Arabistan Kanuni Sultan Süleyman isimli sokağın tabelasını yere attı

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Sokağın ismini değiştirsinler olay o değil tabelayı yere atıp gitmeleri bilinçli bence dost olsun olmasın hiçbir ülke için yapılmamalı
Muhtemelen bilinçlidir. Adamlar Osmanlıyı sevmiyor. Türkiye'yi de sevmiyor.

Bu hareketin yapılmaması gerekirdi zaten. Yapılması doğru demiyorum ben. Suudi Arabistan'dan ne Osmanlı'ya ne de şu anın Türkiye'sine karşı iyi bir profil beklemiyorum. Demek istediğim bu.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,957
Çok mu önemli bir şey? Sokak adı nedir ki?
Tabelayı el üstünde götürecek halleri yok. Zaten Suudi Arabistan ile karşıt durumdayız. Yani aramız iyi değil. Ayrıca Vehhabiler. Dostumuz olmayan bir devletten çok şey bekliyorsunuz bence. Adamlar (Suudi Arabistan) Osmanlı'nın kutsal emanetleri gasp ederek İstanbul'a götürdüğünü söylüyor. Osmanlı dostu olmalarını bekleyemeyiz.

Önce Türkiye'deki Osmanlı düşmanları adam olsun. Sonra dışarıya sıra gelir.
Neyi savunuyorsun Allah aşkına yanlış olan bir şeyi neden sıradanlaştırıyor sun ki? Yanlış demek zor mu?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Muhtemelen bilinçlidir. Adamlar Osmanlıyı sevmiyor. Türkiye'yi de sevmiyor.

Bu hareketin yapılmaması gerekirdi zaten. Yapılması doğru demiyorum ben. Suudi Arabistan'dan ne Osmanlı'ya ne de şu anın Türkiye'sine karşı iyi bir profil beklemiyorum. Demek istediğim bu.
Yani o da doğru

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Neyi savunuyorsun Allah aşkına yanlış olan bir şeyi neden sıradanlaştırıyor sun ki? Yanlış demek zor mu?
Yanlışı savunmuyorum. Dostumuz olmayan birilerinden çok şey beklediğinizi söylüyorum.

Sanki Osmanlıyı çok seviyormuş gibi konuşmayın siz de. Milletin işine gelmeyince Osmanlı'ya yobaz muamelesi yapılır. Başka ülke bir şey yapınca Osmanlı kahraman olur.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,514
Tabelada sadi Süleyman el kanuni yazıyor bu arada

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,957
Yanlışı savunmuyorum. Dostumuz olmayan birilerinden çok şey beklediğinizi söylüyorum.

Sanki Osmanlıyı çok seviyormuş gibi konuşmayın siz de. Milletin işine gelmeyince Osmanlı'ya yobaz muamelesi yapılır. Başka ülke bir şey yapınca Osmanlı kahraman olur.
işte bana göre sizin sıkıntınız tam bu kafa arkadaşım, ya Osmanlısın ya Kemalist ben Atatürkçü biriyim bununla da gurur duyuyorum ama ecdadım da Osmanlıdır onun değerlerinin aşağalanması elbet tepkime maruz kalır. Burada tuhaf olan senin düşünce yapın, ya ne büyüttünüz zaten onlar bizim dostumuz değil ki? e o zaman sebep yokken sokak isimlerini değiştirsinler.

Bak arkadaşım bu ufak bir şey gibi görünür ama değildir bu davranışların altında ince mesajlar vardır. Ama anlamasını bilene.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
işte bana göre sizin sıkıntınız tam bu kafa arkadaşım, ya Osmanlısın ya Kemalist ben Atatürkçü biriyim bununla da gurur duyuyorum ama ecdadım da Osmanlıdır onun değerlerinin aşağalanması elbet tepkime maruz kalır. Burada tuhaf olan senin düşünce yapın, ya ne büyüttünüz zaten onlar bizim dostumuz değil ki? e o zaman sebep yokken sokak isimlerini değiştirsinler.

Bak arkadaşım bu ufak bir şey gibi görünür ama değildir bu davranışların altında ince mesajlar vardır. Ama anlamasını bilene.
Bizi sözde Yunan'a barışçıl gösteren Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi konusunda da böyle düşünseydiniz keşke. Yunanlar geçtğimiz sene Türk bayrağı yaktı/yırttı. Hem de milletveli yaptı bunu.

Siz gelmiş Kanuni Sultan Süleyman'ın sokak tabelasından bahsediyorsunuz. Yapılan doğru değil. Ama sizin beklentiniz yanlış. Bu hareketten kıyasla tüm Araplar'a karşı bir düşmanlık oluşturmak mantıksız.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,957
Bizi sözde Yunan'a barışçıl gösteren Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi konusunda da böyle düşünseydiniz keşke. Yunanlar geçtğimiz sene Türk bayrağı yaktı/yırttı. Hem de milletveli yaptı bunu.

Siz gelmiş Kanuni Sultan Süleyman'ın sokak tabelasından bahsediyorsunuz. Yapılan doğru değil. Ama sizin beklentiniz yanlış. Bu hareketten kıyasla tüm Araplar'a karşı bir düşmanlık oluşturmak mantıksız.
Ayasofya konusunda doğrudur müze olarak kalması tarafındayım bunun mevcut durumda ülkemiz için daha kazançlı olacağı düşünüyorum. Trilyon dolarlık bir ekonomi olduğumuz da vatandaş olarak yıllık gelirimiz arttığında, Avrupa dan turist gelmesine ve ticaretine muhtaç kalmadığımız da mesela. Her şeyimiz bitti bu mu? kaldı Allah aşkına

Reaksiyon puanı
10,327
Tabelada sadi Süleyman el kanuni yazıyor bu arada

Yok, sadi değil, Şari'dir. Sokak manasında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayasofya konusunda doğrudur müze olarak kalması tarafındayım
Constantin87, size birşey sormak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, bunu çok masumane bir niyetle soruyorum. Sanırım birkaç yıl önceydi, bir konu vesilesiyle bizatihi kendinizin söylediğini hatırlar gibiyim. Hristiyan olduğunuzu söylemiştiniz diye hatırladığımı zannediyorum. Yanılıyor da olabilirim. Eğer yanlış hatırlamışsam ve öyle değilse özür dilerim. Eğer doğru hatırlamışsam müze olarak kalmasındaki ısrarınız çok yanlış. "Kilise olarak açılsın" deseniz saygı duyarım. Bu turizm geliri falan filan bu ayakları bırakın, size yakışmıyor. Turistler Sultan Ahmet Camiini de geziyor, bir mani mi var?

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
10,327
Bakın az önce neyi öğrendim. Ayasofyayı müzeye çeviren kararda imzası olan Atatürk'ün imzası sahteymiş! İyi mi... Yani o imza Atatürk'ün değilmiş. İsmet İnönü hükümetinin sahtekârlığıyla taklit edilip cami kapatılmış.

Eğer imzanın sahte olduğu paleografi raporuyla kanıtlanırsa o karar zaten otomatik olarak kadük hale geliyor ve verdikleri o sahte karar hükmünü yitiriyor.(muş) Yeni bir karara bile gerek kalmadan yani. Elbette bunun kararını verecek olan da yine HUKUK!

Reaksiyon puanı
10,327
Libya'dan atak gelmiş??

Libya'dan daha çok ataklar gelecek, merak etmeyin. Şanlı Türk askeri silahıyla beraber destanlar yazdı orada. Adamların vatanlarını satılmış, şerefsiz, hain bir haydutun elinden alıp sahiplerine iade etti. Hem de ne haydut, arkasında yedi düvel olan bir haydut.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Arabistan Degil, Suud Yönetimi/Ailesi Demek Gerekir.

Bu Kraliyet Ailesi Ebu Cehil'in Torunlari ki Bunlardan Hersey Beklenilir.