Ateist Arkadaşların Dikkatine !

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Merhaba ateist ve dinsiz arkadaşlarım;

Bu forumun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi moderatörü olarak, sizlere âcizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Sizler her şeyi bilimle veya ilimle ispatlamaya çalışan araştırmacı insanlarsınız.
Daha doğrusu inanmadığı gibi yaşayan insanlarsınız.
İnanmamaklılığınızın hakkını veren kişilersiniz.

Ya bizler;

Bizlerde eksik noksan bilgilerimizle inandığımızı yaşamaya çalışan kimseleriz.
Öncelikle bendeniz bir Müslüman olarak çok cahil ve bilgisiz bir kişiliğe sahibim.
Hele dinimizde o kadar çok mesele ve fıkhi konular var ki, inanın herhalde hepsini bilmek için en az birkaç tane üniversite bitirmem gerekir diye düşünüyorum.

Ateist ve dinsiz arkadaşlar;
Dediğim gibi inanmadığınız gibi yaşamak kolay,
Her şeyin üstüne somut değil diye bir çizgi çekersiniz, olur biter.
Gösterin dersiniz, gösteremeyiz olur biter.
İstediğinizi gibi, vicdanınızın elverdiği gibi hür ve hiçbir dinin kurallarına bağlı kalmadan yaşar gidersiniz.

Ya bizler;
Zaten (şahsım adına söylüyorum) üç kuruşluk eksik bilgilerim bana yetmiyor, bir de sizin ilmi ve felsefi sorularınıza cevap nasıl vereyim.(Keşke öğrenebilsem)
Gerçekten dini sorumluluklarım ve vazifelerim başımı aşmış durumda.

Eğer sizin amacınız hakikaten öğrenmekse ve suallerinizin cevabını merak ediyorsanız;
Bu iş için kurulmuş müessesemiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı
Daha da cevap alamaz iseniz; Mısır’da El-Ezher Üniversitesi var.
Onlara sorun. Onlardan da cevap alamaz iseniz; inanmadığınız gibi yaşamaya devam edin.

Lütfen bizim inançlarımızla ilgili kafamızı karıştıracak, aklımıza şüphe düşürecek sorular sormayın. Dediğim gibi zaten sorumluluğumuz ve vazifemiz başımızdan aşkın.

Ama illa da sormaya ve yazmaya devam ederseniz; amacınızın bariz bir şekilde bağcıyı dövmek olduğu anlaşılır.
Bu forumda hiç kimseyi kimseye dövdürmeyiz.

Bizler 20–30 yaş arası daha inandıklarımızı yaşamakta güçlük çeken insanlarız.
Sizler bizlerden çok daha sorunsuz ve kuralsız yaşayan insanlarsınız.
Bu konuda sizler bizlerden bir adım öndesiniz.

Lütfen gidin denginizle, ilim ve bilim sahibi insanlarla tartışın.
Bende sizi ve sizin gibi düşünen insanları tebrik edeyim.

Yoksa sizin yaptığınız iş, sonuç olarak; ilkokul birinci sınıftaki çocuğu denklemleri sormak gibi bir şey.
Denklemleri ve soruları gidin, El-Ezher Üniversitesindeki hocalara sorun.

Artı olarak; Bizim sizden, dinimizi veya dinimizdeki yanlış gördüklerinizi öğrenmeye ihtiyacımız yok.
Aklımıza takılan sualler olursa, bunlar için kurulmuş kurumumuza sorarız.
Ve bu kurumumuzun yetiştirdiği insanlara sorarız.

Sonuç olarak bizim inandıklarımız bize (Yalan yanlış da olsa)
Sizin inanmadıklarınız size.

Lütfen artık daha fazla bu forumda dinimiz, inançlarımız ve kutsal değerlerimiz hakkında ateist olarak bir yazı yazmayın.
Sizlerden rica ediyorum.

Bırakın bizden bir kimse yazsın, diğeri onu alkışlasın.
Herhalde bu sizi ve sizin gibi düşünen insanları hiç ilgilendirmez. Bence gülüp geçin.

Saygılarımla
Mehmet

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ağzına sağlık. ******************

Mod.Not:Değerli arkadaşlarım;
Lütfen karşı tarafın hissiyatlarını galeyana getirecek,olumsuz cevaplar ve yazılar yazmayın.

Saygılar

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ateistolup dinleri kötüleyenlerden nefret ediyorum.
Mod.Not:Lütfen yukarıdaki uyarımı dikkate alın

ikikuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimin ne oldugu önemli deil önemli olan karşıtlara saygıdır,ota **** sağ sola laf ve iftira atıp karalama kampanyasına girmeyen insanlar ne mutlu onlara .

Mod.Not:Din kültürü ve Ahlak bilgisi bölümüne yakışmayan kelimelerden lütfen uzak duralım.

jakamen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harika bir yazı teşekkür ederiz. :)
İnşallah mesaj gerekli yerlere gider...

murteza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ateistlere cevap verecek ciltler dolusu kitaplar var
Özellikle günümüzde çok araştırma yapılmakta...
Biraz araştırmacı olan internette bile bu bilgillere ulaşabilir..
Ancak Amacı bağcı dövmek veya doğru bir deyimle BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK OLANLAR
ortaya **********************
İşin esası yerine bir kaç lüzumsuz ayrıntı ile kafa bulandırmaya çalışıyorlar.
Şeytan ayrıntıda gizlidir ********************..
Allah hidayet versin...

Mod.Not:Lütfen arkadaşlar;Hissiyatları olumsuz etkileyecek yazılardan uzak duralım.

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben de aynı şeyi söylemiştim, hatta verilecek en güzel cevabın konularını cevapsız bırakmak olduğunu demiştim.
ancak dilim biraz ağır olduğu için mehmet hocamın sansürüne uğradı..

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Çok güzel bir yazı Mehmet teşkürler.birşeye inanmıyorum demek onun varolduunun kanıtıdır die bi cümle okumuştum...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sevgili arkdaşım mehmet Bence saygı-sevgi-hoşgörünün oluşturduğu voltran olduktan sonra herkez birbiriyle konuşabilsin kıstlama koymak bana yanlış geliyor...Ayrıca Allah eğer isteseydi bu vardı-yoktu tartışmalarını yaptırtmazdı eğer insanlar bunları konuşuyorsa sonuçta ulaşacakları nokta daha hayırlı olabilir...Not= bana sorarsan tamamem kişiselbirdurum Tanrı inancı İkidurumda ispatlanamaz ama isteyen konussun derim.....

murteza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ateist ve darvinistlere göre
BOL ÇAMURLU SU+UZUN ZAMAN+BOL TESADÜF=MEDENİYET
Yazımın hiçbir kötü ve tartışma amacı gütmeyen bazı bölümlerini kesen
editör= Ateistler senden daha demokratik ve hoşgörülü
Bunu da tırpanla:::.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
soyut kavramların ispatı zordur..inanmayanı inandırmak güçtür...ama kainatın her zerresinde yaradının varlığını görmek, ilim irfam ve bilimin varlığını hissetmek, görmek isteyen hiçbir göz için zor değildir..

ben ateist arkadaşların varlığından şahsen memnunum...onların sorgulayıcı halleri ile dinimizde aslında olmayan ama insan eliyle oluşturulmuş açıkların ayıklanması hurefelerin temizlenmesi daha kolay oluyor....

islam dinini gerçekten bilen hiçbir dindarın bu arkadaşlara veremeyecek cevabı yoktur diye düşünüyorum...dinimiz zaten ilim irfanın bilimin en güzelini barındırmaktadır...o sebeple bu arkadaşlara gidin denginizle ilim irfan sahipleriyle görüşün kısmına katılmıyorum...

ama bunun dışında mehmet, saygı sevgi ve senin inancın sana benim inancım bana tarzı yaklaşım dileğini canı gönülden desteklemekteyim...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli murteza arkadaşım
Sizlere teşekkür ediyorum.
Şunu samimiyetle ve tüm içtenliğimle belirtiyorum ki:lütfen şahsımı uygunsuz kelimeler olmamak kaydıyla sonuna kadar eleştirebilirsiniz.
Eğer bu bölümde vazife almış isem,yanlışlarımı gören insanlara da teşekkür etmek boynumun borcu.

Sizin yazınızı editlememdeki amacım,ateist arkadaşları kırıcı,incitici ve üzücü yazılardan uzak tutmak.Biz nasıl onlardan dinimizle ilgili meselelerde hakaretten ve incitmekten uzak durmalarını istiyorsak,onların da şahıslarını ve inanmadıkları durumları,kırıp incetmemek gerekir diye düşünüyorum.

Fish hanım;
Elbette herşeyin cevabı vardır.Çünkü aklın yolu birdir.Ama o cevapları verebilecek kapasitede ve bilgide arkadaşlarımız şuan için mevcut değil.Eğer ateist arkadaşların her yazdığı bilimsel ve felsefi sorulara ve yazılara cevap verecek bir kimse olsa idi,inanın ben şuan bu bölümde kendimi fazlalık olarak hissedip istifamı vermem gerekirdi.
Ateist arkadaşlar bir konu açıyor.Kuran'ı veya efendimiz eleştiren bir yazı yazıyor.Onun mutlaka cevaplanması gerekiyor.EE benim ilmim onu cevaplamaya müsait değil.Ne yapacağım?Sorunun ortada kalmaması gerekir.Bu yüzden onlardan rica ettim.Sorunuzu veya aklınıza takılanları buraya yazmayın diye.

Yinede yanlış düşüncelerim için beni uyarın,bende düzelteyim.
Aklın yolu birdir.

Saygılarımla

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence onalrın tek sakıncası kendine bize bi sakıncası olmaz çünkü onlar yokluğunu ispatlamaya çalıştıkca
vaar olduğuna dair okadar çık delil çıkarıyolarki onlarda bunun farkındalar fakat içlerindeki ****** bunu kabul etmlerini engelliyor
akıl ve mantık sahibi her insan oğlu varlığı ve yaradılış gerçeğini anlar ve sorgusuzcakabullenir
yüce rabbimin varlığı ve gerçekliği okdar aşikardırki *********************************

Mod.Not:Lütfen incitici kelimelerden uzak duralım.

Mustafa Hoca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mustafa Hoca - Lapseki
Asr suresinin meali-:Rahman Rahim Allah'ın adıyle-1,2.Andolsun zamana ki,insan gerçekten ziyan içindedir.3.Ancak,iman edip de salih ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler,birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka onlar ziyandadeğillerdir.

Konumuzla ilgili olmayan kısım silinmiştir.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben herşeyin ailede bittiğini düşünüyorum, anne ve babasının olumsuz yaşantılarını benimsemeyen çocuklar, onların tabi olduğu dini de benimsemiyo, bu çok acı bir durum.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Allah ( C.C. )' ın olmadığına nasıl inanıyorlar gerçekten bunu benim mantığım almıyor.
Diyorlarki Allah'ı kim yaratmıştır? Hani diyelim ( öyle bir şey yoktur ) ki "X" yaratmıştır diyelim cevaben. O zamanda diyeceklerki X'i kim yaratmıştır. "Y" diyelim bu seferde. Yine sormayacaklar mı Y'yi kim yaratmıştır? "Z" diyelim... Z'yi... Bu sorular böyle gider. Sonsuz bir döngüye girmiyor mu? İşte o sonsuzlukta Rabbim var. O Doğmamış ve doğrulmamıştır. Sizi yaratan O'dur. Nasılki sayılarda "sonsuz'a kadar gider" -sonsuz ve + sonsuz" diyebiliyoruz, ki sonsuzluğuda kabulleniyorlar. İşte bu sonsuzluk böyle bir şey.
( Yani size anlatabileceğim mantık bu - yine de anlamak isteyene, anlayabilene... )

Onlara göre herşey kendi kendine var olmuş... Evren nasıl oluyorda kendi kendine var olabiliyor. Bir boşluktan başlamışsa herşey o boşluğu kim yaratmıştır? Tabi ki Allah ( C.C. )

Thun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her dinin kendine gore bir inananı vardır.

kimse kimseye kendi dinini empoze etmeye kalkmasın.

herkesin kullana bilecegi kapasitede bir zekası mevcut.kendi zekamızı cok sanarak abskalarını bunun ekseninde donmeye zorlayamayız.

kaldıki Karl marx derki din halkların afyonudur.

bunu neden demiş peki? ülkeler daha basit anlatımıyla kapitalist yada emperyalist sistemelrde halklar din ile durdurulur/korkututlut. kader mantıgı burada baslar elindekiyle yetinmeyle son bulur.

bu okadar uzun ve cıkılmaz bir konuki her iki tarafında soyleyecek cok sozuvar .

ben ataistmiyim? hayır inanaclı biriyim ama kim neden neye inanıyor beni ırgalamıyor/kimseyide ırgalamasın.bizene kim neye inanırsa inansın.
adamlar inege tapıyor nie tapıyorsun diyemezsin...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Niye ineğe tapıyorsun diyebilirsin tabi ki. Uyarmak bizim vazifemiz. Sen doğru yolu bulduysan herkese göstermelisin. "Ben doğru yolu buldum hadi bana eyvallah!" diyemezsin ya da dememelisin. Herkes alim, çok bilgili değil. Eğerki bildiğin birşeyler varsa paylaşacaksınki öğrenelim. Peygamber Efendimiz ( S.A.V ) ; "Ben Peygamber oldum kim neye tapıyorsa tapsın dedi mi hiç. Kaç kişi inançları uğruna öldü. Demekki savaş vermeye değer...

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Emeğine sağlık ve yazdıklarınıza dikkat edin yukardaki cevaplara bakıyorum modun uyarmadığı kişi yok

RastaRules

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son günlerde ülkemizde nedense bir saygısızlık bir dinsizlik modası almış başını gidiyor.Siyasi biri çıkıp karşısında saygı duyması gereken bir büyüğünle önünü iliklemesi gerektiği babası yaşında bir dedemizin inancıyla dalga geçiyor yetmiyor milyonlarca insanın inandığı Yüce Allah'ın elçisiyle dalga geçiyor.Sanki bahsettiği kişi 40 yıllık arkadaşı.

Müslümanlara inananlara sevginiz olmayabilir, kininiz de olabilir ama saygınız olsun.Biz sizlerin dinleriyle inançlarıyla hatta inanmadığınız değerlere birşey demiyoruz, saçmalamıyoruz inandıklarınız inanmadıklarınız hakkında.Sizin sevginize, Allah'a inanmanıza, inananların, Müslümanların ihtiyacı yok, akıl vermenize hiç ihtiyacımız yok.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
(...bunu daha öncede yazmıştım...)

Amentû duasında İmanın ( Tanrıya inanmanın) şartları yazmaktadır ve bunların gerçekliği doğruluğu ispatlandığında tanrıya inanmamak için hiçbir neden yoktur. Peki neydi onlar?

1. Meleklere inanmak ( Kanıtlayamayız. ) [ Görülmeden inanılası birşey değğil bi çok insan için ]
2. Kitaplara inanmak ( Kanıtlayamayız. ) [ Kanıtlayamayız'dan kastım uzaylılarmı gönderdi? , düşen bir meteorun içindenmi çıktı? , maymunlar mı yazdı vs-vs polemiklerle bir yere varılamayacağındandır ]

3. Elçilere (Peygamber/resul) inanmak ( Kanıtlayamayız. ) [ Aynı şekilde bu insanları başka akıllı varlıklar kandırdıda bize birbirimize düzgün davranmayı (!) öğrettiler gibi konuşanlarda olduğundan kesin bir şekilde kanıt gösteremyebilirz. Yani buyrukların Allah'tan doğrudan geldiğini kabullenmeyenler olacaktır ]

4. Ahiret gününe (Kıyamet / yıkım günü) inanmak. ( Kanıtlayamayız. ) [ O gün gelmeden insanlar bunada inanmayacaktır. Daha doğrusu diğer 5 maddenin de ancak "O" günde gerçek olup olmadığı anlaşılacaktır ]

5. Kadere inanmak ( Kanıtlayabiliriz. )

Hemde bilimsel olarak. Evrenin gözlemlenebilen en küçük çapının 750 milyar ışık-yılı genişliğinde olduğunu söylüyor bilim adamları. yani Işıkhızı saniyede dünyayı 7,5 kez dönebiliyor ve eğer 750 milyar yıl boyunca hareket edildiğinde görülebilen evreninbi baştan bi başa geçilebileceği söyleniyor.

Ve böylesine devasa ( devasa demek ne derece yeterlidir bilemiyorum) bi düzenekte en ince ayarla atomların birbirleriyle olan etkileşiminden kaynaklanan hareketle bütün bu maddi hayat gerçekleşiyor. Evendeki herşey bu şekilde maddeye dönüşüyor.

Düşünmenin ahlakın vs diğer değerlerin beynimizdeki düşünceden meydana geldiğini söyleyenler olacaktır. Ve o kişiler bunun maddeden bağımsız meydana geldiğini söyleyebilirler. Fakat, bilme aktı ( düşünme hareketi ) bile beynimizdeki elektrik akımlarının hareketiyle, onlarda attomların birbiriyle olan etkileşimiyle yön buluyor.

Dolayısıyla düşünen ne kadar varlık/yaratık olursa olsun çevresindeki hareketten bağımsız olması mümkün değil. Yani düzenek bi şekilde başlatılmış vebirbirlerini tetiklemeleri sonucu bi yere varıyor. Ve kendini bağımsız gören "düşünen" her varlık aslında yapacağı en başından belli.

( en azından bu derece devasa bi düzenek bu kadar ince ayarla bezenmiş bulunuyor diyenler bu düzeneğin İlk hareket ile başlatan yani ilk tetikleyen biri olmadan çalışmasının mümkün olmayacağını farketmiş olması gerekir. )

Bu günün teknolojik imkânları belli bi alandaki atomların nereye hareket edeceğini hesaplamaya imkân vermiyor. ( yani tektek her atomun hareketi hesaplanabilse tıpkı bilardo masasındaki gibi topların nereye vuracağını hesaplayarak o "belli alandaki olayların gelecekte ne olacağını tahmin edebilir yani "Kaderinin ne olacağını" görebnilirdik.

Ama şuda varki yani o belli alanı bütün olarak ve ondan bağımsız dışarıdan hükmederek ele almamız gerekir. Eğer böyle bir imkan olsaydı gerçekten kaderi tam doğru şekilde saptamak istiyorsak evrenin içindeki ahengi bir bütün olarak ele almalıyız çünkü ona etki edecek tüm değerleri hesaplamamız gerekir. Ve buda şu demek olurdu. Kainatı takip edebilmek/hesaplayabilmek için onlarca kainat büyüklüğünde bir mekanizma inşa etmemiz gerekirdi. Hemde kainatın dışında. Eğer böyle bişey mümkün olsaydı kader hesaplanabilirdi.

Buda şu gerçeği gösterebiliyor.Bilimsel olarakta kader vardır. Fakat onu ölçüp biçecek imkanımız yoktur.

Kaderin varlığını söyleyen bir dua peki bize ne gösteriyor? O duanın insanlara anlatıldığı dönemde insanların buna manevi inanmak dışında belki çelişkili düşüncelerden başka şansı yoktu. Ve Hz. Muhammet döneminde indiğinde ilk önce imkânsız görülen şey belkide bu maddeydi yani Kaderin varlığına inanmak. O insanların ne atomdan nede dünya evrenden bizim bildiğimiz şekilde bir haberi yoktu. Düyanın yuvarlak olduğunu bile bilmiyorlardı. Öylesine karanlık bir çağda bile gerçekliği kanıtlanamıyacak olarak verilmiş bu "inanma emri" yada bilgi de diyebiliriz, bu gün için gerçekliğini görebiliriz. En azından düşünen beyinler bunuda görebilirler. Çünkü o dönemde insanların idrak edemyecekleri ve düşünerek asla bulamayacakları bir bilgidir bu. Ve onlara verilmiştir.

6. İyiliğin ve kötülüğün Tanrı'dan geldiğine inanmak. ( Kanıtlayamayız. ) [ 5. meddeyle ilgilidir tartışmasının sonu yoktur. 5.maddede kaderin varlığıyla bağlantılıdır aynı şekilde 5 maddeyi kabul edenlerin bunada inanması gerekir. Ama bazı düşünen insanlar Tanrının varlığını kabul ederler. Ama yarattığı bu düzenekte hiç müdehale etmediğini sadece olanı biteni seyrettiğini ileri sürerler. Bu şöyle birşeydir. bir programcının kendi programının kendi kendine bırakması kontrol etmemesi gibi bişeydir. Ediyordur etmiyordur şeklindeki tartışmanında sonu yoktur. Ancak son günde (ahirette ) belli olacaktır. ]

Ben Allah'ın varlığına inanıyorum... Ve Kuran'ı okumamış arkadaşlar vasa biran önce başlasınlar. (Kutsal kitaplar içinde yarısını okudğum ama tek mantıklı gördüğüm kitap) Çünkü bütün kitapları okumuş biri olarak söylüyorum. Tahrib edilmemiş tek akıl kitabı olduğunuda göreceksiniz. ( Tabi Ayetlerinin eksikliğini ileri sürenlerde olduğu halde ) Sadece Allah'ın ilk emrini hatıralayın.

" Oku..."

muratxxd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ilgili arkadaşların "hakaret" etmeden bu tür başlıklar açmasından rahatsız olmam.
ayrıca islam dini hakında biz "sıradan" insanların yetersiz bilgiye sahip olduğu konusu dile yetirlmiş. Ben hiç bir müslümanın "benim bu konuda yeterli bilgim yok, kolaysa falanca bilge adama sor" deme hakının olduğuna inanmıyorum. o sormuyorsa bizler soracaz ve cevabı öğtenip uygun bir dile kendisine aktaracaz. Ancak "Ateist" arkadaşlar konu açarken eleştirdiklerin şeyin bir "din" olduğunu ve bu dine gönülden bağlı milyarlarca insanın olduğunu bilmeli ve eleştiride sececeği kelimelere dikkat etmelidir.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben bu Ateistleri anlayamıyorum, Yani Yaratıcıyı Kabul etmeyerek Herşeyi bir tesadüfler silsilesi kabul ederek nasıl bir kazanım sağlıyorlar ? Yani İnkar ederek Neyi İspatlamaya çalışıyorlar Neyden kaçtıklarını sanıyorlar ?

Eğer ALLAH c.c yoksa(haşaa!) İnsanoğlunun Kaybettiği birşey varmı? Yani Yaşadı ve Öldü, Ama ALLAH c.c var ise (ki Şüphe götürmez vardır) Öldükten sonra Kaybedeceği çok şey var demektir...

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
kim ne derse desin herkes Allaha inanır...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Evet ne yazık ki ateist insanların burada tanrı yok, gönderdiği kitaplar yalan, peygamberler yalan diyebilmek için açtıkları birçok konu açıkta kalıyor. (Cevap aldıkları konularda da tatmin oldukları söylenemez.) Kalben inanan insanlar bu konulara bakıp inançlarını kaybetmez (benim inancımı daha çok güçlendirdiler) ancak açılan konulara gerekli cevapların verilememesi rahatsız edicidir. Cevap alamadıkları konularda da kendilerini zafer kazanmış gibi hissetmektedirler.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Arkadaşlar ben Allah'a inanmayana acırım,o sevgiden mahrum kaldığı için

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Olaylar "benim inancım/inançsızlığım senin inancını/inançsızlığını döver" şekline ve cevap yetiştirme yarışmasına döndüğü sürece buradaki curcuna bitmez.

Bazı noktalara açıklık getirilmesi gerekiyor; ama ben burada yaparsam başka bir polemik başlayacak. Dolayısıyla yazıp yorulmanın, başkalarını yormanın âlemi yok. Ama şunu söylemek gerekiyor: Hiçkimseden kendi inancıyla ilgili olarak septik (şüpheci) davranarak analiz yapmasını beklemeyin. Bu konuda talepte bulunduğunuzda şiddetli cevaplar alıyorsanız şaşırmayın. Çünkü, adı üzerinde; inanç. İnançla bilgi arasındaki fark, (bildiğim ve anladığım kadarıyla) müminler için var olmayan bir noktadır. Tartışılmaz, sorgulanmaz kuralları kurcalayarak bir yere varılmayacaktır.

Biz görünce uyarmakla yükümlüyüz şeklindeki davranış biçimi, sizin için doğru ve güzel bir davranış olabilir; fakat aynı kişinin bin tane farklı kişi tarafından uyarıldığını düşünün. İnsan katil olur vallahi (bana yapılsa, ben seçmece olarak iki üç tanesini doğramıştım mesela).

Bunlardan çıkarılması gereken fikr şu: Sağduyu güzel birşeydir. siyasi sağ veya solla bir ilgisi yoktur. Bu kavram bizi güzel günlere götürür. Kitle iletişim araçlarından dinle (veya din karşıtlığıyla, fark etmez) ilgili herhangi bir konuda propaganda yapmak herkes tarafından hoş karşılanan birşey değildir. İnsanları "falanca düşünceyi taşıyor/taşımıyor" diye ayırır, etiketler, aşağılar veya haklarında olmadık fikirler belirtirseniz, T.C. kanunlarını, birçok erdemi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ve birçok dindeki hoşgörüyü hiçe saymış olursunuz. Üstüne üstlük, bunu dediğiniz kişi de size kendi görüşleriniz için aynısını yapar, yine kavga çıkar.

...ama kırmızılı gönderilere bakıyoruz ve görüyoruz ki sağduyu sahibi kişiler gittikçe azalıyor. Birbirini hakir görme gırla gidiyor.

Aferin, böyle devam edin.

Güzel günler dilerim.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İnaçsızlardan fazla bir şey istemiyoruz yanlızca inandığımız değerlere çucuklarının oyuncaklarıymış gibi davranıp bizi germesinler

SonaDanoS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk emir "OKU" . Okumak=öğrenmek, öğrenmek=düşünmek, düşünmek=araştırmak, araştırmak=soruşturmak... Yazında; Ateistlerin sorularından aklımız karışıyor, bunlara bir cevap bulamıyoruz, veremiyoruz diyorsun. "Diyanet İşleri Başkanlığı
Daha da cevap alamaz iseniz; Mısır’da El-Ezher Üniversitesi var." diyorsun, demek ki ilk emri zaten yerine getirmiyorsun. Zaten okumuyor ve öğrenip, sorup soruşturup cevabı aramıyorsun, bunları da zaten "LÜtfen bizim inançlarımızla ilgili kafamızı karıştıracak, aklımıza şüphe düşürecek sorular sormayın. Dediğim gibi zaten sorumluluğumuz ve vazifemiz başımızdan aşkın." cümlesiyle savunuyorsun. Burada hata ediyorsun. Cahilliğini öne sürüp, işin kolayına kaçıp işin içinden çıkıyorsun. (ki sadece seni değil, hepimizi kastediyorum. Ne kadar öğrenirsem o kadar bilmediğimi anlıyorum, tümcesi çok net açıklayabilir sanırım.) Biliyormusun ki; sen dinsiz doğdun, ailen müslüman olduğu için müslüman oldun...tıpkı israilde doğan bir çocuğun yahudi olduğu gibi. Önemli olan nasıl doğduğun değil, doğruyu bulmak doğrultusunda yaşamdaki tavrın. Eğer yahudi biri; okumuş araştırıp müslüman olmayı seçmişse; senin zaten bir müslüman olarak doğmuş olman, ondan daha fazla inandıklarını araştırmanı teşvik eder. etmeli.
Sevgili dostum; inancının sağlamlığından korkmayan insanlar; inancına yönelik soru sorulmasını dert etmezler; cevaplara adres gösterip başından savmak yerine; inancını araştırıp cevaplarını bulmaya çalışırlar. (Unutma ilk emir OKU)...Korkma, kimsenin sorusu seni inancından edemez, inancından ancak seni sen mahrum bırakırsın. Düşünmeye başladıkça; ya inanırsın; ya başka şeylere inanırsın. Senin inancında olmayanlara da inançsız demezsin; senin inandıklarına, inanmadıkları için.