- Konuyu başlatan
ARMA
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
Bizde iş icabı
Ankara'ya yol haritam.

aynı benim eski halimBu konuyu açarken bile, sizlerin beni tanımadığı halde utana sıkına açtım. Aşırı derecede utangaçlık duygum var. Bu hayatımı berbat eden ve sadece birkaç (+)'sı olan ve o (+)'ların da günümüzde gözden kaybolduğu, umursanmanan şeyler. Bu utangaçlık yüzünden, yapmak istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum.;
Beni kafeye çağırıyolar, utanarak gidemiyorum.
Arkadaşlarım hocalardan not için rica ederken (bana göre çok yüzsüzce geliyor) utanıyorum ve ben istemiyorum, hoca onlara verirken ben kendi kendime uydurduğum birkaç engel yüzünden.
Tanıdığım sahibi olan kafeye gidiyorum bana ikram sunuyorlar ama utancımdan, hayır sağol demekle yetiniyorum.
Pek sık görüşmediğim bazı akrabalarım evlerine çağırıyor kibarca, tamam deyip geçiştiriyorum ama hiçbir zaman utancımdan gidemiyorum ve neden gelmedin diye sorduklarında unutmuşum,işim vardı gibi bahanelerle geçiştiriyorum.
Utancımdan arkadaşlıklarımı da kaybetmeye başladığımı düşünüyorum.
Daha anne-babama bile sorunlarımı utancımdan anlatamıyorum, böyle internet ortamlarında (birebir olmadığı için utançlığım en az oluyor) ve buralara bakıyorum. Sorunlarımı buralarda cözmeye çalışıyorum (mecburen).
Bazı kişiler izinsiz eşyamı kullanıyor diyelim, ona bile ses çıkarmıyorum, beni cimri sanmasın diye.
Ve daha da yazacağım onlarca sorun.. Lütfen utanmamı yenmek için bana yardımcı olun..
Arkadaş grubum benim tarzıma benzediği için yok, ama sınıfta var tabi.Bazen onların yanına oturuyom bişeyler anlatıyolar, hayvanca geyiriyolar, afedersin balgamını çekip yerlere tükürüyolar, hayvanlık yav işleriO yüzden hiç takılmak istemedim onlarla
2 Abim var, biriyle hergün kavga-dövüş diğeri de ona ayakcılık ettiğimde can kardeşi oluyoruzPek aile hakkında anlatacak birşey bulamadım. Sen içerleme sor istersen.
Kışları yazlarına göre daha sıcakAnkara'nın kışından korkacaksın abi ya![]()
Bu konuyu açarken bile, sizlerin beni tanımadığı halde utana sıkına açtım. Aşırı derecede utangaçlık duygum var. Bu hayatımı berbat eden ve sadece birkaç (+)'sı olan ve o (+)'ların da günümüzde gözden kaybolduğu, umursanmanan şeyler. Bu utangaçlık yüzünden, yapmak istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum.;
Beni kafeye çağırıyolar, utanarak gidemiyorum.
Arkadaşlarım hocalardan not için rica ederken (bana göre çok yüzsüzce geliyor) utanıyorum ve ben istemiyorum, hoca onlara verirken ben kendi kendime uydurduğum birkaç engel yüzünden.
Tanıdığım sahibi olan kafeye gidiyorum bana ikram sunuyorlar ama utancımdan, hayır sağol demekle yetiniyorum.
Pek sık görüşmediğim bazı akrabalarım evlerine çağırıyor kibarca, tamam deyip geçiştiriyorum ama hiçbir zaman utancımdan gidemiyorum ve neden gelmedin diye sorduklarında unutmuşum,işim vardı gibi bahanelerle geçiştiriyorum.
Utancımdan arkadaşlıklarımı da kaybetmeye başladığımı düşünüyorum.
Daha anne-babama bile sorunlarımı utancımdan anlatamıyorum, böyle internet ortamlarında (birebir olmadığı için utançlığım en az oluyor) ve buralara bakıyorum. Sorunlarımı buralarda cözmeye çalışıyorum (mecburen).
Bazı kişiler izinsiz eşyamı kullanıyor diyelim, ona bile ses çıkarmıyorum, beni cimri sanmasın diye.
Ve daha da yazacağım onlarca sorun.. Lütfen utanmamı yenmek için bana yardımcı olun..
İnşallah zamanla olur. Yolda giderken biri baktığında, yüzümü çeviriyordum yere bakıyodum,sağa sola bakıyodum şimdi tam hedef ileri, sağolun. Herşey tamamda uygulaması zor işte neyse![]()
@Captivate @NGungor96 İkinizin de yazdığı tamamen doğru bir cevap. Bende size katılıyorum artık sosyalleşmek için maymun olmaktansa beni böyle kabul edenlerle takılırım(tabi az kişi sıkıntısı var) daha iyi.
' sosyal çevreden soğuma gibi ' %1000 doğru, onların o yüzsüz,aç gözlü, arkalarından iş çeviren hallerini gördükçe onlardan tiksindim, nefret ettim ama topluma uyum sağlamam gerektiğini düşünerek onlara karışmaya karar vermiştim ve öyle bu konuyu açmıştım, şimdi onca öğütten sonra aklımı toplayabildim, kısaca fak dı system bundan sonra.
--Bir konuda daha birşey sorcam. Bizim sınıfta ota bo*a gülen 3 arkadaşım vardı. Birgün bunlar yine yanımda anlamsız, komik olmayan şeylere kahır kahır gülerken, kendinizi komik mi sanıyonuz ***** *****larım gibi birkaç cümle söyledim neyse sustular. Günler geçti benden uzaklaşmaya başladılar, yanımda otururken artık benim uzağıma oturup orda konuştular, güldüler felan. Şimdi bu malların dikine gidip doğru olanı mı yapayım (arkadaş kaybetme riski dahil), yoksa onlarla birlikte komik olmasa da komikmiş gibi yalandan mı güleyim (arkadaşlığım bozulmaz) ?
[MENTION=325419]nikney[/MENTION] İnci Sözlük 2.nesil yazarıyım zatenSanalda hiçbir sıkıntım yok. Herkesle çok rahatım, gerçekte, malesef.
Hani utanıyorum diyorsun ya..@nikney İnci Sözlük 2.nesil yazarıyım zatenSanalda hiçbir sıkıntım yok. Herkesle çok rahatım, gerçekte, malesef.
İnsanların, hakkında ne düşündüklerine önem verme, boşver. Derdim ama pek işe yarayacağını düşünmüyorum o yüzden bi' psikoloji bölümünden randevu al derim.Mesela buluştuk diyelim, oturduk bişey içiyoz yiyoruz, misal üstüme bakıyon, yüzüme bakıyon, ben orda, benim hakkımda kötü düşünüyo diye düşünürüm. Tabiki bakması doğal ama bakarken aklıma, tişört'ümün kirli olduğu,kötü olduğu,yakışmadığı, saçlarımın yanlış kesildiği, kaşlarımın şöyle böyle olması, ellerimin kıllı-kılsız olduğu, tırnaklarım kısa-uzun ve birsürü şey aklıma geliyor, sanki öyle düşünüyomuş gibi geliyor. Veya bana yol parası için 50krş lazım senden rica etmekten utanırım, benim hakkımda kötü düşünmesin, yüzsüz parasını bile benden alıyo gibi düşünüyormuş hissediyorum.
Neden dalga geçeyim anlamadım.
2 günde.50 küsür mesajın var.Nasıl bir utangaç'lıksa ceneye vuruyor galiba.
hem utanmak iyidir.insanla hayvanı ayıran en önemli özelliklerden biridir.