Amazon.com Türkiyeye getiriyor mu?

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar ben amazon.com'dan taşınabilir harddisk alacağım bizim ülke fiyatları bana çok pahalıya geldiği için. Acaba amazon Almanyadan değil de Amerikadan satın alsam sıkıntı çıkarmama olasılığı nedir?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Getiriyorlar diye biliyorum. Getirmeyecekleri ürüne asla ücret ödettirmiyorlar zaten ödeme aşamasında. Ben böyle duydum.

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Teşekkürler. Bana da bir kaç şey söylendi emin olamadım o yüzden sordum. Çünkü buradakilerle arasında gerçekten fiyat farkı fazla.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Satın alma aşamasında söylüyor zaten ama vergi ödemek zorunda kalabilirsin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Teşekkürler Hakkı Abi. Çok soru olacak ama bu vergilendirmeler sitesinde yazıyor mu yoksa sonradan ülkeye gelirken mi çıkıyor?
Amazon girişte vergiyi ödemek için senden belli bir ücret alıyor satın alma ekranında çıkıyor diye biliyorum. Eğer vergi alınmazsa veya hepsi alınmazsa sanırım 2 ay içinde vergi için aldıkları tutarı kredi kartına iade ediyorlar.

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Amazon girişte vergiyi ödemek için senden belli bir ücret alıyor satın alma ekranında çıkıyor diye biliyorum. Eğer vergi alınmazsa veya hepsi alınmazsa sanırım 2 ay içinde vergi için aldıkları tutarı kredi kartına iade ediyorlar.
Çok teşekkürler yanıtlarınız için

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Gümrük vergisini amazon ödemez. Buradaki gümrüğe geldiğinde kargo şirketi bildirir. 30 Euro üzerine %20 vergi alınıyor.

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Gümrük vergisini amazon ödemez. Buradaki gümrüğe geldiğinde kargo şirketi bildirir. 30 Euro üzerine %20 vergi alınıyor.
Anladım o zaman hiç gerek yok ben buradan alayım harddiski neredeyse aynı fiyata gelecek çünkü.