Anonymous BTK'yı Hack'ledi!

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Anonymous BTK'yı Hack'ledi!

İnternetin bilinen hacker gruplarından Anonymous, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu hack'ledi. Ele geçirilen tüm bilgiler internette yayınlandı.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
verilere ulaştım ama indirmeye tırsıyorum :D Başıma bela almayayım :D Ama merak da ediyorum :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
şimdi bu veriler bizlerin bilgilermi oluyor ne oluyor ben tam anlamadım

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Ayyıldız tim diye konuşup duran arkadaşların yüzlerini görmek isterdim her ne kadar kabul etmesenizde dünyanın en büyük bot ağı bu adamların ellerinde her istediklerinide yapıyorlar :)

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Valla bu Anonymous cular düpedüz şerefsiz. Hadi email ne isede telefonlar çok kötü olmuş. Çalışandan ne istiyorsunuz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Son ve en kapsamlı olan 4. veritabanında ise kullanıcıların doğum tarihleri ve TC kimlik numaraları bulunuyor.

hangi kullanıcılardan bahsediliyor burada?

Cep telefonu aboneleri ve internet aboneleri mi yoksa kurum çalışanları mı?

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
hangi kullanıcılardan bahsediliyor burada?

Cep telefonu aboneleri ve internet aboneleri mi yoksa kurum çalışanları mı?

Vodafone,Turkcell, Superonline, Avea, TTNet gibi) kullanıcı adı ve şifreleri bulunuyor.Haberde böyle dediğine göre 3 şıkta var

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yani bizi ilgilendiriyorsa ben bu bilgilere ulaşıp kendi bilgilerimi kontrol etmem benim en temel hakkım diye düşünüyorum

vedat25617

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
araştırdım ama verileri bulamadım :)
bide anlamadığım nokta anymous ddos saldırısıyla nasıl bu verilere ulaşıyor

--- Mesaj Güncellendi ---

verilere ulaştım ama indirmeye tırsıyorum :D Başıma bela almayayım :D Ama merak da ediyorum :D
linki yazarmısın ben bi göz atayım ne çıkarmışlar ortaya :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
önemli verilere ulaşabileceklerini sanmıyorum. biraz kafası çalışan biri önemli verilerin olduğu veritabanını domaine bağlayıp yayınlamaz. muhtemelen btk'nın web sitesi hacklendi

btk bu konudan ders çıkarmalı. ayrıca bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. ayrıca "ayyıldızcılar", "anonymousecular" diye gruplaşmalar başladı yapmayın etmeyin .

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar google diye bir şey var :) benden link isteyip başımı belaya sokmayın :)

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Garip İşadamları , şirketler bankacılar vs var.

SAnki bana mail yoluyla yazışanlar dicem ama TC noları filan var.

Yada mahkmece dinletilen insanlarda olabilir

Freude

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ArkadaşlaR Anonymous TWİTTER üzerinden yayınlamış bilgileri. sizi google aramasından kurtarayım =)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
hocam linkini vermeye dahi korkuyon mu :) sen sokakta gezerken nasılsın acaba :)
google dan hangi kelimeleri giriyoz onu söyle bari

sokakta kuş uçsa altımı doldururum :D

Arkadaşım kişisel bilgilerin paylaşılması suç ben burada link verirsem ilk SDN beni uçurur. Google da aratıp bulmam 3 dakikayı geçmedi anahtar kelimeleri yazın bu haberin yapıldığı yeni tarihli sitelere bakın bir tanesi haber adı altında nerede yayınlandığını yazmış

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Benim bilgim yayılmış olabilir.Ben indirecem ve eğer bana dava açarlarsa bende beni dava edinleri dava ederim.Bilgilerimin güvenliğini sağlayamadıkları için.

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Son kullanıcı yani adsl kullanıcılarının bilgileri yok merak etmeyin. Kurumda çalışan personel ve kurum ile alakalı tüm veriler. Kaldı ki adsl kullanıcılarının bilgilerinin BTK'da ne işi var? Fakat son veritabanında birçok isim ve özel bilgiler bulunmakta ama bunlar çalışanların mı yoksa başkalarının mı anlayamadım.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu neyin kafası ya çok mu hoş oldu çok mu iyi oldu...ondan sonra dolandırıcılık artıyo ..tabi artar sorumlular bulunsun bari bunun altında kalmayın

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] offline :) polisler kapıya dayandı herhalde :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Benim bulduğum dosyada bir halt yok. Benim hassasiyetimin olmasının bir nedeni var. Kendi üzerime bir telefon hattı var. bu telefon hattını sürekli birileri arayıp Babamı soruyorlar kimisi elektrik tasarruf cihazı satmak istiyor kimisi sigara bırakma ilacı. Hat dediğim gibi benim üzerime ama arayan herkes babamın adıyla arıyorlar. Telefonu sadece TTNET'e babam adına vermiştik ve numara babam adına her yere yayılmış. Ben bunun için dosyada numaramı babamın adını aramak istedim bir şey bulamadım.

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Benim bulduğum dosyada bir halt yok. Benim hassasiyetimin olmasının bir nedeni var. Kendi üzerime bir telefon hattı var. bu telefon hattını sürekli birileri arayıp Babamı soruyorlar kimisi elektrik tasarruf cihazı satmak istiyor kimisi sigara bırakma ilacı. Hat dediğim gibi benim üzerime ama arayan herkes babamın adıyla arıyorlar. Telefonu sadece TTNET'e babam adına vermiştik ve numara babam adına her yere yayılmış. Ben bunun için dosyada numaramı babamın adını aramak istedim bir şey bulamadım.

Şaka yapmıştım :) İnsanların hassasiyetlerinin olması gayet normal özellikle böyle konularda. Ben de tereddüt ettim ama sonuçta bu dosyalar artık internet topraklarında.