Anket - AKP Kapatılmalı mı?

AKP kapatılmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    246
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ayrıcalıklı kılsam öyle demez neden bir olsun derdim bir olacağını biliyorum. ülkemizde yaşayan ve bölücü insanlarla bile benim oyum birdir bunu kimse değiştiremez. ben sadece genel görüşümü belirttim yüzdeler yıllar öncesinde verilmiş.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
gokhankayaci dedi ki:
ayrıcalıklı kılsam öyle demez neden bir olsun derdim bir olacağını biliyorum. ülkemizde yaşayan ve bölücü insanlarla bile benim oyum birdir bunu kimse değiştiremez. ben sadece genel görüşümü belirttim yüzdeler yıllar öncesinde verilmiş.
sorun yok o zaman diyelim. yanlış anlattınız veya anladım o halde. o yüzde 60'lık söze illa katılmak veya illa "o kişi hep doğruları söylemiş bu da doğrudur" olmadığına göre yorum farkı diyerek geçelim konuyu. ayrıca kayacı ile akraba da olabilirdiniz, bu da utanılacak veya gurur duyulacak bir mevzu olmazdı, zira sadece bir tesadüf.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sakirsensoy dedi ki:
öncelikle parti kapatmanın en büyük ahmaklık olduğunu düşünenlerden birisiyim.
olaya bir başka yönden yaklaşmak gerek.acaba bu partinin kapanması kimlerin işine yarayabilir?
1) ülkenin işinemi yarar ? hayır
2) chp nin işinemi yarar ? belki
3) bize dost gibi görünen ama aslında arkamızdan büyük senaryolar döndüren devletlerin yada gurupların işinemi yarar ? evet

bize dost gibi görünenler kimler ?
cvp : USA(ABD) , İsrail , Rusya , İngiltere ve diğer birkaç avrupa devleti.

peki akp nin kapanması niye bunların işine yarasın ?
cvp : Medyada ve özellikle doğan gurubu yayınlarında ABD nin AKP nin destekçisi olduğu savunulur.Yada öyle gösterilmek istenilir.Burda çok önemli bir taktik vardır.Halkımızın ABD ye olan düşmanlığı mağlum.Doğanlar böyle davranarak halkı AKP den soğutmak istiyo olabilirler.Ama bu planlarında başarısız olmuşlardır.Çünkü AKP hükümeti ABD ye tezkere gibi konularda birçok zorluk çıkarmıştır.Buda bu olayın yalan olduğunu kanıtlamaya yeterde artar.İnanmayanlar için bir kanıt daha.Gündemde AKP nin kapatılması olayı var ve avrupa birliği dahil birçok dış ülkeden bu olayı kınayan beyanlar veriliyor.Hatta avrupa birliği müzakereleri kesmekle tehdit ediyor.Peki ABD ne yapıyor.İzlemekle yetiniyor.Neden?Çünkü oda AKP nin kendine ayak bağı olmasını istemiyor.AKP yerinde ABD yalakası olan X bir parti onun daha çok işine geliyor.İsrail ve diğer devletlerinde AKP yi istememelerinin sebebi açıktır.AKP başa geldikten sonra Türkiyenin sesi bölgede daha bi duyulur ve hissedilir olmuştur.Türkiye gibi stratejik konuma sahip bir ülkenin devletinin güçlenmesi ve orada söz sahibi olması ne israilin , ne ingilterenin nede diğer devletlerin işine gelir.Çünkü Türkiye güçlendikçe Türki devletlerde güçleniyor ve Türkiyenin nüfuz ettiği alan dahada genişliyor.Buda hiçbir devleti mutlu etmiyor.

Peki bizim halkımızın belli bir kısmı(elit ...) körmü niçin bunları görmüyor?
Halkımızın gözlerinde herhangi bir sorun yok aslında.Sorun zihniyetlerde.

Peki bu zihniyet nerden geldi ?
Bu zihniyetin kaynağı 1923 ve öncesine dayanıyor.Şöyleki Osmanlı devletinin son zamanlarında jöntürkler ve yeni osmanlıcılar diye abuk subuk bir sürü gurup piyasaya çıkmıştır.Bu iki gurubunda üyeleri elitlerdir ve kendisini aydın diye tanıtan insanlardır.Osmanlıda eskiden elit yada aydın diye bi gurup yoktu.Bunlar nerden çıktı.Tanzimat fermanından sonra.Nasıl çıktığını araştırmak isteyenlerin tanzimat fermanını okumaları yeterlidir.İşte bu ortaya çıkan elitlerin kurduğu jöntürkler ve yeni osmanlıcılar batı hayranı idi.Aralarındaki tek fark jöntürkler tamamen batıyı istiyordu , yeni osmanlıcılar ise doğu-batı sentezi istiyordu.İşte şimdiki elit yada chp ci zihniyetin kaynağı ta osmanlılara kadar dayanıyo.

Bu zihniyetin amacı nedir?
Bu kişilerin amacı açık ve net halkı sömürmek , onları koyun gibi gütmektir.Böylece daha fazla para kazanıp daha fazla yiyebililer.Bir diğer amaçlarıda satın alındıkları ülkenin yararına işler yapmaktır.

Peki bu kişiler halkı nasıl sömürür?
Birçok seçenek mevcuttur.Öncelikle sömürmek için uygun ortam oluştururlar.Uygun ortam demek başlarına bela olabilecek her türlü hükümet ve sivil toplum kuruluşunu temizlemek demektir.Bunları temizlemek için 3 yada daha fazla yolları vardır.

1) Medya (En etkilisi)
2) Darbe
3) Sahte sivil toplum kuruluşları(halkın yanında gibi görünen kuruluşlar)

bu 3 silahta etkilidir ve başarılıdır.

Peki bu silahları nasıl kullanıyolar?
Medya silahını kullanmak için DOĞAN yayın gurubu ve onun yavruları şeklindeki diğer guruplar biçilmiş kaftandır.Mesela Doğanların posta gazetesini ele alalım.Bayiden bir posta gazetesi aldınız.Okumaya başladınız.İlk sayfada çıplak bir hatunun resmi.İkinci sayfada ülkeyi tamamen ahlaksız gibi gösteren kaynım bana kaydı , annesini öldürdü , ailesini doğradı gibi haberler.orta mevkilerde haydar dümen ile sex sohbetleri.son sayfalara doğru spor haberleri.Bu haberlerin hepsi gençleri uyutmak ve halkı ülke ile ilgili olumsuz düşünmeye sevketmek için yeterli haberledir.Gençler uyuyup kalan kişilerde karamsar oldumu zaten halk koyun gibi güdülme kıvamına gelmiş demektir.
Darbe silahı en son kullanılan silahlardan biridir.mesela değerli elitlerimizin bir parti canını sıktı.ilk önce medya ile saldırdılar olmadı.sivil toplum devreye girdi olmadı.eee pesmi edicekler.tabiki hayır.askerimiz ne güne duruyo.hemen onları devreye sokarlar.belki askerlerimiz böyle birşeye alet olmak istemiceklerdir.ama emir komuta kademesi bozulmaması için çaresiz verilen emirleri uygularlar.sonuç olarak darbe donk diye iner.bir sürü kişi asılır , kesilir ve sürgüne gönderilir.bizim elitciklerde mutlu olurlar.çünkü uygun ortam hazırdır.artık halkı istedikleri gibi sömürebilirler.
Sivil toplum silahıda etkili bir silahtır.çünkü bunlar masum göründükleri için pek göze batmazlar.arkadan birçok planı devreye sokarlar.kimsenin ruhu duymaz.böylece istediklerine daha rahat ulaşırlar.

[size=12pt]Sonuç : [/size]
Sonuç olarak AKP nin kapatılması ülke menfaatlerine aykırı bir durum teşkil etmektedir.Halkımızın bu gibi olayları sezip bunlara izin vermemesi gerekir.tabiki hukuki yollardan.bazıları gibi demokrasi dışı yollardan değil.Umarım ülkemiz daha güçlü bi hale gelir ve bu ülkeler yaptıklarının bedelini öderler.

Güzel bir yazı olmuşş..
Tebrik Ederim..
Bütün arkadaşlar okusunlar ..

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılanları okumaya fırsatım olmadı ama Akp kapatılmasın diyenlerin çoğunlukta olduğu görülüyor tıpkı sandıktanda aynı sonuç çıktığı gibi.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, üniversiteye başlayana kadar ve üniversite yıllarım daha geçen mart ayında bitene kadar genelde hep sağ görüşü savundum onu kendime yakın buldum. Ama sağ iktidarların 1950'den sonra Türkiye'ye kazandırdıklarıyla kaybettirdiklerini bir teraziye koyunca artık durumun hiçte benim inandığım gibi olmadığını üzülürek gördüm.
Çok enteresan bir örnek vermek istiyorum bunu lütfen çok dikkatli okuyun ve ona göre Demokrat Parti ve devamı niteliğindeki akımı savunanlar ona göre inandıkları akıma bir özeleştiri getirsinler lütfen.

kuSpa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AkParti'nin kapatılmak istenmesi gerçekten talihsiz bir olay. Tüm Dünya şaşkınlıkla bizi seyrediyor. Acaba Soruyorum AkP nin kapatılması kimlerin işine gelir? Dış güçlerin mi?, Derin çetelerin mi?, Halkın mı?
Askeri darbeyle yapamadıklarını, anti hukukla yapmaya çalısıyorlar neyse.. Allah devletimizi ve milletimizi korusun ve yücelsin (ne mutlu insanım Diyene)

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye Ekonomisi dersindeyim geçtiğimiz sene iktisat 4.sınıf dersi, aslında çok önem verilmesi gereken ders ortalama dersi haline dönüşmüş ve oldukça baştan savma görülüyor.
Hocamız 1950 öncesinde meclisteki tek partinin bölünmesine işaret etti ve öyle bir noktaya değindiki beynimden vurulmuşa döndüm. "O dönem İsmet İnönü liderliğindeki tek partili meclis, başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da olmak üzere tüm Türkiye'de toprak reformu yaparak ağalık sistemiyle halkın günümüzde bile hala ekmeğini, emeğini çalan ve sömüren aşiret düzenine Atatürk'ten sonra son öldürücü darbeyi vurarak son vermek istemiştir. Fakat bu yasa tasarısının meclis gündemie gelmesiyle birlikte ortalık karışmış, meclise seçilerek gelen nüfuz sahibi toprak ağaları ve aşiret liderleriyle ortak hareket eden Celal Bayar liderliğindeki gurup Adnan Menderes gibi batılı toprak ağalarınıda bünyesinde barındırmak suretiyle yeni parti kurmuşlar ismide Demokrat Parti olmuştur."
Şimdi söyleyin bana bu ülkenin kaç yılına mal olmuştur ve olmaya devam etmektedir, ülke neden bölgeler arası uçurum haline gelen gelişmişlik farkları içinde kıvranmaktadır, neden aşiretlerin desteği alınmadan Türk Ordusu Pkk'yla mücadele edememektedir ve neden Atatürk'ün asabildiği kadarını astığı asılmaktan son anda kurtulanların kaçtığı aşiret liderleriyle toprak ağalarının hepsi Demokrat Parti iktidarıyla Türkiye'ye tekrar gelip oluşumlarını daha da kuvvetlendirmiştir?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
kuSpa dedi ki:
Allah devletimizi ve milletimizi korusun ve yücelsin (ne mutlu insanım Diyene)
-BeSTe- dedi ki:
Ne mutlu Türk'üm Diyene !

Türk olmaktan dolayı çok mutluyum gerçekten ama "ne mutlu insanım diyene" sözünü özellikle Türkiye'nin korunmasını, yücelmesini isteyen bir duadan sonra yazan birisine tepki olsun diye "bi dakka 'ne mutlu Türk'üm diyene' diyeceksin hoop" diye yazdıysan bu yanlış olur ve ters tepki verir.

yani şöyle diyeyim isviçre vatandaşı olan birisinin "ne yazık isviçreliyim diyene" mi demesi gerekiyor? ya da Kanada insanının "ne acı kanadalıyım diyene" mi demesi gerekiyor. onlar veya Mogadişulular da böyle bir şey söyleyecek olsa "ne mutlu mogadişuluyum diyene" (veya şuralıyım buralıyım falan diyene) diyecek ancak... bunu böyle kör göze parmak sokmaya çevirmeyin -tabi eğer illa bir tepki olsun diye yazdıysan-.

ha yok "ben onun için değil belki KusPa arkadaşımız sözün orijinalini unutmuştur, hatırlatayım" maksadıyla dediysen o sanırım öncekinden daha vahim olur ;)

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yoo alakası bile yok yanlış anlamışlık olmasın ;) Ben yazını gördüm ona tepki olsun diye yada hayır böyle denmez böyle denir diye yazmadım istediğim için yazdım Teşekkürler ;)

Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
-BeSTe- dedi ki:
Yoo alakası bile yok yanlış anlamışlık olmasın ;) Ben yazını gördüm ona tepki olsun diye yada hayır böyle denmez böyle denir diye yazmadım istediğim için yazdım Teşekkürler ;)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

yok yazı benim değildi zaten ^^
ama iki türlü de yazmadığına göre ??? yok o başka :)

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Atatürk cumhuriyeti şu sözlerle tanımlar:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir". Yasama ve yürütme gücü, milletin tek gerçek temsilcisi olan mecliste toplanmıştır

"Cumhuriyette son söz millet tarafından seçilmiş meclistedir. Millet adına her türlü kanunları o yapar. Hükümete güven oyu verir veya düşünür. Millet vekillerinden memnun olmasa belirli zamanlar sonunda başkalarını seçerler. Millet, egemenliğini, devlet yönetimine katılmasını, ancak zamanında oyunu kullanmakla sağlar. Cumhuriyetin hükümeti, belli bir yöntem ve şekilde belirli bir zaman için seçilmiş bir cumhurbaşkanına güven sunulur başbakanı o seçer hükümeti meydana getirecek olan bakanları, başbakan güvendiği milletvekillerinden seçer."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Not: Siyah Kalın Yazıyla Yazılanlar Aynen Atatürk'ün Kendi Sözleridir

Kaynak:
http://www.meb.gov.tr/belirligunler/29ekim/yazilar/cumhuriyetcilik_ilkesi.htm

Kaynakça

· Toktamış Ateş "Demokrasi, Kavram-Tarihi Süreç Ülkeler, İst. 1976"
· Niyazi Berkes "Türkiye'de Çağdaşlaşma" İst.1978
· Anıl Çeçen "Atatürk ve Cumhuriyet" Ank.1981
· Hamza Eroğlu "Atatürk ve Türk Toplumu" Ank.1981
· Ayferi Göze "İnkılap Tarihimiz ve Atatürk İlkeleri" İst.1985
· Enver Ziya Karal "Atatürk'ten Düşünceler" İst.1986
· Çetin Özek "Türkiye'de Laiklik" İst.1962
· Tarık Zafer Tunaya, "Devrim Hareketleri İçinde Atatürk- Atatürkçülük " İst.
· Atatürk, Söylev ve Demeçler, Ank.
· Atatürkçülük, Gn.Kur.Yay. 3.kitap, Ank.1983

------------------------------------

Ak Parti Kapatılınca Başa kim Geçecek ?
!!! !!!
Acaba kimin işine yarar!

Kendi İstediği olmadığı için, Yeri Geldiğinde AİHM(Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)'e bile giden Muhalefet(Baykal), Atatürk'ün Halkçılık ilkesini kaç kez hiçe saymış oldu !!!(Bide Atatürk'ün Partisini yönettiği için hava atıyor) CHP'liler bile istemiyor Baykal'ı ama sonuç ne olacak, Bir İnat Uğruna Baykal Başa geçecek! Hatırlatırım Sloganları şuydu "İnadına CHP, İnadına SOL" Herşey Bir İnat Uğruna, Yani bu Vatan Bu kadar değersizmi? Bir İnat için Ülkeyi Baykal'ın ellerine bıracaklar, Yuh olsun size, Benim işyerindede bi CHP'li var(Orhan Usta),En azından, "Baykal başta olduğundan beri oy veremiyorum CHP'ye, Bi gitsede oy versem" diyor, Adamın CHP kimlik kartı'da varmış

Ekonomistlerin Yorumuna göre kapatılsa Ülke 20 yıl gerilermiş, Dava'yı açan kişi Vatan Haini değilde nedir,Yanlış anlaşılmasın bazıları hainse bazılarıda Koyun!

İlla bi dava açıcaksa, Erken seçim Davasıda açabilirdi! Yani Halkın dediğini yapmak istemiyorlar!, Atatürk'ün Güvendiği Halka Güvenmiyorlar!

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
-BeSTe- dedi ki:
Arkadaşlar son söz olarak birşey söylücem Akp Kapatılmasın Akp tamamen Yok Edilsin ...
Teşekkürler

+1 bukadar kısa ve 1 cümleyle başka türlü anlatılamaz katılıyorum :)

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ahh bi çubuk krakerde su baykaln boğazına takılsa...adam çok boş ve saçma konusuyo...

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
neden bilmem cogunluk hep hayır der ve neden bilmem koskoca hukuk sistemi bilmem kac milyon kisiyi yok sayarak karar verir ne hukuk sistemimiz var ya helal!!!

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bugune kadar hep soyut şeyler savunuldu;
kimileri dini
kimileri atatürkçülüğü, cumhuriyetciligi
kimileri türkçülügü
kimileri bilmemneyi

sizce neden soyut şeyler?
soyut daha kolay sömürülür de ondan,
gerçekliğini ispatlayamazsın, elle tutamazsın, "aha budur" diyemezsin
adamın biri gelir işte budur der
diğeri gelir hayır budur der
kimin kafasına ne yatarsa oda birinin dediğini söyler işte..
önemli olan o şey hakkında kendi düşünceni geliştirmektir
sizde bilirsiniz ki bizim milletimizin en önemli özelligi
her işi kısa yoldan yapmaktır
düşünmeyi bile..

lütfen biraz düşünelim demek istiyorum huzurlarınızda :)

saçmaladıysam özür dilerim...
belkide fazla düşünüp kafayı yemişimdir :D

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
benim anlamadığım 2 kişiden biri bu partiye oy vermiş :S şimdi de kapatılmak isteniyor ilginç yani..... oy oranı % 50'ye yakındı son seçimlerde ! bence kapatılmasın bu bir çözüm değil , çünkü daha önceleride gördük örneklerini Refah Partisi -- Fazilet Partisi -- Akp diye sürüp gider...

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yine birileri ceplerine para indiriyo.. borsa dalgalanmalar icinde eflasyonlar cift rakamlarda dolar euro dengesini sasirmis..ya tmm hükümette problemler olabilir ama neden bu tip yollara direk basvurulur ki anlamam..eskiden topla tüfekle silah zoruyla darbe olurdu..simdi daha yumusamis hali yani en kötü durum diyebilirim yargı ile darbe oluyor..bir ülkenin hukuk sistemi böyle olursa ne olur o ülkeye anlatmakla bitmez :(

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Değil Akp hiçbir siyasi parti kapatılmamalı. Eğer yolunda gitmeyen birşeyler varsa demokratik yöntemleri kullanmak en akıllıca olanıdır seçim gibi..Herkesim kendini parlementoda ifade edebilmesi en buyukgereksinimiz aksini darbelerle buyuklerimiz defalarca denedi sonuç bocalayan türkiye oldu yine aynı sürecteyiz...Akp nin siyasi yapısına ters düşüncelerim olmasına ragmen kapatılmalarını düşünmüyorum....

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bü ülkeyi diğerlerinden ayıran 2 önemli fark vardır;
1) bu ülkede Atatürk dönemi, öncesi ve sonrasından günümüze Dogmacı ve bağnaz dincilik bezirganları vardır.
2) bu ülkede yine Atatürk dönemi, öncesi ve sonrasından günümüze ulusal-üniter-merkezi yapıya karşı çıkan feodalizmden beslenen ağalık/kendi ufak krallıklarını oluşturma ütopyasına sahip sistem düşmanları vardır.

Şimdi bu 2 tehdit Atatürk zamanında biraradaydılar ama ne mutlu ki kısmende olsa bertaraf edildiler fakat şu gün yeniden hortladılar ve bir hareket ediyorlar.

Başsavcı ne işe yarar sistem tehditlerine karşı erken uyarı verir, anlayan anlar anlamayanda DEMOKRASİ,LAİKLİK,BAĞIMSIZ YARGI sac ayağından sadece DEMOKRASİ'yi öne çıkarıp diğerlerini ayaklar altına alan referanslara gerçekten çok üzülerek söylüyorum ki tutsak olur...

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
gizsin dedi ki:
bü ülkeyi diğerlerinden ayıran 2 önemli fark vardır;
1) bu ülkede Atatürk dönemi, öncesi ve sonrasından günümüze Dogmacı ve bağnaz dincilik bezirganları vardır.
2) bu ülkede yine Atatürk dönemi, öncesi ve sonrasından günümüze ulusal-üniter-merkezi yapıya karşı çıkan feodalizmden beslenen ağalık/kendi ufak krallıklarını oluşturma ütopyasına sahip sistem düşmanları vardır.

Şimdi bu 2 tehdit Atatürk zamanında biraradaydılar ama ne mutlu ki kısmende olsa bertaraf edildiler fakat şu gün yeniden hortladılar ve bir hareket ediyorlar.

Başsavcı ne işe yarar sistem tehditlerine karşı erken uyarı verir, anlayan anlar anlamayanda DEMOKRASİ,LAİKLİK,BAĞIMSIZ YARGI sac ayağından sadece DEMOKRASİ'yi öne çıkarıp diğerlerini ayaklar altına alan referanslara gerçekten çok üzülerek söylüyorum ki tutsak olur...

+1 Demek istediğim herşeyi anlatmışsın.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşım sen o demokrasiyi nekadar geriye atarsan o iki madedeyide peşinden sürüklersin sonra çobanın verdiği oyla benimki niye bir olsunki diyip halkı niye oyverdi diye aşşalamaya başlarsın..Demokrasi hangi günlerde kullanılması gereken birşey çok merak ediyorum bu sıralar moda "demokrasi ama " demek ...nasıl birşey bu demokrasi zararlı galiba :)

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kurtuluş savaşının en zor günlerinde Kararların mecliste alınmasına büyük özen gösteren Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK , Ulusal iradeye olan saygı ve inancını şu sözlerle dile getirir.:

"Devlet ve milletin geleceğine milli irade, etken ve hakimdir. Ordu bu milli iradenin emrinde ve hizmetindedir."

"Milletin irade ve isteğine uymayanların sonu YOKLUKTUR ve YOK OLMAKTIR."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kaynak ve Kaynakça yine aynıdır

Kaynak:
http://www.meb.gov.tr/belirligunler/29ekim/yazilar/cumhuriyetcilik_ilkesi.htm

Kaynakça:
· Toktamış Ateş "Demokrasi, Kavram-Tarihi Süreç Ülkeler, İst. 1976"
· Niyazi Berkes "Türkiye'de Çağdaşlaşma" İst.1978
· Anıl Çeçen "Atatürk ve Cumhuriyet" Ank.1981
· Hamza Eroğlu "Atatürk ve Türk Toplumu" Ank.1981
· Ayferi Göze "İnkılap Tarihimiz ve Atatürk İlkeleri" İst.1985
· Enver Ziya Karal "Atatürk'ten Düşünceler" İst.1986
· Çetin Özek "Türkiye'de Laiklik" İst.1962
· Tarık Zafer Tunaya, "Devrim Hareketleri İçinde Atatürk- Atatürkçülük " İst.
· Atatürk, Söylev ve Demeçler, Ank.
· Atatürkçülük, Gn.Kur.Yay. 3.kitap, Ank.1983

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
diyelim kapandı, kim iktidar olacak kadar oy alabilecek bu ülkede?

Bay Kal'ın başında olduğu veya olmadığı CHP mi? bırak tek başına 3 başına bile zor...

367'de kriz ortamı oluşturan ve cevabını sandıkta alan ANAP ve DP mi? biri neredeyse yok oldu diğeri sürünüyor

parti kapatmaya karşıyız ama deyip türbana alttan bağlansın şartıyla yarım yamalak destek verdi diye ipi çekilen MHP mi?

veya benzeri şekilde "parti kapatmaya karşıyız demokrasiye uymaz ama akp de haketti canım" diyen DSP mi?

kimse tek başına alamayacak. gene koalisyon yılları başlayacak, birnin dediğine diğeri yok diyecek, diğerinin kadrosuna diğeri olmaz diyecek, bakanlıklar paylaşılacak, o olcak bu olcak ve bunca yıl sonra yine eski dertler geri dönecek Allah muhafaza...

kapatılmayacağını zannetmiyorum ama hiç unutmuyorum belediye başkanlığından sonra şiirle hapse atılan sayın Erdoğan için gazetelerdeki manşetleri...
"artık MUHTAR bile olamayacak"
Başbakan olana kadar epey kötü zaman geçti ama neyseki geldi,
inşallah bu kez epey zaman geçmez...

wwhirlwind dedi ki:
o zamanki meclis neyi nasıl yapacaklarını biliyordu ama simdikiler ... :)

Millet iradesi millet! hani Bay Kal'ın GK Başkanı Büyükanıt'a grup toplantısından bağırdığı gibi "o tezkerenin altında benim de imzam, milletin iradesi var orada"

O milletin iradesi böyle konularda yargının 8de 3ünde kalıyor... yazık yazık

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Vaybe desem yeridir, bir siyasi partinin kapatılması ne kadar olay oldu yahu, millet uynanın çevrenize bir bakın Allah aşkına bugün dışarda aç dolaşan insanımız var, işsiz dolasaşn insanımız var, 400 ytl için haftanın 7 günü çalışmak zorunda olan var bunlar için kafa yoralım gelin bunların ortadan kaldırıp düzeni sağlamak için el ele verelim, Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman parti kapamak çözüm olmamıştır olmazda, neyse benden bu kadar siyaset içerikli konuşmayı fazla göremezsiniz haberiniz olsun. :D

NOT : Yazdıklarımı kimse biryere çekmesin rica ediyorum. (Ne Akp nede başka bir parti için)

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya şu Akp'yi savunan arkadaşlardan herhangi birisi diyebilir mi ki hakkında dava açılan Akplilerden herhangi birisi ATATÜRK'ÜN KENDİSİNE VE İLKELERİNE, LAİK-DEMOKRATİK-SOSYAL TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SİSTEMİNİN taa kendisine hiç saldırmadı(defalarcayı geçtim hadi)?
Arkadaşlar akıllı olalım bizler genelde genç insanlarız ama alabildiğine özgürüz, belki tam olarak İran gibi olmayız böyle gidersek fakat yinede sokakta kız arkadaşıyla el ele yürüyemez duruma İstanbul,Ankara,İzmir'de de gelirseniz pişman olursunuz.
SÖZÜN BİTTİĞİ YER: " DEMOKRASİ DEMEK ATALARINA KÜFRETMEK DEMEK DEĞİLDİR."

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
gizsin dedi ki:
Arkadaşlar akıllı olalım bizler genelde genç insanlarız ama alabildiğine özgürüz, belki tam olarak İran gibi olmayız böyle gidersek fakat yinede sokakta kız arkadaşıyla el ele yürüyemez duruma İstanbul,Ankara,İzmir'de de gelirseniz pişman olursunuz.
koçum derdin kız arkadaşınla el ele yürümek olsun! :^) hiç biri olmasa 3 büyük şehir dışında bir yer ayarlarız sana...

bari sözün bittiği yer deme şu yakınmadan sonra yazık ya... |)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Atatürk kelimesini kullanınca hepsen haklı olacaksın herşeyın önü kapandı Ataürk ü kalkan olarak kullanarak herşeyi demek serbest ben haklıyım gerisi irticacı bölücü kominst dinci bu bölücük değil demokratlık hep kendine müslümansın be kardeşim (pardon laiksin)

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben en basitinden örnek verdim beğenemiyorsunuz, o zaman daha ağırını yazayım insanları Peçeyle Kara çarşafla dolaştırıp üzerinden oy kazanan, o insanların gerçek İslamiyet ile yüzleşmesinin önüyü tıkayıp perde çeken, şu gün iktidardaki "Ulemaya danışmak lazım" diyen zihniyetten başkası değildir de nedir?

Tayyip Erdoğan 15 sene önce neyse şimdide aynısı bunu kendine hakim olmaya çalışsada arada bir hepimize gösteriyor, gerçi eski halinin meraklısı oldukça çok ama!..

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bende baldırı Çıplak Görmekten rahatsız oluyorum ne olacak peki Şimdi? Nasıl Bir Çözüm bulacaksın bana Söylermisin ? Daha 1-2 Gün Önce Avrupa kentlerindeki Cinsel Problemlerden kaynaklanan haberler verildi Sitede. Yani İran falan diyorsunuz da Avrupa daki yaşamıda görüyoruz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...