AOL, Bebo.comu 850 Milyon Dolara satın aldı.

johncage

Öğrenci
Katılım
20 Şubat 2008
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
AOL, Bebo.com’u 850 Milyon Dolar’a satın aldı.

Amerika’da Facebook ve MySpace‘den sonra üçüncü sırada gelen sosyal ağ sitesi Bebo, AOL tarafından 850 Milyon dolar nakit karşılığında satın alındı.

Bebo en kuvvetli olduğu İngiltere pazarında Facebook’tan sonra ikinci sırada. Comscore verilerine göre aylık 22 Milyon tekil ziyaretçi, 11 milyar sayfa görüntülenmesine sahip Bebo’nun üyeleri sitede günde ortalama 40 dakika vakit geçiriyor. Şirket 40 milyon üyesi olduğunu iddia ediyor. Bebo, Mayıs 2006′da Balderton Capital’dan 15 Milyon dolar yatırım çekmişti.

Her ne kadar heyecan yaratan bir alım olsa da bu alımın AOL için çok da hayırlı olmayacağını düşünenler var. Bebo’nun yatay seyire girmesi, AOL Amerika dışında çok zayıfken Bebo’nun İngiltere’de güçlü olması (ama orada da birinci olamaması) iki şirketin güçlü taraflarını değil zayıf yanlarını birleştirdikleri , Bebo’nun sosyal ağ pazarındaki üçüncülüğünün zannedildiği kadar değerli olmadığı ve ödenen 850 milyon doların fahiş bir bedel olduğu yönünde eleştiriler var.

Her şeye rağmen AOL bu alımla, hızla büyüyen sosyal ağ pazarına girmiş ve İngiltere, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi uluslararası genç İnternet kullanıcılarına ulaşma şansı bulmuş oldu.

Kaynak
 
Üst