Amvo diye bi virüs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar ;

Bakın şimdi ; server niyetine normal pc kullanıyorduk , internet kopmaya başladı , bilgisyar anormalleşti. uzaktan 1433 portunu kullanarak sql ile haberleşmek için kullanıyorduk. bilgisayar runtime hataları veriyordu. zırt pırt sistemi kitliyordu falan filan. viürs vardır dedik bi tarattık. amvo diye bi virüs buluyor. araştırdım biraz. gizli dosyaları gösterme özelliği açıkken sadece göstermeme gibi bir sorunla karşılaşıyordum. yani bu virüsün bu kadar sorunun nedeni olabileceğini düşünmüyordum.

format üstüne format. diski yeniden biçimlendirdik. sıfır windows kurduk. eski dosyaların hiç birisini kullanmadık. tüm setup ve kurulum dosyalarını internetten çektik. baktım yine aynı virüs. deli oldum. 5 defa formatladım sistemi. en sonunda iyice paranoyaklaşıp orjinal windows cd si kullandım ve hiç bir 3.ü parti yazılım kurmadım. genelde hepsini web sitesinden indirdim.
baktım yine aynı.

gittik bi tane server aldık. fazla uzatmayayım. server'a 4 defa format attık ve yeniden kurduk. tahmin edebileceğiniz gibi durum yine aynı. internet kesiliyor , sistem ağırlaşıyor. runtime uyarıları ekrana geliyor falan filan. amvo denilen bu virüs server'da da çıkmaya başladı. ama sıfır ve tertemizin de temizi kurulum yapıldığı halde temizlenmiyor. araştırdım baktım virüsü temizlemek için removal tool la buldum. dracula bilmem bişe programı falan filan.

sonuç ;

NAFİLE

ne yapmalıyım bu lanet olası durum ile karşılaştınız mı ?

TONCE NOT:Forum kuralları madde 3 uyarınca başlık yeniden düzenlenmiştir. Forum kuralları için buraya tıklayınız.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe'nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var.

Tavsiye: Autorun şeklindeki bu tip zararlı yazılımlardan kısmen de olsa korunmak için bilgisayarınıza taktığınız flashdisk ve CD'leri Otomatik Başlangıç Seçeneğinden değil "Bilgisayarım"dan ilgili sürücünün üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Araştır sekmesinden açmanızda fayda var.

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=7011

Bu mu?

cyter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bu konuda ufak bir program tavsiye edicem...

Aynı virüs benimde bilgisayarıma bulaşmıştı hatta bir kaç arkadaşımında bilgisayarlarında aynı problemleri yaratan birkaç virüs ve amvo virüs vardı...Uzun aramalarım sonunda bıkac program buldum ama işe yaramamıştı hiçbiri adam gibi sonuç vermedi yine bir gün araştırırken rastgele girmiş olduğum bir sitede ücretsiz yazılmış ve güzel sonuç veren basit bir programla karşılaştım...Aşagıda bu programı ve bilgilerini veriyorum umarım işinize yarar....

Program adı _ Dracula Virüs Temizleyici

Sistem gereksinimleri...

Bu programın çalışması için Microsoft .Net Framework 2.0 veya daha üstü gerekmektedir.Aşağıdaki linklerden .Net Framework’u kurup daha sonra DraculaVirusTemizleyici isimli setup dosyasını çalıştırabilirsiniz.
—–ÖNEMLİ NOTLAR:—–
1-Dracula Virüs Temizleyici henüz bir antivirüs programı değildir yani gerçek zamanlı koruma sağlayamaz bu nedenle de antivirüs programlarıyla birlikte çalışırken hiçbir sorun yaşamazsınız ancak program tarama sırasında antivirüs programınız virüs bulduğuna dair uyarı verirse çekinmeden virüsü silebilirsiniz.2-Program taramaya başlamadan önce virüs ihtimali bulunan flash disk, taşınabilir disk vb. bilgisayarınıza takın.3-Eğer bilgisayarınız masaüstü görününce takılıyor ve açılmıyorsa;
Önceki versiyon olan Dracula virüs temizleyiciyi V 3.1 ‘i
www.yazguven.com adlı web sitesinden indirmelisiz ve oradaki açıklamaları okumalısınız.
—–DRACULA VİRÜS TEMİZLEYİCİ V 3.4 İŞLEVLERİ NELERDİR?—–
1-Bilgisayarımızda gereksiz depoLanan Temp ve Prefect vb. dizinlerindeki dosyaları siler.
2-activexdebugger32.exe trojanını bir daha geri gelmemek üzere temizler ve sürücülerimizin paylaşım durumunu önceki haline getirir.
3-Veri tabanında bulunan virüsleri tanır bu sayede programda yer alan Veri Tabanı Güncelle bağlantısıyla kendini güncelleyerek yeni eklenen virüsleri tanıyabilir.

http://www.yazguven.com/DraculaVirusTemizleyici.exe

Dracula Virüs Temizleyici Sitesi = www.yazguven.com Bu siteden ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz....

Ben denedim ve memnun kaldım umarım sizde kalırsınız....

Temizlikten sonra bi ufak tavsiyemde profesyonel seviyedeki bir antivirüsü kullanmanızdır...Böylece kalıcı koruma sağlayabilirsiniz...

onlinedestek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu malwarenin çözüm babası combo fix, annesi dracula virüs temizleyici.

Güvenli modda taratmanı tavsiye ederim.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
serverın kurulumu bitene kadar networke bağlamasanız
virüs programıyla taradıktan sonra networke bağlasanız dahi iyi olur bence

en azından virüsün networkten gelip gelmediğine bakarsınız.
çünkü bi şekilde networkten geliyorsa temizledikten sonra yine bulaşır.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Forum da bununla ilgili konular zaten mevcut.

KİLİT!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...