Amerika, Çin Ve Rusya'yla Savaşmak Için Orta Doğu'dan Çekiliyor

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,324
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,194
Puanları
113
Yaş
20
Geçtiğimiz günlerde önemli bir dizi olayın gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Konuya geçmeden önce bu konuları sıralayalım:​
  • NATO Liderler Zirvesi gerçekleştirildi ve zirve sonrasında ortak açıklama ile Rusya'nın yanında daha büyük bir güç olarak Çin hedef gösterildi. Açıklamada Çin'in NATO için güvenlik riski olarak nitelendirildiği belirtilirken NATO ülkelerinin Çin'e karşı bir araya gelmesi gerektiği vurgulandı. Çin ise zirvenin hemen ardından karşı bir açıklamada bulunarak soğuk savaş zihniyetinin sürdüğünü söyleyerek tepkisini dile getirdi.​
  • Biden ve Putin, ilişkilerin dibe vurduğu bir dönemde Cenevre'de bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdiler.​
  • Bu olaylar arasında en dikkat çekisi Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelensky'nin yaptığı açıklama olsa gerek. Zelensky, NATO'nun Ukrayna'yı ittifaka üye olarak kabul ettiğini açıkladı. Daha öncesinde ise birçok kez Rusya tarafından bu olayın kırmızı çizgileri olduğu dile getirilmişti. Her ne kadar durum bu şekilde olsa da Zelensky'nin açıklaması sonrasında ABD'den bazı kriterleri daha karşılamaları gerektiğine dair bir açıklama geldi.​
US-Middle-East-policy-1280x720.jpg


Tüm bu yaşanan olaylardan sonra ABD, ilk hamlesini Orta Doğu'da atacak. Bu yaz içerisinde Suudi Arabistan, Ürdün, Kuveyt ve Irak'ta bulunan Patriot füze savunma sistemleri geri çekilecekken ilgili ülkelerde bulunan binlerce asker ve savaş uçaklarının bir kısmı da geri çekilecek. Yetkililer, Irak'ta bulunan ABD askerlerinin yarısının geri çekileceğini belirtiyor ve Irak kuvvetlerinin kendilerini savunabilecek düzeyde olduklarını belirtiyor.

Patriot füze savunma sistemi ile beraber THAAD sistemlerinin de Suudi Arabistan'dan çekileceği yetkililerden gelen bilgiler arasında. Ayrıca yetkililer, bu adımlar hakkında şunları da söylüyor:​
  • "Washington ve bölgesel ortakların çıkarlarını savunmak için havada ve denizde gelişmiş yeteneklere sahibiz. Bu hamleler, Washington'un güvenlik çıkarlarını etkilemeyecek. Bölgede tehditlerinin boyutuna orantılı olarak yüksek kabiliyetli gücümüz etkisini sürdüyor."
Wall Street Journal, bu hamlelerin Biden'ın ulusal güvenlik sorunu olarak nitelendirdiği Çin ve Rusya'ya karşı koymak adına güçlerini arttırmak adına atıldığını haberlerinde belirtiyor. ABD, Orta Doğu'da bulunan askeri gücünü geri çekiyor ve bu gücünü başka zaman, başka bir yerde Çin ve Rusya'ya kullanmaya odaklanıyor.
Yaşanan gerginlik, açıklama ve zirve / toplantılardan sonra ABD'nin böyle bir adım atması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
 

''Wolfred1ght''

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
2,214
Reaksiyon puanı
2,290
Puanları
113
Bıden,akıllı adam.O da biliyor Çin'in büyüyen bir tehdit olduğunu.
Büyümesi durmuş tehdit Rusya,Eğer ABD-Çin arası bir çatışma veya sıcak temas olursa Çin'in yanında yer alacak.
Umarım bu işin sonunda mazlumlara ve ülkemize bir zarar gelmez.
Bu arada savaş kötü bir şey.Hele mazlumlar için.
Filler tepişirken olan ezilen çimenlere olur .
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,305
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,526
Puanları
113
Bir insan gibi durmayı beceremiyorlar ya. Arkadaş yaşayın işte güzelce. Hepimiz aynı maddeyiz, aynı atadanız.
Bir de bu ülkelere gelişmiş ha. Ama zihniyet bir hayvan zihniyeti.
 

404 Error

Dekan
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
6,368
Reaksiyon puanı
12,510
Puanları
113
Yaş
23
Hep savaş. Barış yok. O onu öldürsün, bu bunu öldürsün. Akılları böyle kötü şeylere çalışıyor insanların sadece, bazıları hariç.
Farklı din, dil veya başka düşüncelerimiz olabilir ama hepimiz aynı gezegende yani dünyada yaşıyoruz. Hepimiz insanız. Artık düşmanlıklar son bulabilse keşke. Beraber olursak bu dünyayı daha güzel bir yer yapabiliriz. Düşman olursak yok ederiz. Mesela nükleer savaş çıksa neler olur düşünmek bile istemiyorum.
Geleceğimizin daha iyi olması için bütün insanlar beraber çalışsa ne güzel şeyler başarırdık.
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,324
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,194
Puanları
113
Yaş
20
Bu haberler sonrasında Rusya, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesinde 400 bin kişilik bir kuvvet oluşturduğunu söyledi ve uyardı.
 
Üst