Apartmanda wireless sorunu

hakani85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba, dün evime internet bağlattım. internet için airties air 5443 marka modem aldım. orta katta oturuyorum 3. kat. 4 kişi ortak kullanıcaz. alt 2. kat ve karşı alt ve en üst 2. 4. katlar. fakat kullanacak kişiler bu konuda şikayetçi wireless hiç çekmiyor dediler çok üzüldüm. direk aklıma modemin kalitesi geldi sanırım dağıtım gücü iyi değil. bu işlerden pek anlamadığım için cukkaya düştüm gibi geldi. biraz araştırdım evlerde yalıtım sistemleri falan sıkıntı oluşturabiliyormuş. bu konuda ne yapmam gerekli. kesin bir çözümü var mı varsa yardımlarınızı bekliyorum?

smhcgdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemin kotu oldugunu dusunmuyorum ama belki yine bu markanin genisletilmis ev paketleri ile satisa sunulan modellerinden tercih edebilirdin. o cekmeyen arkadaslar kendi bilgisayarlarina wireless guclendirici adaptor baglayip baglantiyi saglayabilirler 300 luk cift antenli bir adaptor is gorur diye dusunuyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba;

Modemi tam olarak nerede konumlandırdın ? Benim Fikrim cam kenarına yada giriş kapısına yakın koy. wireless sinyali betonu direk delip geçmez duvarlara eşyalara çarpa çarpa yansıya yansıya gider o nedenle alt ve üst kata sinyal en kısa yoldan nasıl gider diye düşün ve oraya koy modemi

hakani85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemin kotu oldugunu dusunmuyorum ama belki yine bu markanin genisletilmis ev paketleri ile satisa sunulan modellerinden tercih edebilirdin. o cekmeyen arkadaslar kendi bilgisayarlarina wireless guclendirici adaptor baglayip baglantiyi saglayabilirler 300 luk cift antenli bir adaptor is gorur diye dusunuyorum

yardımınız için teşekkür ederim fakat bağlanacak olan 2 kişide tablet var. kötü tarafı bu. sanırım benim kuvvetli bir wifi dağıtıcı aparat almam gerekecek. sadece apartman içinde iyi iş görecek tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Air 4410-yada 4420 ile dağıtabilirsin. önemli olan ana modemin tekrarlayıcılara göre en üstte olması. Wifi yana ve aşşağı doğru yayılan bir sistem. eğer becerebilirsen zyxel in antenli bir modeli de var. Ben vatandan 79 tl ye aldım kurdum ama airties modem ile tam uyum sağlatamadım. servisi aradım onlar kurdular uzak bağlantı ile. yinede çekim kalitesi cok yüksek olmasına rağmen köprü görevi göremedi sinyal seviyesi yüksek olmasından ziyade ağa bağlamakta sorunlar yaşadım.değiştirdim air 4420 aldım sorunyok.

hakani85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Air 4410-yada 4420 ile dağıtabilirsin. önemli olan ana modemin tekrarlayıcılara göre en üstte olması. Wifi yana ve aşşağı doğru yayılan bir sistem. eğer becerebilirsen zyxel in antenli bir modeli de var. Ben vatandan 79 tl ye aldım kurdum ama airties modem ile tam uyum sağlatamadım. servisi aradım onlar kurdular uzak bağlantı ile. yinede çekim kalitesi cok yüksek olmasına rağmen köprü görevi göremedi sinyal seviyesi yüksek olmasından ziyade ağa bağlamakta sorunlar yaşadım.değiştirdim air 4420 aldım sorunyok.

cevabınız için teşekkürler. bu air 4420 i önermişsiniz. alsam kullandığım modemle uyuşmazlık yapma gibi bir durumla karşılaşmam herhalde değil mi?

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Airties yeni modellerinde airtouch denen bir sistem kullanıyor. Önce modemdeki airtouch (wps) sonrada repeaterdaki tuşa basıyorsun kendisi ağ haritasına ekliyor. Tanımama uyuşmama şeklinde bir sorun yaşamıyorsun.Modeminde o özellik varsa vardır yoksa da manuel olarak yapılabiliyor. Aynı markanın farklı modellerinde uyuşmazlık olacağını sanmıyorum

white-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam modem de airties ise uyuşmazlık olmaz. Kullanabilirsin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Alt ve üst katlara kablo çek. Uçlarına router, AP benzeri cihaz bağla. Sinyal zayıf, çekti/çekmedi derdi olmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
apartman da ortak kullanıyoruz interneti kablolu olarak kullanıyorum kablosuz olarak kullanmak için ne yapabilirim eski bi kablosuz modem var bende ona ethernet kablosunu taka kablosuz yapabilirmiyim