- Reaksiyon puanı
- 47
Merhaba ateist ve dinsiz arkadaşlarım;
Bu forumun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi moderatörü olarak, sizlere âcizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Sizler her şeyi bilimle veya ilimle ispatlamaya çalışan araştırmacı insanlarsınız.
Daha doğrusu inanmadığı gibi yaşayan insanlarsınız.
İnanmamaklılığınızın hakkını veren kişilersiniz.
Ya bizler;
Bizlerde eksik noksan bilgilerimizle inandığımızı yaşamaya çalışan kimseleriz.
Öncelikle bendeniz bir Müslüman olarak çok cahil ve bilgisiz bir kişiliğe sahibim.
Hele dinimizde o kadar çok mesele ve fıkhi konular var ki, inanın herhalde hepsini bilmek için en az birkaç tane üniversite bitirmem gerekir diye düşünüyorum.
Ateist ve dinsiz arkadaşlar;
Dediğim gibi inanmadığınız gibi yaşamak kolay,
Her şeyin üstüne somut değil diye bir çizgi çekersiniz, olur biter.
Gösterin dersiniz, gösteremeyiz olur biter.
İstediğinizi gibi, vicdanınızın elverdiği gibi hür ve hiçbir dinin kurallarına bağlı kalmadan yaşar gidersiniz.
Ya bizler;
Zaten (şahsım adına söylüyorum) üç kuruşluk eksik bilgilerim bana yetmiyor, bir de sizin ilmi ve felsefi sorularınıza cevap nasıl vereyim.(Keşke öğrenebilsem)
Gerçekten dini sorumluluklarım ve vazifelerim başımı aşmış durumda.
Eğer sizin amacınız hakikaten öğrenmekse ve suallerinizin cevabını merak ediyorsanız;
Bu iş için kurulmuş müessesemiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı
Daha da cevap alamaz iseniz; Mısır’da El-Ezher Üniversitesi var.
Onlara sorun. Onlardan da cevap alamaz iseniz; inanmadığınız gibi yaşamaya devam edin.
Lütfen bizim inançlarımızla ilgili kafamızı karıştıracak, aklımıza şüphe düşürecek sorular sormayın. Dediğim gibi zaten sorumluluğumuz ve vazifemiz başımızdan aşkın.
Ama illa da sormaya ve yazmaya devam ederseniz; amacınızın bariz bir şekilde bağcıyı dövmek olduğu anlaşılır.
Bu forumda hiç kimseyi kimseye dövdürmeyiz.
Bizler 20–30 yaş arası daha inandıklarımızı yaşamakta güçlük çeken insanlarız.
Sizler bizlerden çok daha sorunsuz ve kuralsız yaşayan insanlarsınız.
Bu konuda sizler bizlerden bir adım öndesiniz.
Lütfen gidin denginizle, ilim ve bilim sahibi insanlarla tartışın.
Bende sizi ve sizin gibi düşünen insanları tebrik edeyim.
Yoksa sizin yaptığınız iş, sonuç olarak; ilkokul birinci sınıftaki çocuğu denklemleri sormak gibi bir şey.
Denklemleri ve soruları gidin, El-Ezher Üniversitesindeki hocalara sorun.
Artı olarak; Bizim sizden, dinimizi veya dinimizdeki yanlış gördüklerinizi öğrenmeye ihtiyacımız yok.
Aklımıza takılan sualler olursa, bunlar için kurulmuş kurumumuza sorarız.
Ve bu kurumumuzun yetiştirdiği insanlara sorarız.
Sonuç olarak bizim inandıklarımız bize (Yalan yanlış da olsa)
Sizin inanmadıklarınız size.
Lütfen artık daha fazla bu forumda dinimiz, inançlarımız ve kutsal değerlerimiz hakkında ateist olarak bir yazı yazmayın.
Sizlerden rica ediyorum.
Bırakın bizden bir kimse yazsın, diğeri onu alkışlasın.
Herhalde bu sizi ve sizin gibi düşünen insanları hiç ilgilendirmez. Bence gülüp geçin.
Saygılarımla
Mehmet
Bu forumun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi moderatörü olarak, sizlere âcizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Sizler her şeyi bilimle veya ilimle ispatlamaya çalışan araştırmacı insanlarsınız.
Daha doğrusu inanmadığı gibi yaşayan insanlarsınız.
İnanmamaklılığınızın hakkını veren kişilersiniz.
Ya bizler;
Bizlerde eksik noksan bilgilerimizle inandığımızı yaşamaya çalışan kimseleriz.
Öncelikle bendeniz bir Müslüman olarak çok cahil ve bilgisiz bir kişiliğe sahibim.
Hele dinimizde o kadar çok mesele ve fıkhi konular var ki, inanın herhalde hepsini bilmek için en az birkaç tane üniversite bitirmem gerekir diye düşünüyorum.
Ateist ve dinsiz arkadaşlar;
Dediğim gibi inanmadığınız gibi yaşamak kolay,
Her şeyin üstüne somut değil diye bir çizgi çekersiniz, olur biter.
Gösterin dersiniz, gösteremeyiz olur biter.
İstediğinizi gibi, vicdanınızın elverdiği gibi hür ve hiçbir dinin kurallarına bağlı kalmadan yaşar gidersiniz.
Ya bizler;
Zaten (şahsım adına söylüyorum) üç kuruşluk eksik bilgilerim bana yetmiyor, bir de sizin ilmi ve felsefi sorularınıza cevap nasıl vereyim.(Keşke öğrenebilsem)
Gerçekten dini sorumluluklarım ve vazifelerim başımı aşmış durumda.
Eğer sizin amacınız hakikaten öğrenmekse ve suallerinizin cevabını merak ediyorsanız;
Bu iş için kurulmuş müessesemiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı
Daha da cevap alamaz iseniz; Mısır’da El-Ezher Üniversitesi var.
Onlara sorun. Onlardan da cevap alamaz iseniz; inanmadığınız gibi yaşamaya devam edin.
Lütfen bizim inançlarımızla ilgili kafamızı karıştıracak, aklımıza şüphe düşürecek sorular sormayın. Dediğim gibi zaten sorumluluğumuz ve vazifemiz başımızdan aşkın.
Ama illa da sormaya ve yazmaya devam ederseniz; amacınızın bariz bir şekilde bağcıyı dövmek olduğu anlaşılır.
Bu forumda hiç kimseyi kimseye dövdürmeyiz.
Bizler 20–30 yaş arası daha inandıklarımızı yaşamakta güçlük çeken insanlarız.
Sizler bizlerden çok daha sorunsuz ve kuralsız yaşayan insanlarsınız.
Bu konuda sizler bizlerden bir adım öndesiniz.
Lütfen gidin denginizle, ilim ve bilim sahibi insanlarla tartışın.
Bende sizi ve sizin gibi düşünen insanları tebrik edeyim.
Yoksa sizin yaptığınız iş, sonuç olarak; ilkokul birinci sınıftaki çocuğu denklemleri sormak gibi bir şey.
Denklemleri ve soruları gidin, El-Ezher Üniversitesindeki hocalara sorun.
Artı olarak; Bizim sizden, dinimizi veya dinimizdeki yanlış gördüklerinizi öğrenmeye ihtiyacımız yok.
Aklımıza takılan sualler olursa, bunlar için kurulmuş kurumumuza sorarız.
Ve bu kurumumuzun yetiştirdiği insanlara sorarız.
Sonuç olarak bizim inandıklarımız bize (Yalan yanlış da olsa)
Sizin inanmadıklarınız size.
Lütfen artık daha fazla bu forumda dinimiz, inançlarımız ve kutsal değerlerimiz hakkında ateist olarak bir yazı yazmayın.
Sizlerden rica ediyorum.
Bırakın bizden bir kimse yazsın, diğeri onu alkışlasın.
Herhalde bu sizi ve sizin gibi düşünen insanları hiç ilgilendirmez. Bence gülüp geçin.
Saygılarımla
Mehmet