Artık Dur Diyelim

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
SDN forumda açılan dinlerle alakalı su saçma sapan konulara Veya insanları iki gruba ayırıp tartışma çıkartacak konuların kapatılması lazım değil mi sizde katılıyorsanız anketten destek verir misiniz sesimizi duyuralım mis gibi olan forum pisleşmesim
Yalnız anket yok piyasada :D

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Çaktırma bende farkettim kaçtım aradan :D
Bende farkettim sonradan devam edelim biz destek yeterli olucak ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence siyaset konuları varsa din de olabilir. Ama sürekli dinlerin varlığını veya yokluğunu kanıtlama çabaları son bulmalı. Kimse kimsenin fikrini değiştiremez. Onun dışında dinlerle ve inanışlarla ilgili paylaşımlar yapılabilir diye düşünüyorum.
Saygı çercevesinde tabiki ama insanların görüşlerine hakarete kaçınca tadı çok kötü kaçıyor

Reaksiyon puanı
3,029
Bende farkettim sonradan devam edelim biz destek yeterli olucak ;)

Saygı çercevesinde tabiki ama insanların görüşlerine hakarete kaçınca tadı çok kötü kaçıyor
Haklısın siyaset konularında olduğu gibi din konularında da denetleme olmalı.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bence tartışmak iyidir. Zihin açıyor.
Ama sen onun sözüne karşın bir fikir yürütemeyip direk şiddete geçiyorsan dışarıdan dini korumak gibi değilde sanki sen olayda yanlış çıktın gibi görünüyor.

Tuxs

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Herkesin düşüncesi farklıdır kim ne düşünüyorsa hangi ideayı belirlemişse ona saygı göstermeliyiz.

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Bence tartışmak iyidir. Zihin açıyor.
Ama sen onun sözüne karşın bir fikir yürütemeyip direk şiddete geçiyorsan dışarıdan dini korumak gibi değilde sanki sen olayda yanlış çıktın gibi görünüyor.
Bu laf bana sanırım :)

Ne yani kısıtlama mı istiyorsunuz?
Freedom! ;)
Kısıtlama istemiyoruz istediğiniz tarafa çekmeyin konuyu ssdece bazı şeylerin denetlenmesini İstiyoruz sırf kendi bilmiyor inanmıyor sevmiyor diye başkalarının düşüncelerine veya sevdiği bir şeye direkt olarak laf atma hakkına kimse sahip değil

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171

Kısıtlama istemiyoruz istediğiniz tarafa çekmeyin konuyu ssdece bazı şeylerin denetlenmesini İstiyoruz sırf kendi bilmiyor inanmıyor sevmiyor diye başkalarının düşüncelerine veya sevdiği bir şeye direkt olarak laf atma hakkına kimse sahip değil
Raporlayın gerektiği zaman. Denetleme gelirse daha çok şikayetçi olursunuz.
~yönetim taraf tutuyor
~son mesajım niye onaylanmadı
~X'in mesajı onaylanmış

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Bu arada herkese iyi geceler tabi bu adaletsiz bir tanrının bulunduğu bir dünyada mümkünse (!) Direkt olarak laf atayım milletin “fikirlerine saygı göstermiyeyimde “ haklı olurum belki .adaletisiz diye bahsettikleri kişi yaradan halbuki asıl adaletsizlik kendileri

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Ya üstat ateist arkadaşlarla uyumlu anlaşabilmenin tek yolu sakin kalmak ve onun görüşlerine karşı sakince konuşmak. Ortada karşılıklı savunacak bir şey kalmamıştır çünkü adam zaten ateizmi benimsemiş kimse vazgeçirememiş sana bana da düşmez dileyen iman dileyen inkar etsin diye kitapta da yazıyor zaten.
Ama arkadaşların "cahil" kelimesi insanı tartışmanın uç noktasına taşıyor ve öfkeye olanak sağlıyor bu da açık ve nettir. Karşılıklı üslup çok önemli. Özellikle böyle hassas bir konuda. Bakma sen laf atıyor gibi olsa da herkes kendi doğrusunu savunuyor ve belki de birbirinizle tartışırken aynı şeyi savunuyorsunuz :D Biliyorum çünkü aynı şeyi savunarak saatlerce kavga ettiğim zamanlar ve en sonunda aynı şeyi savunduğumuzu fark ettiğimiz zamanlar bende de çok oldu :)

Reaksiyon puanı
10,315
mis gibi olan forum pisleşmesim
Yahu bu gece vakti benim contaları yakmak zorunda mıydın?
Demek temiz olan forumu pis olan din ile, dini konular ile pisletmeyin öyle mi?
La havle dedim, sabır dedim.
Ve daha fazlasını dememek için seni Allah'a havale ettim.
Asıl sen ve senin gibi nezih İslam dinine pis diyenler, kendi pisliğinizde boğulasınız.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585

Laf değilde fikirde bulundum. Fikrim sana olacak tabi Kime olacak ki? Diğer konuya ithafen açtın zaten bunu. :D
O konuya karşı ilgi yoksa herkesin inancı kendine de geç. Eğer yazmak istersen doğru bildiğini anlatmaya çalış.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Dini tartışmayacağız da neyi tartışacağız gece gece asabim bozuldu. Dinden daha önemli mesele mi var da burada konu kusuyorsun?
Sorulan soruya cevap verilir. Sormak da serbesttir. Cevaplanmayan soru adamı küfre götürür.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Raporlayın gerektiği zaman. Denetleme gelirse daha çok şikayetçi olursunuz.
~yönetim taraf tutuyor
~son mesajım niye onaylanmadı
~X'in mesajı onaylanmış
Üstat taraf tutma değil de mod adaylarının üslubu biraz öfkeye meyilli oldu üslupta da kurallara aykırı bir durum yok ama tabi arkadaşı öfkelendirdi gibi

Bu arada herkese iyi geceler tabi bu adaletsiz bir tanrının bulunduğu bir dünyada mümkünse (!) Direkt olarak laf atayım milletin “fikirlerine saygı göstermiyeyimde “ haklı olurum belki .adaletisiz diye bahsettikleri kişi yaradan halbuki asıl adaletsizlik kendileri
Mod. adayları tarafından saygısızlıkla itham edilmen doğru değildi tabi. Yine de saygısızlıktan ziyade iyi öfkelendin :D Eski sevgilimle çok atışırdık o aklıma geldi şimdi. Böyle mesajlarımız batardı birbirimize. Geceler boyu saatlerce mesajda kavga ederdik ve en son telefon görüşmesi yaptığımızda gayet iyi anlaşırdık. Sonra ne fark ettim biliyor musun, meğer tek sorun mesajlarda öfkeli görünmek oysaki o mesajı sesli şekilde gayet samimi ve sakince söylüyor olmaktan dolayıymış. Mesajlar ve özellikle "kullanılmayan emojiler" , hele hele ünlem işaretleri söylediğimiz sözü "maksimum kavga modunda" iletip karşı tarafın cephe almasına yol açıyormuş ?
Sırf çok mesajlaştık diye ayrılmıştık :D

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Üstat taraf tutma değil de mod adaylarının üslubu biraz öfkeye meyilli oldu üslupta da kurallara aykırı bir durum yok ama tabi arkadaşı öfkelendirdi gibi

Mod. adayları tarafından saygısızlıkla itham edilmen doğru değildi tabi. Yine de saygısızlıktan ziyade iyi öfkelendin :D Eski sevgilimle çok atışırdık o aklıma geldi şimdi. Böyle mesajlarımız batardı birbirimize. Geceler boyu saatlerce mesajda kavga ederdik ve en son telefon görüşmesi yaptığımızda gayet iyi anlaşırdık. Sonra ne fark ettim biliyor musun, meğer tek sorun mesajlarda öfkeli görünmek oysaki o mesajı sesli şekilde gayet samimi ve sakince söylüyor olmaktan dolayıymış. Mesajlar ve özellikle "kullanılmayan emojiler" , hele hele ünlem işaretleri söylediğimiz sözü "maksimum kavga modunda" iletip karşı tarafın cephe almasına yol açıyormuş ?
Öfkeye meyilli bir tek mesajımı gösterir misin mağlum konudaki?

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677

İnsan bazen sizin gibi kafa adamlara denk gelip şu ortamda bile gülebiliyor çok yaşayasın

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
İstediğim konuya girerim seni alakadar etmez de sizin beni neye göre cahil olarak tanımladınız anlamdım

Siz neye göre kime göre siliyorsunuz bana cahil denilirken silmek yok ama ben diyince batıyor mu
Raporlayınız...

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
İstediğim konuya girerim seni alakadar etmez de sizin beni neye göre cahil olarak tanımladınız anlamdım

Siz neye göre kime göre siliyorsunuz bana cahil denilirken silmek yok ama ben diyince batıyor mu
@Usain uçak bileti alındı mı?