ASP.NET (Visual Studio 2010 Ultimate)

ozcan_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kod yazarak tasarım yapmak istemediğim için asp.nete giriştim. Fakat istediğim gibi tasarım yapamıyorum toolbox menüsündeki öğeleri istediğim gibi yerleştiremiyorum. ASP nette kod yazmadan düzgün tasarım yapmak mümkünmü? Mümkünse nasıl ? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mümkün ama nereye kadar kod yazmayacaksın?

Tamamen tasarıma odaklanacaksan, kod da yazmayım diyorsan Dreamweaver'a geç. Birsürü jQuery kütüphanesi içerisinde mevcut. sürükle bırak. Senin için daha esnek olacaktır.

Ya da Dreamweaver da yapıp .Net le yazılım kısmını yapacaksın. 2 iş.

ozcan_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mümkün ama nereye kadar kod yazmayacaksın?

Tamamen tasarıma odaklanacaksan, kod da yazmayım diyorsan Dreamweaver'a geç. Birsürü jQuery kütüphanesi içerisinde mevcut. sürükle bırak. Senin için daha esnek olacaktır.

Ya da Dreamweaver da yapıp .Net le yazılım kısmını yapacaksın. 2 iş.
Kod yazıcam tabiki ama c# kodu yazıcam. Html yada asp kodlarını sevmiyorum :) dreamweaveri bi karıştırayım.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
DW tasarım konusunda VS ye göre daha esnek. Çok fazla hazır uygulama barındırıyor üzerinde.

Ben yine de kod yazman taraftarıyım. :)

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
DW tasarım konusunda VS ye göre daha esnek. Çok fazla hazır uygulama barındırıyor üzerinde.

Ben yine de kod yazman taraftarıyım. :)
ya visual designer ı iyi kullanmadın yada biraz havadan bir yorum.

javascript işleme vs 2010 da çoştu,
codesnipets de coştu.

Microsoftun hiçbir ürününü vs kadar iyi tasarım yapabileceğin bir editör yada ide yoktur.

Gelelim asp.net e. Sürükle bırak ile tasarım yapacaksan webte hiç bulaşma. Performans yerlerde sürünür. Görünümü veren CSS ve HTML düzenindir. Asp.net üzerinde gelen bütün kontroller html render ile html e çevrilir.

HTML ve CSS üzerinde bilgin fazla değilse bunu geliştir önce. Sonra asp.net e geç.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
ya visual designer ı iyi kullanmadın yada biraz havadan bir yorum.

javascript işleme vs 2010 da çoştu,
codesnipets de coştu.

Microsoftun hiçbir ürününü vs kadar iyi tasarım yapabileceğin bir editör yada ide yoktur.

Gelelim asp.net e. Sürükle bırak ile tasarım yapacaksan webte hiç bulaşma. Performans yerlerde sürünür. Görünümü veren CSS ve HTML düzenindir. Asp.net üzerinde gelen bütün kontroller html render ile html e çevrilir.

HTML ve CSS üzerinde bilgin fazla değilse bunu geliştir önce. Sonra asp.net e geç.

Serdar Bey biraz yanlış bilgi vermiş :)

Microsoft tarafında Expression Web var dreamweaver alternatifi olarak. Visual Studio' ya göre web tasarım olanakları kat kat daha iyi. (Kodlamayı yine visual studio da yapacaksın) Button vb. tasarımlar içinde photoshop alternatifi expression design vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca hazırladığınız web tasarımları sorunsuzca gösterme açısından dreamweaver tüm Microsoft ürünlerinden kat kat daha iyi, tüm tarayıcılarda sorunsuz gözüken tasarımlar (ie9 dahil) visual studio da saçma sapan kayabiliyor. Kendim de yeni bir siteye başladığım da tasarım kısmını dreamweaver da bitirdikten sonra visual studio ya atar ve kodlamaya başlarım, size de tavsiyem budur.

Ayrıca asp tarafında html yazmayayım, css kodlamayayım elle diyorsanız web e boşuna bulaşmayın, bunları yapmadan yaptığınız web siteleri bir işe yaramaz :) Acı ama gerçek. Tasarım işini c# gibi düşünmeyin, öğrenmeniz aylar yıllar almaz. Bir kaç haftada html + css i öğrenmiş olursunuz gittikçe de tecrübelenirsiniz. Bir web programcısı için bunlar şart. Ayrıca en azından hazır kodları düzenleyebilecek kadar da javascript/jquery şart.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=253246]ozcan_03[/MENTION]

Yerinde olsam; DreamWeaver ile görsel, Microsoft'un yepyeni ASP.NET uygulamaları geliştirme arayüzü olan Razor'la kod yazmaya başlardım.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
2005ten bu yana asp.net ile vs kodluyorum bir kere bile yazdığım kod tarayıcılarda kayma yapmadı(ie 6 delirtiyordu o başka)

Expression Web güzel ona bir şey diyemem ama php için dw,asp.net ve js için vs

tek derdi ram e yüklenmesi.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=257183]kizanlik[/MENTION] la aynı fikirdeyim. Kod yazmadan tasarım olayı bana göre yanlış. Senide kariyerinde yanlış yönlendirecektir diye düşünüyorum.
.Net bilgin varsa MVC kas.

Ayrıca Serdar Bey, IDE olarak VS ye bir itirazım yok. Eğer Microsoft bu IDE yi üretmeseydi batabilirdi bile. Dünyanın tartışmasız 1 numaralı IDE si. Fakat ben hala kodlama yapmadan sürükle bırak yöntemi ile yapılan tasarımları DW de daha esnek olarak çıkarılabileceği taraftarıyım.

Ya da [MENTION=31156]sdelta[/MENTION] nın da söylediği gibi Expression Web öneriyorum. DW ye alternatif olarak çıkan uygulamalar sonuçta.
Zaten VS nin amacı IDE olarak dil ortaklığı sağlamak. Tasarım da ekstradan geliyor. Fakat yine DW kadar esnek değil bana göre. Ben tercihim yine MANUEL kod yazmaktan yana kullanıyorum.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dostum html de sürükle bırak a karşıyım(windows forms ve diğerleri için bir şey diyemem) ama html de şöyle düşün: tuttun ps de bir tasarım yaptın yada fw de. Bunu tam pixel oturtmak istersen elle yazacaksın.

mvc ye hala sıcak bakmıyorum. kod fazlalığı yapıyor. classic asp.net forever şuan için.

asp.net i iyi bilmeden mvc ye kasmak gereksiz bence.

büyük kurumlarda mvc ye kaçıyor ama temel atılmıyor.

konuyu çekmeyelim başka yere.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Serdar Bey konuyu başka yere çektiğim falan yok. :)
Arkadaş tavsiye istemiş, herkes kendi doğrusunu tavsiye ediyor o kadar.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=261014]SerdarGokcen[/MENTION]

Şu anda hemen her şey MVC etrafında dönmeye başladı. Bir seneye kalmaz "olmazsa olmaz" olur.

İhtiyaçla alakalı ama madem bu işe yeni yeni giriyor bu arkadaş, [MENTION=156014]zıppırık[/MENTION]'ın da dediği gibi MVC iyi başlangıç olur. İster istemez ASP.NET öğrenecek zaten.

Ayrıca WebApi'si de var Microsoft'un ve klasik Restful API'yi tarihe gömecek bence. WebApi de MVC mantığı üzerine kurulmuş

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
:)

siz bilirsiniz. Unutmayın MVC de yapılan her şeyi classic asp.net yapıyor. Hemde çok rahat biçimde ;)

ESERT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bendede visual studio 2010 professional var. Arasında çok fark varmıdır ?

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kod kullanmadan tasarım yapmak pek tavsiye edilmez ama işin acele sanırım. Bunun için infopath kullan derim. Office 2007 ve sonraki sürümleriyle varsayılan olarak kuruluyor.