Aşırı ram kullanımı

EmreProdeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar pcyi 2 aydır açmıyodum 3 ay önce fln format atmıştım şimdi pc ilk açılınca 30 ram kullanımı operayı açıyorum 2-3 tane sekme açılıyken 60-75 arası üstüne oyun açıyorum(zula) cok iyi bir oyunda değil ve ram kullanımı 85-95 oluyo bir kere fazladan powerpoint açıkken 100 oldu buunun çözümü nedir windows 7 64 kurlu 4 gb ram var.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
çalıstıra msconfig yaz. ardından hızmetler kısmına gıt. oradan hızlı getırme (sysmain) windows uptade ve wındows guvenlık duvarını devre dısı bırak be pcyı tekrar baslat sorun duzelmezse ıkıncı asamaya gecelım

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
RAM miktarınız az, 64 bit isletim sistemleri daha fazla RAM kullanır, zamanla Superfetch servisi programları daha hızlı açılsın diye, onları siz açmasanız dahi RAM'e koyar. Ancak merak etmeyin, asırı RAM ihtiyacı varken onları tekrar pagefile'a atar

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
muhtemelen 2-3 aydır acıyor ve suan actıgı ıcın sysmain hızmetı dosyaları onbellege almaya calısıyor ılerde pc daha hızlı calısısn dıye bırde arka planda guncelleme denetleme vs oluyordur. tabı bunlar fazla etkılemez ama gınede ram kullanımını artırır. mesela bende 16 gb ram var pcm bostayken ram kullanımı 1.5-2.0 gb arası.( not: yuklu uygulama fazla arka planda 3. parti uygulamaların hızmetlerı calısıyor )

EmreProdeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
çalıstıra msconfig yaz. ardından hızmetler kısmına gıt. oradan hızlı getırme (sysmain) windows uptade ve wındows guvenlık duvarını devre dısı bırak be pcyı tekrar baslat sorun duzelmezse ıkıncı asamaya gecelım
Ver o elini öpüyüm mübarek o kadar sekme açıyom oyun açıyom 60 gördü en fazla :) Adamın dipçiğinin dibisin :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Güvenlik Duvarını devre dısı bırakınca bilgisayarına virüs girme ihtimali artar.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Avast içerisinde güvenlik duvarı içeren Internet Security kuruluysa zaten kapatmamanız hata.
Hatta Windows Defender'ı da kapatın bu durumda.
Çünkü birden fazla aynı isi yapan programlar arasında çakısmaya, RAM ve CPU kullanımında artısa, stabilite sorunlarına sebep olur.
Ancak Avast'ın sadece antivirus paketi yüklüyse durum değisir.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Ver o elini öpüyüm mübarek o kadar sekme açıyom oyun açıyom 60 gördü en fazla :) Adamın dipçiğinin dibisin :)
sysmain (hızlı getırme) ilk baslarda pc yı kastırır ama yaptıgın ıslemlerı takıp edıp onbellege aldıgı ıcın pc nı hızlandırır. mesela bı klosore tıkladıgında ılk yavas acılır ıkıncısınde ıse 1 sanıye surer. bu hızmet bıraz ram yer ama acmakda fayda var. ama windows uptade kesınlıkle kapalı olsun

EmreProdeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Avast içerisinde güvenlik duvarı içeren Internet Security kuruluysa zaten kapatmamanız hata.
Hatta Windows Defender'ı da kapatın bu durumda.
Çünkü birden fazla aynı isi yapan programlar arasında çakısmaya, RAM ve CPU kullanımında artısa, stabilite sorunlarına sebep olur.
Ancak Avast'ın sadece antivirus paketi yüklüyse durum değisir.
İnternet security kurulu

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
sysmain (hızlı getırme) ilk baslarda pc yı kastırır ama yaptıgın ıslemlerı takıp edıp onbellege aldıgı ıcın pc nı hızlandırır. mesela bı klosore tıkladıgında ılk yavas acılır ıkıncısınde ıse 1 sanıye surer. bu hızmet bıraz ram yer ama acmakda fayda var. ama windows uptade kesınlıkle kapalı olsun

Sizin bahsettiğiniz islem prefetch.
Hızlı getirme yani superfetch benzer olmakla birlikte biraz daha üst level hizmeti.
Yani daha çok programlara ait resource, dll, thumbnail, bazında.
Olmasa da olur.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Sizin bahsettiğiniz islem prefetch.
Hızlı getirme yani superfetch benzer olmakla birlikte biraz daha üst level hizmeti.
Yani daha çok programlara ait resource, dll, thumbnail, bazında.
Olmasa da olur.
kusura bakma ama olmazsa olmaz. dusunkı google chroma tıkladın 10 sanıyede acıldı 2. tıklamanda bu sure 2-3 sanıyeye duser. sen o hızmetı kapat bakam hala 2-3 sanıyede acabılıyormu. her tıklamada 10 sanıyede gırer

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
kusura bakma ama olmazsa olmaz. dusunkı google chroma tıkladın 10 sanıyede acıldı 2. tıklamanda bu sure 2-3 sanıyeye duser. sen o hızmetı kapat bakam hala 2-3 sanıyede acabılıyormu. her tıklamada 10 sanıyede gırer
Amacım muhalefet değil, yanlıs anlamayın.
Sadece dikkatimi çekti.
Ben zaten superfetch'i hep kapatırım.
Nitekim oyuncular ve çok fazla çesit program kullananlar için önerilmez.
Google Chrome superfetch olmadan da 2. tıklamada da 2-3 saniyede açılır.
Superfetch islemi Windows Vista ile geldi.
Sizin bahsettiğiniz islem ise Windows 98'den beri bulunmakta, ismi prefetch.
Hatta AlwaysUnloadDll Dword'unu arastırın.
Superfetch islemi misal sürekli izlediğiniz bir videoyu veya resmi daha hızlı açtırabilir, ama program yani core bazında prefetch yapar, superfetch ise daha high-level seviyesi.
Yani program yine aynı sürede açılır ama içerisinde dll harici resource varsa daha hızlı açılır superfetch ile.

Ekleme: BlackViper kapatılmasını öneriyor, barebones ayarlarında bile.
Black Viper’s Windows 7 Service Pack 1 Service Configurations – Black Viper | www.blackviper.com