baaydin
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
Geçen hafta başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum size. Amd x9550 olan bilgisayarımı değiştirip Phenom II x4 965 Be ,Asus 785 Ddr3 Evo anakart ve ddr 3 patriot sector 5 1333 Mhz ram aldım. evde sorunsuz bir şekilde topladıktan sonra bilgisayarıma windows 7 kurmak için açtım. işte ne olduysa o anda oldu. bilgsiayar kurarken deli gibi hızlı bir şekilde imleç sekmesi yanıp yanıp sönüyordu. neyse düzelir diyerek pek aldırış etmeden windowsu kurdum. ilk açılışda ekrana gelen ayarlar yükleniyor yazısının altında bulunan kayan ışık aşırı derecede hızlı bir şekilde kayıyordu. sonunda windows açıldı bir de ne göreyim sanki bilgisayarın saniyesi olmuş sanise dakikası olmuş saniye deli gibi dönüyordu. iyice şaşırmıştım. çift tıklamaya imkan yoktu çift tıklama hızı o kadar hızlıydıki bir insanın bu hızda çift tıklaması imkansızdı
. şaşırdım ve bilgisayarı yeniden başlattım. bilgisayar açılırken windows 7 nin 4 renk olan ve geriden gelerek ortada birleşip hafif yanıp sönen bayrakları bende hiç beklemeden birden ekranda beliriyor sonrada hızlı hızlı yanıp yanıp sönüyordu.
sonuca gelirsek bir çok araştırmam sonucunda ramların anakartla uyumsuz olabileceğini düşündüm ve ramlere az az voltage vermeye başladım. orjinalde 1,65 voltta çalışması gereken ramler 1,71 voltta sonunda stabil olarak çalışmaya başladı. hani başınıza gelirse aklınızda olsun diye yazdım bu yazıyı. İyi geceler....

sonuca gelirsek bir çok araştırmam sonucunda ramların anakartla uyumsuz olabileceğini düşündüm ve ramlere az az voltage vermeye başladım. orjinalde 1,65 voltta çalışması gereken ramler 1,71 voltta sonunda stabil olarak çalışmaya başladı. hani başınıza gelirse aklınızda olsun diye yazdım bu yazıyı. İyi geceler....