Allah'a Güç Nereden Geliyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Arkadaşlar konu fazlasıyla bizleri aşmasına karşın ben gerçekten merak ediyorum,öyle içimi kemiren bir merak değil sadece aklıma takıldı.Allah (cc) bir tek "ol" emriyle bütün bu gezegeni yarattı ve sonsuz güce sahip.Peki bu güç nereden geliyor durup dururken nerden çıkıyor bu güç ? Allah yaratılmamıştır ve tasavvuf inancına göre Allah beğenilmek ve sevilmek istedi bu durumda evren ve insan Allah'ın kendi güzelliğini seyrettiği aynadır.Gerçekten Allah bizi öyle yaratmış ki düşüncelerimiz bir yere kadar gidebiliyor daha sonrasını düşünemiyor insan,yani gerçekten cevabı olmayan bir soru ama sizlere sormak istedim.("Böyle şeylere kafanı yorma" diye yorum yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi .)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kardeşim Allahtan başka ilah yoktur o sonsuz güç sahibidir herşeyin sahibi odur herşeyi o yaratmıştır kuranda bunlarla ilgili bir çok ayet vardır zaten.Fakat bunları fazla düşünmemek lazım şeytan vesvese verir gaflete düşersin bende zamanında düşünüyordum cennet diye biryer var demekki sonsuza kadar orda ne yapacağız sonuçta sonsuzluk nasıl bir şey bilmiyoruz kelime anlamını bilsekde manasıyla bilmiyoruz.Ama bu soruda çok saçma anlamsız ve saçma olmuş.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İnsanın aklı eremeyecek bir boyutta olduğu için bu sorulara cevap getiremiyoruz. Allah'ın güçlü kudretine hiçbir canlının aklı eremez. Bunlara çok kafa yormamanızı öneririm çünkü işin içinden çıkamazsınız bende zamanında çok düşündüm. Yani söylenecek çok şey yok kısaca böyle özetlemek gerekiyor umarım seni bu başlık altında yanlış anlayıp veya anlamaya çalışıp ortalık karışmaz.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Eğer sorunun cevabını cidden merak ediyosanız diyanetin alo fetva hattına veya güvendiğiniz bi kişiye sorun. Yok ortalığı karıştırmak için sordum derseniz maalesef ona müsade etmeyiz.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Allah ( C.C. ) insanların akıl ve iradesini zaman üzerine yaratmış.Ahirette zaman diye bir şey yok.Diyeceksiniz ki nasıl olacak bu iş şimdi ? Bunu ancak öldükten sonra anlayabiliriz.Zamansız bir hayat mantığımıza sığmayacak kadar büyük.Bunu biraz daha dini bigi bakımından gelişmiş kimseler,kısmende olsa cevaplayabilir.Yani epey dolamaçlı bir soru.En doğrusu git bilgili kimselere soru sor.En doğru yanıtıda kafana kazı.Yoksa ilerde vesveseye dönüşür. :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Valla dostum bunun bir cevabı yok. Zaten bunun cevabı ya Kuran'da yazar varsa yada hiç bir şekilde bulamazsınız.

Bu konuya atılıcak cevaplar ya konu ile alakasız olucak ki zaten alaksız yorumlar yazılmış, yada trolleyip +9 itemden gibi saçma ve gereksiz yorumlar gelicektir.

Böyle bir konu açmak bence yanlış diye düşünüyorum. Siz gücünü nerden alıyor diyorsunuz, bazıları Allah tek ilahtır, ondan güçlüsü yoktur gibi yorumlar yapıyor.

Kısaca cevabı yok dostum nokta.

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Kardeşim Allahtan başka ilah yoktur o sonsuz güç sahibidir herşeyin sahibi odur herşeyi o yaratmıştır kuranda bunlarla ilgili bir çok ayet vardır zaten.Fakat bunları fazla düşünmemek lazım şeytan vesvese verir gaflete düşersin bende zamanında düşünüyordum cennet diye biryer var demekki sonsuza kadar orda ne yapacağız sonuçta sonsuzluk nasıl bir şey bilmiyoruz kelime anlamını bilsekde manasıyla bilmiyoruz.Ama bu soruda çok saçma anlamsız ve saçma olmuş.

Sen zaten zamanında çok düşünsen böyle düşünmezsin, hiç birimiz süngerimsi canlılar değiliz Allah (c.c) hepimize düşünme kapasitesi vermış düşünüp sorgulamamız için düşünüpte onun bunun müridi olmayalım diye.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Sen zaten zamanında çok düşünsen böyle düşünmezsin, hiç birimiz süngerimsi canlılar değiliz Allah (c.c) hepimize düşünme kapasitesi vermış düşünüp sorgulamamız için düşünüpte onun bunun müridi olmayalım diye.

Siz yanlış yorumladınız elbette her bi olayda bir doğada veya nimette Allahın hikmeti vardır elbette düşünücez sorgulamaktan kasıtta bunu hayra yormaktır

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Aslında bende cevabı olmadığını biliyorum ama insan merak ediyor işte;amacım ortalığı karıştırmak veya forumu trollemek falan değil işin aslı bugün arkadaşlarla edebiyat dersine çalışıyorduk konular arasında tasavvuf falan vardı ordan aklımda takıldı o kadar.

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok yanlış karşılamamak gerekir bu soruyu. Sonuçta düşünme yetisine sahip bir canlı türüyüz ve merak en büyük özelliklerimizden. Soruya gelecek olursa bir güçten bahsetmek zor çünkü boyutsal olarak bizi aşan bir varlığı sorgulamak son derece saçma olur.

Yani nasıl insan oğlu 3 boyuta (yukarı,aşağı,sağa ve sola) hakimse Allah'da tüm boyutların hakimidir.
Kısaca örnek verelim 4. boyut olarak Zaman kavramı kabul edilir. İnsan zamanı yenemez dolayısıyla gücünü de ölçemez. Yani Allah tüm boyutların hakimi olduğundan sonsuz bir güce sahip oluyor(mantıken). Ucu binbir kapıya açılabilen bir soru dolayısıyla bir yanıt vermek imkansız. Çok fazla ileride gitmemek gerekir.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Allah sonsuz güç sahibidir. O hep vardı. Bizim aklımızın sınırı vardır ve buna akıl erdiremeyiz vesaire. Bu güç şuradan geliyor :
İnsan, aciz bir canlıdır. Zor durumda kaldığı zaman, çıkış yolu daraldığı zaman sığınacak bir yer arar, o da inançtır. Dua edersin ve karşılığını alırsın/almazsın. Dua edersin, akışına bırakırsın. Tanrı seni duymayan kişidir.

Seni çok sever, ama kurallarına uymazsan seni cehennemin dibine atar. Derilerin pişip acıyı hissetmeyecek hale gelinceye kadar yanarsın, siz yandıkça derinizi yeni deri ile değiştirir ki acıyı hissedesin, o kadar güçlüdür yani.

Bir nebze de halkın afyonudur. Kötü şeyler yapmamak için dini öngörüp bunu yapamam derler. İnsan acizleştikçe, zayıfladıkça tanrı daha da güçlenecektir.

Reaksiyon puanı
16,128
the x files 8.sezonu izle onların farklı fikri var marstan geldiğimizi filan ima ediyorlardı...

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
moderatörler konuyu kapatabilirler(isteyen kendi fikirlerini yazabilir) en azından benim adıma konu kapandı diyebilirim , neticede cevapsız bir soru oldu. Belki diğer dünyada herşey açığa kavuşur :blush:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Allah sonsuz güç sahibidir. O hep vardı. Bizim aklımızın sınırı vardır ve buna akıl erdiremeyiz vesaire. Bu güç şuradan geliyor :
İnsan, aciz bir canlıdır. Zor durumda kaldığı zaman, çıkış yolu daraldığı zaman sığınacak bir yer arar, o da inançtır. Dua edersin ve karşılığını alırsın/almazsın. Dua edersin, akışına bırakırsın. Tanrı seni duymayan kişidir.

Seni çok sever, ama kurallarına uymazsan seni cehennemin dibine atar. Derilerin pişip acıyı hissetmeyecek hale gelinceye kadar yanarsın, siz yandıkça derinizi yeni deri ile değiştirir ki acıyı hissedesin, o kadar güçlüdür yani.

Bir nebze de halkın afyonudur. Kötü şeyler yapmamak için dini öngörüp bunu yapamam derler. İnsan acizleştikçe, zayıfladıkça tanrı daha da güçlenecektir.
Açıklama tarzınızı beğendim fikirlerinizi açıkça beyan etmişsiniz ama ben sizin gibi düşünmüyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Saygı çevresinde düşüncelerimizi paylaşabiliriz.

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
felsefece-46-728.jpg

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar konu fazlasıyla bizleri aşmasına karşın ben gerçekten merak ediyorum,öyle içimi kemiren bir merak değil sadece aklıma takıldı.Allah (cc) bir tek "ol" emriyle bütün bu gezegeni yarattı ve sonsuz güce sahip.Peki bu güç nereden geliyor durup dururken nerden çıkıyor bu güç ? Allah yaratılmamıştır ve tasavvuf inancına göre Allah beğenilmek ve sevilmek istedi bu durumda evren ve insan Allah'ın kendi güzelliğini seyrettiği aynadır.Gerçekten Allah bizi öyle yaratmış ki düşüncelerimiz bir yere kadar gidebiliyor daha sonrasını düşünemiyor insan,yani gerçekten cevabı olmayan bir soru ama sizlere sormak istedim.("Böyle şeylere kafanı yorma" diye yorum yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi .)

Belki bu yorum seni aydınlatabilir. Ben Caner Taslaman beyi takip ediyorum. Kesinlikle hem felsefi olarak hem dini olarak hem de bilimsel olarak çok güzel açıklıyor çalışmalarını. Takip etmenizi öneririm

Belki bu yorum seni aydınlatabilir. Ben Caner Taslaman beyi takip ediyorum. Kesinlikle hem felsefi olarak hem dini olarak hem de bilimsel olarak çok güzel açıklıyor çalışmalarını. Takip etmenizi öneririm

Link attım mobilde görünmüyor şu an buraya yazıyorum. https://youtu.be/UTEczoC3kgY

https://m.youtube.com/watch?v=YNJD0eES15A
Bu videoyu da izleyebilirsiniz

Reaksiyon puanı
16,128

Link attım mobilde görünmüyor şu an buraya yazıyorum. https://youtu.be/UTEczoC3kgY

https://m.youtube.com/watch?v=YNJD0eES15A
Bu videoyu da izleyebilirsiniz

[video=youtube;YNJD0eES15A]https://www.youtube.com/watch?v=YNJD0eES15A[/video]
[video=youtube;UTEczoC3kgY]https://www.youtube.com/watch?v=UTEczoC3kgY&feature=youtu.be[/video]
senin için ekliyorum.

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin bu sualinden mütevellit aklıma Ziya paşa'nın o meşhur sözü geliyor ve noktayı koyuyor..

"İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez."

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Mahsus mu açıyorsunuz böyle konuları ?

Sorunun cevabı herkesin kendi içinde, diyerek kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...