Apple Soru/Sorun Cevap Bölümü (Genel)

Sherlocked

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. 4s i fabrika ayarlarına döndürürsem ios da döner mi yoksa son sürüm kalmaya devam mi eder?

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar itunese güncelleme gelmişti onu indirdim ve yüklerken hata vermişti bende silip baştan kurayım dedim ama şimdide böyle bir hata veriyor bu hatanın çözümünü bilen varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ios 8 de ufak hatalar var yuklemeyenler yuklemesın, guncellemeyı beklesın.

Benim ipad de ios 8 ilk çıktığında yeni gelecek özelliklere baktım ve Siri için Türkçe dil desteği ipad e kendinden yüklü Shazam ve performans iyileştirmeleri diyordu yükledim. PERFORMANS ÇOK KÖTÜLEŞTI HEP KASIYOR SAYFA GEÇİŞİ BERBAT BIR UYGULAMAYI AÇARKEN YAVAŞ AÇIP YAVAŞ KAPANIYOR APPLE I SEVEN BIRISI OLARAK APPLE IN ARTIK PARA GÖZLÜK YAPTIĞINI ANLADIM BEN ELINIZDEKI CIHAZIN YETERSIZ OLDUĞUNU HISSETTIRIP MESELA IPHONE 5 i olan birine 5s aldırmaya Çalışıyor apple ipad alacaksanız Güncelleme yapmayın iphone 6 veya plus versiyonu berbat benim dayımda iphone 6 var ve telefon cebinde hem yamulmuş hem de kırılmış camı iphone 6 almayın lg G3 ALIN sony xperia z3 ALIN ama yeni iphoneları almayın5s ALIN 5 ALIN ama 6 almayın

argimax app

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 4s kullanıcısıyım. ios 8.1.1 beta sürümünü yükledim. fakat ios 7 ye tekrar dönmek istiyorum bunun bi yolu var mı?

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim ipad de ios 8 ilk çıktığında yeni gelecek özelliklere baktım ve Siri için Türkçe dil desteği ipad e kendinden yüklü Shazam ve performans iyileştirmeleri diyordu yükledim. PERFORMANS ÇOK KÖTÜLEŞTI HEP KASIYOR SAYFA GEÇİŞİ BERBAT BIR UYGULAMAYI AÇARKEN YAVAŞ AÇIP YAVAŞ KAPANIYOR APPLE I SEVEN BIRISI OLARAK APPLE IN ARTIK PARA GÖZLÜK YAPTIĞINI ANLADIM BEN ELINIZDEKI CIHAZIN YETERSIZ OLDUĞUNU HISSETTIRIP MESELA IPHONE 5 i olan birine 5s aldırmaya Çalışıyor apple ipad alacaksanız Güncelleme yapmayın iphone 6 veya plus versiyonu berbat benim dayımda iphone 6 var ve telefon cebinde hem yamulmuş hem de kırılmış camı iphone 6 almayın lg G3 ALIN sony xperia z3 ALIN ama yeni iphoneları almayın5s ALIN 5 ALIN ama 6 almayın

hala 7.2 deyım ...... yenı ıphone alacaklar dıkkat etsın ıos 8 yuklu olmasın....... lg sony bunlar cop telefon ıos 8 lı telefon bıle daha ıyıdır... en ıyısı 5s hıc bır sorun cıkmadı daha

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ıphone u pc ye taktımmı resimler bı dosya içinde görunuyo du şimdi çok fazla dosyalar içinde neden böyle oldu???????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonumu güncelleme yapmak için (İOS 8.1.3) ekranına girdiğimde indir ve yükle tuşuna basmamış olmama rağmen kendisi indiriliyor yazıyor ancak 1 gündür sürekli wi-fi ağına bağlı olmasına rağmen kalan süreyi 12 saat gösteriyor ve hiç bir ilerleme olmadı. Acilen yardımcı olurmusunuz?

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Telefonumu güncelleme yapmak için (İOS 8.1.3) ekranına girdiğimde indir ve yükle tuşuna basmamış olmama rağmen kendisi indiriliyor yazıyor ancak 1 gündür sürekli wi-fi ağına bağlı olmasına rağmen kalan süreyi 12 saat gösteriyor ve hiç bir ilerleme olmadı. Acilen yardımcı olurmusunuz?

Güç tuşuyla home tuşuna ekrana elma logosu gelene kadar basılı tut sonra elini çek ve açılmasını bekle daha sonrada güncelleme kısmına gel indirmesi lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ıphone 5 imi ıos 7.1.2 den 8.1.3 e güncelledim ve performansı çok düştü. Bu performans düşüşü düzeltilir mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İphone 6 aldım bir ay önce ve ekranını temizlerken farkettim ekrana hafif bastırınca gıcırdıyor neden olabilir yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Iphone 6plus kullanıcısıyım son güncellemeyi yükledikten sonra phone clean ve macgo ıphone cleaner programlarını kullanıyordum ve artık caches leri temizleyemiyorum uygulamaların belge ve verilerini temizleyemiyorum. Bilginiz var ise yardımcı olur musunuz bu konu hakkında son güncelleştirmeden önce böyle bir sorun yoktu ve sadece ben değil ıphone 6 yı da denedim o da 8.3 ü yaptım ama aynı sorun tekrarlandı.

xx_bey_07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6 PLUSDA şarj sıkıntısı giderildimi sizce 8.2 yüklediğimde berbattı cok cabuk bitiyorduşöyle söyliyim beklemede 14 15 saat kullanımda 4 6 saat arasında tükeniyordu ... 8.3 de düzeldimi sizce

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Şarjından memnun değilsen 8.3 yükle. 8.2 de jb yok. O versiyonda beklemene gerek yok daha doğrusu

Güncelleme yapma. Sıfırdan kurulum yap. Özellikle ayarlarda arka planda uygulama yenile kapalı olsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tekrardan ios 7.1.2 ye dönme şansım varmıdır İmzalar kapalı biliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
6 PLUSDA şarj sıkıntısı giderildimi sizce 8.2 yüklediğimde berbattı cok cabuk bitiyorduşöyle söyliyim beklemede 14 15 saat kullanımda 4 6 saat arasında tükeniyordu ... 8.3 de düzeldimi sizce
8.3 e geçtim daha iyi olmuş tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
5 ay önce media markettn aldığım İphone 6 gecen ay yamuldu ben de işlerim nedeniyle uzun süre randevu alamadım velhasıl gecen hafta randevu alıp akasya avm ye dun gittim sıram gelınce adım anons edıldı benı ilgilenen çalışan oyle muthıs ilgikendıki anlatamam ve hıc sorun çıkarmadan telefona bakar bakmaz değişim yapalım onaylıyormusunuz dedi kabul ettim tabiki ve hemen değişim yapıldı :) Teşşekürler benımle ilgilenen çalısan teşekkürler APPLE :) ( bunuda belirtmek isterim değişim yapıldıgı anda bana getirdiği iphone lerin 3 ü darbeli çıktı bende bunu almıyorum yeni istiyorum dedim çalısan hıc sorun çıkarmadan hemen beyefendı dedi 4. getirdiği tertmiz çıktı aldım geldm :)

emredemiiirr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar iOS 8.3 Sürümü kullanıyorum imzalar kapalı Sürümü 8.1 veya 8.0 a nasıl düşürebilirim desteklerinizi bekliyorum

imgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
iphone 4s gece çalışıyordu sabah uyanınca telefon kapalıydı açamadık şarj cihazı bozuk zannedip yeni şarj cihazı aldık açılmadı. itunes'a bağlayınca otomatik güncelleme veya geri yükleme istiyor geri yüklemeyi de güncellemeyi de denedik 4013 hatası verdi. Bu arada şarj dolmuyor gözüküyor ve ekran çatlak. Garanti yok yurt dışından geldi ekranı tamir ettirirsek çalışır mı yoksa boşu boşuna para mı veririz. Eski sürümlerini yüklesek çalışır mı ama elimizde eski sürümün IPSW'i yok. Not jailbreak yok cihazda

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iOS 9 yükledim şebeke çubuğu yerinde iPhone yazıyor yardımcı olur musunuz

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
dün itibariyle iphone 6 kullanmaya başladım daha önce yedeklediğim rehberi kopyaladım fakat istemediğim eski numaralarda var bunları toplu şekilde silmek istiyorum ama öyle bir menü yok bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

CanErdal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dün itibariyle iphone 6 kullanmaya başladım daha önce yedeklediğim rehberi kopyaladım fakat istemediğim eski numaralarda var bunları toplu şekilde silmek istiyorum ama öyle bir menü yok bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Ben teker teker sildiğimizi biliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
4s telefonuma ios8.4 yazılımını yükledikten sonra taig jbsini kurdum. ifile uygulaması yardımıyla 2. whatsappı kurdum ama ikisi aynı anda açılmıyor hata veriyor. iosa jb yardımıyla 2 whatsapp uygulamasını nasıl kullanabilirim yardımcı olurmusunuz.. teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler birkaç sorum var öncelikle yaklaşık 3 4 aylık iphone 5s kullanıcısıyım telefonu ilk aldığımda 8.2 yüklüydü telefon hakkında bir sıkıntım yoktu 8.3ten sonra wifide anlık kopmalar çekim gücünde düşüş yaşamaya başladım geçen günlerde gelen 8.4le birlikte anlık takılmalarda başladı bugün whatsapta meydana gelen takılmadan dolayı bi 10saniye boyunca whatsp uygulamasına tıklamama rağmen giriş yapmadı bunlar genel sorunlar mı yoksa bir çözüm yolu var mı diye sormak istiyorum öncelikle ikinci sorum

-Telefonumun bi 2sene daha garantisi var sizce jailbreak yapmalı mıyım yani jailbreak yaptım granti riskini göze almaya değer mi ve jailbreakten sonra orjinal roma döndüğümde yeni gelen güncellemeri yeniden alabilir miyim ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler sayfılar.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Beyler birkaç sorum var öncelikle yaklaşık 3 4 aylık iphone 5s kullanıcısıyım telefonu ilk aldığımda 8.2 yüklüydü telefon hakkında bir sıkıntım yoktu 8.3ten sonra wifide anlık kopmalar çekim gücünde düşüş yaşamaya başladım geçen günlerde gelen 8.4le birlikte anlık takılmalarda başladı bugün whatsapta meydana gelen takılmadan dolayı bi 10saniye boyunca whatsp uygulamasına tıklamama rağmen giriş yapmadı bunlar genel sorunlar mı yoksa bir çözüm yolu var mı diye sormak istiyorum öncelikle ikinci sorum -Telefonumun bi 2sene daha garantisi var sizce jailbreak yapmalı mıyım yani jailbreak yaptım granti riskini göze almaya değer mi ve jailbreakten sonra orjinal roma döndüğümde yeni gelen güncellemeri yeniden alabilir miyim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler sayfılar.
Jailbreak yapmak garanti dışına bırakmaz ancak servise vermeden önce orijinal firmware e restore(geri yükleme) yapmanız gerekir.

Jailbreakli iken de güncellemeleri alabilirsiniz bir kısıtlama yoktur.

Telefon takılıyorsa sıfırdan restore yapın güncelle demeyin iTunes dan.

iDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS 8.3'de Jailbreak kullandım. Cihazda büyük oranda şarj düşüşü yaşandı. Jailbreak arka planda fazla program çalıştırdığı için. Üstelik iTunes'den program indiremedim ve var olan uygulamaları güncelleyemedim. Ardından temiz bir sıfırlama işlemi yaptım ve iOS 8.4'e yükselttim. Tavsiyem, Jailbreak yapmayın. Onun yaptığı işleri çeşitli programlar indirip yapabilirsiniz.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Jailbreak yapmak garanti dışına bırakmaz ancak servise vermeden önce orijinal firmware e restore(geri yükleme) yapmanız gerekir.

Jailbreakli iken de güncellemeleri alabilirsiniz bir kısıtlama yoktur.

Telefon takılıyorsa sıfırdan restore yapın güncelle demeyin iTunes dan.

Şunu belirteyim. Jailbreak garanti dışı bırakır. Ancak cihaz restore edilip orijinal haline çevirilirse garanti devam eder.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iOS 8.3'de Jailbreak kullandım. Cihazda büyük oranda şarj düşüşü yaşandı. Jailbreak arka planda fazla program çalıştırdığı için. Üstelik iTunes'den program indiremedim ve var olan uygulamaları güncelleyemedim. Ardından temiz bir sıfırlama işlemi yaptım ve iOS 8.4'e yükselttim. Tavsiyem, Jailbreak yapmayın. Onun yaptığı işleri çeşitli programlar indirip yapabilirsiniz.
Yapamazsın örneğin tema kuramazsın telefon görüşmesi kaydı programı kuramazsin whatsappi Web'den kullanamazsın parmak izli Home tuşunu androiddekiler gibi basili tutmadan dokunmatik Home tuşu haline getirebilirsin vs vs

Jailbreak cihazı yavaşlatmaz ama ekstra kurduğun her uygulama ramden yiyebilir devamlı acık kalması gereken bir uygulama ise tema gibi fakat örneğin YouTubeden video indirme programı indirirsen program aktif olmadığı sürece işlemciden ramden yemez asphalt 8 gibi bir uygulama olmadığı için de cihazın kasmaz.

Not: her zaman restore yapın bir üst surume geçerken güncelle deyince bazı hatalar oluşabiliyor