Android ve Türkçe Karakter

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir android kullanıcısıyım. Mesaj yazarken Türkçe karakter kullandığımda mesaj katlanıyor. Ş yazdığımda 5-6 karakter birden atıyor. Bunun çözümü var mıdır? GoSMS Pro programında da Türkçe karakter kullandığımda uzun mesaj gönderemiyorum.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Android kullanıcılar, yardımlarınızı bekliyorum...

mutimuti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sms karakter kodlamasında türkçe karakterler yoktur. eğer türkçe karakter kullanır iseniz karakter kodlaması iso standırna göre gönderilir ve burada karakterlerin bit olarak büyüklükleri daha fazla olduğu için normalde yazabileceğinizden daha az karakter yazmanıza sebep olur bir sms için. sms karakter sayısının düşmesi bu nedendendir. diğer sms yazılımı ile ilgili olan sorunuz yazılımla ilgili özel bir durum yeterince gelişmiş bir yazılım değil veya ayarlarından düzeltmeniz gerekiyor.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
O olay kalktı diye biliyorum. Türkçe harfler de normal karakter olarak kabul edilmişti. 5-6 karakter birden atamamasılazım. Cep telefonunun kullanım klavuzunda veya kutuda da yazar zaten. Custom rom kullanıyorsan o sorun çıkarmış olabilir..

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Custom rom kullanmıyorum. Ben de kalktı diye biliyorum. Türkçe karakter telefonlar için zorunlu diye biliyorum. Yeni aldım telefonu daha. Galaxy w

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Telefonu aldığımda 2.3.6 vardı. Güncelleme olsa uyarır sanırım?

Bir de telefonu root ettikten sonra istemediğim programları nasıl kaldıracağım bilgisi olan var mı? Ben yine kendi kurduklarımı silebiliyorum şu an...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tittanium backup dışında sistem programlarını kaldırabileceğim program var mıdır?

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende Galaxy W kullanıyorum ama o dediğin olay bende yok..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Türkçe karakterler nasıl normal kabul ediliyor yav, hangi telefonla içinde türkçe karakter olan 160 karakterlik bir mesajı karşı tarafa ş'yi s yapmadan gönderebiliyorsunuz?

Benim telefondaki olayı söyleyeyim kendi mesaj uygulamasında istediğin gibi türkçe yazarsın ama karşıya çevrilmiş olarak gider. Go Sms'de türkçe yazdığın zaman karakter hakkın 70 karaktere düşer.

bozok6666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilmediğiniz şeylere sallama cevap yazmayın mesajlara girin mesaj ayarlarında giriş modu var orda biyük ihtimalle çoklu dil veya otomatik seçilidir onu sms giriş modu yapın düzelir.