Dilara Kaya
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,756
Arabistan Kanuni Sultan Süleyman isimli sokağın tabelasını değiştirmiş. Tabelayı kaldırıyorsunuz da yere atmanın amacı ne?
Muhataba alınmayacak, değersiz, nankör insan olduklarıni ifade etmek. Veya "gelsin biri bizim ağzımıza burnumuza dalsın" demenin başka bir yolu ??yere atmanın amacı ne
Muhataba alınmayacak, değersiz, nankör insan olduklarıni ifade etmek. Veya "gelsin biri bizim ağzımıza burnumuza dalsın" demenin başka bir yolu ??
Aynen, levhada kanuni Süleyman sokağı yazıyor. Sultan lafzi yok.Şuan Libyada'ki TÜrkiye'nin kazanımları sonrası kuyruk acısı ile ne yapacaklarını şaşırmış olabilirler.
( İyice kin nefret oluşsun diye bilerek yapılmış fake haberde olabilir Arabça bilen var mı ?
شارع سليمان السلطان
Çeviride yazdımı şu şekil yazıyor Kanunu Sultan Süleyman sokağını ben pek benzetemedim sadece sokağın yazılışı var.
Ama başka ne olabilir ki şimdi ?Aynen, levhada kanuni Süleyman sokağı yazıyor. Sultan lafzi yok.
?Ama başka ne olabilir ki şimdi ?
Araplardan ne zaman hayır geldi ki...Arabistan Kanuni Sultan Süleyman isimli sokağın tabelasını değiştirmiş. Tabelayı kaldırıyorsunuz da yere atmanın amacı ne?
Sultan lafı yok dediniz ya, bende yazmaması bir şey değiştirmez demek istedim.
Genelleme yapmak güzel bir şey değildir ? hiç bir zamanAraplardan ne zaman hayır geldi ki...
Araplar boşuna arkamızdan vuruyor demiyoruz , biz hala araplara kucak açalım bu araplara hiç yardım etmeyeceksin
Genelleme yapmak güzel bir şey değildir ? hiç bir zaman
Hak ederlerse öyle bir yapılır ki bu yapılan bize karşı büyük bir saygısızlıkGenelleme yapmak güzel bir şey değildir ? hiç bir zaman
Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Tarihe bakarsak zaten başta Peygamber efendimiz ve diğer büyük sahabelerin çoğu araptı.Ben hiç bir arapın iyiliğini görmedim tarihte de şimdi de , inan afrikalı saatçiler bile bunlardan daha çok bize değer veriyor .
Yapılamaz ?3 5 bini yaptı diye milyonlari aynı kefeye koymak sadece size ve siz gibi düşünenlere göre doğru bir şey. Ben de yaptıklarını savunmuyorum tabi ki, yanlış ve saygısızlik yapmışlar kesinlikle. Ama bu şekilde tüm ırkı işin içine katmak ne kadar doğru orası tartışılır ?Hak ederlerse öyle bir yapılır ki bu yapılan bize karşı büyük bir saygısızlık
Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Tarihe bakarsak zaten başta Peygamber efendimiz ve diğer büyük sahabelerin çoğu araptı.
Yapılamaz ?3 5 bini yaptı diye milyonlari aynı kefeye koymak sadece size ve siz gibi düşünenlere göre doğru bir şey. Ben de yaptıklarını savunmuyorum tabi ki, yanlış ve saygısızlik yapmışlar kesinlikle. Ama bu şekilde tüm ırkı işin içine katmak ne kadar doğru orası tartışılır ?
Ben de öyle ? görüş farklılıklarimiz olabilir ?Sizin düşünceniz öyle , saygı duymaktan başka birşey yapamam.
Ben hiç bir arapın iyiliğini görmedim tarihte de şimdi de , inan afrikalı saatçiler bile bunlardan daha çok bize değer veriyor .
Bu araplarda ki ego ingilizler de yok bu da arap olmayan müslümanların araplaşmayı kutsal saymasından kaynaklı.
Araplar boşuna arkamızdan vuruyor demiyoruz , biz hala araplara kucak açalım bu araplara hiç yardım etmeyeceksin
Doğrudur sen Amerikadan İngiltereden Fransadan görüyon dimi faydayı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu senin uydurman Türkler kay yüzyıl MÜSLÜMAN kaldı hangisi araplaştı ? Hepsi milli benliğini koruyor bazı din düşmanları bunu öne Sürüp ARAPLAR üstünden müslümanlığı kötülemeye çalışıyor. Şunuda belirtem Arabların başında Krallar Tırt ve Amerikan sevdalısı diye Bütün ARAPLAR kötüdür algısı oluşmaz.
Hmm.. o nerden çıktı ben amerika ingiltere fransa dan fayda görüyoruz dedim mi , bakayım ay allah dememişim neden her zaman 'SİZ' konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz , lütfen bunu açıklayın.
Bu arada saydığın ülkeler arasında ;
Türk Kurtuluş Savaşı'nda bazı ülkeler tarafından Türkiye'ye yardım edilmiştir. Bu ülkeler Sovyet Rusya, Fransa, İtalya, Hindistan, Hindistan, Azerbaycan ve Kıbrıs'tır.
Ama konuyu farklı yerlere çekme tamam mı , bunu her konuda yapıyorsun , ya tartışma yapacaksan normal şekilde yap yada hiç yapma , bu şekilde insanların zamanını boşa harcıyorsun.
Seni özellikle takip ediyorum ve IRKÇILIK YAPIYON her mesajında. ( Ben dini eğilimli ırkçılık ve ayrımcılık yaptığın kanısındayım daha çok. ) Müslüman bir ülke veya Suriye Arabistan Irak İran geçsin sürekli nefret kusuyon.
Müslüman bir ülke adı geçsin sayıp sövme kafasına giriyon. Ama bir haber paylaşacağın zaman Amerika İngiltere Fransa kaynaklı olsun havada kapıyon.
Yardım eden ülkeler muhabbetide TARİH bilmediğinin kanıtı. Sovyet Rusya bize Atatürk'ün kominist bir ülke kuracağını sandığı için yardım ediyor.
Hindistan Pakistan gibi ülkeler Halifeliği deva ettireceğini ve Müslüman din kardeşi olduğumuz için bize yardım ediyor.
Fransa ve İtalya gibi ülkeler Suriye Irak tarafında toprak koparmak ve sömürmek için yardım ediyor senin kara kaşına kara gözüne değil. ( En son Afrika toprağımız Libyayı İşgal eden İtalya. Sonra 12 adayı verdiğimiz sonra geri vermeyende İTALYA. )
İlgilterede Türkiye'ye Osmanlıyı yıkması ve Halifeliği kaldırması karşılığında çekiliyor. ( Hatta Padişahıdanda İngiliz gemisi ile götürülmesi bu yüzden. )
Nere de ırkçılık yapıyormuşum , hayal mi görüyorsun .. hiç bir islam ülkesine hakaret etmedim , bunları demen ciddi bir suç .. benim tek söylediğim islam ülkelerinin gelişememesi .
Türk tarihini hiç araştırdınız mı ? Bence Mehmet Reşad dönemine baksanız bile bunun binlerle sınırlı olmadığını görürsünüzSiz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Tarihe bakarsak zaten başta Peygamber efendimiz ve diğer büyük sahabelerin çoğu araptı.
Yapılamaz ?3 5 bini yaptı diye milyonlari aynı kefeye koymak sadece size ve siz gibi düşünenlere göre doğru bir şey. Ben de yaptıklarını savunmuyorum tabi ki, yanlış ve saygısızlik yapmışlar kesinlikle. Ama bu şekilde tüm ırkı işin içine katmak ne kadar doğru orası tartışılır ?
Daha 2 dk önce attığın şey ( Burham burham nefret kokuyor. ) Suudi Arabistan üstünden Bütün Araplara nefret kusuyon hepsini bir kefeye koyuyon. Üstüne Katar konusunda Suriyeliler konusunda açtığın konular yazdığın söylemler hafızamda halen. Bir ülke gelişemedi diye nefret mi duymak lazım ?
Binlerle sınırlı olmaması tüm ırka genelleme yapmayı mı gerektirir olmuş? ? Garib ?Türk tarihini hiç araştırdınız mı ? Bence Mehmet Reşad dönemine baksanız bile bunun binlerle sınırlı olmadığını görürsünüz
Eğer vatanlarına çok düşkün olsalardı topraklarını korur ve Osmanlı sınırları içinde kalırlardı Kürtler gibi. Ama onlar bunun yerine bölmeyi tercih ettiler yaptıkları gizli antaşmalarla. Genelleme değil gerçekler Ki Osmanlı da bunu anlamış olmalı ki politikasını zamamla değiştirmiş: Osmanlıcılık-Ümmetçilik-Türkçülük.Binlerle sınırlı olmaması tüm ırka genelleme yapmayı mı gerektirir olmuş? ? Garib ?
Eğer vatanlarına çok düşkün olsalardı topraklarını korur ve Osmanlı sınırları içinde kalırlardı Kürtler gibi. Ama onlar bunun yerine bölmeyi tercih ettiler yaptıkları gizli antaşmalarla. Genelleme değil gerçekler Ki Osmanlı da bunu anlamış olmalı ki politikasını zamamla değiştirmiş: Osmanlıcılık-Ümmetçilik-Türkçülük.