Android, Windows'u alt etmek üzere!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Android, Windows'u alt etmek üzere!

Statcounter tarafından son olarak sunulan internet kullanımı raporu, Android'in 5 yıllık zaman diliminde Windows'la neredeyse kafaya kafaya geldiğini ortaya koymuş durumda.

Android’in internet kullanımında giderek söz sahibi olması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Windows candır can.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
wp tellerin tarih olmasından belliydi.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
bugünlerde insanlar laptop ya da masaüstü almakla uğraşmıyorlar her ne kadar bize mantıklı gözükse de. İnsanlar ya telefonlarından internete giriyorlar ya da tabletlerinden. Benim evimde misal bilgisayardan bol bir şey yok ama tek bilgisayar kullanıcısı benim evde. Kalanlar sadece iPad kullanıyor. İnsanlar sadece veri saklamak ve özel, tablette yapılamayacak işleri yapmak için iyi kötü ucuz bir bilgisayar alıyorlar evlerine bir tane ve o ev bilgisayarı oluyor baya. Bir evde herkesin telefonu olur, bazen 2 telefonu olan vatandaşlara bile rasgeliyoruz. Ama evde herkesin bilgisayarı olmaz ve bilgisayar değil, tablet seçen de insanlar var.

Normal kısaca.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Açık kaynak kodlu olursun istenilen işlem üzerinde yapılır ama bu sefer güvenlik sıkıntısı olur,kapalı kaynak kod sistem yaparsın bu sefer kişiselleştirme olmaz ama güvenlik iyi olur bu seferde bezersin.:rolleyes::oops:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@_FAUST_ açık ya da kapalı kaynak kodla güvenliğin alakası olduğunu sanmıyorum, Android'in güvensizliği Java'dan kaynaklı, IOS'un güvenli oluşu bize pek çok işlemi yaparken izin vermemesinden kaynaklı. Android'e de root yapmazsan, apk indirmez ve play store'un tamamını telefonuna indirmeye çalışmazsan virüs kapman çok zor ki Antivirüsler de her ihtimale karşın hazırda bekliyorlar.

Daha çok izinlerle alakalı, program bu işlemi yapmaya izin alabiliyor mu ?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
5 kişilik bir ailede 1 bilgisayar vardır ya da olmama ihtimali. Fakat o 5 kişide de telefon var ve hepsinde internet paketi. 4'ü Android kullansa Androidin kullanım oranı daha da yükselir. 2013'den bu yana oranları eşitlemesi şaşırtıcı olmasa gerek. Normal görüyorum.

neymar_fato

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Android masaüstüne de kullanılmaya başladı bu linuxun gelişmesi açısından güzel

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
@_FAUST_ açık ya da kapalı kaynak kodla güvenliğin alakası olduğunu sanmıyorum, Android'in güvensizliği Java'dan kaynaklı, IOS'un güvenli oluşu bize pek çok işlemi yaparken izin vermemesinden kaynaklı. Android'e de root yapmazsan, apk indirmez ve play store'un tamamını telefonuna indirmeye çalışmazsan virüs kapman çok zor ki Antivirüsler de her ihtimale karşın hazırda bekliyorlar.

Daha çok izinlerle alakalı, program bu işlemi yapmaya izin alabiliyor mu ?
Zaten programlar üzerinden virüsler bulaşmıyor mu?Bence alakası çok çünkü özgür platformun güvenliği berbat sonuçlar aldı bakalım ilerleyen zamanlarda Sailfish gelsin 4 gözle bekliyorum gelir gelmez almayı düşünüyorum.George francis hotz'un videolarına bak adam Apple'ı bile hack'leyebiliyor ayrıca ben kimim diye bir filmde de söylüyordu hiç bir sistem güvenli değildir.:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Zaten programlar üzerinden virüsler bulaşmıyor mu?Bence alakası çok çünkü özgür platformun güvenliği berbat sonuçlar aldı bakalım ilerleyen zamanlarda Sailfish gelsin 4 gözle bekliyorum gelir gelmez almayı düşünüyorum.George francis hotz'un videolarına bak adam Apple'ı bile hack'leyebiliyor ayrıca ben kimim diye bir filmde de söylüyordu hiç bir sistem güvenli değildir.:)
Android'i kastediyorsan önce apk indirmeyi ve güvenlik uyarılarını gözden geçirin :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@eronis
Parmak izi kilidi tehlikeli midir sizce?
Bence tehlikeli olabilir. Neden mi? Diyelim ki parmak izi kilidini kullanıyorsunuz ve bir gün telefonunuz hacklendi. O zaman geçmiş olsun.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Masaüstünde yaklaşık 5 yıldır linux kullanıyorum çünkü ve virüs görmedim şimdiye kadar sistemimde. Bir virüs ya da güvenlik açığı meydana çıkıyor ve 2-3 saat sonda Ubuntu, Fedora, openSUSE gibi dağıtımlar hemen güvenlik zaafiyetini kaldıran patch'i yayımlıyorlar. Ayrıca bu zaafiyetlerin çoğu benim gibi bir son kullanıcının değil, şirketlerin endişelenmesi gereken zaafiyetler :D
--- Gönderi Güncellendi ---
@eronis
Parmak izi kilidi tehlikeli midir sizce?
Bence tehlikeli olabilir. Neden mi? Diyelim ki parmak izi kilidini kullanıyorsunuz ve bir gün telefonunuz hacklendi. O zaman geçmiş olsun.
Zaten telefonun üreticiye senin parmak izini gönderiyor yani kafan rahat olsun diye diyorum art niyetsiz. Bizzat üretici zaten seni izliyor o konuda kuşkun olmasın yani. Hack'lenmene gerek yok, bunları devletlere satıyorlar bizzat. Kafan rahat olsun, rahat ol :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Masaüstünde yaklaşık 5 yıldır linux kullanıyorum çünkü ve virüs görmedim şimdiye kadar sistemimde. Bir virüs ya da güvenlik açığı meydana çıkıyor ve 2-3 saat sonda Ubuntu, Fedora, openSUSE gibi dağıtımlar hemen güvenlik zaafiyetini kaldıran patch'i yayımlıyorlar. Ayrıca bu zaafiyetlerin çoğu benim gibi bir son kullanıcının değil, şirketlerin endişelenmesi gereken zaafiyetler :D
Linux Mint bu açıklamaları kapatmada sizin dediğiniz Ubuntu, Fedora ve OpenSUSE gibi erken davranıyor mu?

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Android'i kastediyorsan önce apk indirmeyi ve güvenlik uyarılarını gözden geçirin :D
Evet Android'i kastettim ne yaparsan yap her sistem hack'lenebilir.;)
İstediğin kadar uyarıları oku istersen virüs programı kullan.
--- Gönderi Güncellendi ---
İstediğin kadar uyarıları oku istersen virüs programı kullan.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kesinlikle katılıyorum ama kullanıcının hareketleri %90'ı ise kalan %10'dan bahsediyorsun. Saldırganın doğrudan senin sistemini hedeflemesi lazım bunun için.