Artık Dur Diyelim

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Bir uzaylının bilim ödeviyiz kesin bilgi

Yaşınız 15 var mı acaba ? Söylemleriniz çok çocuksu geliyor nedense.

Bu cümle yetişkin bir bireyin söyleyebileceği bir söz değil mesela.
Mesela benim karşımda Evren yaratılsa bir tanrı varlığını kabul etmem, çünkü olasılıklar sonsuz ve bir simülasyonda yaşamadığım kanıtlanamaz.

Reaksiyon puanı
3,029
Yaşınız 15 var mı acaba ? Söylemleriniz çok çocuksu geliyor nedense.

Mesela benim karşımda Evren yaratılsa bir tanrı varlığını kabul etmem, çünkü olasılıklar sonsuz ve bir simülasyonda yaşamadığım kanıtlanamaz.
16 oldum ? Biraz hızlı gidiyorum, özellikle bu saatlerde düşünmekten başım ağrıyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
16 oldum ? Biraz hızlı gidiyorum, özellikle bu saatlerde düşünmekten başım ağrıyor.

Şaka yollu olsada böyle konularda bu kadar büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Daha bu yaşta sanki evreni tanımış şifresini çözmüş hayatın anlamına ulaşmış gibi konuşmaya çalışıyorsunuz komik oluyor. Bazı konuların şakası olmaz.

Reaksiyon puanı
3,029
Şaka yollu olsada böyle konularda bu kadar büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Daha bu yaşta sanki evreni tanımış şifresini çözmüş hayatın anlamına ulaşmış gibi konuşmaya çalışıyorsunuz komik oluyor. Bazı konuların şakası olmaz.
Bu dediğim zaten bana ait değil, Efe Aydal'ın "321GO" kanalındaki röportajından bir alıntı. Yine de teşekkür ederim tavsiyen için, fikirler hiçbir zaman sabit kalmıyor muhtemelen bir yıl sonra şuan söylediğim çoğu şeyi saçma bulacağım.

Reaksiyon puanı
10,315
E n'apalım, editör olunca kurduğun cümle'nin de filozofik olması gerekiyor!
Senin gibi arkadaşlar da gelip balonu patlatınca "hava" kaçtı tabii... :)

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
O cümlenin anlamı kendisininde simulasyonun bir parçası olabilitesine anlamlanıyor. Eğer simulasyon hayat yaratıyorsa bide kendisine dönüp bakmalı o anlamda.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Bu dediğim zaten bana ait değil, Efe Aydal'ın "321GO" kanalındaki röportajından bir alıntı. Yine de teşekkür ederim tavsiyen için, fikirler hiçbir zaman sabit kalmıyor muhtemelen bir yıl sonra şuan söylediğim çoğu şeyi saçma bulacağım.
Ben diyorum abi bu arkadaş okumuuş ? Efe aydal kim ne kanalı ne röportajı cahilliğin belli olmasın diye he diyip geçmek zorunda kalıyorsun çok ince konuşuyor forum forum olalı böyle editör görmedi ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Forumda başkası olsa konu altına ALAKASIZ MESAJDAN ban alabilirken 2-3 sayfadır dönen muhabbet nedir acaba ? Moderatör veya Editör olunca torpilli olunuyor heralde.

Reaksiyon puanı
3,029
Editör ile felsefenin pek alakası yok aslında :) Havalı olmak için böyle konuştuğumu düşünüyorsanız burada kime hitap ettiğini tekrar gözlemleyin isterseniz; uzak bir bilgisayara bağlanıp istemciden yorum gönderen klavyeli insanlar. Burada yaptığımız işi artık yapay zekalar da yapabiliyor. Onun için burada söylediğim çoğu şey benim aklımdan çıkan ilk kelimeler, eğer sizleri gerçek hayatta tanısaydım hepiniz için farklı kelimeler kullanırdım. Ön yargı ne kötü bir şey değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumda başkası olsa konu altına ALAKASIZ MESAJDAN ban alabilirken 2-3 sayfadır dönen muhabbet nedir acaba ? Moderatör veya Editör olunca torpilli olunuyor heralde.
Haklısın mesajlarımı sileceğim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben diyorum abi bu arkadaş okumuuş ? Efe aydal kim ne kanalı ne röportajı cahilliğin belli olmasın diye he diyip geçmek zorunda kalıyorsun çok ince konuşuyor forum forum olalı böyle editör görmedi ?
Efe Aydal'ı tanımıyorsan ateizm hakkında fazla konuşma bence. Bir yerde tanıyan biri çıkar falan.

Reaksiyon puanı
10,315
O cümlenin anlamı kendisininde simulasyonun bir parçası olabilitesine anlamlanıyor. Eğer simulasyon hayat yaratıyorsa bide kendisine dönüp bakmalı o anlamda.
Sevgili Zaur, sen de somut alemden soyut aleme doğru bir yöneliş var. Sanırım daha önce alıntıladığın kitabın etkileri olsa gerek. Lakin bu fikr-i mücerred çok da müspet bir temel üzerine inşa olunmuyor maaselef. Bu söylediklerimi alıntıladığım cümleden bağımsız olarak söylüyorum. Kısacası eski Zaur sanki bana daha sevimliydi. :D

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Efe Aydal'ı tanımıyorsan ateizm hakkında fazla konuşma bence. Bir yerde tanıyan biri çıkar falan.

Google Efe Aydal yazdımı çıkan ilk video. ( Bu adamı hep görüyordum ama adını yeni öğrendim. Benden sana bir tavsiye daha yanlış anlama ama böyle insanları takip etme :) )

Reaksiyon puanı
3,029
Google Efe Aydal yazdımı çıkan ilk video. ( Bu adamı hep görüyordum ama benden sana bir tavsiye daha yanlış anlama ama böyle insanları takip etme :) )

Böyle ironik videoları çok var. Biraz daha bakınırsan diğer içeriklerini görebilirsin. Şu bahsettiğim röportajı da öneririm.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Böyle ironik videoları çok var. Biraz daha bakınırsan diğer içeriklerini görebilirsin. Şu bahsettiğim röportajı da öneririm.

Sana Tarkan'dan güzel bir şarkı gönderiyorum :)

Başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin . ( Başkasının aklı veya söylemleri üstünden değil kendin düşünüp oluşturduğun cümleler üstünden konuş daha faydalı olacaktır. )

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Forumda dini ve siyasi konularda çok fazla tartışma çıkıyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Forumda dini ve siyasi konularda çok fazla tartışma çıkıyor.

O zaman daha fazla Dini ve Siyasi konu açalım ki millet yesin birbirini :D Taktik bu değil mi ?

Dini ve Siyasi konuların olduğu bölümlere yaş sınırlaması getiremez mi forum acaba ?
12-15 yaşındaki çocuk Ateistlik üstüne master yapıyor aklı sıra konuda döktürüyor sayfalarca :) Veya Siyasi mesaj yazmaya çalışıyor. Sen 12 yaşındasın daha neyin kafasında ise.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
bırakın tartışsınlar. günlük hayatta millet dini bırak desteklediği partiyi söylemekten bile korkuyor zaten. döksün millet içini iyidir.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
O zaman daha fazla Dini ve Siyasi konu açalım ki millet yesin birbirini :D Taktik bu değil mi ?

Dini ve Siyasi konuların olduğu bölümlere yaş sınırlaması getiremez mi forum acaba ?
12-15 yaşındaki çocuk Ateistlik üstüne master yapıyor aklı sıra konuda döktürüyor sayfalarca :) Veya Siyasi mesaj yazmaya çalışıyor. Sen 12 yaşındasın daha neyin kafasında ise.
Ben de anlamıyorum onu. Okul bitip işi elime alana kadar haber bile takip edemedim doğru düzgün. Okuldan, dersaneden, sınavlardan vaktim olmuyordu.
Ama bazı genç arkadaşlar maşallah dersleri, sınavları bitirmiş de bol bol vakti var gibi siyasetle uğraşıyor.