Aşırı Utangacım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARMA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bizde iş icabı :) Ankara'ya yol haritam. :)
ankara-karayollari-haritasi2.gif

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ankara'nın kışından korkacaksın abi ya :)

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Bu konuyu açarken bile, sizlerin beni tanımadığı halde utana sıkına açtım. Aşırı derecede utangaçlık duygum var. Bu hayatımı berbat eden ve sadece birkaç (+)'sı olan ve o (+)'ların da günümüzde gözden kaybolduğu, umursanmanan şeyler. Bu utangaçlık yüzünden, yapmak istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum.;

Beni kafeye çağırıyolar, utanarak gidemiyorum.

Arkadaşlarım hocalardan not için rica ederken (bana göre çok yüzsüzce geliyor) utanıyorum ve ben istemiyorum, hoca onlara verirken ben kendi kendime uydurduğum birkaç engel yüzünden.

Tanıdığım sahibi olan kafeye gidiyorum bana ikram sunuyorlar ama utancımdan, hayır sağol demekle yetiniyorum.

Pek sık görüşmediğim bazı akrabalarım evlerine çağırıyor kibarca, tamam deyip geçiştiriyorum ama hiçbir zaman utancımdan gidemiyorum ve neden gelmedin diye sorduklarında unutmuşum,işim vardı gibi bahanelerle geçiştiriyorum.

Utancımdan arkadaşlıklarımı da kaybetmeye başladığımı düşünüyorum.

Daha anne-babama bile sorunlarımı utancımdan anlatamıyorum, böyle internet ortamlarında (birebir olmadığı için utançlığım en az oluyor) ve buralara bakıyorum. Sorunlarımı buralarda cözmeye çalışıyorum (mecburen).

Bazı kişiler izinsiz eşyamı kullanıyor diyelim, ona bile ses çıkarmıyorum, beni cimri sanmasın diye.

Ve daha da yazacağım onlarca sorun.. Lütfen utanmamı yenmek için bana yardımcı olun..
aynı benim eski halim :P ama ne oldu bilmem şimdi o utanmadan eser kalmadı. kalmadı derken hayasızda değilim :laugh: bence kendine hiç utanması olmayan bi arkadaş edin, zamanının büyük çoğunluğunu onla geçir. faydasını göreceksin....

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Tabi o kaba olduğu için zamanla bana da yansıyacak ve kurtulcam bu dertten iyi fikir :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@ARMA Rahat bir arkadaşın var mı? Zaman-mekan dinlemeden her şeyi yapan bir arkadaşın? Onunla zaman geçir diyorum bende :D

Bide nasıl bir aile yapısında yetiştin?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak bu yorumu normalde yapmam senden daha beterim utaniyorum ve yüzüm kizariyor ve farkedilebilecek kadar hata arkadaşlarim bana diyor kizardin falan diye bu sorunu hiç benimsemedim bir gün ölecegim yüzümün kizarmasi birinin bana bakmasiyla bile oluyor o derece kötü ama bunu çözümü inan yok zaten okuyosun sen o kadar arkadaşin var sosyal ortamdasin sonuçta sana doktorda aynisini der zaten benim böyle utanmamin sebebi herşeyin farkinda olmam sende öylesin galiba

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaş grubum benim tarzıma benzediği için yok, ama sınıfta var tabi.Bazen onların yanına oturuyom bişeyler anlatıyolar, hayvanca geyiriyolar, afedersin balgamını çekip yerlere tükürüyolar, hayvanlık yav işleri :) O yüzden hiç takılmak istemedim onlarla :)

2 Abim var, biriyle hergün kavga-dövüş diğeri de ona ayakcılık ettiğimde can kardeşi oluyoruz :) Pek aile hakkında anlatacak birşey bulamadım. Sen içerleme sor istersen.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş grubum benim tarzıma benzediği için yok, ama sınıfta var tabi.Bazen onların yanına oturuyom bişeyler anlatıyolar, hayvanca geyiriyolar, afedersin balgamını çekip yerlere tükürüyolar, hayvanlık yav işleri :) O yüzden hiç takılmak istemedim onlarla :)

2 Abim var, biriyle hergün kavga-dövüş diğeri de ona ayakcılık ettiğimde can kardeşi oluyoruz :) Pek aile hakkında anlatacak birşey bulamadım. Sen içerleme sor istersen.

O yaşlarda eğer çok rahat bir ailede büyümediyse herkes senin gibi duygulara sahip oluyor. Herkes bana mı bakıyor? Boş insanmış hisleri, hiçbir şey yapamıyorum, çevremdekiler çok sosyal ben asosyalim vs vs.

Bırak bunları. Spora gitmeni öneririm. Eğer bir enstrümana merakın var dene derim. Bol bol kendini geliştir.

Yukarda bir sürü önerilerde bulunmuşlar. Sosyal olcam diye maymuna dönüşme. Kendine özgü düşüncelerin olsun.

Zamanla açılıcaksın sende. Ama asla diğerlerinin senden daha üstün olduğunu düşünme. Senden daha değerli bişey yok.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence utangaç olmak büyük bir dezavantaj..:) Bu sorunu bol bol kitap okuyarak ve mümkünse sosyal ortama biraz daha ayak uydurarak çok çok rahat çözebilirsin. Ben kitap okuma işini hallettim şimdi sosyal ortam kısmını hallediyorum eski benden geriye ben değil aşka birisi geldi onu söyleyebilirim :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
aslında iyi bir yeteneğin var. ama farkında değilsin. evet bazı dezavantajları olabilir mesela sosyal çevreden soğuma gibi.
ama utanmazın teki olmaktan iyidir dimi. bence "sorununu" yenmek yerine "bunun bir sorun olmadığını" anlamaya çalış. mesela bi ara bende çok utangaçtım. öyleki sokağa çıkmaya utanırdım:laugh: ama zamanla kendimi geliştirdim. kişiliğimi karakterimi bir düzene soktum. arkadaşlarımla olabildiğince kaynaştım(kaynaşabileceğim kişilerle arkadaş oldum) sonra bi baktım hala utangacım:mrgreen:
yani anlıcan bu çözülemez ama geliştirilebilir, avantaja çevirilebilir. sadece kendine biraz güven. onlar yapabiliyorsa sende yaparsın.(ama sen onlar değilsin onların her yaptığını yapma. yapmak istediğini\yapman gerekeni yap)

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=297276]Captivate[/MENTION] [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] İkinizin de yazdığı tamamen doğru bir cevap. Bende size katılıyorum artık sosyalleşmek için maymun olmaktansa beni böyle kabul edenlerle takılırım(tabi az kişi sıkıntısı var) daha iyi.

' sosyal çevreden soğuma gibi ' %1000 doğru, onların o yüzsüz,aç gözlü, arkalarından iş çeviren hallerini gördükçe onlardan tiksindim, nefret ettim ama topluma uyum sağlamam gerektiğini düşünerek onlara karışmaya karar vermiştim ve öyle bu konuyu açmıştım, şimdi onca öğütten sonra aklımı toplayabildim, kısaca fak dı system bundan sonra.

--Bir konuda daha birşey sorcam. Bizim sınıfta ota bo*a gülen 3 arkadaşım vardı. Birgün bunlar yine yanımda anlamsız, komik olmayan şeylere kahır kahır gülerken, kendinizi komik mi sanıyonuz ***** *****larım gibi birkaç cümle söyledim neyse sustular. Günler geçti benden uzaklaşmaya başladılar, yanımda otururken artık benim uzağıma oturup orda konuştular, güldüler felan. Şimdi bu malların dikine gidip doğru olanı mı yapayım (arkadaş kaybetme riski dahil), yoksa onlarla birlikte komik olmasa da komikmiş gibi yalandan mı güleyim (arkadaşlığım bozulmaz) ?

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
öncelikle bu olayı yenebilmek için bir psikiyatriye falan gitmeye gerek yok kendinde yenebilirsin.bi arkadaşın sana herhangi birşey uzatıyorsa çekinmeden al seni yemezler.yolda giderken insanların yüzüne bak başını dik tut , ısırmazlar.yeri geldiğinde benimde çekingenliklerim oluyor.mesela misafirlikteyim diyelim önümde püskevit var fakat almaktan çekiniyorum ilk başta ama sonradan aman ya ne olacak diyorum sonuçta misafiriz ikram etmişler vs. böyle düşün ve utangaçlığı olmayan bir arkadaşınla uzun süre takıl.yenmeni kolaylaştıracaktır.10 - 11 yaşımdan beri var diyorsun sen bence çok takmışsın bunu sorun olarak görmeye başlamışsın her insanın utangaçlıkları var ama sorun etmiyorlar ve sorun edilmediği takdirde gelip geçiyor zaten.her şeyde böyledir , rahatsızlığın mı var ? sorun olarak görme gelip geçer ;) ve sakın unutma utangaçlığın artılarıda vardır her zaman.seni affedersin ayı olmaktan kurtarır.başka diyecek bir söz gelmiyor aklıma :D kal sağlıcakla.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

mesela diyorsun ''bana baktıklarında benim hakkımda şöyle şöyle dediklerini düşünüyorum.'' falan bunları boş yere düşünme insan insanı süzer bu böyledir :) bana baktıklarında takmıyorum normal önüme bakıyorum yada bana bakanın bende yüzüne bakıyorum ne bakıyon gibisinden :D

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu konuyu açarken bile, sizlerin beni tanımadığı halde utana sıkına açtım. Aşırı derecede utangaçlık duygum var. Bu hayatımı berbat eden ve sadece birkaç (+)'sı olan ve o (+)'ların da günümüzde gözden kaybolduğu, umursanmanan şeyler. Bu utangaçlık yüzünden, yapmak istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum.;

Beni kafeye çağırıyolar, utanarak gidemiyorum.

Arkadaşlarım hocalardan not için rica ederken (bana göre çok yüzsüzce geliyor) utanıyorum ve ben istemiyorum, hoca onlara verirken ben kendi kendime uydurduğum birkaç engel yüzünden.

Tanıdığım sahibi olan kafeye gidiyorum bana ikram sunuyorlar ama utancımdan, hayır sağol demekle yetiniyorum.

Pek sık görüşmediğim bazı akrabalarım evlerine çağırıyor kibarca, tamam deyip geçiştiriyorum ama hiçbir zaman utancımdan gidemiyorum ve neden gelmedin diye sorduklarında unutmuşum,işim vardı gibi bahanelerle geçiştiriyorum.

Utancımdan arkadaşlıklarımı da kaybetmeye başladığımı düşünüyorum.

Daha anne-babama bile sorunlarımı utancımdan anlatamıyorum, böyle internet ortamlarında (birebir olmadığı için utançlığım en az oluyor) ve buralara bakıyorum. Sorunlarımı buralarda cözmeye çalışıyorum (mecburen).

Bazı kişiler izinsiz eşyamı kullanıyor diyelim, ona bile ses çıkarmıyorum, beni cimri sanmasın diye.

Ve daha da yazacağım onlarca sorun.. Lütfen utanmamı yenmek için bana yardımcı olun..

Bir şeyi çok iyi biliyorum kimi ne göre gayet güzel olan bu pislik bir durum bana göre Berbat. Kimseyle konuşamıyorsun insanlar sanki sen pislikmişsin gibi baktıklarını hissediyorsun birşeyler anlatırken gözlerinin içlerine bakıyorlar ve kötü giyinmişsin çirkinsin saçın başın dağınık mış gibi bin bir türlü düşünceleri olduklarını düşünüyorsun kendini yıpratıyorsun paralıyorsun birini seviyorsun Söyleyemiyorsun belki aylarca belki yıllarca peşinden koşuyorsun izliyorsun her gittiği yere gidiyorsun bir kere gördüğün yerde belki bir daha görürüm diye aynı yerden defalarca geçiyorsun ama diğer leri gibi olamıyorsun gidip konuşamıyorsun diğerlerimiz basit insanlar bana göre. ama hayattan zevk alabilen onlar her gün her hafta bir kızla konusup cıkıyorlar sürekli bir sosyallik içerisindeler ama biz sevdiğimizi söyleyemeyecek kadar cesaretsiz korkak pısırık Biriyiz Biliyormusunuz bu çok lanet ve pislik bi duygu bana göre kim ne derse desin.

İlhami Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim bu durumdan bir kaç sene içinde kurtulursun meraklanma yada şöyle düşün ne yaparsam ben kendime yapıyorum kimseyi ilgilendirmez mantığını kafana oturtursan çok rahatlarsın ama çok da ileri gitme bunun ilerisi yüzsüzlük oluyor kardeşim.

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İnşallah zamanla olur. Yolda giderken biri baktığında, yüzümü çeviriyordum yere bakıyodum,sağa sola bakıyodum şimdi tam hedef ileri, sağolun. Herşey tamamda uygulaması zor işte neyse :)

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İnşallah zamanla olur. Yolda giderken biri baktığında, yüzümü çeviriyordum yere bakıyodum,sağa sola bakıyodum şimdi tam hedef ileri, sağolun. Herşey tamamda uygulaması zor işte neyse :)

insan istedikten sonra hiçbirşey zor değil.bu senin içinde olmalı içinden gelmeli yoksa ben bunu yaparım demekle iş bitmez içinden gelecek ;)

cenk79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Utangaçlığın sana zarar vermeye başlamış. Utangaçlığını yenmek için ilk etapta bir şeyler yapmanı yani kendini utangaçlığın aşırı stresinden az da olsa uzaklaştırıcak kendine göre mücadele etmeni, bunu eylemlerle (aldığın sonuçlar pozitif ise daha iyisini nasıl yaparım,negatif ise olumsuzluktan edindiğin tecrübelerle pozitif birşeyler çıkarıp kendi lehine kullanıp) aşmaya çalışmanı öneririm. Tabi bunlar hemen olmayacaktır moralleri bozmadan tekrar tekrar denemeye devam,yöntem geliştirmeye devam.
Hepimiz insanız ve bu hayatta bir çok engellerle karşılaşmaktayız bu sorunlarla mücadele ederken malesef yalnızız.Anne ve babanın da vereceği destek (maddi ve manevi) bir yere kadar. Zaman ilerlerken bu sorunları aştığımız ölçüde bağımsız kendi içinde bir birey olabiliriz...
Zaman ilerledikçe bunları aşacağına eminim.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Utangaçlığını yenmen için İncisözlüğe girmeni tavsiye ederim. 2 hafta İncisözlük ve Derin İnternet'te takıldıktan sonra, insanlardan utanmak yerine onları bol bol utandırabilirsin. :)

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=325419]nikney[/MENTION] İnci Sözlük 2.nesil yazarıyım zaten :) Sanalda hiçbir sıkıntım yok. Herkesle çok rahatım, gerçekte, malesef.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@Captivate @NGungor96 İkinizin de yazdığı tamamen doğru bir cevap. Bende size katılıyorum artık sosyalleşmek için maymun olmaktansa beni böyle kabul edenlerle takılırım(tabi az kişi sıkıntısı var) daha iyi.

' sosyal çevreden soğuma gibi ' %1000 doğru, onların o yüzsüz,aç gözlü, arkalarından iş çeviren hallerini gördükçe onlardan tiksindim, nefret ettim ama topluma uyum sağlamam gerektiğini düşünerek onlara karışmaya karar vermiştim ve öyle bu konuyu açmıştım, şimdi onca öğütten sonra aklımı toplayabildim, kısaca fak dı system bundan sonra.

--Bir konuda daha birşey sorcam. Bizim sınıfta ota bo*a gülen 3 arkadaşım vardı. Birgün bunlar yine yanımda anlamsız, komik olmayan şeylere kahır kahır gülerken, kendinizi komik mi sanıyonuz ***** *****larım gibi birkaç cümle söyledim neyse sustular. Günler geçti benden uzaklaşmaya başladılar, yanımda otururken artık benim uzağıma oturup orda konuştular, güldüler felan. Şimdi bu malların dikine gidip doğru olanı mı yapayım (arkadaş kaybetme riski dahil), yoksa onlarla birlikte komik olmasa da komikmiş gibi yalandan mı güleyim (arkadaşlığım bozulmaz) ?

benim çevremde de böyle insanlardan sürüyle var. adamlar bir iki şey saçmalıyorlar. sonra komik oldukarını sanıyorlar.:hammer: mecbur katlanıyorum ama asla kalp kırmıyorum. küfür etmiyorum. yaptığın doğru değil. katlanmak zorunda değilsin ama küfür etme kalplerini kırma. sessiz sakin bir biçimde onlardan uzaklaş. bu daha iyi olur. mesela herşeye gülmediğini bu tür saçma sapan şeylerden hoşlanmadığını(mesela incicaps!!!) onlara belirt. aslında belki de sorunun utangaçlık, kaynaşamama değilde kaynaşacak, konuşacak, iletişim kuracak insanların etrafında bulunmaması olabilir. çevreni sevmediğin için içine kapanıp utangaç olmuş olabilirsin. ne olursa olsun belli bir süre sonra sende kendine geleceksin. yani dert etme. normal şekilde yaşamaya bak.

insanların yüzsüzlüklerinden, "karatersizliğinden", tiksindiğini sölemişsin. al bende o kadar. bazen okadar arsız oluyorlar ki... ister istemez uzaklaşıyorsun. ama onlardan uzak durmak daha iyi.
zamanla kendine göre arkadaşlar edinirsin. ama asla ve asla sırf arkadaşım olsun aptal insanların peşine takılma. onlar yapıyor diye bir şey yapmaya çalışma. mesela ben facebook u pek sevmiyorum. hatta hiç sevmiyorum. inanırmısın bizim okulda face si olmayan 3 kişi varsa teki benim. :D çünkü kullanmak istemiyorum.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
@nikney İnci Sözlük 2.nesil yazarıyım zaten :) Sanalda hiçbir sıkıntım yok. Herkesle çok rahatım, gerçekte, malesef.
Hani utanıyorum diyorsun ya..
Ne geliyor mesela aklına?
Atıyorum diyelim ki benimle buluşacaksın ama her zamanki gibi yine utanıyorsun kendi içinde, ne geçiyor aklından? Aklına ne geliyor da utanıyorsun?

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Mesela buluştuk diyelim, oturduk bişey içiyoz yiyoruz, misal üstüme bakıyon, yüzüme bakıyon, ben orda, benim hakkımda kötü düşünüyo diye düşünürüm. Tabiki bakması doğal ama bakarken aklıma, tişört'ümün kirli olduğu,kötü olduğu,yakışmadığı, saçlarımın yanlış kesildiği, kaşlarımın şöyle böyle olması, ellerimin kıllı-kılsız olduğu, tırnaklarım kısa-uzun ve birsürü şey aklıma geliyor, sanki öyle düşünüyomuş gibi geliyor. Veya bana yol parası için 50krş lazım senden rica etmekten utanırım, benim hakkımda kötü düşünmesin, yüzsüz parasını bile benden alıyo gibi düşünüyormuş hissediyorum.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Adam sizle dalga geçiyor.birde incici :D.Sizde sazan gibi atlıyorsunuz.

0106-aillinoiscarp-asian-carp-great-lakes-full_full_600.jpg

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Neden dalga geçeyim anlamadım.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Mesela buluştuk diyelim, oturduk bişey içiyoz yiyoruz, misal üstüme bakıyon, yüzüme bakıyon, ben orda, benim hakkımda kötü düşünüyo diye düşünürüm. Tabiki bakması doğal ama bakarken aklıma, tişört'ümün kirli olduğu,kötü olduğu,yakışmadığı, saçlarımın yanlış kesildiği, kaşlarımın şöyle böyle olması, ellerimin kıllı-kılsız olduğu, tırnaklarım kısa-uzun ve birsürü şey aklıma geliyor, sanki öyle düşünüyomuş gibi geliyor. Veya bana yol parası için 50krş lazım senden rica etmekten utanırım, benim hakkımda kötü düşünmesin, yüzsüz parasını bile benden alıyo gibi düşünüyormuş hissediyorum.
İnsanların, hakkında ne düşündüklerine önem verme, boşver. Derdim ama pek işe yarayacağını düşünmüyorum o yüzden bi' psikoloji bölümünden randevu al derim.
Hiçbir şey olmasa bile, içindekileri anlatmak seni fazlasıyla rahatlatacaktır.
[MENTION=10880]masterbaba[/MENTION]

Adamın sazan.avi yaptığını neye dayanarak söylüyorsun?
Ayrıca "incici" olmadığın çok belli, çünkü "incici"ler daima asosyaldir ve "o" kızın karşısında daima konuşamazlar ve utanırlar. :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
2 günde.50 küsür mesajın var.Nasıl bir utangaç'lıksa ceneye vuruyor galiba.

:D hem utanmak iyidir.insanla hayvanı ayıran en önemli özelliklerden biridir.

hocam arkadaş zaten ''Sanalda hiçbir sıkıntım yok. Herkesle çok rahatım, gerçekte, malesef.'' demiş :)