- Reaksiyon puanı
- 16,127
Nirvana da solcu Metallica da...Sol görüşlüyüm ama ateist değilim.
Nirvana da solcu Metallica da...Sol görüşlüyüm ama ateist değilim.
Evet, bu soruyu kendime çok soruyorum. Ama nasıl soruyorum, şöyle ki; "Dünya'nın bu mükemmel düzeni, ruhumuzun hapsolduğu bu mükemmel mekanizma tesadüfen olmuş olamaz" diyerek hiçbir şeyin kendi kendine var olduğuna inanmadığımdan dolayı bir yaratıcının olduğunu kabullenmiş oluyorum ama o zaman da Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanmış oluyorum. Yani, "Allah var" diyorum ama "Allah, nasıl var oldu?" sorusu akıl bulandırıyor.
Fikirlerinizi önemsiyorum, paylaşın.
Herkesin görüşüne saygılıyımdır sıkıntı yok benim için.Nirvana da solcu Metallica da...
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil, inançsız biri değilim inanıyorum Allah' a ama Allah' ı kim yarattı sorusunu yıllardır sorarım kendi kendime cevabını bulamadığım için ve burada da konusu açıldığı için soruyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. Allah' a ve kitabına ve de peygamberine inancım var benim, sıkıntı yok yani.Allahu teâlâya inanıyorsanız onun indirdiği kutsal kitap kurân-i Kerîmede inanırsınız. İhlas süresi'nde o doğmamış ve doğrulmamıştır âyeti geçer. İnançlı insanlar bunu sorgulamazlar. Bu tür tehlike şeytanın vesvese'sinden doğar.
Ayrıca sizin yorumlarınız dikkatimi çekiyor ve çok beğeniyorum, hep mantıklı hep usulüne uygun. Tebrik ediyorum sizi.Allahu teâlâya inanıyorsanız onun indirdiği kutsal kitap kurân-i Kerîmede inanırsınız. İhlas süresi'nde o doğmamış ve doğrulmamıştır âyeti geçer. İnançlı insanlar bunu sorgulamazlar. Bu tür tehlike şeytanın vesvese'sinden doğar.
Allahın Anlamı Zaten Doğmamış Ve doğırmamıştır tarzı bişeyEvet, bu soruyu kendime çok soruyorum. Ama nasıl soruyorum, şöyle ki; "Dünya'nın bu mükemmel düzeni, ruhumuzun hapsolduğu bu mükemmel mekanizma tesadüfen olmuş olamaz" diyerek hiçbir şeyin kendi kendine var olduğuna inanmadığımdan dolayı bir yaratıcının olduğunu kabullenmiş oluyorum ama o zaman da Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanmış oluyorum. Yani, "Allah var" diyorum ama "Allah, nasıl var oldu?" sorusu akıl bulandırıyor.
Fikirlerinizi önemsiyorum, paylaşın.
Onu kim yarattı?
doğurmamış ve doğrulmamış olduğuna göre, nasıl var oldu? Açıklar mısın bunu bana?Allah (C.C.) var çatlayın patlayın yüzde yüz varlığı kanıtlandıda...
Allah (C.C.) var - Google'da Ara
bu konuyu çok kurcalama cevabı kitapta...doğurmamış ve doğrulmamış olduğuna göre, nasıl var oldu? Açıklar mısın bunu bana?
hangi kitapta yazıyor?bu konuyu çok kurcalama cevabı kitapta...
Kutsal kitaplarda...hangi kitapta yazıyor?
Saçmaladığının farkında mısın?bu inamıyorum masalını bırakın ormanda ayı ile karşılaşınca kurtarması için yardım istersin...
0qh.işin düşünce anlarsın...
Bak sana tavsiyem şudur şimdiki maymunları takip edene zaman insan olursalar o zaman sen doğru yoldasın demektir.Mantıksız olan çok şey var Müslümanlığa göre hiç bir şey yoktan var olamaz ve vardan yok olamaz ama Tantı parçacığı bir anda var oluyor ve bir anda yok oluyor.
Tanrının bilimsel bir kanıtı yok. İnsan dna sı maymunlar ile çok yüksek oranda benziyor şuan bu konu araştırılıyor zaten
Bazıları dini insanları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler olarak görüyor.
ve ayrıca Dünyada ve evrende düzen olduğu söyleniyor fakat alakası yok tam bir kaos var.
Okadar uzun süreyi insan ömrünün görmesi şuan için mümkün değil. Biraz Biyoloji oku istersen dostum. Binlerce yıl alabilir belki de zaten maymunlar son evreseni geldi. İşaret dili ile konuşan bilgisayar kullana bilen maymunlar ve şempanzeler var.Bak sana tavsiyem şudur şimdiki maymunları takip edene zaman insan olursalar o zaman sen doğru yoldasın demektir.
Mantıksız olan çok şey var Müslümanlığa göre hiç bir şey yoktan var olamaz ve vardan yok olamaz ama Tantı parçacığı bir anda var oluyor ve bir anda yok oluyor.
Tanrının bilimsel bir kanıtı yok. İnsan dna sı maymunlar ile çok yüksek oranda benziyor şuan bu konu araştırılıyor zaten
Bazıları dini insanları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler olarak görüyor.
ve ayrıca Dünyada ve evrende düzen olduğu söyleniyor fakat alakası yok tam bir kaos var.
Ne uyuman elinde, ne de uyumaman sen bil ki kendi elinde değilsin.
Hiç bir şey yok iken ALLAH vardı. Kainat sonradan yaratıldı.
Burada inanç devreye giriyor.
Bir de şöyle bir şey var.
224 bin peygamber gelmiş ( bölge bölge, kimisi aynı zamanda )
hepsi ALLAH a inanmayı, İslama uymaya davet etmiş ve Cehennem azabına karşı uyarmış.
Şimdi sen hariçden gazel okuyor gibisin çünkü bilim dediğin de kesinlik var ama kesin sonuca ulaşabilmiş değiller, varsayım, teori almış başını gidiyor.
1400 yıl kadar önce elektrik hiç bir şey yok yolculuklar aylar sürüyor böyle bir zaman da KURAN da
Güneş ve Ay için ciddi deliller var.
Bugün incelendiğin de iman kırıntısı oluşmuyorsa durum vahim.
Yani filmler de diziler de birden fazla tanrı işleniyor. Tam bir komedi.
Eğer herşeyi bu nizamı intizamı düzeni yaratmaya kadir bir güç var ise tanrı var ise ki o ALLAH tır
yarattıklarına benzememesi, yarattığı beşerler gibi bir ihtiyaç içinde olmamasi gerekmez mi?
İşte Alimler diyor ki ALLAH herşeyten münezzehtir.
Mesela ALLAH göktedir demek
yukarıdan bizi gözetliyor imasında bulunmak islam Alimlerine göre
çok yanlıştır.
Kuran da kuluna şah damarından dahi yakın olduğunu söyleyen herşeye güç yetiren, Allahü Teâlâ nın böyle beşeri bir ihtiyacı sence olabilir mi? Elbette olamaz.
Dünya da kaos var diye İslam dini suçlu mu yani?
1-O Peygamberleri kendi gözlerin ile gördün mü ? zahmet etme ben cevap vereyim HAYIR.
2- Hiç birşey NİZAMİ VE DÜZENLİ DEĞİL Kahinat,Hücrelerin dahi bi kaos halinde düzen de ler diyerek kendini küçük düşürüyorsun.
3-Evrem bir teori veya varsayım değil Kesin kanıtları var ve yasa olarak kabul edildi bile.
4-İnandığınız din kendini yalanlıyor. buna cevap veriniz. Hiç bir şey yoktan var, Vardan yok olamıyor ise Tanrı parçacığı nasıl var olabiliyor ? hatta Proton ve Nötronlar nasıl birden var olup yok olabiliyor. Düzen var ise neden Evren Kaos içinde ? Zamanı Allah kontrol ediyor ise nasıl Kara değikler zamanı kırıp yavaşlatıyor ? Gezegenler neden saçma bir şekilde düzensiz ? İnsan bedeni nedeninin içinde neden bir kaos var ? Bilimsel olarak açıklayın Kesinliği olmayan kimin yazdığı belli olmayan kitaplardan cevap yazmayın.
Hadi diyelim insan maymundan geldi maymun ondan geldi bundan geldi tek hücreli bir zımbırtıdan geldi. Tek hücreli zımbırtı nereden geldi???Mantıksız olan çok şey var Müslümanlığa göre hiç bir şey yoktan var olamaz ve vardan yok olamaz ama Tantı parçacığı bir anda var oluyor ve bir anda yok oluyor.
Haklısınız ancak NİSA-34 ve TEVBE-5 ayetlerine bakılınca bizler böyle görüyoruz.Hadi diyelim insan maymundan geldi maymun ondan geldi bundan geldi tek hücreli bir zımbırtıdan geldi. Tek hücreli zımbırtı nereden geldi???