Aşıya güveniyorum gibi...

Reaksiyon puanı
10,327
1607687646601.png

"Memnun kalmazsak aşının parasını ödemeyeceğiz" ifadesine açıklık getirdi​

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den getirilecek olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için kullandığı “Memnun kalmazsak aşının parasını ödemeyeceğiz” ifadesine açıklık getirdi.

Habertürk’ten Sevilay Yılman’a konuşan Fahrettin Koca, şunları söyledi: Demek istediğim şuydu aslında; Sinovac şirketi ile yaptığımız sözleşme, aşısının da ne kadar güvenilir olduğunun bariz ispatıdır. Biz şirkete dedik ki; Sizinle 50 milyon doz için anlaşma yaparız ancak sonuçlarında bir olumsuzluk olursa parasını da ödemeyiz. Yani bir bakıma aşılarına ne kadar güven duyup duymadıklarını, ne kadar emin olup olmadıklarını test etmek için rest çektik.

Diğer aşı şirketleri böyle bir reste tamam demezken Sinovac hiç tereddüt etmedi ve teklifimize; 'Biz aşımıza sonuna kadar güveniyoruz!' diyerek onay verdi. Sinovac’ın aşısıdan vazgeçmemiz söz konusu bile değil. Bırakın vazgeçmeyi, biz şu anda 100 milyon doza nasıl çıkarırız anlaşmamızı diyerek şartlarımızı zorluyoruz. Çünkü yaptığımız tüm çalışmalar, araştırmalar bize gösterdi ki mevcut aşıların içerisinde en güvenilir olanı Sinovac’ın aşısı!

Son düzenleyen moderatör:

FFrozéNN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Ben algı yaratmıyorum güzel kardeşim, ben sadece gerçekten anlamaya çalıştım. Kaçırdığım bir şey mi var diye. Çünkü dediklerin çok önemliydi benim için. Düşün ki bir adam hem aşı yapacak, hem de sonrasında insanlığın fazlalığından, üremenin durdurulmasından bahsedecek, bu bana çok tuhaf, acayip ve de mantığa ters geldi. Ama dünya bu, belki olabilir diye düşündüm, ve sizden bunun kim olduğunu bu yüzden sordum.

Ama anladığım kadarıyla bunu bir yerden okumuş, bizatihi görmüş falan değilsiniz, kulaktan dolma fikir beyan etmişsiniz gibi geldi bana.
Roberto Petrella'nın açıklamasını dinlemenizi ve geçmişini okumanızı rica ediyorum.