Aşka inanmiyorum!!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yalandır Aşk Açıkçası
Sevmeyi Vakitleri Yoktur Sevda Arayanların
Aslında Yeni Biri Yeni Bir Heyecanla Gelir Hayatlarına
Belkide Bulurlar Aradıkları Aşkları

Ama Vakit Çoktan Tükenmiştir

Aşkı Bulanlar ise Vakti Kendileri Üretmiştir

Aşk Nedir:
Bulana Kadar Dağ Tepe Aradığım , Bulduğum Zamanda Buz Kütlesi Gibi Elimde Erittiğim(Kaybettiğim) Şeydir Aşk!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Allah' a aşık olunmaz! Allah'a tapılır!

Güzel kardeşim yazılan diğer yorumları okursan 17 yaşında bir kaç kardeşimiz aşk yok demiş ve sonrada kabul etmişlerki kendileri yaşamadığı içi yok diyebiliyorlar.Kendin tatmadığın için ALLAH'a aşk almaz diyosun.

Bu tamamen kendi fikrin.ALLAH korkusu deyince sen ne anlıyorsun.Aman beni taş eder ,cehennme atar bunun için ona kuuluk edeyim diyemi düşünüyorsun.

ALLAH korkusu;sevdiğin birini kırmamak üzmemek için onun istemediği hareketleri yapma korkusudur

Peygamber efendimiz(s.a.v.) HABİBULLAH'tır manası ALLAH'ın sevgilisi demektir

Sen içinde şehvet ve hayvani türdülerde bulunan fani aşkla İlahi aşkı aynı kefeye kyarak değerlendiriyorsun galiba

Yada islamı sadece kendi pencerenden görüyorsun ve Tasavvuf hakkında hiç bir bilgin yok

hakkında yanılıyor olabilirim ama görmediğime inanmam noktasında bir laf sarfetmişsin

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Ne o, bu konuyu tartışacak kadar bilgin yok mu yoksa? Yada gerçekten sapıttın mı?

mekanikdesign beni tahrik ediyorsun bilerekmi yapıyorsun bilmedenmi anlayamıyorum..

kapışmak istiyosan gel msne burası yeri değil.

bilmenin yaşı yoktur en bilgenin bile bilmediği bilgi çoktur bilgi umman gibidir..

sana sıkıntılarımı hayatımı anlatıyım gel benim yaşam koçum ol çok bilgiliysen şuan tartışmadan çok çözüme ihtiyacım var..

sen beşiktaşlımısın nesin
çarşı berline karşı misali:D

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güzel kardeşim yazılan diğer yorumları okursan 17 yaşında bir kaç kardeşimiz aşk yok demiş ve sonrada kabul etmişlerki kendileri yaşamadığı içi yok diyebiliyorlar.Kendin tatmadığın için ALLAH'a aşk almaz diyosun.

Bu tamamen kendi fikrin.ALLAH korkusu deyince sen ne anlıyorsun.Aman beni taş eder ,cehennme atar bunun için ona kuuluk edeyim diyemi düşünüyorsun.

ALLAH korkusu;sevdiğin birini kırmamak üzmemek için onun istemediği hareketleri yapma korkusudur

Peygamber efendimiz(s.a.v.) HABİBULLAH'tır manası ALLAH'ın sevgilisi demektir

Sen içinde şehvet ve hayvani türdülerde bulunan fani aşkla İlahi aşkı aynı kefeye kyarak değerlendiriyorsun galiba

Yada islamı sadece kendi pencerenden görüyorsun ve Tasavvuf hakkında hiç bir bilgin yok

hakkında yanılıyor olabilirim ama görmediğime inanmam noktasında bir laf sarfetmişsin

Sen neyi tattın da Allah' a aşık oldun? Bu kendi fikrin demişsin ya? Hani bilgisiz demişsin ya? Allah korkusundan bahsetmişsin ya? Konumuz Allah Aşkı iken Allah sevgisine atlamışsın ya? Aşkı ikiye ayırıp fani ve ilahi aşk diye bişey daha türetmişsin ya? Görmediğime inanmam demişim ya? (nerde dediysem artık!?)

Bu soru işaretlerine cevap vermek istiyorum;

İnsanın kendisini sevmesine yüzyıllar boyunca egoizm denildi, ancak bunun egoizmle ilişkisi yok, aşkla ilintili bişey bu. İnsan tek şeye aşık olur; Tüm başarıların, tüm becerilerin, tüm cinayetlerin, tüm katliamların, tüm faydaların, tüm devrimlerin,”tümlerin” formülü olan “ben”e âşık olmayı kastediyorum.

Tek aşk vardır. O da insanın kendisine olan aşkıdır. Gerisi palavra. Allah’a âşık olduğunu iddia eden kişilere soruyorum? Görmediğin koklamadığın ilahî bir varlığa nasıl âşık olabilirsin ki! İnsanlar Allah’a olan sevgilerini çok abartıp aşka dönüştürmeye çalışmışlardır. Öyle abartmışlardır ki ağızlarından “Allah’a âşık oldum.” lafı bile çıkmıştır. Kaldı ki Kuran-ı Kerim in hangi mealinde okudunuz Allahın' bana aşık olun dediğini? Hiç mi dikkat etmediniz okurken hep tapma kelimesinin geçtiğini???

Allah korkusuna gelince; Allah a inandığını söyleyen insan sizin tabirinizle Allah' a aşık olduğunu Allah' ı aşkla sevdiğini ( ki böyle bişey yok) söyleyen bir insan O'ndan neden korksun? Kaldı ki insan korktuğu şeyi nasıl sever? Nasıl ona aşkla inanır? Bu daha da bi enteresan...

Tekrar söylüyorum; Allah' a sadece tapılır!

---------- saat 14:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:42 eklenmişti ----------

mekanikdesign beni tahrik ediyorsun bilerekmi yapıyorsun bilmedenmi anlayamıyorum..

kapışmak istiyosan gel msne burası yeri değil.

bilmenin yaşı yoktur en bilgenin bile bilmediği bilgi çoktur bilgi umman gibidir..

sana sıkıntılarımı hayatımı anlatıyım gel benim yaşam koçum ol çok bilgiliysen şuan tartışmadan çok çözüme ihtiyacım var..

sen beşiktaşlımısın nesin
çarşı berline karşı misali:D

Arkadaşım bu konuyu illa tartışmak istiyorsan msn ile neden kendini kısıtlıyorsun ki? Benim sana daha iyi bir teklifim var? Senin gibi düşünen 50.000 tane insanı topla bir stadyuma gidelim siz trübinde olun bende sahanın tam ortasında hepinize karşı ben tartışalım ne dersin?

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
ben size karşı değilimki ben tartışmayalım diyorum çünki hiç gereği yok diyorum.

sinirlenmeyiniz lütfen...

ayrıca benim ne düşündüğümü bana söylermisiniz ne demek istediğinizi anlamadım.

bilirsiniz ben ne söylersen söyliyeyim karşımdakinin anlayabileceği kadarım:)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
mekanikdesign

kısaca ben dediklerinizden hiç bir şey anlamıyorum desen daha kolay olurdu.

sevdiğine yanlış yapma korkusunu anlattım,sen kalkıp korktuğun şey sevilirmi demişsin

''hakkında yanılıyor olabilirim ama görmediğime inanmam noktasında bir laf sarfetmişsin''
demişim,sen ise ''görmediğme inanmazmışımya'' diye yorumlamışsın

sonrada 50.000 kişilik stadda tartışırım tek başıma demişsin.Yetmez sana be kardeşim olimpik stadı doldursak sen fikri sabite bağlamışsın,sana fayda etmez

geçmişteki okadar büyük insanın laflarını,yaşantılarını,anlatmak istediklerini kabul etmeyen sen bizlerin sözüne elbet itibar etmezsin.Ve bu noktada sana elbette katılıyorum ve sana itibar etmiyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181

Selamlar. Mekanikdesign isimli arkadaşa verdiğin cevap yerindedir fakat o söz ona değil Hz. Ali'ye aittir, buraya ben yazmıştım. :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Aşk Diye Bir Şey Yoktur

Sadece Kadın Ve Onların Çıkarları Vardır!

:yes:

+1

söylenenlerin aksine aşk kadınları değil erkekleri kandırmaya yönelik uydurulmuş bir kavramdır bence. aşka kanan kızdan çok erkek mevcut. kızların kandığı şeyler nedense para ile ilgili oluyor. bilmem yanılıyormuyum

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mekanikdesign

kısaca ben dediklerinizden hiç bir şey anlamıyorum desen daha kolay olurdu.

sevdiğine yanlış yapma korkusunu anlattım,sen kalkıp korktuğun şey sevilirmi demişsin

''hakkında yanılıyor olabilirim ama görmediğime inanmam noktasında bir laf sarfetmişsin''
demişim,sen ise ''görmediğme inanmazmışımya'' diye yorumlamışsın

sonrada 50.000 kişilik stadda tartışırım tek başıma demişsin.Yetmez sana be kardeşim olimpik stadı doldursak sen fikri sabite bağlamışsın,sana fayda etmez

geçmişteki okadar büyük insanın laflarını,yaşantılarını,anlatmak istediklerini kabul etmeyen sen bizlerin sözüne elbet itibar etmezsin.Ve bu noktada sana elbette katılıyorum ve sana itibar etmiyorum.

Bu yazdığın secabı okurken gerçekten güldürdün beni. Kimin neyi anlayıp neyi anlamadığı ortada... Cevap verecek bişey bulamadığınızda hep aynısını yapıyor senin gibiler. Sen aynen böyle devam et yolun açık olsun...

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Ask dıye bırsey yok ask dedıgın 3 gunluk eglence....

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Aşk diye bir şey, var olmasına var da...

Kızlar bir türlü onu yaşamamıza izin vermiyor...

Süründürmek daha çok hoşlarına gidiyor.. :P

Allah'ım bir tane benim gibi deli olmayan, düzgün bir kız nasip etmedin bana ya...Ne günahım vardı bilmiyorum ki...

Allah hepinize hayırlı kısmetiniz kimse O'nu nasip etsin ...