Android Telefonla Elektronik Cihaz Kontrolü

ahmetdemirmf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün sınıfımızdaki klimayı açmaya çalışırken hocamız telefonumuzla çalıştırabileceğimizi söyledi. Bu da benim dikkatimi çekti ama o an soramadım hocama. Aklıma TeamViewer falan geldi ama sonradan pek de mümkün olmayacağını anladım :) Eğer android telefonumuzla elektronik bir cihazı kontrol etmemiz mümkünse bunu hangi uygulamayla yapabilirim?

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Apple İOS 8 çıkarken böyle birşey olduğunu söylemişti sanırım , ama ya yapılmadı ya da uygulaması var . Yapsalarda her klimaya özel yapacakları için sanmıyorum.

Varsa da Bluetooth'tur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Akıllı bir sistem varsa o şekilde kontrol ediliyordur (örn; Fibaro Akıllı Ev Sistemi) veya bazı telefonlarda bulunan IR kumanda gözü ile olabilir.

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bazı telefonlarda olan kızılötesi donanımı sayesinde bu mümkün. Örneğin LG G2

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note3, S5, Note4 ve S6 serisinde kızılötesi, wifi ve bluetooth ile elektronik cihazları kontrol edebiliyorsun. Samsung'ta Remote uygulaması ile uydu cihazları, tv'leri ve klimaları açıp kapatabiliyorsun, ayarlayabiliyorsun, kanal değiştirebiliyorsun.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Eğer telefonunda IrDA yani kızılötesi, kablosuz veri iletişimi destekleniyorsa klimanın markasını öğrenmen genellikle yeterli olacaktır.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Akıllı ev akıllıs sisteme filan gerek yok zaten suan cogu klimanın android desteği var klimanın marka modeli nedir ve kullanmak istediğiniz telefonun marka modeli nedir

ahmetdemirmf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akıllı ev akıllıs sisteme filan gerek yok zaten suan cogu klimanın android desteği var klimanın marka modeli nedir ve kullanmak istediğiniz telefonun marka modeli nedir
Klimanın markası Arçelik ti sanırım, telefonum da Zenfone 5. Telefonumda kızılötesi yok, yazılımsal bir destek de yoktur sanırım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Klima da bluetooth olacağını sanmıyorum, yapanı görmedim şuana kadar.
Telefonda IR çıkışı olmadan kontrol edebilmek için klimanında internete bağlı olması gerekir. Diğer türlü sadece telefonla kontrolü yok diye biliyorum

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Klimanın markası Arçelik ti sanırım, telefonum da Zenfone 5. Telefonumda kızılötesi yok, yazılımsal bir destek de yoktur sanırım
Lg Ve samsungun telefonlarinda direk sistemde vardı beyaz esya kontrol etme ozelliği ben lg kullanırken yapıyordum ama Zenfone 5 te varmı bilmiyorum telefonu kurcalayın biraz telefonda ola bilir bir de klimanın kendi uygulaması da olabilir play store da arastırın klimanın marka modeliyle cıkar