Allah Var Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Evet, bu soruyu kendime çok soruyorum. Ama nasıl soruyorum, şöyle ki; "Dünya'nın bu mükemmel düzeni, ruhumuzun hapsolduğu bu mükemmel mekanizma tesadüfen olmuş olamaz" diyerek hiçbir şeyin kendi kendine var olduğuna inanmadığımdan dolayı bir yaratıcının olduğunu kabullenmiş oluyorum ama o zaman da Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanmış oluyorum. Yani, "Allah var" diyorum ama "Allah, nasıl var oldu?" sorusu akıl bulandırıyor.

Fikirlerinizi önemsiyorum, paylaşın.

Bu soruyu ben kendime hep soruyorum...
Hatta seninle uzun uzun araştırabilirizde... Eskiden dine karşı sorgusuz sualsiz bağlıyken bugün farklı farklı sorular soruyorum..

Şu videoda söylenenlerde çok mantıksız sayılmaz

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil, inançsız biri değilim inanıyorum Allah' a ama Allah' ı kim yarattı sorusunu yıllardır sorarım kendi kendime cevabını bulamadığım için ve burada da konusu açıldığı için soruyorum.

Allahu teâlâya inanıyorsanız onun indirdiği kutsal kitap kurân-i Kerîmede inanırsınız. İhlas süresi'nde o doğmamış ve doğrulmamıştır âyeti geçer. İnançlı insanlar bunu sorgulamazlar. Bu tür tehlike şeytanın vesvese'sinden doğar.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Allahu teâlâya inanıyorsanız onun indirdiği kutsal kitap kurân-i Kerîmede inanırsınız. İhlas süresi'nde o doğmamış ve doğrulmamıştır âyeti geçer. İnançlı insanlar bunu sorgulamazlar. Bu tür tehlike şeytanın vesvese'sinden doğar.
Cevabınız için teşekkür ederim. Allah' a ve kitabına ve de peygamberine inancım var benim, sıkıntı yok yani.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ayrıca sizin yorumlarınız dikkatimi çekiyor ve çok beğeniyorum, hep mantıklı hep usulüne uygun. Tebrik ediyorum sizi.

Son düzenleme:

Yardımcınız

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Evet, bu soruyu kendime çok soruyorum. Ama nasıl soruyorum, şöyle ki; "Dünya'nın bu mükemmel düzeni, ruhumuzun hapsolduğu bu mükemmel mekanizma tesadüfen olmuş olamaz" diyerek hiçbir şeyin kendi kendine var olduğuna inanmadığımdan dolayı bir yaratıcının olduğunu kabullenmiş oluyorum ama o zaman da Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanmış oluyorum. Yani, "Allah var" diyorum ama "Allah, nasıl var oldu?" sorusu akıl bulandırıyor.

Fikirlerinizi önemsiyorum, paylaşın.
Allahın Anlamı Zaten Doğmamış Ve doğırmamıştır tarzı bişey

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Profesör Caner Taslaman bu konuyu felsefi açıdan dini temeller ile açıklamakta.

CanAydın

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Mantıksız olan çok şey var Müslümanlığa göre hiç bir şey yoktan var olamaz ve vardan yok olamaz ama Tantı parçacığı bir anda var oluyor ve bir anda yok oluyor.

Tanrının bilimsel bir kanıtı yok. İnsan dna sı maymunlar ile çok yüksek oranda benziyor şuan bu konu araştırılıyor zaten

Bazıları dini insanları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler olarak görüyor.

ve ayrıca Dünyada ve evrende düzen olduğu söyleniyor fakat alakası yok tam bir kaos var.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
rez aldım.. Bakalım neler çıkacak.

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Kesin diye bir şey yoktur. Arkadaşa yazdığınız hiçbir şey onu tatmin etmeyecek. Ben öldükten sonra sonsuz bir uykuya dalacağıma inanıyorum. O yüzden çok kasmayın, tarafınızı seçin; ya inanmayı seçin yada inanmamayı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bu inamıyorum masalını bırakın ormanda ayı ile karşılaşınca kurtarması için yardım istersin...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Mantıksız olan çok şey var Müslümanlığa göre hiç bir şey yoktan var olamaz ve vardan yok olamaz ama Tantı parçacığı bir anda var oluyor ve bir anda yok oluyor.

Tanrının bilimsel bir kanıtı yok. İnsan dna sı maymunlar ile çok yüksek oranda benziyor şuan bu konu araştırılıyor zaten

Bazıları dini insanları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler olarak görüyor.

ve ayrıca Dünyada ve evrende düzen olduğu söyleniyor fakat alakası yok tam bir kaos var.
Bak sana tavsiyem şudur şimdiki maymunları takip edene zaman insan olursalar o zaman sen doğru yoldasın demektir.

CanAydın

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Bak sana tavsiyem şudur şimdiki maymunları takip edene zaman insan olursalar o zaman sen doğru yoldasın demektir.
Okadar uzun süreyi insan ömrünün görmesi şuan için mümkün değil. Biraz Biyoloji oku istersen dostum. Binlerce yıl alabilir belki de zaten maymunlar son evreseni geldi. İşaret dili ile konuşan bilgisayar kullana bilen maymunlar ve şempanzeler var.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

Ne uyuman elinde, ne de uyumaman sen bil ki kendi elinde değilsin.

Hiç bir şey yok iken ALLAH vardı. Kainat sonradan yaratıldı.
Burada inanç devreye giriyor.
Bir de şöyle bir şey var.
224 bin peygamber gelmiş ( bölge bölge, kimisi aynı zamanda )
hepsi ALLAH a inanmayı, İslama uymaya davet etmiş ve Cehennem azabına karşı uyarmış.
Şimdi sen hariçden gazel okuyor gibisin çünkü bilim dediğin de kesinlik var ama kesin sonuca ulaşabilmiş değiller, varsayım, teori almış başını gidiyor.
1400 yıl kadar önce elektrik hiç bir şey yok yolculuklar aylar sürüyor böyle bir zaman da KURAN da
Güneş ve Ay için ciddi deliller var.
Bugün incelendiğin de iman kırıntısı oluşmuyorsa durum vahim.

Yani filmler de diziler de birden fazla tanrı işleniyor. Tam bir komedi.

Eğer herşeyi bu nizamı intizamı düzeni yaratmaya kadir bir güç var ise tanrı var ise ki o ALLAH tır

yarattıklarına benzememesi, yarattığı beşerler gibi bir ihtiyaç içinde olmamasi gerekmez mi?
İşte Alimler diyor ki ALLAH herşeyten münezzehtir.

Mesela ALLAH göktedir demek
yukarıdan bizi gözetliyor imasında bulunmak islam Alimlerine göre
çok yanlıştır.
Kuran da kuluna şah damarından dahi yakın olduğunu söyleyen herşeye güç yetiren, Allahü Teâlâ nın böyle beşeri bir ihtiyacı sence olabilir mi? Elbette olamaz.

Dünya da kaos var diye İslam dini suçlu mu yani?

Son düzenleme:

CanAydın

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Ne uyuman elinde, ne de uyumaman sen bil ki kendi elinde değilsin.

Hiç bir şey yok iken ALLAH vardı. Kainat sonradan yaratıldı.
Burada inanç devreye giriyor.
Bir de şöyle bir şey var.
224 bin peygamber gelmiş ( bölge bölge, kimisi aynı zamanda )
hepsi ALLAH a inanmayı, İslama uymaya davet etmiş ve Cehennem azabına karşı uyarmış.
Şimdi sen hariçden gazel okuyor gibisin çünkü bilim dediğin de kesinlik var ama kesin sonuca ulaşabilmiş değiller, varsayım, teori almış başını gidiyor.
1400 yıl kadar önce elektrik hiç bir şey yok yolculuklar aylar sürüyor böyle bir zaman da KURAN da
Güneş ve Ay için ciddi deliller var.
Bugün incelendiğin de iman kırıntısı oluşmuyorsa durum vahim.

Yani filmler de diziler de birden fazla tanrı işleniyor. Tam bir komedi.

Eğer herşeyi bu nizamı intizamı düzeni yaratmaya kadir bir güç var ise tanrı var ise ki o ALLAH tır

yarattıklarına benzememesi, yarattığı beşerler gibi bir ihtiyaç içinde olmamasi gerekmez mi?
İşte Alimler diyor ki ALLAH herşeyten münezzehtir.

Mesela ALLAH göktedir demek
yukarıdan bizi gözetliyor imasında bulunmak islam Alimlerine göre
çok yanlıştır.
Kuran da kuluna şah damarından dahi yakın olduğunu söyleyen herşeye güç yetiren, Allahü Teâlâ nın böyle beşeri bir ihtiyacı sence olabilir mi? Elbette olamaz.

Dünya da kaos var diye İslam dini suçlu mu yani?

1-O Peygamberleri kendi gözlerin ile gördün mü ? zahmet etme ben cevap vereyim HAYIR.
2- Hiç birşey NİZAMİ VE DÜZENLİ DEĞİL Kahinat,Hücrelerin dahi bi kaos halinde düzen de ler diyerek kendini küçük düşürüyorsun.
3-Evrem bir teori veya varsayım değil Kesin kanıtları var ve yasa olarak kabul edildi bile.
4-İnandığınız din kendini yalanlıyor. buna cevap veriniz. Hiç bir şey yoktan var, Vardan yok olamıyor ise Tanrı parçacığı nasıl var olabiliyor ? hatta Proton ve Nötronlar nasıl birden var olup yok olabiliyor. Düzen var ise neden Evren Kaos içinde ? Zamanı Allah kontrol ediyor ise nasıl Kara değikler zamanı kırıp yavaşlatıyor ? Gezegenler neden saçma bir şekilde düzensiz ? İnsan bedeni nedeninin içinde neden bir kaos var ? Bilimsel olarak açıklayın Kesinliği olmayan kimin yazdığı belli olmayan kitaplardan cevap yazmayın.

ATATÜRKÇÜ_2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Aslında bu çok derin bir konu.Benim fikrimce bizler birer deney sonucu oluşturulmuş bir evrenin içindeyiz.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
1-O Peygamberleri kendi gözlerin ile gördün mü ? zahmet etme ben cevap vereyim HAYIR.
2- Hiç birşey NİZAMİ VE DÜZENLİ DEĞİL Kahinat,Hücrelerin dahi bi kaos halinde düzen de ler diyerek kendini küçük düşürüyorsun.
3-Evrem bir teori veya varsayım değil Kesin kanıtları var ve yasa olarak kabul edildi bile.
4-İnandığınız din kendini yalanlıyor. buna cevap veriniz. Hiç bir şey yoktan var, Vardan yok olamıyor ise Tanrı parçacığı nasıl var olabiliyor ? hatta Proton ve Nötronlar nasıl birden var olup yok olabiliyor. Düzen var ise neden Evren Kaos içinde ? Zamanı Allah kontrol ediyor ise nasıl Kara değikler zamanı kırıp yavaşlatıyor ? Gezegenler neden saçma bir şekilde düzensiz ? İnsan bedeni nedeninin içinde neden bir kaos var ? Bilimsel olarak açıklayın Kesinliği olmayan kimin yazdığı belli olmayan kitaplardan cevap yazmayın.

Şüphe insanın içini kemirir. Allah'ın sizin ona olan inancınıza ihtiyacı yok. İnsanoğlu kalûbelâ'dan beri söz verdi Rabbine. Şimdi insan bütün yapma etmelerinden hesaba çekilecek.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169

Hadi diyelim insan maymundan geldi maymun ondan geldi bundan geldi tek hücreli bir zımbırtıdan geldi. Tek hücreli zımbırtı nereden geldi???

ATATÜRKÇÜ_2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hadi diyelim insan maymundan geldi maymun ondan geldi bundan geldi tek hücreli bir zımbırtıdan geldi. Tek hücreli zımbırtı nereden geldi???
Haklısınız ancak NİSA-34 ve TEVBE-5 ayetlerine bakılınca bizler böyle görüyoruz.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
Madem Allah yok o zaman Muhammed kimse putlara tapmazken , Müslümanlığa inanmazken neden herkesi Müslümanlığa davet etti? Madem Allah yok neden o kuşlar kral Ebrehe'nin Ordusuna o taşları attı? Daha böyle kaç yüz tane daha hikaye var.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Diyanet Vakfı: Rahmân Suresi 7-8. Ayetlerin Meali:

Göğü Allah yükseltti ve mîzanı (dengeyi) O koydu. Sakın dengeyi bozmayın.

“Rahman Kur’ân’ı öğretti. İnsanı yarattı, ona konuşmayı öğretti. Güneş ve Ay bir hesap ile hareket ederler. Yıldızlar ve bitkiler hep secdededirler. Göğü bu âhenkle O yükseltti ve bu mîzânı (ölçüyü, dengeyi) koydu ki, siz de ders alıp ölçü dışına taşmayasınız. Öyleyse siz de tartıyı adaletle yapın, sakın teraziyi, dengeyi aksatmayın!” (Rahman, 55/1-9)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...