Dertsizali
Müdavim
- Reaksiyon puanı
- 2,154
Merhaba arkadaşlar ben asgari ücret tahminlerinizi merak ediyorum. Sizce kaç liraya yukselir ?
Bence taş çatlasa 2750₺
Bence taş çatlasa 2750₺
Bencede belki onu bile yapmazlarMerhaba arkadaşlar ben asgari ücret tahminlerinizi merak ediyorum. Sizce kaç liraya yukselir ?
Bence taş çatlasa 2750₺
Aynen olabilir..En fazla 300₺ yükselecek. Sonra televizyonlarda şok şok asgari ücret önceki yıllara göre daha fazla arttı diyerek şovunu yapacak. Tepki 2 3 gün sürecek ondan sonra herkes normal yaşama kaldığı yerden devam.
Olabilir değil kardeşim. Olacak bir şey bu. Ay sonunda benim bu mesajımı hortlatırsınız.Aynen olabilir..
Tamam kardeşimOlabilir değil kardeşim. Olacak bir şey bu. Ay sonunda benim bu mesajımı hortlatırsınız.
Max yüzde 15 zam olacağı kanısındayım. Tahminimce 2800-2850 TL arası anca olur asgari ücret.
2500ü geçmeyecek. Gelecek maaş zammından fazlası giderlere gelecek.
2.800 Zor bence.2.800 diyorum ben de ama dolara çevirince kötü oluyorum.
Bende kötü oluyorum. 358 dolar oluyor...2.800 diyorum ben de ama dolara çevirince kötü oluyorum.
Hakkı abi çok iyimser yaklaşıyorsun ama özel sektör pandemi varken bu rakamı vermez. Hatta 2500-2600 olmasına bile laf edebilir.2.800 diyorum ben de ama dolara çevirince kötü oluyorum.
Umarım Asgari ücrete devletin tek başına karar verdiğini düşünmüyorsundur. Özel sektör ve sendikalar belirler Asgari ücreti. Devlet yüksek tutsa özel sektör işci çıkaracak işsizlik artacak devlete ekstra yük binecek. Devlet kendi çalışanına hiç asgari ücret verdiğini gördünüz mü? Sistem köle sistemi olduğu için özel sektör köle gibi en düşük maaştan insanları sömürmeye devam edecektir....Ben devletten umudu komple kestim 2030 liraya geri düşmese iyidir.Nasıl olsa pandemi dönemi bir yere de gitmiyorlar parayı nereye harcayacaklar ki.Daha pandemi olmadığı zamanlar bile asgari ücretle çok da güzel geçinilir diyen bakanımız vardı.
Katılıyorum şuan yoksulluk sınırı bile 8000TLAsgari ücretin ne kadar olacağına dair cevapları arkadaşlar vermiş, Asgari ücret şu dönemde 3.500 bile olsa bile insanlar için yeterli değil maalesef. Bu parayla sadece yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Türkiye'deki insanların çoğunun hiçbir hobisi yok, çoğu tatil bile yapamıyor hâlde. İnsanlar sadece çalışıp günlük kendini geçindiriyor anca. Tatil gibi şeyler lüks olarak görülüyor ülkede fakat bunlar insanların ihtiyaç duyduğu bir şey. Akıllı telefon lüks olarak görülüyor fakat akıllı telefon 2020 yılında temel bir ihtiyaç hâline geldi artık.
Özel sektör maaşlardan kesilen gelir vergisini kesip maaşa aktarmayı teklif etti ama kabul edilmediUmarım Asgari ücrete devletin tek başına karar verdiğini düşünmüyorsundur. Özel sektör ve sendikalar belirler Asgari ücreti. Devlet yüksek tutsa özel sektör işci çıkaracak işsizlik artacak devlete ekstra yük binecek. Devlet kendi çalışanına hiç asgari ücret verdiğini gördünüz mü? Sistem köle sistemi olduğu için özel sektör köle gibi en düşük maaştan insanları sömürmeye devam edecektir....
Eh. Çok yükseltmezler. Enflasyon zaten uçuyor 1 zam daha da uçurur. Ki zaten bunada çözüm bulamıyorsanız adam akıllı birşey verin.Merhaba arkadaşlar ben asgari ücret tahminlerinizi merak ediyorum. Sizce kaç liraya yukselir ?
Bence taş çatlasa 2750₺
Ben aldığım maaş kadar vergi veriyorum. Bu vergi karşılığında da bazı hizmetler alıyorum ki bu normal. Dünya'nın her yerinde aynı. Bizim sıkıntımız tembel ve üretken olmamamız. Bunun başka bir açıklamasına gerek yokKatılıyorum şuan yoksulluk sınırı bile 8000TL
Mesaj otomatik birleştirildi:
Özel sektör maaşlardan kesilen gelir vergisini kesip maaşa aktarmayı teklif etti ama kabul edilmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:
benim annemden yaklaşık 500 tl kesiyorlar
Ben aldığım maaş kadar vergi veriyorum. Bu vergi karşılığında da bazı hizmetler alıyorum ki bu normal. Dünya'nın her yerinde aynı. Bizim sıkıntımız tembel ve üretken olmamamız. Bunun başka bir açıklamasına gerek yok