Anasayfa'nın refresh mantığı

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Site'nin anasayfası iyi hoşta,sayfanın belli bir süre ile yenilenmesini anlamıyorum.tamamen sayfayı yenilemek saçma geliyor."FORUMDAN SON BAŞLIKLAR" veya diğer ana başlık haberlerinin yenilenmesi için sayfanın tamamının yenilenmesi gereksiz.hem sayfa yenilendikçe ram kullanımında oynama yapıyor,ve onca flash reklamları rami boğabiliyor,tekrar tekrar flash dosyaları iniyor,vs....dandik bilgisayarı olan kişilerde eminim bunu farketmiştir.
kısaca önerim şudur ki;"FORUMDAN SON BAŞLIKLAR" veya diğer ana haberlerin değişmesi dışında sayfa olduğunca durması daha mantıklı.zor bişey değil dediğim.yeni konu veya yeni mesaj atıldığında o ilgili konu anasayfaya eklenmesi için sayfa yenileniyor.misal bu konuyu açtığımda sayfa tamamen yine yenilenecek.gereksiz bişey.bunu daha basite indirerek "İframe" tarzı yapıyla yenilenmesi daha mantıklıdır diye düşünüyorum..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende Bunu Daha önce Dile Getirmiştim Ana Sayfa'dan Videolara Bakamıyordum!

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Yanlış hatırlamıyorsam bayramdan sonra yeni bir eleman işe başlayacaktı. O bu sorunları halledecekti.. Ama -di li geçmiş zaman işte :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Kotalı kullanıcıların işine gelmiyordu. Şu sıralar benim de işime gelmiyor :d
ama biri bunu halledecekti bi ara sanki :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
"Yenileme" gibi Türkçe Bir karşılığı varken Refresh niye kullanıyorsunuz? Çok ayıp. Jea saçınızı başınızı yolar :mrgreen:

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ne olduğunu gayet iyi biliyorsun ama ben yinede yazayım ki cevapsız kalmasız SORUN! ...

Refresh:
kelime: re·fresh
söyleniş: ri-'fresh
İşlev: verb
refresh; 1. anlamı: yeniden canlandırmak, hayat vermek, tazelemek; yeme/tazeleme, serinlerefreshingly canlandırıcı sure, tazelik kazanmak, dinlenmek, ye/tazele; kuvvetlendirmek refresh oneself canlanmak; serinletmek, dinlendirmek.
2. anlamı: canlandırmak. güçlendirmek. dinçleştirmek. serinletmek. (anıları.vb.) tazelemek. yenilemek.
Kaynak

"Yenileme" gibi Türkçe Bir karşılığı varken Refresh niye kullanıyorsunuz? Çok ayıp. Jea saçınızı başınızı yolar :mrgreen:

konuyu açtıktan sonra aklıma arkadaş geldi.dedim herhalde yine tartışma çıkartmaz.ama siteden uzaklaştırma aldığı aklıma gelmişti kiii yanılmışım...

Reaksiyon puanı
189
Divleri ve JQuery kullanmasını bilen bir tasarımcı bu olayı gayet kolay yapabilir. Forum haberlerini bir div içine alıp sadece o div'i belirli zaman aralıkları ile reload ettirirse sayfa yenilenmeden devamlı güncel ve dinamik bir sayfa oluşturmuş olurlar...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ne olduğunu gayet iyi biliyorsun ama ben yinede yazayım ki cevapsız kalmasız SORUN! ...

Refresh:
kelime: re·fresh
söyleniş: ri-'fresh
İşlev: verb
refresh; 1. anlamı: yeniden canlandırmak, hayat vermek, tazelemek; yeme/tazeleme, serinlerefreshingly canlandırıcı sure, tazelik kazanmak, dinlenmek, ye/tazele; kuvvetlendirmek refresh oneself canlanmak; serinletmek, dinlendirmek.
2. anlamı: canlandırmak. güçlendirmek. dinçleştirmek. serinletmek. (anıları.vb.) tazelemek. yenilemek.
Kaynak

Hmm, teşekkürler.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
yanlış biliyor olabilirim :)

ama sayfanın her yenilenmesi yeni bir TIKLANMA olarak sayılıyor... Böylece Haber siteleri Tıklanma Sayılarını GÜNCELLEME adı altında arttırıyorlar...

Bir nevi Hileli Sayfa Gösterim Sayısı elde etmiş oluyorlar...

Bunlar da Reklam Alırken sitelere avantaj sağlıyor...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu yöntemle sitenin ziyaretçi sayısı fazla gösterilmekte. Dolayısıyla Alexa sitesinde Hit'i yüksek çıkmakta. Bunun da anlamı reklam reklam ve daha da reklam.

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
@Elbruz46 , @Al Arabi...
Dedikleriniz mantikli aciklama gibi gelebilir,eger dedikleriniz gbiyse yapacak pek bisey yok gbi ama ilerde insallah ekranin her tarafini reklam kaplayacak sekilde bi site olmaz.reklamlar siteye kazanc saglayayim derken uye sayisinin dususune yol acabilir...

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
ne kadar yenileme o kadar para sanırım bu işler :)

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
şu yenileme işi düzelsin artık iyice soğumaya başladım siteden . şu son 1 yıldaki yenilikler hep olumsuz yönde oldu. :S

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
yanlış biliyor olabilirim :)

ama sayfanın her yenilenmesi yeni bir TIKLANMA olarak sayılıyor... Böylece Haber siteleri Tıklanma Sayılarını GÜNCELLEME adı altında arttırıyorlar...

Bir nevi Hileli Sayfa Gösterim Sayısı elde etmiş oluyorlar...

Bunlar da Reklam Alırken sitelere avantaj sağlıyor...

mantıklı

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bir de yalnışım varsa düzeltin ancak ;

Bazı arkadaşlar iframe den bahsetmiş. Iframe normal bir sayfa gibi indexlenmez bu nedenle de seo için - puandır yani tavsiye edilmez. Kullanıldığında arama motorlarında düşüş olur.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Evet Olabilir Her Refresh Hit Sayılıyorsa Zamanında Ben Boşuna Feryat Figan Etmişim
"Ana Sayfa dan Video İzleyemiyorum Sayfa Yenileniyor Video Başa Dönüyor " Diye

Bende Kimse Ciddiye Almadı Diye Üzülüyordum . Böyle Bir Sorunu Kabul Ediyorlar Diye Düşünmüştüm !

Gerçi Yetkili biri Durumu Açıklayana Kadar Her Laf Dedikodudan İbarettir!

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Divleri ve JQuery kullanmasını bilen bir tasarımcı bu olayı gayet kolay yapabilir. Forum haberlerini bir div içine alıp sadece o div'i belirli zaman aralıkları ile reload ettirirse sayfa yenilenmeden devamlı güncel ve dinamik bir sayfa oluşturmuş olurlar...
sana hep destek tam destek hep katılım tam katılım :) bu adamı dineyin işi biliyor abi hocam büyüksün :D