Ankara'da patlama: 95 kişi hayatını kaybetti, 246 kişi yaralandı

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin açıkladığı son rakamlara göre Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 95'e yükseldi.

palama-ankara.gif


Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi.

Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi. Patlamanın olduğu yere ambulanslar sevk edildi.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

040157150758.jpg


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğünü ve 126 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanlık tarafından patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak olayla ilgili bütün birimlerin çalışmalarını sürdürmekte olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması, şöyle: "10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz"

1055556690107.gif


134411595491.jpg


Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, ''Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi'' diye anlattı.

"PROFESYONELCE ORGANİZE EDİLDİĞİ ANLAŞILAN BİR TERÖR EYLEMİ"-

Paniğe vesile olmamak adına her türlü tedbirin alındığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığında 10.20 gibi kriz masasını kurduk. Bütün sağlık bilgilerini takip ediyoruz. Gerek başbakanlıktaki koordinasyon merkezine gerekse hastanelerimizle entegrasyona ilave ihtiyaçlarımız anlamında alınabilecek bütün ihtiyaçları kriz masasından şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemelerini özellikle vurgulamak istiyorum. Yaralısı olan, kaybıyla ilgili telaşı olan tüm vatandaşlarımıza ALO154 hattı ile devamlı 24 saat hizmet verecek altyapıyı da kurduk."

Müezzinoğlu, "İnsanlarımızı kaybettiğimiz haince düzenlenmiş bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldık. Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemine muhatap olduk. Milletimizin başı sağ olsun. Kaybettiğimiz vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum" diye konuştu.

0402208043313.jpg


3 GÜN ÖNCE BİLGİ GELMİŞ

Olaydan kısa bir süre sonra Çevik Kuvvet’in alana girmeye çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bu sırada olay yerinde bulunan TOMA’lardan su sıkıldı ve biber gazı atıldı. Patlamanın hemen ardından olay yerine İstihbarat, Terör, Asayiş, Güvenlik olmak üzere yüzlerce polis sevk edildi. Ancak yaşanan kargaşa ve oluşan tepki nedeniyle polis patlama bölgesine giremedi. Mitingi düzenleyen kişilerce anons yapılarak alanın boşaltılması istendi. Türkiye’nin güvenlik önlemleri açısında birinci sırada olan Ankara’da 2 canlı bombanın aynı anda kendilerini patlaması güvenlik zafiyeti sorularını da gündeme getirdi. İstihbarat ve terör birimlerine 3 gün önce gelen istihbaratta mitinge bombalı bir saldırı düzenlenebileceği uyarısı yapıldı. Yazıda, mitinge yönelik, ses getirecek bir eylem hazırlığı olduğu, önlemlerin buna göre alınmasının istendiği öğrenildi. Bu talimat doğrultusunda terör ve istihbarat birimlerinin, mitingin yapılacağı alanın etrafında 2 gün önceden önlemler almaya başladığı bildirildi. Dün geceden itibaren de bomba imha uzmanları, terör ve istihbarat ekiplerinin miting bölgesinde önlem aldığı, alana giriş noktalarında kontrol noktaları oluşturduğu belirtildi. Miting alanın ise dün sabah saat 05.00’ten itibaren dedektör köpeklerle arandığı öğrenildi.

RUTİN UYARI

Üst düzey bir emniyet yetkilisi gelen istihbarat uyarısıyla ilgili “Kritik dönemlerdeki büyük miting, eylem ve toplumsal olaylar öncesi bu uyarılar yapılır. Birçoğunda bu istihbaratlar doğru çıkmaz. Bu uyarı da rutin yapılmış, önlem alınmasına yöneliktir. Bu miting öncesi de aynı uyarı yapılmış, gerekli önlemler alınmış” dedi.

ANKARA’DA 3 GÜNDÜR İKİ CANLI BOMBA ARANIYORDU

ANKARA’da, üç gündür kent genelinde iki canlı bombanın arandığı öğrenildi. İstihbarat birimlerinin üç gün önce “mitingde eylem yapılabilir” uyarısı ile bağlantılı olarak biri kadın iki canlı bomba uyarısı da yapıldığı öğrenildi. Eylemi de yapacakları değerlendirilen kadın ve erkek canlı bombacıların fotoğrafları tüm birimlere dağıtılırken emniyet genel müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ile polis merkezlerinin panolarına da asıldığı öğrenildi. Terör ve istihbarat birimlerinin isim ve fotoğrafları bildirilen canlı bombaları yakalanması için Ankara genelinde iki gün üst üste çok sayıda operasyon yaptığı, kent genelinde asayiş denetimi yapıldığı, ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi. Dünkü canlı bombaların aranan bu iki kişi olup olmadığı üzerine çalışma yürütülüyor.

AĞABEY ŞÜPHESİ

Patlama sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde Suruç’ta canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyinin eylemi yapabileceği belirtildi. Suruç’ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba eylemi sonrasında, Alagöz ve ağabeyi yunus emre Alagöz’ün Suriye’de bomba eğitimi aldıkları ve sonrasında yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilmişti. Alagöz Ailesi’nin başvurusu üzerine her iki kardeşin de Emniyet’te ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu bildirildi. Alagöz ile HDP’nin Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in aynı gruba bağlı oldukları, aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları bilgisine de ulaşıldı. Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün canlı bomba eylemi yapmasının ardından ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alınmış, Alagöz’ün yakalanması için de 81 il Emniyet Müdürlüğü ile güvenlik birimleri uyarılmıştı.

Suruç saldırısının ardından gündeme gelen Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasıyla ilgili Emniyet’in yaptığı incelemede, canlı bomba eylemcisi olabilecek 16 kişilik listeyi 81 il emniyet müdürlüğüne göndermişti. Adıyaman Grubu olarak bilinen 16 kişilik liste fotoğraflarıyla birlikte emniyet müdürlüklerine gönderilerek, bu kişilerin eylem yapabileceği belirtilmişti. Suruç’taki canlı bomba saldırısının hemen ardından gönderilen bombacı eylemci listesinde Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar, Salih Küçüktaş ve Suruç eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz isimleri ve fotoğrafları yer almıştı.

0406271652215.jpg


BAKAN İPEK: "16 CUMHURİYET SAVCIMIZ YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR"-

3 bakanın ortak basın toplantısında bilgi veren Adalet Bakanı Kenan İpek, ilk olarak "Milletimizin varlığına ve bütünlüğüne yönelik bu terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dilerim. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Bakan ipek daha sonra şu bilgileri verdi:

"Olayın Adli boyutu ile ilgili 4 cumhuriyet başsavcımız 16 cumhuriyet savcımız yoğun çalışma yürütüyor. Adli Tıp boyutuyla ilgili İstanbul'dan da ekipler sevk ettik. İnşallah en kısa zamanda otopsileri tamamlayarak cenazeleri ailelerine teslim edilecek. İnşallah olayın arka planında olanlar aydınlatılacak."

-"VEFAT EDEN POLİSİMİZ YOKTUR"-

Patlamada hayatını kaybedenler arasında polis olmadığını belirten Adalet Bakanı İpek, sadece 9 hafif yaralı polis memuru olduğu bilgisini verdi.

-"MİTİNGLE ALAKALI HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"-

Güvenlik zafiyeti olduğu ve sorumluluk alarak istifa edip etmeyeceği sorulan Bakan Altınok, "Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir. Miting alanına girişlerde arama yapılacaktır. Miting alanı dışındaki herhangi bir alanda insanların farklı illerden gelip mitinge yürüme alanında meydana gelmiştir. Buna rağmen güvenlik güçleriz mekân ve zemin aramalarını yapmıştır. Mitingle alakalı herhangi bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ayrıca Altınok, patlamanın canlı bomba olup olmamasına ilişkin bilgilerin soruşturmanın selameti açısından açıklanamayacağını söyleyerek, "Bir takım bilgi ve gelişmeler olmasına rağmen sizlere verebilecek durumda değilim. Çalışmalara mani olacağı için sizlerle paylaşamayacağım" dedi.

Altınok, ilk patlamanın 10.04'te havuz bulunan alanda, ikinci patlamanın ise 3 saniye sonra yanında meydana geldiği bilgisini verdi.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan programlarını iptal etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'da patlama haberi sonrası İstanbul'daki miting ve programlarını iptal etti.

0402461180593.jpg


Kaynak
 

Kestane

Müdavim
Katılım
22 Kasım 2014
Mesajlar
1,050
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Kimseyi savunduğum ve ya mağdur göstermek gibi bi amacım yok ama hdp kaynaklı mitinglerde hep bi patlama hep bi olay oluyor. Birileri göz yumuyor ve bazıları bu ölümleri kullanmak istiyor sanırım. Hükümet 7 Haziran'dan önce Diyarbakırda olanlar yüzünden suçlanmıştı yani mantıklı bi yönetim aynısının olmasına izin vermemeliydi. Bak biz yapmamız gerekeni yapıyoruz güvenlik üst düzeyde, olay sizde bitiyor diyebilecek bi yöne çekmiyorlar kendilerini.Hep bi şüphe var insanlarda. Diğer tarafta birileri ölse de mağdur ayağına yatsak diye etrafta göğüslerini açmış polise koşuyor zaten. Garip bi dönemden geçiyoruz vesselam. Milletimizin başı sağ olsun.
 

Bepob

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
3,655
Reaksiyon puanı
302
Puanları
83
Yazık aynı suruçda ki olaylar yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek.Bunu kim yaptıysa planladıysa suruçda ki olayı planlayan da odur
 

BrknEs

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
bu işte var yine çelişki !!! miting çağrısı yapanlara bakın ''[h=1]KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den Emek, Barış, Demokrasi mitingine çağrı[/h] '' birde mitinge ölenlerin etrafındaki bayraklara bakın !!!
 

CAN GÜLER

Asistan
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
483
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Türkiye mi yoksa muz cumhuriyetimi yada gta 5 deki los santos mu belli değil adamlar başkent ankarada bomba patlatıyor 30 masum insan ölüyor kimsenin ruhu duymuyor
 

goodolddays

Müdavim
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Olay yerinde 62, hastanede 24 olmak üzere şu anda 86 kişi hayatını kaybetti."

Allah rahmet eylesin
 

islimetin

Öğrenci
Katılım
22 Ağustos 2015
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Seçim öncesinde yine bir patlama yine suçlu devlet olarak gösteriliyor burada ki amacında ne olduğu çok belli yine barajı geçme çabaları gibi planları tıkır tıkır işliyor akıllanmak gerek , olan bu suçsuz insanlara oluyor sözde barış mitingi ile..

Allah rahmet eylesin..
 

webuydu

Öğrenci
Katılım
18 Temmuz 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Vefat edenlerin sayısı 86 olarak açıklandı
 

kadirirdem

Müdavim
Katılım
23 Mayıs 2013
Mesajlar
6,217
Reaksiyon puanı
708
Puanları
113
Allah rahmet eylesin kesin teror isi...
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
3 günlük ulusal yas ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da 86 kişinin ölmesiyle sonuçlanan patlama nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

"Terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, korucularımız için 3 gün yas ilan etme kararı aldık. Bu günler zor süreçlerde geçirilen günler, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günler. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 186 yaralımız var. Bakanlarımız detaylı bilgi verdiler."
 

SARKAT

Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
Bu bizim istihbarat ne yapar acaba? Resmen Irak vs gibi ülkeler gibi olmaya başladık. Gazeteci İç İşleri bakanına soruyor, güvenlik zaafiyeti var mı, isitifa edecek misiniz diye adam yok diyor göreve devam. Ankara'nın göbeğinde bu nasıl oluyor zaafiyet yoksa. Sorumlular derhal istifa etmeli.
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Mitten habersiz kuş uçmaz, kedidir kedi
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
Kimseyi savunduğum ve ya mağdur göstermek gibi bi amacım yok ama hdp kaynaklı mitinglerde hep bi patlama hep bi olay oluyor. Birileri göz yumuyor ve bazıları bu ölümleri kullanmak istiyor sanırım. Hükümet 7 Haziran'dan önce Diyarbakırda olanlar yüzünden suçlanmıştı yani mantıklı bi yönetim aynısının olmasına izin vermemeliydi. Bak biz yapmamız gerekeni yapıyoruz güvenlik üst düzeyde, olay sizde bitiyor diyebilecek bi yöne çekmiyorlar kendilerini.Hep bi şüphe var insanlarda. Diğer tarafta birileri ölse de mağdur ayağına yatsak diye etrafta göğüslerini açmış polise koşuyor zaten. Garip bi dönemden geçiyoruz vesselam. Milletimizin başı sağ olsun.

farklı bir açıdan da bakarsak bu patlamalar hdpnin işine yaramakta.
taraf saf tuttuğum bir partiyi de savunduğum yok.oy verilecek bir parti görmüyorum ne yazık artık ülkede.
ancak yola döşenen mayınlarda kimse görmüyor büyük alanlarda bombalar rahatlıkla patlatılıyor.dikkat edilecek husus bu halk bu kadar değersiz ve önemsiz mi?
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,626
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,134
Puanları
113
Yaş
20
tüm sdn foruma yemin ediyorum bombanın patladığı yerden 3dk önce 2 kere geçtik allah korudu vallahi basketbola gidiyordum durakta otobüs beklerken 2 tane artarda güm güm ! babam dedi bomba die ben el bombası falan dedim
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Bu olay ile ilgili söylenecek bir sürü şey var, ancak ben olayın aydınlanmasını bekliyorum.
 

sagme

Öğrenci
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
83
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Az önce yazdığım mesaj bt38 isimli moderatöre ağır gelmiş ki silmiş. Benzer bir mesajı biraz daha yumuşatarak yazayım umarım buna engel olmaz.

Bahsi geçen olayda barış mitingi adı altında düzenlenen buluşma bence samimi değildir. Bu organizasyonu düzenleyen gruplara baktığımda son seçimde ülkemiz %10 barajını geçen partinin şakşakçıları olduğu görülmekte olup bu x partisi de terör örgütünün uzantısı konumundadır. Bu barış adı altındaki miting terör örgütünün eylemsizlik kararı ile eş zamanlı olmayıp, benim ülkemin polisi askeri şehit düştüğünde, karısı ve çocuğunun önünde şehit edilen polisimin ardından yapılsaydı samimi bulurdum. Eğer oradaki kişiler gerçekten barış için oradaysa bomba patladıktan sonra hangi akla hizmet kaldırım taşlarını söküp polis otosuna atarsın ? Sopalarda devlet görevlisine saldırırsın ?
 

SARKAT

Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
Allah'ın mafya bozuntusuna miting izni verip, yanına sözde din adamlarını alıp "Oluk oluk kan akıtacağız" gibi sözleri rahat rahat söyleyip, hala gezip itibar görüyorsa bu ülkede herşey olur. Dışarıdan Cia, mossad filan uğraşmasına gerek yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bizde İstihbarat nerde diyoruz daha koca Başbakan herşeyden bi haber. Suruç katliamında bomba koyup ölen Abdurrahman Alagöz'ün yakalanarak hukuka teslim edildiğini faillerin yakalandığını söylüyor.
 

Kestane

Müdavim
Katılım
22 Kasım 2014
Mesajlar
1,050
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
farklı bir açıdan da bakarsak bu patlamalar hdpnin işine yaramakta.
taraf saf tuttuğum bir partiyi de savunduğum yok.oy verilecek bir parti görmüyorum ne yazık artık ülkede.
ancak yola döşenen mayınlarda kimse görmüyor büyük alanlarda bombalar rahatlıkla patlatılıyor.dikkat edilecek husus bu halk bu kadar değersiz ve önemsiz mi?

Kimin işine yaradığı malum tabi ki ama açıkçası hükümetin işine yarıyor mu onu kestiremiyorum. Hükümetin işine yarıyor gibi durmuyor ama yaramıyorsa da neden göz yumuluyor? Yani şimdi çıkıp burada güvenlik zaafiyeti yok diyebilecek bi babayiğit var mıdır? Elbet birileri çıkar ama sayın bakanımızı ne kadar ciddi aldıysam o kadar ciddiye alırım kendisini.
 

sagme

Öğrenci
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
83
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Önceki iki mesajım silindi burda HDP yi eleştirmek yasak mı ? Kimseyi rencide etmeden fikirlerimi paylaşamam mı? Mesajımın görünmesi için illa devleti mi suçlamalıyım ?
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Hepimizin başı sağ olsun. Olay ilk meyvelerini vermeye başladı bile. Yakın çevremde ilk Kürt düşmanlığı belirtileri açık ve seçik başladı çoktan. Bu durumu göz önüne alırsak, Sudan gibi bir netice elde edilmek istendiğini düşünüyorum. Tabii bu benim fikrim. Olayın çok iyi planlandığı da ortada. Önce vatandaş ilk bomba ile ürkütülerek, bir araya toplanması sağlandı. Ardından toplu katliam. Allah'tan, ölenlere Rahmet, plânlayanlara da belâ dilerim.
 

sagme

Öğrenci
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
83
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Bu olay neden ailesinin yanında şehit edilen asker, polis haberlerinden sonra değilde pkk nın eylemsizlik kararı ile eş zamanlı gerçekleşti ? Ben bu mitingi samimi bulmadım açıkçası. Patlamadan sonra orada yaralılara yardım etmesi beklenen mitinge katılanlardan bir kısmı (bir kısmı diye özellikle belirtiyorum) neden polis otosuna kaldırım taşını yerinden sökerek atar, sopa ile polise saldırır ? Biri bunlara cevap versen beden sonra gerçekten üzülüp üzülmemem gerektiğine karar vereyim.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Başbakanlık Ankara'daki saldırıda 95 kişinin öldüğünü duyurdu, 52 kişinin ismini açıkladı.

Başbakanlık'tan yapılan son açıklamada, Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde, art arda gerçekleşen iki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 95'e ulaştığı belirtildi. Hayatını kaybeden 52 kişinin isimlerinin bulunduğu bir liste de paylaşan Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, 48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Başbakanlık'tan yapılan açıklama şöyle: "10 Ekim saat 10:04’te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma süreci devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir.
Bu çerçevede; Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:


1- Abdülkadir UYAN
2- Metin KÜRKLÜ
3- Gökhan AKMAN
4- Orhan IŞIKTAŞ
5- Yılmaz ELMASCAN
6- Gökmen DALMAÇ
7- Elif KANLIOĞLU
8- Hakan Dursun AKALIN
9- Ersin ADSIZ
10- Ayşe DENİZ
11- Fatma ESEN
12- Gülbahar AYDENİZ
13- Eren AKIN
14- Canberk BAKIŞ
15- Nizamettin BAĞCI
16- Kasım OTUR
17- Başak Sidar ÇEVİK
18- Resul YANAR
19- Mehmet Ali KILIÇ
20- Tekin ARSLAN
21- Sezen VURMAZ
22- Dilaver KAHARMAN
23- Umut TAN
24- Dilan SARIKAYA
25- Ali KİTAPÇI
26- İsmail KIZILÇAY
27- Muhammet DEMİR
28- Korkmaz TETİK
29- Onur TAN
30- Osman ERBASAN
31- Emine ERCAN
32- Vedat ERKAN
33- Seyhan YAYLAGÜL
34- Vahdettin ÖZGAN
35- Selim ÖRS
36- Ali Deniz UZATMAZ
37- Firdevs Tat DALMAÇ
38- Vedat ERKAN
39- Günay DOĞAN
40- Berna KOÇ
41- Meryem BULUT
42- Binali KORKMAZ
43- Feyyaz DENİZ
44- Mehmet Zakir KARABULUT
45- Dicle DELİ
46- Leyla ÇİÇEK
47- Ebru MAVİ
48- Ziya SAYGIN
49- Metin PEŞMAN
50- Mesut MAK
51- Hacı KIVRAK
52- Gözde ARSLAN


Devletimizin tüm birimleri yaşanan acının hafifletilmesi ve bir an önce cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için azami çaba göstermektedir.
Gerekli açıklamalar Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edilecektir.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Kaynak
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Malum parti gene seçim çalışmalarına başlamış anlaşılan . Miting alanında Türk bayrağı gören var mı ben göremedim de . Her seçim öncesi aynı olay . Ben oradaki hayatını kaybeden masum kişiler için üzülüyorum .
Barış mitingi adı altında olan olayda malum partiden üst düzey katılım olmaması ise ayrı bir muamma . Her eyleme katılırlardı Ankaranın göbeğindekine niye katılmadılar acaba bunu da görmek lazım . Sadece istihbaratı devleti suçlamakla olmuyor her şey .
 

SARKAT

Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
Bu olay neden ailesinin yanında şehit edilen asker, polis haberlerinden sonra değilde pkk nın eylemsizlik kararı ile eş zamanlı gerçekleşti ? Ben bu mitingi samimi bulmadım açıkçası. Patlamadan sonra orada yaralılara yardım etmesi beklenen mitinge katılanlardan bir kısmı (bir kısmı diye özellikle belirtiyorum) neden polis otosuna kaldırım taşını yerinden sökerek atar, sopa ile polise saldırır ? Biri bunlara cevap versen beden sonra gerçekten üzülüp üzülmemem gerektiğine karar vereyim.

Bugün pkk Erzurum'da iki askerimizi şehit etti. O hainlerin eylemsilik karaı filan hikaye. Hainin dediğine inanmamak lazım.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
MİT'i suçlayan arkadaşlar için diyeceğim şu: paralel organizasyon PKK içine sızmış MİT mensuplarının listesini Diyarbakır belediye başkanı Gülten Kışanak'a verdiği günden beri pkk kaynaklı olaylarda MİT çaresiz duruma düşürülmüştür. takdir edersiniz ki içeri yeni eleman sızdırmak üç beş günde olabilecek bir şey değildir.

ikinci bir husus ise, bu olayı kimin yaptırmış olabileceği mevzuu... bu sualin cevabını yıllar evvel rahmetli Mahir KAYNAK vermişti... "Bir olayın arkasında EN ÇOK KİME YARIYORSA o vardır" demişti. yorum size aittir.
 

SARKAT

Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
MİT'i suçlayan arkadaşlar için diyeceğim şu: paralel organizasyon PKK içine sızmış MİT mensuplarının listesini Diyarbakır belediye başkanı Gülten Kışanak'a verdiği günden beri pkk kaynaklı olaylarda MİT çaresiz duruma düşürülmüştür. takdir edersiniz ki içeri yeni eleman sızdırmak üç beş günde olabilecek bir şey değildir.

ikinci bir husus ise, bu olayı kimin yaptırmış olabileceği mevzuu... bu sualin cevabını yıllar evvel rahmetli Mahir KAYNAK vermişti... "Bir olayın arkasında EN ÇOK KİME YARIYORSA o vardır" demişti. yorum size aittir.

Bende ne zaman biri paralele bağlıcak diyordum.
Oldu olacak bu olaylar cenaze levamatçılara yarıyor, onlar yaptı diyeceksiniz. Olayı kim yaptıysa bulsunlar o zaman. Olayı madem engelleme kabiliyetleri yok, bari çözme kabiliyetleri olsun.
Ankara'nın göbeğinde Mit'e 3 km, Emniyete 1 km uzakta patlama oluyor. Bu çözüm sürecini gerçekleştirenler hatalı diyemiyorsunuz da en kolay yolu seçiyorsunuz her zaman.
Suçlu basit ya paralel ya Fıtrat.
 

reiis

Öğrenci
Katılım
12 Ekim 2013
Mesajlar
63
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Pkk operasyonları durdurulur artık ...
 

Elusive

Müdavim
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Onu bunu bilmem de, Ankara'da yani BAŞKENT'İNDE patlama oluyorsa ya güvenlik zaafiyeti vardır ya da hükümetin bu işte parmağı vardır.
Yani gerçekten anlam veremiyorum, başkent abi bu, başkent! Tokyo'da, DC'de, Berlin'de böyle bir şey olsa ne olurdu düşündünüz mü? Hayal edebildiniz mi? Ben edemedim. Türkiye'de ise olağan karşılanıyor. Gerçekten hayret verici.
 
Üst