Antivirüs mü internet mi?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar yardım edin ne olur.Bilgisayarı yine aynı hata yüzünden formatladım ve sp3lü cdyle formatladım.Antivirüs olarak f-secure kurayım dedim önceden kurmuştum f-secure türkçe verisyon interneti yavaşlatmıştı ama sonra internet düzelmişti.Bu sefer f-secureyi kurdum nedense tam kurulmadı böyle yeniden başlat falan demedi kurulum dosyasından daha küçük boyutta bir f-secure dosyası vardı c:de(diğer antivirüs programlarıda böyle oluyor ikinci kuruşumda tam kuruluyorlar nedense)baktım internette sorun var dedi bir günüm böyle geçti internet explorer 8 sağolsun google açılmıyort ie8den girdim bağlantı sorunlarını tanıla dedim xp ağ tanılama sihirbazı gibi birşey çıktı ordan servis sağlayıcısında bir (LSP) algıladı(lsp ne oluyorsa ilk kez duyuyorum) lspyi kaldırdı sonra internet düzeldi bu sefer bullguard kurayım dedim o da ilkinde kurulmadı ikincide kurdum ama internet yine gitti bu sefer bullguardı silip ie8e girdim ağ tanılama da bu sefer teminki f secureidi şimdi BGLSP (bullguard lsp) bulmuş onu temizledi ya arkadaşlar kaspersky kasmasa tamam onu kurayım diyecem ama çok kasıyor o listeden gitti nod32nin virüsten haberi yok o da gitti avira ingilizce yani ingilizce program kullanmayı sevmem zaten pek de anlamam antivirüs programlarında ingilizce kelimelerden panda vs gibi antivirüsleri de bilmiyorum fazla duyulmuyor bildiğim kadarıyla sizin kullandığınız türkçe böyle arada lisans kampanyaları olan deneme süresi ya da keyini bulabileceğim(key değil keyi bulunur mu yani)antivirüsler var mı?Birde şimdi elimde iki seçenek var antivirüs mü kurayım antivirüs varsa internet yok internet mi dursun internet varsa antivirüs yok şuan elimdeki seçenekler bunlar sizce?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
baya üzüldüm, çok acıklı yazmışsın.
Şimdi istediğin antivirüs programını kur derim, sonra sorununa odaklan. antivirüsü kurduktan sonra ayarlarına gir. güvenlik düzeyini belirle, engellediği uygulamalar listesinde ie var mı yok mu? ayrıca ms-dos'tan google'a falan ping atmayı dene. isim çözüyor musun? ping başarılı mı? ie'dan başka browser'ın varsa onları bir dene. aynı programı kullanıpta internet ile hiçbir sorunu olmayan bir çok kişi olduğuna eminim.

Ayrıca Antivir öneririm. İngilizce olmasının çokta zararı yok. Virüs buldum abi ne yaapyım diyor, ne istersen onu yap diyorum default olarakta en mantıklı seçeneği uyguluyor. onun haricinde zaten bir şey yapmak gerekmiyior. arka planda tıkır tıkır çalışıyor.

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
internetsiz pc bi şeyime yaramadıktan sonra antivirüssüs gitiği kadar gidicen :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla şimdi aviradan lisans vardı 6 aylık elimde sanırım avira yüklerim olmassa ya ama o da interneti kapatırsa hatta oda ilk kurulumda tam kurulmassa ne olacak?

Not:Antivirüsler varken internet yoktu yani diğer tarayıcılar falan değil internet yoktu ve diğer tarayıcılarda açamıyordu.İE8in tek yaptığı şey fazladan olarak bağlantı sorunlarını tanıla diye birşey çıktı ve xp ağ tanılama sihibrbazı çıktı orda lsp algılamış(lsplerin başın antivirüs programlarının isimleri vardı bg, f-secure falan.

Bu arada lsp ne oluyor?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kaspersky Internet Security Orjinal Türkçe En Başarılı Antivirüslerden www.kaspersky.com.tr Adresinden 30 günlük deneme Sürümünü indirebilirsin .

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
bence de internetle devam et, antivirüsü salla gitsin, ben 7 rc kullanıyorum antivirüs falan yok, bi flash bellekler için usb guard var o kadar. virüs falan bulaşır da çoğalırsa alırım yedek atarım format (ya da ghost ;) ) :D

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadasım sana tavsiyem ;)
antivirüssüz internete çıkma...

avira antivir su anda günümüz teknolojisinde 230.000 bin virüs tanıma veritabanına sahiptir ve ücretsizdir.gayetde güçlü hafif bir yazılımdır..
ingilizce olması pek bişeyi değiştirmiyor.çünkü güncellemesine kadar otomatik yapıyor...

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bende avira free kullanıyorum yerleşik koruması var mı tam olarak bilmiyorum ama arkadaşların dediği gibi birçok virüsü tanıyor.Tanımadığı virüsler için heuristic koruması vb. bir çok özelliği var.(reklam gibi oldu :D)

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tam olarak bakmadım ama yükleme esnasında güvenlik dereceleri var..bunları kullanıcı kendi belirliyor..örn: oyun oynarken bile o oyunu tarama yapabiliyor gibi vs...

tavsiye ederm