ATATÜRKü ATATÜRKten korumak

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Evrak sahtekârlığı Kemalistlerin pek sevdiği bir meşgaledir.

Onun içindir ki Yüce Önder Atatürk’le ilgili metinleri sık sık “inceleyerek” içlerindeki “lüzumsuz” pasajları atmayı görev addederler. Böylece Yüce Önder’i yüceltdiklerini sanırlar ama bu davranışlarıyla aslında ona hakaaret etdiklerini idrâk edemeyecek kadar da ferâset fukarâsıdırlar. Ben onun için müteaddid vesîlelerle Atatürk’ü bu tâife “sâyesinde” değil onlara “rağmen” sevip saydığımı belirtme gereği duymuşumdur.

Kaç gündür “Sabah”dan Emre Aköz ve Engin Ardıç Kemalistlerin evrak sahtekârlıklarına örnekler veriyor. Mesele, bir Amerikan tv dizisinde hikâye kahramanlarından Rum asıllı birinin, aslen İzmirli olduklarını ve 1922’de Türkler İzmir’i yakınca kaçmak zorunda kaldıklarını anlatması yüzünden “patlak” verdi! Yoksa “balon yapdı” mı deseydik? Birkaç gün önce bunun ne kadar gülünç ve aynı zamanda, aşağılık komplekslerimizi ortaya

koyması balımından, ne kadar içler acısı bir hâl olduğuna ben de değindim. Bu arada o diziyi Türkiye’de gösterime sokacak olan kanal da cibiliyetini göstermiş ve o sekansı makaslamış. Aslında tam Kemalist bir davranış. Makasladın mı, toplatıp yakdın mı yâhut “câlib-i şübhe” pasajları yırtıp atdın mı o bahsedilen nesne ortadan kalkmış oluyor. Tıpkı kimbilir hangi sivri akıllının karârıyla filmlerdeki sigara görüntülerini perdelemek gibi. Üzerine mozaiği bastırdınız mı o adam veyâ kadın sigara “içmemiş” oluyor. Seyirci de ahmak olduğu için buna inanıyor. Ardıç ve Aköz, çok çarpıcı olmakla berâber, yine “ikincil kaynaklar”la yetin
mişler.

Yâhû bu hürefâ-yı nâ-şerîfe Atatürk’ün “NUTUK”unu makaslamışdır, be! İnsanın nutku tutulur!!!

Rahmetli Fethi Nâci 1970’lerde “100 Soruda...” diye bir kitab dizisi yayınlıyordu. Fransızca “Que sais-je?” (Ne Biliyorum?) dizisinden mülhem yararlı bir çalışma. Akla gelebilecek pek çok konuları kolay bir dille îzâh edebilmek üzere 100 sual sorulup onların cevabları içinde öğretme tekniği. Bunlardan biri de “100 Soruda Atatürk” idi. O cildi bizzat Fethi Nâci kaleme almışdı. Ben onu okurken öğrendim ki meğer o hani bâzı “Nöbetçi Kemalistler”in sözümona başucu kitabı olan ve aslında bir ideolojik metin değil bir tür faaliyet raporu olması hasebiyle zâten açıp okumadıkları bundan belli “NUTUK” da kaç yerinden makaslanmış. Makaslayan da kim, biliyor musunuz? Kemalistin önde gideni Behçet Kemâl Çağlar! Bay Behçet üşenmemiş, oturup o metnin içinden “halka zararlı” olabilecek kısımları bir bir ayıklamış. Çünki mâlûm, halk odun kafalı olduğu için öyle herşeyi bilmesi doğru değildir. Neme lâzım fikri “ifsâd” olur sonra!

Bîçâre Fethi Nâci “Bunun hesâbı sorulmalıdır!” diye feryâd ediyordu.
Fâlih Bey’e, Atatürk’ün Uşağı Cemâl Granda’ya gelene kadar, bunların bizzat Atatürk’den pervâları yok!

Atatürk’ü o kadar seviyorlar ki onu bizzat Atatürk’den esirgiyorlar!
Bunlar gerçek Atatürk’le yüz yüze gelseler muhtemelen onu da “Atatürk’ü Koruma Kaanûnu”ndan içeri atarlardı.

Yağmur ATSİZ -STAR

Yazıda Sözü edilen Köşe yazıların bazıları şunlardır:

1-EMRE AKÖZ>>> Bir Kemalist'in itirafları: İzmir'i niçin yakıyorduk?

2-EMRE AKÖZ>>> 'Pasifik' dizisinin yaratacağı polemiğe hazır mısınız?

3-ENGİN ARDIÇ>>>Atatürk'ü reklamlarda "kullanmaya" utanmıyor musunuz?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
braveheart.fb

Sürekli Atatürk hakkında "gereksiz" yazılar yayınlıyorsun. Üstelik tamamen yanlış bilgilerle dolu yazılar.

1. İzmir'i biz mi yaktık? Onu mu ima etmeye çalışmış anlamadım!
2. Piyasadaki Nutukların %95'i sadeleştirilmiştir. Nutuk'un orjinali 3 cilt. Yani yazarın deyimiyle sadece bir kişi makaslamamıştır(sadeleştirme).

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bu konuyada dalayım bari. :D

Emre Aköz, Engin Arınç olmayan ve yanlış tarih bilgileriyle bir şeyler anlatmaya çalışmışlar. Kendi milletlerini aşağılayarak bir yerlere gelmeye çalışıyorlar sanırım. Bazı şeyleri eleştirecem diye uğraşırken hükümet eleştirmekten uzak duran hatta yağlayan yazarlar grubuna giriyorlar bence.

Yağmur Atsiz kimdir bilmem ağdalı ağır bir kullanmış, sanırım bir kaç gündür dönen teraneden bende ne kadar kar etsem iyidir düşüncesiyle yola çıkmış.

1. İzmiri Türklerin , Yunanlıların, Ermenilerin yaktığını tam anlamıyla kanıtlayacak bir baba yiğit Dünya insanlığı içinde yoktur. Biligiler çelişkili ve düzensiz, tarflıdır. Sözü edilen dizinin yanlış olarak gösterilen kısımları kesilerek bu yanlışa alet olmak istememiş kanal, bunda ne sakınca var çözemedim. Deniyor ki kesilmesin bu yanlış herkese gösterilsin böylece bazı zihinlerde bu yanlışlık yer etsin mi istiyorlar acaba? Dizideki 5 dk'lık bir olay için kanal tüm prodüksiyonu çöpe atmaz kimse parasını sokaktan toplamıyor. Gereken herşeyi CNBC-E uygun şekilde yapmıştır tebrik etmek lazım.

Nutuk kısaltılmış ve sadeleştirilmiştir; Nutuk' un orjinal halini elde etmek çok da zor değil bu kadar abartılması nedendir hep çözememişimdir.