Altın Topun lanetine uğrayanlar!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Lionel Messi'nin kazandığı "Altın Top" ödülü, kimi futbolculara yaramadı. İşte bu prestijli ödülü kazandıktan sonra kariyerleri düşüşe geçen birbirinden önemli yıldızlar...

ronaldinho_milan_.widec.jpg


France Football Dergisi’nin geleneksel Altın Top ödülü, bir futbolcunun kariyeri boyunca alabileceği en önemli ödüllerden biri. Ancak bu prestijli ödül, her zaman mutluluk getirmiyor. Altın Top’un lanetine uğrayan oyuncular da var.

Ödülü kazanmalarıyla birlikte kariyeri düşüşe geçen bu futbolcuların başında şüphesiz Ronaldinho geliyor. 2005 yılında Altın Top ödülüne layık görülen Ronaldinho, "Dünyanın en iyi futbolcusu" olarak gösteriliyordu. Ancak Brezilyalı yıldız ilerleyen yıllarda hızla formdan düştü. Son 2 yıldır en iyi 30 futbolcu arasında bile gösterilmiyor. Dahası 2010 Dünya Kupası’nda Brezilya Milli Takımı’nın formasını giyip giymeyeceği de şüpheli.

Altın Top ödülünü kazanmasıyla kariyeri hızla irtifa kaybeden bir diğer oyuncu Andriy Shevchenko. Milan'daki başarılı performansı ile 2004 yılında ödüle layık görülen Ukraynalı yıldız, 2 sezon sonra Chelsea’ye transfer oldu ve bir daha da eski günlerine dönemedi. Londra kulübünde geçirdiği 2 başarısız sezonun ardından Milan'a dönen Shevchenko, sonunda adını duyurduğu Dinamo Kiev'de forma giymeye karar verdi.

Altın Top kazandıktan sonra kariyeri bitme noktasına gelen futbolculardan biri de Michael Owen. 2001 yılında Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçilen Owen'ın adı, o günden sonra sakatlıklarla anılmaya başlandı. Real Madrid'de geçen başarısız sezonun ardından Premıer Lig’e geri dönen Owen, bugün Manchester United forması giyse de, eski günlerinin çok uzağında.

KAYNAK
 

penguin

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Maalesef bazen verilen ödüller, ödülü alan insanlar üzerinde psikolojik bir baskı oluşturur ve o kişiyi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok stres altına sokar. Çünkü ödülü alan kişi, toplumun kendisinden aynı başarıyı hatta daha iyisini beklediğini düşünür ve bu baskı altında iyi yapabileceği işi bile yapamaz hale gelebilir.
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Umarız aynı talihsizlik Lionel Messi nin başına gelmez.
 

pesimist

Rektör
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,008
Puanları
113
Yaş
40
Ronaldo 2 kere aldı bu ödülü, bir şey olmaz rahat olun
 

Neanderthal

Profesör
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
2,733
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Messi gibi yeteneğe bir şey olcağını sanmıyorum
 

secret_girl

Asistan
Katılım
8 Temmuz 2009
Mesajlar
313
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yetenek metenek dinlemez messi adama benziyo işte o yüzden havaya girmez
 
Üst