AMD Atom'a Karşı

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Oldukça düşük güç tüketimi ile birçok kişin sevgisini kazanan Intel’in atom işlemcilerine ciddi bir rakip geliyor. AMD benzer bir ürünü piyasaya çıkarmak için kollarını sıvadı.
AMD, Intel’in Atom işlemcisine karşı bir platform geliştiriyor. Daha düşük bir güç tüketimine sahip işlemci, daha küçük yapıda bir yonga seti, daha fazla özellik ve en önemlisi de çok daha ucuz bir platform için kollar sıvanmış durumda. AMD bu platformu 2010 yılında piyasaya sürmek istiyor.

http://shiftdelete.net/amd-atoma-karsi-11635.html

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yorum yapmaktan vazgeçtim amd dükkanı kapasın

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Atom'a karşı da, elle tutulur gözle görülür bi çözümün var mı amd efendi? yok.. o zaman sesini kısıcan geliştiricen platformunu sonra konuşacan...

ooppss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd ye günaydın demek istiyorum..
intel ekran kartı yapamadığı halde debelenirken ,nvidia ion ion diye yırtınırken
amd ilgilenmiyoruz diyordu .. neymiş gelecek görmüyorlarmış (bkz..eski haberler)
hem işlemci hemde ekran kartı üretebilecek teknolojisi varken
intelden önce yapması gerekiyordu.. baktı ki intel malı götürüyor
yeni aklına geldi...
amd sen zahmet etme sen zaten kararlı bir sistem yapıncaya (ki ben bi 3-5 sene derim :) ) kadar netbook ların modası geçer.. boşa tırmalama..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Amd nin işi Zor çünkü . Kullandıkları işlemci Teknolojilerinde ısı transferi Sorunları var.
Atom işlemci konusunda ayrı bir çalışmaları gerekli

Ama AMD de Intel 'e Muadil Bir işlemci çıkarmassa Intel tekelinden kurtulamayız.!

Rekabet olsun Ki fiyatlar ucuzlasın . AMD Tam Destek Hep Destek !

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bence de işi çok zor ama neyse kolay gelsin diyelim.Geç olsun güç olmasın.

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
AMD'nin atomla,nötronla, protonla falan uğraşmaması lazım.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
AMD hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşlara sormak istiyorum hayatınızda kaç tane AMD işlemci kulladınızda yorum yapıyorsunuz?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bence AMD bunuda başarır.Çünkü İntel'e ciddi rakip durumunda.Müşteri ve pazar kaybetmemek için bunun üstesinden gelir...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bu saatten sonra sürse piyasaya ne olacak alan aldı zaten :D

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
kardeşimin bilgisayarında amd athlon 64 x2 4200+ 2.2 ghz işlemci var ısınma problemi yok,overclocksuz haliyle bile aynı seviyedeki core 2 duo'dan kat kat iyi çalışıyor.özellikle grafik programlarında render işleminde intelden daha iyi performans veriyor.ve bundan sonra alacağım laptopta kesinlikle amd işlemci tercih edeceğim.gerek evde,gerek teknik servis olarak çalışırken gerekse arkadaş çevremde kullandığım bilgisayarlarda amd daha başarılı performans ortaya koyuyor.ve fiyat olarakta çok uygun.

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
kardeşimin bilgisayarında amd athlon 64 x2 4200+ 2.2 ghz işlemci var ısınma problemi yok,overclocksuz haliyle bile aynı seviyedeki core 2 duo'dan kat kat iyi çalışıyor.özellikle grafik programlarında render işleminde intelden daha iyi performans veriyor.ve bundan sonra alacağım laptopta kesinlikle amd işlemci tercih edeceğim.gerek evde,gerek teknik servis olarak çalışırken gerekse arkadaş çevremde kullandığım bilgisayarlarda amd daha başarılı performans ortaya koyuyor.ve fiyat olarakta çok uygun.

Katılıyorum. AMD sadece performans işlemcileri üretmeli

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
AMD hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşlara sormak istiyorum hayatınızda kaç tane AMD işlemci kulladınızda yorum yapıyorsunuz?

K5 kullandım sanmiyorum Türkiyede başka kullanan olsun :)

ayrıca AMD ömrü hayatında sadece bir defa intele fark attı oda K7 dönemidir

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
K5 kullandım sanmiyorum Türkiyede başka kullanan olsun :)

ayrıca AMD ömrü hayatında sadece bir defa intele fark attı oda K7 dönemidir
k4 k5 k6 k7 k8 hepsini kullandım. celeron 300 modelinden tut quad core kadar hepsini kullandım. her zaman her yerde Amd geçer:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
k4 k5 k6 k7 k8 hepsini kullandım. celeron 300 modelinden tut quad core kadar hepsini kullandım. her zaman her yerde Amd geçer:
orda dur işte.. amd nin inteli tek geçebileceği yer fiyattır.he bide önceki serilerinde sıcaklık olarak geçiyordu, haklısın. :laugh:

piyasada, core i7 965'i geçen amd işlemcisi var mı?? :yes:

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amd rakibi gibi kadar el altından oyunlar çevirmediği için intel kadar bütçesi yoktu. Amd atoma rakip olmayı bilmiyor mu sanki?, bu işleri bizden daha iyi bildiği kesin. Ama arge vs. bedavaya olmuyor. Bi yandan işlemci bi yandan ekran kartı geliştir, bir sürü aksilik, beceriksiz yöneticiler ve başarısız pazarlama yöntemleri vs. bunlar yetmezmiş gibi intelin çevirdiği oyunlar... Durum böyle olunca atom gereksiz vs. gibi kelime oyunlarıyla kazı çevirdi, yakmadı.

Karşındaki rakibi de sıradan bir firma değil ki intel! intelden olumsuz manada herşey beklenir. İntel tekeldi şimdi piyasa dengeye yavaş yavaş girmeye başladı. Bizim millete ne oluyor anlamıyorum. Sanki intel babalarının oğlu da amdyi ya da diğerlerini kötülüyorlar. Amd de benim babamı oğlu değil fakat bilinçlenmek adına bunlar konuşulmalı. İntelin bu kadar at koşturduğu yeter. Bence denge ve rekabet olmalı. Ama bu döngü içinde intel ismi olmamalı. İntel ismi yeryüzünden silinmeli. Bütün çalışanları bir yere toplanıp üzerlerine gaz dökülüp yakılmalı. :P Rekabet olacaksa amd nvidia vs. diğerleri arasında olsun intel olmasın. Bi yerde intel, mikrosoft, ttnet, apple isimleri geçiyorsa iki kere düşünmek lazım.:laugh: Daha güzel yarınlar için intele hayır!:thumbup:

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
orda dur işte.. amd nin inteli tek geçebileceği yer fiyattır.he bide önceki serilerinde sıcaklık olarak geçiyordu, haklısın. :laugh:

piyasada, core i7 965'i geçen amd işlemcisi var mı?? :yes:

extreme kullancılar dışında en çok performans değil f/p önemlidir. yani senin phenom II x4 940 tercih etmenin nedenide budur. amd'nin o işlemciyi geçecek ürünü olmasada kullanıyorsun olsa yine kullanacaksın.

amdciyim yada intelciyim kavramına zaten karşıyım. babanızın firması sanki. hangisi daha ucuza yüksek performans veriyorsa onu kullanırsınız olur biter. ille kutuplaşma olacak.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
extreme kullancılar dışında en çok performans değil f/p önemlidir. yani senin phenom II x4 940 tercih etmenin nedenide budur. amd'nin o işlemciyi geçecek ürünü olmasada kullanıyorsun olsa yine kullanacaksın.

amdciyim yada intelciyim kavramına zaten karşıyım. babanızın firması sanki. hangisi daha ucuza yüksek performans veriyorsa onu kullanırsınız olur biter. ille kutuplaşma olacak.
baaydin arkadaşımızın "her zaman her yerde amd geçer" demesi beni açıkçası güldürdü ve böyle bir cevap yazmama sebep oldu.. yani her zaman geçemediğini, amd nin de iyi yönleri olduğunu ama iki firmanın da hiçbir zaman her konuda birbirini geçemediğini anlatmaya çalıştım.. zaten öyle bir durum olsa diğer firma iflas eder..