Apple Microsoft'a Çalışıyor

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Araştırma şirketi NPD'nin elde ettiği sonuçlara göre Microsoft ürünlerini satın alanların önemli bir bölümünü Mac kullanıcıları oluşturuyor. Oranlar gayet ilginç.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Amerika'da Microsoft Office paketini satın alanların yüzde 20'si Mac kullanıcısı. Kafanız karışmasın, Office yazılımının Mac için olan sürümünden bahsediyouz. Microsoft, Mac için Office 2004'ten sonra önümüzdeki Ocak ayının ortalarında Office 2008'i sunacak. Microsoft'un Office paketi Mac alanında yüzde 83,8'lik bir pazar payına sahip. Apple'ın rakip yazılımı iWork ise geri kalan yüzde 16,2'lik dilimin sahibi.

Vista Geri Kalmıyor

Office, araştırmanın sadece bir yönünü temsil ediyor. Bunun yanında, verilere göre Amerika'da satılan Windows Vista Business ve Ultimate sürümlerinin yüzde 10'unu Mac kullanıcıları satın alıyor. Bunun arkasında Apple'ın Intel tabanlı işlemcilere geçmesi ve Boot Camp yazılımı sayesinde Mac üzerinde Windows çalıştırılabilmesi yatıyor.

Apple mağazalarında Windows satılmaya başlarsa bu oranlar şüphesiz artacak. Ancak bundan hangi tarafın daha kârlı çıkacağını kestirebilmek zor. Olaya Microsoft açısından bakarsak, rakibini güçlendirmediği sürece, ki şimdilik öyle bir şey yok gibi görünüyor, ürünlerini kime sattığının önemi yok.

Bilgi İçin:
NPD
Yazar: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst