Asus Hedefi Iskaladı

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Eee PC ile ilgili 2008 yılı için yüksek hedefler belirleyen Asus, yılın ilk yarısı için açıkladığı rakamlarla hedefi tutturamadı. Peki Asus ne umdu ne buldu?

Mini dizüstü bilgisayar yılı olan 2008'de bu devri başlatan Asus, ilk sonuçlarda umduğunu bulamadı. Bu yıl için dört milyon Eee PC hedefleyen Asus, yılın ilk yarısında 1,7 milyon Eee PC satarak öngördüğü satışın 300.000 adet altında kaldı. Tüketicilerin Intel Atom işlemcili Eee PC 901 için önceki modeli atlaması ve 901 modelinin de stok sıkıntısı nedeniyle bulunmaması, Asus'un beklediği sonuçları alamamasında en önemli etkenlerden oldu.

İşler Kızışıyor

Yılın ikinci yarısı için ise Asus'un işi daha da zor. Eee PC markasını genişletmesine ve sürekli alternatifler ile canlı tutmasına rağmen, MSI ve Acer gibi rakiplerin pazardaki boşluğu görüp mini dizüstü piyasasına kaliteli modellerle girmesi, Asus'un uykularını kaçıracak gibi görünüyor.

eeepc-901.jpg

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
fiyat olarak pahalı geldi bana, geçen gün vatan bilgisayarda görmüştüm.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Doğal bir sonuç o fiyata alınmaz o cihaz çok pahalı aylarca bekledim çıkmasını ama fiyatı görünce arkama bile bakmadan kaçtım

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aynı fiyata çok daha iyi laptoplar mevcut
bi güzellik yaparlarsa tuttururlar hedefi :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yaklaşık 500 lira sanırım fiyatı 4gb harddsik demeye varmıyor diski var (disketçik belki de) alınmaz hakikaten