Antivirüs Programınızı Test Edin !

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
akşam akşam iyi güldürdün hocam:)
Hehehe Öyle ama, hani inen dosyaya falan hep dikkat ederim, boyutuna falan bakarım ama Nod oturmuş sigara içiyor, Dünya umurunda değil :D

Arkadaşlar çoğunlukla NOD32'den herkez şikayetçi ama benim kullandığım 4.0.467.0 versiyonu 5'te 5 yaptı..İndiremedim :confused1:

Valla ben 4.0.424.0 64bit sürümünü kullanıyorum ''tık'' yok.. Zaten virüs bulmaya heveside yok hehehe :D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bende TIS PRO 2010 kullanıyorum ilk linki indirdim rarı açtım dosyayı masaüstüne sürükleyince virüs programım hemen uyandı ve bilgisayarı taramaya aldı 2 tane virüs sildi :thumbup:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Trojan-Downloader.MSIL.Tiny.b // İndirmeye izin vermiyor.

Trojan-Downloader.MSWord.Xocx.a // İndirmeye izin veriyor, ama arşivi bozuyor. Antivirüs kapalıyken indiriyorum, antivirüsü açıp tarayınca virüsü siliyor.

Trojan-Downloader.DOS.RunAuto // İndirmeye izin vermiyor.

Trojan-Downloader.MSIL.Agent.ao // İndirmeye izin vermiyor.

Trojan-Downloader.MSIL.Agent.o // İndirmeye izin veriyor, ama arşivi bozuyor. Antivirüs kapalıyken indiriyorum, antivirüsü açıp tarayınca virüsü siliyor.

KIS 2011.

Düzenleme:
Güncelleyince 5te 5 yaptı hiçbirini indirtmedi.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya bende indirirken kontrol etmiyor.

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Anladığım kadarıyla bazı antivirüsler çok başarısız.Mesela M.S.E dün hiç bulamamıştı bu gün tarattırdım buldu.Ama nedense Avast da M.S.E de indirirken bulamıyor.Sadece tarattırıken buluyor.En iyisi KİS,Avira falan olmalı anladığım kadarıyla.

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Başka yokmu ya bu virüslerde kesmedi :D

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Güzel kardeşim, bizim de senin kadar NOD32 yi kullanmışlığımız var çok şükür..Bizde biliyoruz Nod32 nin hem Anti-Virüs hem de SMART SECURITY si olduğunu..
Zaten çok SMART/Akıllı ve sistemi kasmıyor diye kullanıyorduk NOD32 SS'i..
Üstelik dakika başı güncelleme bizde de açıktı..50 yıllık lisans falan kullandığımız yok..Hatta NOd32 yi de direk orjinal kendi sitesinden indiriyoruz..
Bizim tek yaptığımız Kullanıcı Adı/SERI Numarası kombinasyonunu başka sitelerden almak..Ekstradan hiçbir şey yapmamıza gerek yok zaten..

ÜStelik Temizleme ayarları da en üst düzeyde ve KATI olarak ayarlandı dedik bir önceki mesajlarımızda..Burada Antivirüs Fanatikliği yapmanın gereği olmadığı gibi, kimseyi yanlış yönlendirme niyetinde de değiliz..

Biz dün akşam ne gördüysek onu söyledik...Dün NikeSteel in buraya attığı 5 dosyayı da indirdim, arşivden çıkardım ve EN GÜNCEL, EN KATI KORUMA KALKANLI NOD32 im hiçbir ses çıkarmadı...Bizde burada paylaşıp NOD32 i kullananları uyardık...
Büyük bir ihtimalle bu dosyalar analiz için THREATSENSE ile gönderildiğinden NOD32 artık onları tanıyor..Bizim meselemiz şu: "Dün akşam diğerleri zararlıları sezerken neden NOD32 i öyle kalakaldı?" ..yoksa bizim meselemiz senin antivirüsün benim antivirüsümü döver değil..

Ona bakarsanız dünkü Microsoft un güvenlik yazılımı da 1/5 ken bugün 5/5 yakalama oranına sahip olmuş..Bizim olayımız sonradan farketme değil...ÖNCEDEN SEZME...Bir antivirüste aranılması gereken en önemli özellik bence bu olmalı..
Ben nod32 kullanıcısı olarak size katılıyorum. Büyük ihtimalle threatsense ye gönderildiğinden tanıyordur artık. Dün indirdiğimde tanımamıştı, ama sıkıştırılmış dosyalar da açılmıyordu (bir işlem yaptıysa uyarması gerekiyordu nod32, fakat günlükte hiç birşey yazmıyordu). Birde birçok usb virüsleri bile bulamıyor (diğer antivirüslerin çoğu da buna dahil, bazıları ancak autorun.inf dosyası üzerinden tahmin yapıyor). Eskiden çok iyiyidi ama artık ne olduysa durum değişti. Birtek sistemi kasmaması iyi...
Benim lisansım 9 gün sonra bitiyor, avira deneyeceğim artık...

e2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eset smart security 4: 5 te 5 indirmeye izin yok...!
güzel çalışma devamını bekliyoruz.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Microsoft Security Essentials 5 te 5 yaptı hiçbirisini indirmedi.

arkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
açıkcası bilgisayrımda ne internet securty ne de anti virüs programı var ama sağ olsun firefoxun McAfee siteadvisor eklentisi engelledi hepsni :thumbup:

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3 ayrı makinede denendi:
1. Avast indirtmedi bile.. (bedava filan ama aferin)
2. McAffee bluetoothla gelen zipli dosyayı kabul etmedi, yaygarayı bastı.
3. makine kendi halinde bi netbooktu. Üzerinde AV programı yoktu ama Microsoft'un kendi yeniçerileri geçit vermedi.

Yalnız birşey kafama takıldı.. Dosyaların adında zaten trojan kelimesi var. AV'lerin ve Windows Security'nin kedi yutmuş kaleci gibi seri olma nedeni biraz da daha işin başında dosya adına bakıp "noluyoruz aloo" demeleri olabilir mi?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
3 ayrı makinede denendi:
1. Avast indirtmedi bile.. (bedava filan ama aferin)
2. McAffee bluetoothla gelen zipli dosyayı kabul etmedi, yaygarayı bastı.
3. makine kendi halinde bi netbooktu. Üzerinde AV programı yoktu ama Microsoft'un kendi yeniçerileri geçit vermedi.

Yalnız birşey kafama takıldı.. Dosyaların adında zaten trojan kelimesi var. AV'lerin ve Windows Security'nin kedi yutmuş kaleci gibi seri olma nedeni biraz da daha işin başında dosya adına bakıp "noluyoruz aloo" demeleri olabilir mi?

O zaman Trojan kelimesi Geçen Bütün Siteleri Hatta Virus Veya Trojan Bilgisi içeren Dökümanlarıda Engellemesi Gerekir!

Paylaştıklarım Ortalama veya Ortalama Altı Zararlı Kodlardır !
Kimse Zarar Görmesin Diye Zararlı Yazılımların Kendisini Değil Kodlarını Yayınlıyorum O Yüzden AV Programları Biraz Daha Rahatlar :)
Yoksa Zararlı Yazılımı Engellediği Halde Sisteme Bulaşmasının Önüne Geçemeyen Bir Çok AV Programı Var!

Zaman Geçtikçe Daha Yüksek Seviye Zararlı Kod Paylaşıcam !

Sanki AV Programları Bu Konuyu Takip Ediyor . Sabah Tanımayan AV Programı Güncelleme Yaptıktan Sonra Kesin Tanıyor :) İlginç Bir Tesadüf!

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sanki AV Programları Bu Konuyu Takip Ediyor . Sabah Tanımayan AV Programı Güncelleme Yaptıktan Sonra Kesin Tanıyor :) İlginç Bir Tesadüf!

Google, Yandex, Yahoo için çalışan binlerce bot var hababam siteleri gezen..
Belki AV şirketlerinin de vardır o modellerden botları..

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben nod32 kullanıcısı olarak size katılıyorum. Büyük ihtimalle threatsense ye gönderildiğinden tanıyordur artık. Dün indirdiğimde tanımamıştı, ama sıkıştırılmış dosyalar da açılmıyordu (bir işlem yaptıysa uyarması gerekiyordu nod32, fakat günlükte hiç birşey yazmıyordu). Birde birçok usb virüsleri bile bulamıyor (diğer antivirüslerin çoğu da buna dahil, bazıları ancak autorun.inf dosyası üzerinden tahmin yapıyor). Eskiden çok iyiyidi ama artık ne olduysa durum değişti. Birtek sistemi kasmaması iyi...
Benim lisansım 9 gün sonra bitiyor, avira deneyeceğim artık...

Bende en az diğerleri kadar NOD32yi severim..Ama o akşam olanlar canımı çok sıktı..NOD32 sezmeliydi diye düşünüyorum..
Valla şu an Avira PRemium Security kullanıyorum...En ufak bir falso da hemen uyarıyor beni..Dikkat et buna diye :)

NOD32 için lisans olayı o kadar sıkıntı değil...Lisans şifreleri en kolay bulunan Antivirüs bence..
Avira'yı size de tavsiye ederim bu arada..Makinem öyle çift çekirdek ya 4 çekirdek değil..Bildiğiniz P4 3.40 ...Masterdan beri bunu kullanıyorum..Artık bir parçam oldu..
Ama yine de bu makineyi bile kasmıyorsa Avira, eminim sizin bilgisayarınızı da kasmaz :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
evet eset en kolay lisans bulunan antivirüs hatta programi var MiNodLogin tek tıkla kendisi bulup giriyo yeni keyi. ilk günkü muabbetten dolayi avira premium ss kurdum 2 gün kullandım, makinayi hic kasmıyo ayni eset gibi ama interneti bi garip yapti 4-5 sekme acinca bi agırlasma basladi, arada yanıt alinamiyor uyarilari vs bide Türkce olmamasi benim icin büyük eksik, ortalama üstü ingilizcem var ama bu tarz programlari Türkce kullanma taraftariyim en ince ayarlarina kadar inmek istedigim icin.. bu sebeplerden ve dünkü testleri sorunsuz gectigi icin cok sevdigim ESET SS'ye geri döndüm... en azından bigün ess'den vazgecmek zorunda kalirsam alternatifi buldum...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
esetle sorun yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak
ayarlar kısmında yanlış hatırlamıyorsam heuristic algılama diye bir seçenek var
acaba sizde o özellik açıkmı kapalı mı ?

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
ESS dünkü virüsleri daha indirmeden bulmuştu fakat bugün yayınlanan virüsleri anında indirmesi bir kenara rar dosyalarını defalarca tarattığım halde algılamadı bile.:sneaky2:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
ESS dünkü virüsleri daha indirmeden bulmuştu fakat bugün yayınlanan virüsleri anında indirmesi bir kenara rar dosyalarını defalarca tarattığım halde algılamadı bile.:sneaky2:

Sistemimde Eset Smart Security son sürümü yüklü. Dosyaları indirdim tepki vermedi, dosyaları açtım tepki vermedi. Sadece ilk dosyayı Windows Defender algıladı. Kime güveneceğimizi şaşırdık vallahi...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Avira bugün NetTool.Win32.Sniffer.c hariç diğerlerini indirmeden yakaladı. Bugün 4/5 yaptı.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bende arşivden dışarı çıkarıyor. Bunun üstüne direk dosyayı tarattım sonuç çıkmadı.

Start of the scan: 30 Aralık 2010 Perşembe 16:17

Starting the file scan:

Begin scan in 'C:\Users\erenberk\Desktop\not-a-virus_NetTool.Win32.Sniffer.c'

End of the scan: 30 Aralık 2010 Perşembe 16:17
Used time: 00:00 Minute(s)

The scan has been done completely.

0 Scanned directories
1 Files were scanned
0 Viruses and/or unwanted programs were found
0 Files were classified as suspicious
0 files were deleted
0 Viruses and unwanted programs were repaired
0 Files were moved to quarantine
0 Files were renamed
0 Files cannot be scanned
1 Files not concerned
0 Archives were scanned
0 Warnings
0 Notes

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben bi türlü dışarı çıkartamadım, kasperi kapatıyorum indiriyorum yine aynı, bi reset yapayım bakayım.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Ben bi türlü dışarı çıkartamadım, kasperi kapatıyorum indiriyorum yine aynı, bi reset yapayım bakayım.

kasperi sağ tık>çıkış diyorsan kapatamazsın. önce tüm koruma modüllerini devre dışı bırak sonra sağ tık >çıkış de. bi de öyle dene:)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Benim kasper windows başlangıcında çalışmıyor yani hiçbir servisinin açık olmaması lazım.
Linux ile indirdim, çıkardım dışarı, windowsu açtım, dosyayı silemiyorum taşıyamıyorum dosya yok muamelesi yapıyor çok ilginç :)

Linux'da indirdiğim arşivi windowsta dışarı çıkaramadım ayrıca aynı şey oldu.

Neyse linuxa dönüp şu dosyayı sileyim, bugün 4/5 yaptık diyeceğiz artık :)

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Evet arkadaşlar son noktayı koydum.Bütün antivirüs ve diğer zararlı önleyicilerle 2 gündür denemelerimin sonucu.5/5 yapan program.Reklam değildir.Comodo İnternet Security Premium.Deneyin bana hak vereceksiniz.Sistemde daha neler buluyor neler.Sistemim kuş gibi hafifledi.Vallahi doğru söylüyorum.Deneyip memnun kalmayan olursa ben buradayım.Selamlar.