memin_1461
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
Bütün iddialarını cevapladık, daha atacak pislik kalmayınca işi hemen ahlaksızlığa vuruyorlar
Her din guzel ahlaki emreder. Din yoksa ahlakda yoktur
dikkat ediyorsan sadece sorulara cevap veriyorum ama başkalarına sorulan sorulara değil bana sorulan sorulara, sorular daldan dala olunca cevaplarda öyle oluyor. benim bir amacım yok cevap yazmayınca arkamdan konuşuyorsunuz cevap yazınca hakaret ediyorsunuzvarsa amacin burda direkmen yaz ki ,senin samimiyetine inanalim ,belki bizim bilgimiz o konuda yetersizdir onun dogrultusunda yorum yapariz yada yapmayiz ,ama üc maymun gibi ordan oraya zipla birilerinin yazdiklarina cavap ver ,sonra terkar baska dala zipla ,sen ne isyorsun sunu samimice yazki ,belki senin anahtarini ben gösterebilirim ,ama yok o söyle evlendi yok o söyle yapti yok paygamber fakirdi fukaraydi zengindi degil ,
ilk soru yaratici varmidir olacak ,sen daha yaraticida tikanirsan elcisinin dogrulugunu nasil ve nicin kabul edeceksin
ben kimseyi aşağılamıyorum, kompleks yapmayınSen asalagiyici konisuyosun. Normal tartissak kimse gerilmez. Belki farkinda degilsin ama konusma tarzin yanlis
Bi insanın türkçeden kuranı ezbere bilmesi zaten masal.Hz.Muhammed'in köleleri ve cariyeleri vardı diyorsunda onlara nasıl davrandığından haberin var mı? Bir de hafızım felan diyorsun
Tabi canim ateistlerin hepsi durust zeki terbiyeli insanlar zaten
Tabi canim ateistlerin hepsi durust zeki terbiyeli insanlar zaten
Çok yazık. Tanıdığım her ateist dürüst, ahlaklı, saygılı bireyler. Ve ne tesadüf ki ben hiç Ateist lerden zarar görmüş Teist görmedim. Fakat birçok ülkede Ateistler dışlanmış ve ayrılmış durumda, bizim ülkemiz dahil. Bu zihniyette biri ile tabiki tartışılamaz. Algılarını biraz geliştirmen gerek sanırım.
Sen ateistsin yani diyorsun ki allah yok öyleyse sana tavsiyem mustafa islamoğlunun allahın 99 adını açıkladığı esma-ül hüsna derslerini izle bakarsın bizden çok daha iyi savunursun islamı.Birşey kaybetmezsin ama eminimki çok şey öğrenirsin.Aslında herkes izlemeli adam herşeyi köküne kadar kelime manasına kadar açıklıyor zaten izleyen varsa bana hak vericektir.Çok yazık. Tanıdığım her ateist dürüst, ahlaklı, saygılı bireyler. Ve ne tesadüf ki ben hiç Ateist lerden zarar görmüş Teist görmedim. Fakat birçok ülkede Ateistler dışlanmış ve ayrılmış durumda, bizim ülkemiz dahil. Bu zihniyette biri ile tabiki tartışılamaz. Algılarını biraz geliştirmen gerek sanırım.
Dostum böyle konuşamaya gerek yok, böyle konuştukça onlara fayda sağlıyorsun.Kaç saattir tartışıyoruz önümüze adam gibi delil koyamadılar, atıp tutuyorlar anca
nikahsız olarak bir kadınla ilişkiye girmek zina değil midir? zinayı haram kılan bir din, neden -bir şekilde- zinaya müsade etsin? evlilik şartı yoktur derken, bunu kendi fikrinize göre yorumlamak mı istiyorsunuz? kaldı ki bu ayetlerin uygulanmasında peygamberimizin veya sahabenin uygulaması da önemlidir ki hiçbir şekilde nikahsız bir ilişkiye müsade edilmemiştir.o ayetlerde evlilik şartı yoktur evlenmek istenirse diye başlıyor ki bunu da islam yorumcuları "cariyeden çocuk yapma arzusundaysa evlenmelidir" diye yorumluyorlar. ve yine o ayetlerde evlenmek için cariyenin hür bırakılma şartı vardır ki o zaman artık bir cariye değil hür kadındır. yani bir cariye ile evlendikten sonra o kadın artık cariye diye anılamaz eşin olarak anılır. cariye nikahsız köle demektir. bu gelenek osmanlı saray hareminde de devam etmiştir. haremdeki cariyelerle padişah nikah yapmamıştır (tek istisna hürrem sultandır ki o da azad edildikten sonra olmuştur)
Aç da oku zaman! "Dinden dönenleri öldürünüz" yazıyor dediniz hani nerede? Evet, okuma-yazma bilmeyen bir çobanın böyle bir kitap yazdığını savunmak çok akıllıca.En büyük delil sadece bir kitap, O da Kuran. Açıp türkçe Meali okumak bu kadar zor olmamalı.
nikahsız olarak bir kadınla ilişkiye girmek zina değil midir? zinayı haram kılan bir din, neden -bir şekilde- zinaya müsade etsin? evlilik şartı yoktur derken, bunu kendi fikrinize göre yorumlamak mı istiyorsunuz? kaldı ki bu ayetlerin uygulanmasında peygamberimizin veya sahabenin uygulaması da önemlidir ki hiçbir şekilde nikahsız bir ilişkiye müsade edilmemiştir.
Aç da oku zaman! "Dinden dönenleri öldürünüz" yazıyor dediniz hani nerede? Evet, okuma-yazma bilmeyen bir çobanın böyle bir kitap yazdığını savunmak çok akıllıca.
Evrenin genişlediğini 1400 yıl önceden bildiren bu kitabı senin gibi gelişme meraklılarının savunması lazım.
bakınız zinadan söz ederken "sağ elinizin altındaki köleler müstesna" der. yani nikahsız ilişki evet zinadır ama cariyeler müstesnadır..
bakınız zinadan söz ederken "sağ elinizin altındaki köleler müstesna" der. yani nikahsız ilişki evet zinadır ama cariyeler müstesnadır..
- - - Mesaj Güncellendi - - -
[video=youtube_share;5vBxXILRSdA]http://youtu.be/5vBxXILRSdA[/video]
promidal sence atatürk müslümanmiydi