• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Allah Var Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sucrofe

Profesör
Katılım
1 Nisan 2014
Mesajlar
3,270
Tepki puanı
677
Puanları
293
Evet, bu soruyu kendime çok soruyorum. Ama nasıl soruyorum, şöyle ki; "Dünya'nın bu mükemmel düzeni, ruhumuzun hapsolduğu bu mükemmel mekanizma tesadüfen olmuş olamaz" diyerek hiçbir şeyin kendi kendine var olduğuna inanmadığımdan dolayı bir yaratıcının olduğunu kabullenmiş oluyorum ama o zaman da Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanmış oluyorum. Yani, "Allah var" diyorum ama "Allah, nasıl var oldu?" sorusu akıl bulandırıyor.

Fikirlerinizi önemsiyorum, paylaşın.
 
Şimdi bizi yaratan Allah. Zamanı yaratan Allah. Şimdi bazen bende soruyorum kendime bizden önce ne yapıyordu diye. Ama bizi yarattığı gibi bizim için zamanı da o yarattı. Düşüncelerimizi de yarattı yani bizim görüş açımız o kadarına erişemiyor. Bunları düşünebilirsiniz. Güzel kitaplar da bulabilirsiniz. Peygamberimizin (sav.) hayatı vb. okuyabilirsiniz.
 
Bizim mantıksal zekamızın bunu kavrayabileceğini sanmıyorum.
Bu biraz da insanın görmediği hiç bir şeyi hayal edememesi gibidir.

Düşündüklerimiz gördüğümüz hissettiğimiz şeylerden öte değil.
 
Bizim mantıksal zekamızın bunu kavrayabileceğini sanmıyorum.
Aynen bundan bahsediyorum. Allah bizi yaratmadan önce ne yapıyordu konusunu bir düşünmeye başlasam beynim duruyor. Cidden bizim bünyemizi aşan konular.
Aman yanlış anlaşılmasın, araştırmayın demiyorum araştırın. İstediğiniz kadar araştırın. Zaten mantığınız sizi Allah'ın var olduğuna götürecek. Bir kalemin bile ustası varsa bu mükemmel kainatında bir yaratıcısı vardır.
 
Yok oradan duymadım bizim okulda din kültürü hocamıza sınıfça istediğimiz soruları sorup aydınlanıyoruz. :) İyi oluyor. Ondan duymuştum galiba.
 
Bende çok sormuşumdur bu soruyu Allah' ı kim yarattı neden bu konular gizli kaldı, neden insanlar şüpheye düşüyor neden hiç detay verilmemiş net bir cevap veren yok bu konu hakkında.
 
İnsanlığın başından beridir tecrübe edinmiş bir şeytan ile baş etmek kolay değildir, bu yüzden bu tür konular için ilim edinip iradeyi güçlendirmek gerekir. Şöyle bakıyorum da elin bilim insanının zeka beyin akıl patlaması yaşayan adamların bile dini var (Ki geçmiş zamanı saymıyorum, Müslüman bilim insanları sayılacak kadar az değil.) Bizimkilere bakıyorum 7/24 Bir YT kanalı izleyip klavyeye gömülmüş "SorGuLUyoRUm MorUq" Diye iş koyuyor millete. Hazır cevaplarla ve sorularla iradesiz insanların akıllarını rahatça çeliyorlar, işte sorgulamayan Müslüman'ın sonu da bu olur. Ha bu bordo klavyeli ateistleri soracak olursanız onlar sorguladığından falan değil, hem İslam'ı kitabından değil de her önüne gelen Müslüman'dan öğrendiğinden hem de cool ve zeki görünmek istediklerinden ateist oluyorlar. İslam'ı gericilik olarak görmek için böylesine dar bir görüş açısına sahip olmak gerekir, onların hazır sorularını topla sağlam kaynaklardan araştır ve Allah diyerek sonuca var. Bunlar kendilerini zeki sandıkları için pek düşünmek istemezler, haliyle düşünmeyen Müslüman'ları da batklıklarına düşürürler.
**(Ateist sorularını örnek göstermemin sebebi bu tür düşüncelerin onlarda çok fazla olması, aman dikkat et imanını sıklaştırmadan dalma bu konulara usandığın vakit yarıda bırakırsan aklını yer imanını bitirirsin)
 
kapalı un paketinin durduğu yerde kurtlanması da gözünün görebildiği herşey Allah (C.C) var diyor kanıtlıyor...
 
Kur'an'daki müteşabih ayetlerin hikmeti nedir? | Sorularla İslamiyet

Cenab-ı Hak buyuruyor:

“O Evvel’dir, Ahir’dir, Zâhir’dir, Bâtın’dır.” (Hadid, 3)

Allah Teâlâ’nın varlığı, hem aşikar hem gizlidir.

El-Batın Esması


Cenab-ı Hakk’ın Batın oluşu bize göredir. Çünkü biz O’nu ancak sıfatlarıyla tanır ve biliriz. Zatını bilmemize imkan yoktur. O’nun varlığını ancak kendisi bilir. Özün özü O’dur, varlığı varlığının içinde gizlidir.

O, âşikâr olmakla beraber gizlidir de. Duygularla hissedilemeyip hayal ile algılanamayacağı gibi, varlığının hakikatı da, akılların idrak ve kavrayışına sığmaktan münezzehtir. Binaenaleyh O’nun için ne yalnız Zâhir ne de yalnız Bâtın diye hükmetmemeli, hükmü, âtıftan sonraya bırakarak “Zâhir ve Bâtın” demelidir. Bâtın ismine bakarak Allah’ın, kendine de gizli olduğu zannedilmemelidir.

O görünmeyen Zâhir, gizlenmeyen Bâtın’dır. Allah bütün gizliliklerde mevcuttur. O’na hiçbir şey gizli değildir. O her şeyin içinde ve yakınındadır. Bâtın olmasıyla her şeye aslından daha yakındır. O’nun için görülmeyen görünendir. Sır ve gizlilik O’nun için geçerli değildir.
 
Allah (C.C.)'ın varlığını sorgulamak yanlış düşüncelere neden olur varlığı zaten ap açık ortada.
 
Varlığı değil onu kim yarattı bu soruya net bir cevap yok değil mi?
Yaratırken yaratmayı da yaratmış oluyor. Allahı kim uarattı dersek bizim görüş açımıza göre bir soru olur o. Yani bizim görüş açımız çok dar. Bizim kafayı aşar o iş
 
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil, inançsız biri değilim inanıyorum Allah' a ama Allah' ı kim yarattı sorusunu yıllardır sorarım kendi kendime cevabını bulamadığım için ve burada da konusu açıldığı için soruyorum.
bu 1 ve 0 lı cevabı olan sorulardan 1 Allah (C.C.) var 0,5 olmaz sonunda dinden çıkarsın...
 
Allah’a iman, O’nun sıfatlarını bilmeye bağlıdır. O, ancak sıfatlarıyla bilinir ve tanınır. Çünkü Allah’ın zatını anlayıp kavramamız mümkün değildir. Allah’ın sıfatları, zati ve subuti olmak üzere iki kısımdır. Zati Sıfatlar: Vücud, Kıdem, Beka, Vahdaniyet, Muhalefetün’lil- havadis, Kıyam bi-Nefsihi.
Subuti Sıfatlar: Hayat, İlim, Semi’, Basar, İrade, Kudret, Kelam ve Tekvindir. Kur'an-ı Kerim ve hadislerde zikredilen Esmaül-Hüsna’nın her biri Allah’ın sıfatlarından birine delâlet eder.
1- Vücud: Bu sıfat Allah Teâlâ’nın var olduğunu ifade eder, Allah Teâlâ vardır. Varlığı ezelîdir. Vâcib-ül vücûddür, yanî varlığılazımdır.
2- Kıdem: Allah Teâlâ’nın varlığının başlangıcı olmamasıdır. Allah Teâlâ’nın varlığının evveli yoktur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst