Apple Soru/Sorun Cevap Bölümü (Genel)

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
şimdi ben 6s kullaniyorum . Telefondaki fotoğraflarımı iCloud'a yedekledim . Telefondan silmek istediğimde icloudtan da silenecek diye bir uyarı çıkıyor ne yapmalıyım . Ben sadece icloudta depolamak istiyorum . Telefonda kalmasını istemiyorum lütfen yardım eder misiniz ? Ve birde iTunes bilgisayarda çalışmayı durdurdu hatası veriyor ne yapabilirim ? Bu iki soruya kısa sürede cevap verirseniz çok teşekkür ederim
Aynı sorun bende de vardı. Ayarlar>Fotoğraf ve kamera>iPhone'da en iyi depolama seçeceğini seçeceksin. Eşitleme tamamlandıktan sonra battery doctor uygulamasını indireceksin. Önbellek temizleyeceksin uygulama ile. Bu sayede cihazında fotoğraf 50-100mb yer kaplayacak ama hepsi icloud'da olacak. Benim 18gb fotoğraf arşivim bu yöntem sayesinde 120mb yer kaplıyor. Aynı zamanda bütün fotoğraflarına çevrimiçi bir şekilde hızlıca telefonundan erişebiliyorsun.
iTunes'a gelince kaldırıp yeniden yüklemeyi denedin mi?

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Aynı sorun bende de vardı. Ayarlar>Fotoğraf ve kamera>iPhone'da en iyi depolama seçeceğini seçeceksin. Eşitleme tamamlandıktan sonra battery doctor uygulamasını indireceksin. Önbellek temizleyeceksin uygulama ile. Bu sayede cihazında fotoğraf 50-100mb yer kaplayacak ama hepsi icloud'da olacak. Benim 18gb fotoğraf arşivim bu yöntem sayesinde 120mb yer kaplıyor. Aynı zamanda bütün fotoğraflarına çevrimiçi bir şekilde hızlıca telefonundan erişebiliyorsun.

Fotoları icloud yerine flickr'a yedeklemenizi tavsiye ederim (1 TB alan veriyor doldur doldurabilirsen), bir anda hepsini kaybedebilirsiniz, apple bu eşitleme konusunda hiç kullanıcı dostu değil.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Fotoları icloud yerine flickr'a yedeklemenizi tavsiye ederim (1 TB alan veriyor doldur doldurabilirsen), bir anda hepsini kaybedebilirsiniz, apple bu eşitleme konusunda hiç kullanıcı dostu değil.
3. Parti bir servis kullanacaksan Google fotoğraflar sınırsız depolama sunuyor. (Ücretsiz)

YAGIZ-2000

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1

Cevabın için teşekkür ederim . Hangi battrey doctor uyg. indireceğim ? iTunes kaldırıp yeniden kurdum yine aynı sorunla karşılaştım .

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Şimdi adım adım ne yapmalıyım . Ben iclouda yedekledikten sonra telefondan sildim ama icloudtan görebiliyorum var olduğunu . Geri yükleme yapmalıyım nasıl yaparım yaptıktan sonra hangi adımları izlemeliyim ?
icloud fotoğraf arşivi açık mı? Açıksa ayarlarsan iPhone için en iyi depolamayı seç.

YAGIZ-2000

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Yedeklemeyi yaptım ondan sonra internet bağlantısı kesip telefondaki fotoğrafları sildim.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Yedeklemeyi yaptım ondan sonra internet bağlantısı kesip telefondaki fotoğrafları sildim.
O zaman bundan sonra ayarlar bu şekilde kalsın iPhone için en iyi depolama olarak. Zaman zaman cihazında yer kaplamaya başlayacak yeni fotoğraf çektikce. Ayda bir o program ile önbelleği temizlersin hem telefonda gözükür hemde icloud'da depolanır, telefonda yer kaplamaz.

Oğuzhan.DRN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar arkadaşlar .. Şuan telefonumda iOS 8.4.1 sürümünü kullanıyorum. iOS 9 kullandım daha önceki yamulan cihazımda ve şuan telefonumu hiç güncellemedim.Güncelleme yapmak doğru olur mu ? Sanki daha stabil ve hızlı kullanıyorum cihazımı. Önerileriniz nelerdir? Düşüncelerinizi Öğrenmek istiyorum .

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Merhabalar arkadaşlar .. Şuan telefonumda iOS 8.4.1 sürümünü kullanıyorum. iOS 9 kullandım daha önceki yamulan cihazımda ve şuan telefonumu hiç güncellemedim.Güncelleme yapmak doğru olur mu ? Sanki daha stabil ve hızlı kullanıyorum cihazımı. Önerileriniz nelerdir? Düşüncelerinizi Öğrenmek istiyorum .
Cihazınızın modeli nedir?

YAGIZ-2000

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Ben şimdi telefonda icloudtaki fotoğrafları nasıl göreceğim

YAGIZ-2000

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
telefonun hafızasında 1.6 gb gösteriyor fotoğrafları ama o kadarlık fotoğraf telefonda yok

Oğuzhan.DRN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iOS 9.2.1 gayet iyi ve akıcı. Geçebilirsin sıkıntı yok. Yakında 9.3 gelecek onu da bekleyebilirsin. Karar senin. Sıkıntı yaşamazsın.
Beni en çok grafikleri ekran hareketleri ve yazı tipleri Sanki alışılagelmiş iphone dan dışarı çıkmış gibi ve çok takılma yaşadım telefonum kasılma yapıyordu çok kararsızım

Oğuzhan.DRN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iOS 9.2.1 gayet iyi ve akıcı. Geçebilirsin sıkıntı yok. Yakında 9.3 gelecek onu da bekleyebilirsin. Karar senin. Sıkıntı yaşamazsın.
Beni en çok grafikleri ekran hareketleri ve yazı tipleri Sanki alışılagelmiş iphone dan dışarı çıkmış gibi ve çok takılma yaşadım telefonum kasılma yapıyordu çok kararsızım

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
iOS 9'un ilk sürümü öyleydi zaten berbattı. Ama 9.2.1 ile neredeyse eskisi gibi oldu diyebilirim.