabını öğrenmek olmadığı kesin. Hatta bu sorular peygamberin bizzat kendisine de soruluyordu. :) Yahudi din adamları gelip onunla sohbet ediyorlardı, kimisi müslüman olup dönüyordu. Şimdi Yahudilerin bile iddiada bulunmadıkları şey hakkında neden Yahudiler üzerinden siyaset yapıyorsun? (Ki zaten Yahudilik ateizm değildir, müslümanlar iki dinin de tek ve aynı yaratıcıdan geldiğine inandıklarına göre, sünnetin hem Yahudilikte hem de müslümanlıkta olmasının ne yanlış tarafı olabilir ki?) Yoksa 1000 yıldır yazılan şeyleri fark edemeyecek kadar, tarihi idrak etmemiş misin? Şüphem yok ki bunlardan haberin var, yine şüphem yok ki, bu soruları burada sormakla, istediğin türden bir cevap alamayacağını da biliyorsun. O halde senin amacın soruya cevap verilememesi ve büyük bir tartışma çıkmasını sağlamak.

Halbuki sen bilmiyorsun ki, burada cevabını bilmeyen, o 1000 yıllık araştırmaları incelemekten yoksun değil. Senin bunu sormanla "bilemeyecekleri bir şey sordum, akılları bulanacak, dinlerinden şüphe edecekler" şeklindeki amacının yerine gelmeyeceğini buradan anlaman gerekiyor. Eğer o kimse bilenlerden ise, zaten nerede neyi arayacağını bilir ve senin sorularına gerçek cevapları kendi içinde vererek seni umursamaz. (Zira sana cevap vermesine gerek yok, çünkü seninle aynı kötü niyete sahip olanlar, yüzlerce yıldır aynı yöntemi uyguluyorlar, aynı soruları, özellikle bilmeneyen kişilere tekrar tekrar soruyorlar ve cevabı bilen birine rastladıklarında arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Bu forumda daha önce örneği çok oldu, hacıcavcav, gollum gibi. Zira onlara cevap verildiğinde hemen konu değiştiriyorlardı. :) Ya da konuyla ilgisi olmayan başka sorular soruyorlardı. Hatta bir seferinde tuzak kurmaya çalışırken kendi kazdığı kuyuya düştü ve afallayarak "sizin tanrıyı bilinmeyen, bilimsel olarak çözülememiş şeylerde aramanız gerekmiyor mu" gibi bir soruyla bu şaşkınlığını dile getirmişti. Yani müslümanların aklını bulandırmaya çalışırken kendi aklı bulanmıştı. Onun zannına göre, bir şeyin bilimsel açıklamasının olması demek, müslümanların artık o şeyin tanrıdan olmayacağına inanması demek. :) Yani sanıyordu ki, bir şeyin bilimsel bir açıklaması varsa, o şey tanrısal olamaz. Halbuki bizim de bilimsel açıklama yaptığımızı görünce allak bullak olmuştu aklı.)

Yok eğer o müslüman bilmeyenlerdense, yine senin bu sorularınla aklı bulanmayacak, bilakis onun dinini öğrenme isteğini kamçılamış olacaksın ve 1000 yıldır yazılıp çizilen tarihi okuyacak, araştıracak, sen de amacının tam tersi bir sonuca ulaşmış olacaksın.

Herşeyden çok şaşırdığım bir şey var, eğer ateistsen, neden sürekli, hiç bıkmadan, usanmadan müslüman forumlarında sorular soruyorsun, tartışmalara katılıyorsun.. (Şahsi değil, tüm ateistleri kasten konuşuyorum.) Halbuki madem tanrı yok, rahatına bakman gerekmiyor mu? Hatta müslümanlardan daha çok ilgileniyorsun tanrıyla. Bunun ancak iki mantıklı açıklaması olabilir. Ya için huzur bulamıyor bir türlü, kendin rahatsız olduğun için başkalarını da rahatsız etmek istiyorsun, ya da pis bir amaç için kitleleri yerinden oynatmaya çalışıyorsun.

İkinci olarak, müslümanlardan "rica" istemen, yine bu iki ihtimalden başka bir ihtimal olmadığını ıspatlıyor. Çünkü "ben de 40 yaşına kadar herhangi bir dine mensup olmadan yaşamak istiyorum, sizden bu hakkı rica ediyorum" derken, sen kendin bilmiyor musun kendi inancın için kimseden ricada bulunman gerekmediğini? :) Elbette biliyorsun, herkes istediğine inanır, o halde neden "sizden rica istiyorum" diyesin? Şüphesiz, bu ricanın, kendince müslümanların aklını bulandırmak niyetinden başka bir amacı olamaz. Belki de müslümanlara "hakkaten ya, Muhammed niye 40 yaşına kadar dinsizdi, o zaman ben de dinsiz olabilirim" dedirteceğini düşünüyorsundur, kim bilir. :) Oysa yukarıda söylediğim gibi, müslümanların bilenleri, zaten dinsiz olmadığını, yani senin oyunlarını biliyorlar. Müslümanların bilmeyenleri de zaten senin iddialarını yalanlamak için okuyorlar ve yine sadece kitlelerden kendine nefretten başka bir şey toplamış olmuyorsun. Her iki durumda da hüsrandasın.

Bütün bunları yaparken, müslümanlara "sevgili kardeşlerim" diye hitap ederek muhtemelen daha sonra çıkacak tartışmalarda mazlum rolünü oynayabilmeyi amaçlıyorsun. Zira birilerinin değerleriyle alay etmenin, onları kötülemenin nasıl bir gergin ortama yol açacağını da biliyorsun. O yüzden söze "sevgili kardeşlerim" diyerek çıkan gerginlikte payın olmadığını, senin gayet yumuşak olduğunu ve müslümanların sana saldırdığını vs iddia edebileceksin. Halbuki müslümanlar senin bu samimi olmayan tavrının da farkında. :) Zira müslümanlarla dalga geçmek için açtığınız sitelerde küfürler, hakaret ve alaylar havada uçuşurken, başka siteye geçtiğinde böyle "tatlı" bir dil kullanman çok trajikomik. Müslümanlar senin aynı kişi olduğunu farkındalar, senin girebildiğin sitelere onlar da giriyorlar zira. :)

Sonuç olarak, sen herhangi bir ateist arkadaş, tanrı yoksa, içindeki bu huzursuzluğu bir kenara bırak ve hayatını yaşa. Herhalde sonu belli olan ve miktarı kısa olan bir dünya hayatını, hiç bir karşılık olmadan, müslümanları kendince "doğru" yola sevk etmek için harcıyor olamazsın? Yani "bu müslümanlar tanrı diye bir şeye inanıyor, yazık şunlara gerçeklere açıklayayım" diyemeyeceğin açık. :) Gerçekten inanmıyorsan, o halde neden hayatını tanrıyla zehir ediyorsun? Sürekli müslüman forumlarında tanrı peşindesin. :) Hayat geçiyor, senin düşüncene göre ömür sadece ortalama 60 yıllık bir şey. Yani senin inancına göre hayat sadece bu dünyadan ibaret, o halde niye olmayan şeylerle harcıyorsun ömrünü, yazık değil mi? Zaten topu topu üç beş yıl yaşayacaksın, sefasını sür, ne gerek var tanrı gibi, melek gibi olmayan şeylerle vakit kaybetmeye?

Müslümanlar İçin

Abiler, kardeşler, siz de dikkat etmişsinizdir, her seferinde bu gibi olayların başı ve sonu aynı gelişip bitiyor. Her seferinde aynı sorular soruluyor. Sizler de olayın farkındasınız. O halde neden her seferinde aynı cevapları verip aynı tartışmalara giresiniz? Bırakın kendi içlerinde devinip dursunlar. Sizler zaten gerekli araştırmaları okuyarak, mütalaalarla öğreniyorsunuz, bilmediklerinizi tartışıyorsunuz.

Bir ateistin peygamberimize dil uzatmasıyla peygamberimizin makamında bir azalma mı oldu? Keza bir çok şahıslar Allah'a da küfür ediyorlar. Allah onlara zaman vermiş ve ayetinde, "kendilerine süre verdiklerimiz ömürleri uzun olduğu için sevinirler, oysa biz onlara süre verdik ki günahlarını arttırsınlar" mealinde olayın aslında ne olduğunu buyurmuş. Yani Allah onlara günahlarını arttırmaları için zaman vermiş, varlıklarına müsade etmişken, siz neden kendinizi yorup da onlarla zaman kaybedesiniz?

Hatta bazı kardeşler ateistlerin bu dünyada fazlalık olduğunu söyleyecek kadar abartıyorlar ve kendileri de günaha giriyorlar. Zira Allah onlardan nimetini esirgemiyor. Çünkü sadece Rahim değil, aynı zamanda Rahmandır da. Yani Allah onları yaratmışken, onları yaşatıyorken, yaşamaları için gerekli ortamı hazırlamışken, yani bu hayatı onlara Allah vermişken, bizim bu dünyayı onlara çok görmemiz reva mı? Allah'ın kararına mı karşı çıkıyoruz? Hatta Allah zaten kutsi bir hadiste, "eğer dünyanın bir sineğin kanadı kadar kıymeti olsaydı, ondan kafirlere bir şey vermezdim" buyuruyor. O halde sizin için dünyanızda ve ahiretinizde hayırlı olan için uğraş verin; birilerinin dil uzatması sizi üzmesin, yormasın.

Forum İçin

Her seferinde yasaklanan bu ateist arkadaşlar, kendi forumlarında zaten yeteri kadar alay ediyorlar müslümanlarla. Yasaklandıkça da bağışıklık/tecrübe kazanıyorlar ve her seferinde daha "tatlı" bir dille geliyorlar. :) Örneğin grip virüsü neredeyse her sene yenilenir ve önceki dönemin ilaçları bu virüse etki etmez, çünkü artık bağışıklık kazanmıştır. Halbuki biz onu bulsak, yine ortadan kaldırırız, çünkü eski ilaçlar ona etki etmiyor diye onun virüs olmadığını söyleyemeyiz. Dolayısıyla niyeti belli olan bu tür şeylere, sırf dili tatlı diye müsade edilmesi anlamsız. O halde baştan, konunun uzamasına hiç gerek olmadan sonlandırılması ve hatta silinmesi çok makul.

Ateist arkadaşlar çıkıp "siz kitlelelerin uyanmasını istemiyorsunuz, ondan silmek istiyorsunuz" diye politika yapabilirler. Şimiden cevap veriyorum, sizin zannettiğiniz gibi olsa, bu yazıyı aleni olarak buraya yazabilir miyim? :) İkinci olarak, ben kendim zaten bu forumda sayfalarca yazıştım ateistlerle. Halbuki her cevap verildiğinde kaçıp gittiler veya konuları değiştirerek, sorularla karıştıramadıkları akılları kavram karmaşasıyla karıştırmaya kalkıştılar.

Zaten önceki konuşmalarımız, fikir alış verişlerimiz zaten gösteriyor ki, hiç kimseye kötü niyet göstermemiş müslümanlar. Bilakis hep kötü niyet, aşağılama, hakaret görmüş. Hatta link verdikleri forumlara bakın, sadece müslümanlarla dalga geçmek için siteler açmışlar, oralardan buralara gelip o kötülüğü heryere yaymaya çalışıyorlar. Müslümanların bu tavrı gösteriyor ki, gerçekten sorduğunu öğrenmek niyetiyle, ister ateist olsun, ister Yahudi olsun, hiç kimseye kötü davranmadan istediği bilgi verilmiş ve verilir de. Yani illa ki müslümanlığa geçmesi ve İslam'ı kabul etmesi gibi bir beklenti yoktur sorulara cevap verirken. Bunun için sadece uygun bir yöntem kullanması yeter.

Örneğin ben önceden yasaklanan üye hacıcavcav'a, "kardeşim madem soru soruyorsun, gel cevap vereyim" dediğimde, "ne güzel forumda eğleniyoruz işte" diyerek açıkça niyetini belli ederek konuşmayı reddetmişti. (Halbuki sorduğu soruya cevap istiyor olsaydı niye konuşmayı reddetsin?) Yani sorularına cevap arayan, cevabı verebilecek yere gider; eğer illa ki kişisel konuşmayı reddediyorsa, belli ki tek niyeti ortalığı karıştırmak veya başka pis amaçlara hizmet etmek. O halde baştan "kardeşim niyetin dinlerle ilgili araştırma yapmaksa, önce 1000 yıllık tarihi araştır, bu forumda 1000 yaşında kimse yok, eğer onları araştırdıysan, gel kişisel münazara yapalım, istediğin şey bizde varsa sana verelim" denilerek, bu tür konular doğrudan silinebilir.

Sevgi ve saygılar.
Hiç bir zaman sormaktan ve öğrenmekten korkmayanlara.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yazını baştan sona okudum.Bahsi geçen kişi ve kişiler küçük bir tatile çıkmışlar sanırım:)

İyi ir müslüman bilioyrsa senin de dediğin gibi güzel bir şekilde cevap vermeli ve yine iyi bir müslüman bilmiyorsa,araştırmaya başlamalı..

Her ikisinde de karlı çıkacaktır..

Yazı için teşekkürler.

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah[cc]razı olsun
yanlız bir konuya dikkatini çekeceğim
kafirmi dinsizmi ateistmi korkmam ve bir yerde o batıl fikrini savunduğu için saygı duyarım onurludur hiçbir şeyin ardına saklanmazlar
ama münafık ve ehli sünnet vel cemaat dışı sapık inanışlar?
geçenlerde konu açtım reddiyeler yayınlandı en büyük nini tv miz ve islamcı!!gazetemiz bunların işgali altında hayızlı kadına hac yaptırıp namaz kıldıranlar hadise ihtiyacı olmayanlar Efendimiz [sav]yi basit[haşa]görenler aynı hassasiyeti bunlarada gösterelim
özellikle tv deki karaman ın koyunlarına kendini islamoğlu sananlara
http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ve-ahlak-bilgisi/72113-islamoglunun-gerekceli-meal-kitabinda-bir-ayetin-inkari%5Bcubbeli-ahmed-hocaefendi%5D.html
http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ve-ahlak-bilgisi/72072-muminlere-nasihatler-1-a.html ve diğer 4 yazı

delx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir ateist olarak ifade edebileceğim tek şey;

kamil (iyi vasıflara sahip ya da sizin tanımızla insan gibi) insan iseniz öyle kalın ya da öyle olun ve kendinizi hiçbir konuda sömürtmeyin.

saygılarımla

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Elmacık farkı.

Harika bi yazı teşekkürler.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

kamil (iyi vasıflara sahip ya da sizin tanımızla insan gibi) insan iseniz öyle kalın ya da öyle olun ve kendinizi hiçbir konuda sömürtmeyin.

saygılarımla

Bir müslüman olarak ifade edebileceğim bazı şeyler:İslamın doğuşu sırasında o günki teknolojiyle bilinmesi mümkün olmayan doğa olaylarının(Dağların depremleri engellediği,atmosfer tabakası ve görevleri V.B)Kuran-ı Kerimde açıkça yer alması ilginizi çekebilir.Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür elbete.Kimi aynaya bakar vücudunun tasarımı bile onun imanını kuvetlendir.Çünki o aynada kendine BAKMIYOR aynada kendini GÖRÜYORDUR.

Gel, Yine Gel !
Ne olursan ol, Yine Gel !
ister Kâfir ol , ister putperest ol, ister Mecusi ,
istersen yüz kere bozmuş ol tövbeni …
Yine gel ! Bizim dergahımız umutsuzluk kapısı değil;
Umut kapэsıdır.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İlk defa bir yazıya bu kadar deyim yerindeyse (yerinde) harfi harfine katılıyorum, sözlerinden bazı yerlerden alıntı yapıp düşüncelerimi paylaşacaktım ama o kadar içi dolu bir yazıki okudukça alıntı yapılası bir çok yön gördüm ve zaten cevaplar hali hazırda verildiği için vazgeçtim.

Bu yazıyı hazırlayan kişiye aklına ve fikrine sağlık diyorum, güzelden öte doğruluk oranında mükemmel açıklamalar var içinde anlayana, hatta bir daha bu tür konular açan birileri olursa okuması için bu yazıya yönlendirilebilir fikrini savunuyorum güzel bir kaynak olmuş.

delx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili zorhak,

Ben onları islamla ilgili bir tartışma veya fikir alışverişi oluşsun diye yazmadım. Yaşam içerisinde kamil insan vasfına ulaşıp adil, eşitlikçi ve herkese açık bir yapıya ulaşma gereğine vurgu yaptım.

Bir yanlışı düzeltmeye dair not : Mevlana resmi ile alıntıladığın cümleler Mevlana'ya ait değildir. Buna dair bilgi aşağıdadır. Dilersen araştırabilirsin;

Gel, Yine Gel !
Ne olursan ol, Yine Gel !
ister Kâfir ol , ister putperest ol, ister Mecusi ,
istersen yüz kere bozmuş ol tövbeni …
Yine gel ! Bizim dergahımız umutsuzluk kapısı değil;
Umut kapэsıdır.

Şiirin anlamı değişti
23 Kasım akşamı geç saatlerde başlayan ve 24 Kasım'ın ilk gün ışıklarına kadar devam eden bir TV programı pek çok kişinin ezberini bozdu. Habertürk televizyonunda yayınlanan Teke Tek programının konukları gazeteci Murat Bardakçı ile tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'ydı.

Osmanlı tarihinden başlayıp güncel meselelere kadar uzanan programda bir ara söz döndü dolaştı Orhan Pamuk'a geldi. Hemen ardından da izleyicilerden e-mail'ler gelmeye başladı Teke Tek'e. Bu e-mail'lerden bir tanesinde bir izleyici Mevlana Celaleddin Rumi'yi intihal yapmakla suçluyordu: Bir başka şairin dizelerini Mevlana kendi kitabında kaynak göstermeksizin yayımlamıştı. Bu, Mevlana ile özdeşleşen "Gel, gel ne olursan ol, yine gel / İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel / Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir / Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!" şiirinden başkası değildi. Programda ilk itiraz Prof. Dr. Ortaylı'dan geldi; "Ne münasebet. Mevlana'nın hiçbir kitabında bu dizeler bulunmaz. Bu şiir Mevlana'dan sonra ona isnad edilmiştir. İntihal suçlaması mesnetsizdir" dedi. Murat Bardakçı da şiirin Ebu Said Ebu'l Hayr'a ait olduğunu söyledi. Şiir de zaten bizim anladığımızın dışında başka manalar da taşıyordu ve bu Farsça aslında yapılan kelime oyunlarının arkasına saklanmıştı. Ebu'l Hayr burada "gel" derken "pişman"lıkla eş anlamlı bir kelime kullanmış, çağrısını aslında "İslam'a gel" olarak yapmıştı.

saygılarımla

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar.

saygılarımla

Konuya müdahil olduğuna göre az çok bilirsin diye düşünüyorum. Müslümanın ilkesi budur aslında. Bir çok müslüman bu ilkenin aksine hareketle, kendisi kaybeder. (Tabi buraya küçük bir not da ekleyelim, bir kimsenin çözmesi zor bir matematik sorusunu çözememesi veya yanlış bilmesi demek, matematiğin kendisinin yanlış olduğu demek değildir.)

Ve bu yazıyı da, tam olarak senin söylediğin noktaya değinmek için yazdım, yani aynı yere işaret ediyoruz. Ancak bir farkla, muhtemelen sen sadece dini kullanarak insanları sömürenleri kastederken, ben aynı zamanda bir çok ateistin hayalindeki sömürüleri ve bunlar için forumda yaptıkları türlü oyunları da kastettim.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Gözlerim ağırdığı için tamamını okuyamadım ama kaydettim gerçekten güzel bir yazı okuudğum kadarıyla...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güzel bir yazı tabi anlayana çok şey anlatıyor.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Özenle hazırlanmış bildiriniz için teşekkürler Elmacik..
Artık oyuna gelmeyelim ve acemi forumcuları da özel mesajla uyaralım.
Ancak uzun süredir ateist kışkırtması görmüyorum.
Sanırım forum bağışıklık kazandı :D
Onlar da başka bağışıklık kazanmamış bir foruma yöneldiler ^_^

Böyle benzetmeyle anlatınca herşey ne kadar da berraklaşıyor..

---------------------------------
imza
no, no, i am not a cyborg... i am a human like u Boomer ?!? :wacko:

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Halbuki sen bilmiyorsun ki, burada cevabını bilmeyen, o 1000 yıllık araştırmaları incelemekten yoksun değil. Senin bunu sormanla "bilemeyecekleri bir şey sordum, akılları bulanacak, dinlerinden şüphe edecekler" şeklindeki amacının yerine gelmeyeceğini buradan anlaman gerekiyor. Eğer o kimse bilenlerden ise, zaten nerede neyi arayacağını bilir ve senin sorularına gerçek cevapları kendi içinde vererek seni umursamaz.

Yaaa elmacik sen ne mübarek adamsın. Bu yazıyı hazırlayan parmakların dert görmesin allah senden razı olsun. Bilinçli müslümanın hali başkaa. Ve ayrıca yukarıda da belirttiğin şekilde davranan çok müslüman var. Bunlara bende dahilim.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Müslümanlar İçin

Abiler, kardeşler, siz de dikkat etmişsinizdir, her seferinde bu gibi olayların başı ve sonu aynı gelişip bitiyor. Her seferinde aynı sorular soruluyor. Sizler de olayın farkındasınız. O halde neden her seferinde aynı cevapları verip aynı tartışmalara giresiniz? Bırakın kendi içlerinde devinip dursunlar.
Yazı güzel olmuş yazan arkadaşın eline koluna sağlık yalnız ben şunu merak ediyorum ve sormak istiyorum. Onların bu hallerine göz yummak bizim ayıbımız demek değil midir ki? Dinimizi tam anlamıyla öğretememişşiz, dinimizi onlara yaşatamamışşız demek değil midir? Yarın ahirette bunun hesabını bize de sorarlar mı? Madem onların yanlış yolda olduğunu gördünüz duydunuz biliyordunuz doğru yolu bulmalarına neden vesile olmadınız derler mi?
:clover:

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazı güzel olmuş yazan arkadaşın eline koluna sağlık yalnız ben şunu merak ediyorum ve sormak istiyorum. Onların bu hallerine göz yummak bizim ayıbımız demek değil midir ki? Dinimizi tam anlamıyla öğretememişşiz, dinimizi onlara yaşatamamışşız demek değil midir? Yarın ahirette bunun hesabını bize de sorarlar mı? Madem onların yanlış yolda olduğunu gördünüz duydunuz biliyordunuz doğru yolu bulmalarına neden vesile olmadınız derler mi?
:clover:

Her koyun kendi bacağından asılır. Senin peygamber gibi bir tebliğ yükümlülüğün yok. İnanmayana karışma sen..Sen inan, sonra cennete git, 12-13 yaşlarında göğüsleri yeni çıkmış badem gözlü hurilerle sefa sür. İnanmayanlar ise kanlı irinli sular içip cızbız köfte gibi pişirilsinler...Boşver....

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her koyun kendi bacağından asılır. Senin peygamber gibi bir tebliğ yükümlülüğün yok. İnanmayana karışma sen..Sen inan, sonra cennete git, 12-13 yaşlarında göğüsleri yeni çıkmış badem gözlü hurilerle sefa sür. İnanmayanlar ise kanlı irinli sular içip cızbız köfte gibi pişirilsinler...Boşver....

Dün gece bir program seyrediyorum. Kadın amerikalı, 6 tane çocuk evlat edinmiş, hepsi uyuşturucu kullanan annelerin çocukları ve bazıları özürlü... Bütün vaktini bu sabilere adamış ve açıkca "ben tanrıya değil, insana inanırım" diyor.

Şimdi buradakilere sorsak, bu kadın, kafir ve cehennemde çatır çatır yanacak!

İnsan olmayı unutarak, 2-3 din egzersizi ile umduğunuz cenneti bulamazsınız beyler. Cennet'de, Cehennem'de bu dünyada. Film bittikten sonra sinemaya girmek için boşuna beklemeyin! faydalı olun, iyi insan olun, başkaları için iyi şeyler yapın. altıyüz bilmem kaç kere okunan arapça dualardan hiç birinize hayır gelmez.

Uyan sabah oldu!

cutterx

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Dün gece bir program seyrediyorum. Kadın amerikalı, 6 tane çocuk evlat edinmiş, hepsi uyuşturucu kullanan annelerin çocukları ve bazıları özürlü... Bütün vaktini bu sabilere adamış ve açıkca "ben tanrıya değil, insana inanırım" diyor.

İnsan olmayı unutarak, 2-3 din egzersizi ile umduğunuz cenneti bulamazsınız beyler. Cennet'de, Cehennem'de bu dünyada. Film bittikten sonra sinemaya girmek için boşuna beklemeyin! faydalı olun, iyi insan olun, başkaları için iyi şeyler yapın. altıyüz bilmem kaç kere okunan arapça dualardan hiç birinize hayır gelmez.

Uyan sabah oldu!

Olaya at gözlükleriyle bakmıyoruz biz de ama islamiyetin gerektirdiği şeyleri de görüp yapması lazım. Çünkü okuyup öğrenmemiş.Eğer öğrenebilseydi o beslediği insanlarda Allah'ı görebilirdi.okumak islam dininde ilk emirdir!Sana da tavsiyem bu yöndedir.Yanlış kişilerin yanlış kitaplarını okuyarak aklınızı bunaltmışsınız!

Ayrıca islamiyette adalet terazisi yanlış işlemez.O kadın belki de Allah'ın sevdiği kulu olabilir.Ama Allah'ı bilmeden?

Yani ben ateistleri anlayamıyorum.Öldüklerinde "pis pisine geldik öyle de gittik her şey bitti herşeyin sonu" diye mi düşünüyorlar.Sen zaten yazmışsın cennet de cehennemde burada diye.Oh ne güzel.Hayat sinema salonu bizlerde filmlerdeki oyuncu film bitince yok oluyoruz öyle mi?Tekrar dirildiğinde o yüzündeki ifadeyi görmek isterdim!

Bak kardeşim ben tıp okuyorum fırsatın olursa git bir gör insan anatomisini.Bak bakalım bu insanın bu kemiğinin şurasındaki şu çentik ne,şu oluk böyle olsaymış bak ne kadar enerji kaybı olurmuş gibi şeyleri öğren.Sonra da gel karşıma Allah var mı yok mu söyle!Her gün sabah 8 akşam 5 o kadının yardım ettiği insanın içine bakıyorum ben.İnan gel gör gözlerin yaşarır.Ben ne yapıyorum ne saçmalıyorum dersin eminim.

Sana islamiyeti bilmeyen yobazlar islamiyeti anlatmış.Hiç bir yerden öğrenme git Kuran'ı aç oku.bugün bilinmeyen birçok şey orda var.İlerde de çıkacak.Böyle bir kitabı kim yazmış olabilir sence?Hani nerde dawrin hani nerde evrim teorisi!

Diyorsun ki şimdi bu kadın yanacak mı?O kadın yanması veya yanmaması önemli değil.Sen sonuçla ilgilenme.Allah'ın var olduğuna kendini inandır gerisi gelir!

"
"

2-3 din egzersizi.Evet eğillip kalkma secdeye gitme,elleri bağlama hareketleri.İmansız bir insan için çok saçma görünür hatta öyledir de.Zaten günümüzde çoğu insan artık öyle kılıyor.Hiç bir ruhaniyat olmadan.Bu hareketlerin hepsnin bir anlamı var aç ve oku lütfen!Duanın çokça okunmasında ne var?hele bir de anlamını anlayarak okumak.Bugün sen yoldan geçen kim bilir kaç yüz tane kızın kalçalarına bakıyosun da bu adamlar böyle pislikler yapmadan Kendisini yaratanın anlattığı emrettiği şeyleri çok kez okumasında mı kusur buluyor sun?

SİZİN GİBİ KARDEŞLERİM İÇİN ÇOK ÜZÜLÜYORUM:(.İLERİDE BİR KİTAP YAZACAĞIM BU KONULARLA İLGİLİ BELKİ BİR YARARIM OLUR.MÜSLÜMANIN GÖREVLERİNDEN BİRİ DE İSLAMİYETİ YAYMAK ANLATMAKTIR!

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Uyan sabah oldu!

Yine inançsızın birisi aramızdan ayrılmış ama başka rumuzla yine aramıza sızmış anlaşılan!
Siz o amerikalı kadın gibi düşünün ve bu düşüncelerinizide buraya empoze etmeye çalışmayın, buda moda oldu bu forumda gün geçmiyorki bunlara cevap vermek zorunda kalmayalım, tamam düşüncelerinize saygımız var ama gidin başka yerde sizin gibi düşünenlerin mekanında konuşun bunları, sizde bizim düşüncelerimize saygılı olun ve bu düşüncelerinizi kendinize saklayın, neden ısrarla burada konuşuyorsunuz ilginç.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
öz duygularla yazılmış bir yazı ya da ideolojinizi katmayın kardeşler

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olaya at gözlükleriyle bakmıyoruz biz de ama islamiyetin gerektirdiği şeyleri de görüp yapması lazım. Çünkü okuyup öğrenmemiş.Eğer öğrenebilseydi o beslediği insanlarda Allah'ı görebilirdi.okumak islam dininde ilk emirdir!Sana da tavsiyem bu yöndedir.Yanlış kişilerin yanlış kitaplarını okuyarak aklınızı bunaltmışsınız!

bizimle birlikte tüm dünya yanlış kitapları okuyor o zaman!

adamların diline bile düşmüşüz şuraya bak:
http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2009/03/turkeys-battles-with-islamic-c.html

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani ben ateistleri anlayamıyorum.Öldüklerinde "pis pisine geldik öyle de gittik her şey bitti herşeyin sonu" diye mi düşünüyorlar. Sen zaten yazmışsın cennet de cehennemde burada diye.Oh ne güzel.Hayat sinema salonu bizlerde filmlerdeki oyuncu film bitince yok oluyoruz öyle mi?Tekrar dirildiğinde o yüzündeki ifadeyi görmek isterdim!

ben ateist değilim, agnostik im ama olan aynı bu dediklerin gibi olacak. tek bir hayatımız var ve onu iyi değerlendirmek lazım. bu yönüyle baktığın zaman ateistler ve agnostikler hayata önem verirler, çünkü kutsal olan tek şey yaşamdır onlar için.
sen inançsızların herhangi bir dine inananlara göre çok çok az suç işlediklerini biliyor musun? hapishanelerde inançsızların diğerlerine göre neredeyse yok denecek kadar az olduğunu biliyor musun? çünkü inanmayanlar için yaşam her şeyden önemlidir, kutsaldır.

tarihe bakarsan dünyadaki birçok savaşın dinler yüzünden çıktığını da göreceksiniz...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
ben ateist değilim, agnostik im ama olan aynı bu dediklerin gibi olacak. tek bir hayatımız var ve onu iyi değerlendirmek lazım. bu yönüyle baktığın zaman ateistler ve agnostikler hayata önem verirler, çünkü kutsal olan tek şey yaşamdır onlar için.
sen inançsızların herhangi bir dine inananlara göre çok çok az suç işlediklerini biliyor musun? hapishanelerde inançsızların diğerlerine göre neredeyse yok denecek kadar az olduğunu biliyor musun? çünkü inanmayanlar için yaşam her şeyden önemlidir, kutsaldır.

tarihe bakarsan dünyadaki birçok savaşın dinler yüzünden çıktığını da göreceksiniz...

Ölünce görürsün sinema salonunu sen töbe yarabbim töbe....:)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Helitron diyor ki hapiste inançsızlar çok az. Kaç tane inançsız var ki hapse girenler çok olsun. Hem kim onları adamdan sayar ki suça bulaşsın.

Biz inançsız kelimesini kendi aramızda küfür olarak kullanıyoruz. :)

Gel diyorum gel imana yazık sana!...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
agnostikler sözünde durmasını bilmiyorlarmı? bu aşağıdaki mesaj akşam sizin tarafınızdan yazılmadımı?

madem moderatör gitmemizi istiyor, gideriz biz de...

düşünce özgürlüğü de bir yere kadar başlığı böylece amacına ulaşmış oldu!
amaç farklı düşünenleri uzaklaştırmaktı ne de olsa.

sizlere iyi tartışmalar...

Ayrıca inançsız insanların suç oranı azmış, inancı az olanda insafmı olur Allah korkusu olmayanda vicdanmı olur, heleki böyle bir toplum halkın başına Mazallah gelmiş olsa vay haline bu insanların, inanmayanlara göre günah korkusu olmadığı için çalıp çırpmak helalı olmayana göz koymak mübahtır, bunlar başlı başına suç değilmidir azmettirici değilmidir, pek çok inançsız insan tanıdım ve insani duyguları yok robot gibiler.

Dağda pkklıları görüyoruz namazla ve Haşa Allah (C.C) ile nasıl dalga geçtiklerini görüyoruz, bu insanlarda Allah korkusu olsa masum insanları katledebilirlermi.

Şu bir izleyin bakalım Allah inancı olmayınca neler oluyormuş.

[SDNTV]http://www.youtube.com/watch?v=VpU_KFk-qe4[/SDNTV]

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ustam ellerine sağlık. Ben bu forumun yeni üyelerindenim ve siteye girmeye pek vakit bulamıyorum(Malum Öss derdi) Fakat yazdığın yazıyı okuyunca ne olup bittiğini az çok kestirdim. Ve yazının tamamına hak vererek katıldım. Ve beni en çok etkileyen ve hak verdiğim tarafı neyin ne lduğunu ateistlerde az çok biliyorlar fakat niyetleri farklı. Allah herkesi hıdayete erdirsin inşallah. Zira bu dünya fani.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yukarıda yanlışlıkla tarayıcıdan kaynaklanan sorun yüzünden flood yaptım yönetici arkadaşlar silerlerse sevinirim sorun için özürdiliyorum.

Not: Mesaj içeriğimi düzenleyemiyorum reklama denk geliyor buton aktif değil.

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen inan, sonra cennete git, 12-13 yaşlarında göğüsleri yeni çıkmış badem gözlü hurilerle sefa sür. İnanmayanlar ise kanlı irinli sular içip cızbız köfte gibi pişirilsinler...Boşver....

ateist diye düşüncelerine tahammül edemediğiniz, derdini düzgün bir üslupla anlatmaya çalışan insanlara gösterdiğiniz tepkinin birazını aranızdaki bu tarz düşüncelere sahip, dini bu düzeye indirgeyen insanlara da gösterebilseniz ortada sorun kalmayacak...

ayrıca siz burada nasıl "siz çıkın aradan biz kendi kendimize takılırız" şeklinde kendinizden farklı düşünen insanları dışlayan bir tavır takınma hakkını buluyorsunuz.

herkes önce genel tavır olarak, başkalarının düşüncelerine saygılı olmayı ve tanımadığı insanların kişiliklerine hakaret etmeden cevap vermeyi benimsesin.
Zaten gerçekten arada artniyetli kişiler varsa ve forum kurallarına aykırı davranıyorsa, forum yöneticileri tarafından zaman içinde ayıklanacaktır.

Arada bazı kişilerin provakasyon yaptığını da düşünebiliyorsanız bir zahmet cevap vermeyip provakasyona gelmeyiniz ve forum yöneticilerine şikayetlerinizi iletiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...