- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 2,185
5 yıldır şunu gördüm ki asgari ücret ne kadar olursa olsun boş.. herşey ona göre artıyor..
devlet ne kadar yaparsa yapsın enflasyon(veya vs zamlarla) onu çalışanlardan 15 gün içinde fazlası ile geri alır .
İkinize de katılıyorum, zaten bu gidişle ileride 10 bin lira, 50 bin lira asgari ücret olacak ama bir su almak 50 lira olacak5 yıldır şunu gördüm ki asgari ücret ne kadar olursa olsun boş.. herşey ona göre artıyor..
eskiden bir sakız 100bin lira idiİkinize de katılıyorum, zaten bu gidişle ileride 10 bin lira, 50 bin lira asgari ücret olacak ama bir su almak 50 lira olacak![]()
Neden tekrar olmasıneskiden bir sakız 100bin lira idi![]()
Biraz karmaşık olmuş sanki. Zaten aylık kazanılan TL geliri kura bölünce aylık kazanılan dolar miktarı çıkar. Yani asgari ücret dolara endeksli ilerlemiyor ve zamlar ona göre verilmiyor ki.2695 tl olacak. Dolar seviyesi 356 dolar. Kur seviyesi de 7.85 tl olarak kabul ettim. 100 lirası da dolar bazında değer kaybı olsa 2695 lira yapar. Aylık kazanılan dolar geliri ile kur çarpılınca genelde hep asgari ücret çıkıyor. Dolar seviyesi yükselip düşünce kazanç artıyor ama kur yükselirse asgari ücretlinin parası eriyor. Bence böyle bir durum var. Geri kalan ekonomik detaylarını bilmem
Az zam yapılınca enflasyon düşmez aksine yükselir. Çünkü maaş azaldıkça tüketim azalacak bu da ürünlere zam olarak dönecek ve enflasyon artacak. Enflasyon düşük olması için maaş artarken ürünlerin fiyatları sabit kalmalı veya düşmeli ki tüketim artsın enflasyon düşsün.Bende 3 bin tl olmalı ama eflasyonu düşük tutmaya çalışıyorlar o yüzden 200 tl gelebilir zaman
Fazla verirlersede talep artacak fiyat da artacak. Talep/arz ilişkisi. Talep fazla arz azsa pahalı olur. Talep az arz fazla ide ucuz olur.Az zam yapılınca enflasyon düşmez aksine yükselir. Çünkü maaş azaldıkça tüketim azalacak bu da ürünlere zam olarak dönecek ve enflasyon artacak. Enflasyon düşük olması için maaş artarken ürünlerin fiyatları sabit kalmalı veya düşmeli ki tüketim artsın enflasyon düşsün.
Yapmayın etmeyin hocam. Vekiller altın musluksuz ne yapar ? (!)Benim başka önerim var, 2324₺ olarak kalsın ama 2021-2022 arası ekmekten ete süte arabaya motora motordan elektroniğe toplu iğneye kadar hiçbir şeye zam yapmasınlar 1 sene boyu kafi ??
Güzel öneri.. bunları üreten işçi çalıştırıyor ve maaşı ödemek için zam yapıyor bunu gören devlet iki kat daha zam yapıyor.. yine asgari ücretli bunları alamıyor...Benim başka önerim var, 2324₺ olarak kalsın ama 2021-2022 arası ekmekten ete süte arabaya motora motordan elektroniğe toplu iğneye kadar hiçbir şeye zam yapmasınlar 1 sene boyu kafi ??
YTL den y harfi atıldı ama t de atılır gibi geliyor bana..2734,69 YTL
2740Evet, tahminleri alayım. Sizde kaç para net olacak? Şu an 2324 lira.
bu şartlara göre en az 5000 olmalı asgari ücret ama işteMaksimum 2800 yaparlar. Bence en az 3100 tl olmalı.
Onlar asgari ücreti 5000 yapsın megafonla taksim meydanında anırırım. Yapmaları imkansız yapmazlar. Ama dediğiniz doğru bencede en azından bi 4.3k falan olmalıbu şartlara göre en az 5000 olmalı asgari ücret ama işte