Allah Için Yaptığımız En Güzel, En Temiz, Samimi Iyiliğimiz..?

Kendinizi Allah için sorgulayın, samimi olarak hiç iyilikte bulundunuz mu?

• İyilik yaptım ama küçük ama büyük, konuda yazdım...

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır, kayda değer henüz bir iyilik yapmış, yapabilmiş değilim...

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    7

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Evet, konuda ALLAH için dedim, lütfen konuyu değiştirmeden yazalım (ALLAH'a inanmayanlar yazmak zorunda değiller ama saygı ve sevgi ile yaptıklarını yazmalarını yine de isterim)...

Ağaç dikmek, bitki ve hayvanları, doğayı gözetip, kollamak,
Bir fakiri, yetimi veya öksüzü doyurmak,
Bir öğrencinin eğitim giderlerini karşılamak, Kuran veya diğer kitapların dağıtımına ortak olmak,
Kıtlık yaşayan coğrafyalara, susuzluk çeken topraklara can suyu sağlanmasında payı bulunmak,
Dünyada zülüm ve haksızlık gören Allah kullarına, müminlere destek amacıyla toplantı ve yürüyüşlere iştirak etmek, protesto düzenlemek...,
Mescid, cami veya benzer yapıların inşaa faaliyetlerine destek olmak,
Kan bağışı, ilik bağışı veya organ nakli gibi hayır işlerine yönelmek, katkı sunmak,
Çevreci ve temiz işlerde bulunmak, doğayı korumak, çöp ve atıkların toplanmasına gönüllü katkıda bulunmak,
Engelliler için pet şişe/kapak toplamak ve onlar için gerekli cihazların, aletlerin teminine el ayak olmak,
"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" düsturu ile bildiği ilimi, güzel ahlakı ve yararlı işleri ehline öğretmek veya bu konuda destek çıkmak,
Selam vermeyi adetedinmek, gülümseyerek insanların gönüllerine dokunabilmek, onların kalplerine huzur doldurmak,
Kurban kesmek ve sadaka dağıtmak; yediğinden, içtiğinden ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak,
.
.
.

Hepimiz kuluz, insanız; hata yapar, pişman olur, tövbe eder ve genellikle de iyilik yaparak Allah'a olan inancımızı pekiştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Peki yukarıdaki iyiliklerden hangilerini yaptık veya yapmaya niyetlendik de henüz yapamadık...? En büyük, en güzel, anlamlı iyiliğimiz ne oldu? Yukarıda yazamadığımız fakat sizin çokça anlam yüklediğiniz başka bir iyilik ameliniz olduysa yazmanızı isterim. Tüm kardeşlerimizin, büyüklerimizin iyiliklerini Allah kabul eylesin :)

1619637191701.png

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Evet, konuda ALLAH için dedim, lütfen konuyu değiştirmeden yazalım (ALLAH'a inanmayanlar yazmak zorunda değiller ama saygı ve sevgi ile yaptıklarını yazmalarını yine de isterim)...

Ağaç dikmek, bitki ve hayvanları, doğayı gözetip, kollamak,
Bir fakiri, yetimi veya öksüzü doyurmak,
Bir öğrencinin eğitim giderlerini karşılamak, Kuran veya diğer kitapların dağıtımına ortak olmak,
Kıtlık yaşayan coğrafyalara, susuzluk çeken topraklara can suyu sağlanmasında payı bulunmak,
Dünyada zülüm ve haksızlık gören Allah kullarına, müminlere destek amacıyla toplantı ve yürüyüşlere iştirak etmek, protesto düzenlemek...,
Mescid, cami veya benzer yapıların inşaa faaliyetlerine destek olmak,
Kan bağışı, ilik bağışı veya organ nakli gibi hayır işlerine yönelmek, katkı sunmak,
Çevreci ve temiz işlerde bulunmak, doğayı korumak, çöp ve atıkların toplanmasına gönüllü katkıda bulunmak,
Engelliler için pet şişe/kapak toplamak ve onlar için gerekli cihazların, aletlerin teminine el ayak olmak,
"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" düsturu ile bildiği ilimi, güzel ahlakı ve yararlı işleri ehline öğretmek veya bu konuda destek çıkmak,
Selam vermeyi adetedinmek, gülümseyerek insanların gönüllerine dokunabilmek, onların kalplerine huzur doldurmak,
Kurban kesmek ve sadaka dağıtmak; yediğinden, içtiğinden ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak,
.
.
.

Hepimiz kuluz, insanız; hata yapar, pişman olur, tövbe eder ve genellikle de iyilik yaparak Allah'a olan inancımızı pekiştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Peki yukarıdaki iyiliklerden hangilerini yaptık veya yapmaya niyetlendik de henüz yapamadık...? En büyük, en güzel, anlamlı iyiliğimiz ne oldu? Yukarıda yazamadığımız fakat sizin çokça anlam yüklediğiniz başka bir iyilik ameliniz olduysa yazmanızı isterim. Tüm kardeşlerimizin, büyüklerimizin iyiliklerini Allah kabul eylesin :)

Ekli dosyayı görüntüle 149932
Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek...
Burada ayrıntı vermiyoruz, yaptığımız iyilikleri birilerini rencide edicek şekilde yazmıyoruz ve genel olarak iyilik ve güzellik paylaşımlarında bulunuyoruz ve iyiliği güzelliği yüzyılımıza, dünyamıza yaymaya teşvik ediyoruz...

İyilikler kıskançlık doğuracaksa veya yararı zararından daha az duruma düşer ise dediğin doğrudur ama yapılan iyilikler her daim de yazılmaz, çizilmez, açıklanmaz diye de bir kaide olduğunu ben şahsen bilmiyorum.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Ha bide şu Konu da çok muzdarip oluyorum ama konu dışı ama kusura bakma.. ramazanda göze soka soka ıyilik yapıyorlar... ya şirket logoları ya parti amblemleri yada dile getirerek yapılanları hec sevmiyorum..

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
normalde dindar değilim ramazanda da oruç tutmayarak gösteriş müslümanlığı yapmadığımı düşünüyorum .. bence allah takdir ediyor bu davranışımı
Peki sen en değerli bulduğun iyiliğini, güzelliğini bizimle paylaşabilir misin?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bide şu Konu da çok muzdarip oluyorum ama konu dışı ama kusura bakma.. ramazanda göze soka soka ıyilik yapıyorlar... ya şirket logoları ya parti amblemleri yada dile getirerek yapılanları hec sevmiyorum..
Kısaca "REKLAM" veya "ŞOV" yapanlara sözün var :D Bence de gayet haklısın...

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
277
sağ elin verdiğini sol el bilmesin hocam ama birkaç komik anımı söylerim

Dilenciye para verdim 2 gün sonra bir bakkalın veresiyesini kapattığını öğrendim.
O günden bu yana çalışabilecek gücü olan hiçbir dilenciye yardımda bulunmadım ama adam arayan bir abim olduğumda sürekli burada çalışabilirsin dedim dilencilik yaparak yerde sürünebilir yada çalışıp çabalayabilir kendi düşüncesi

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
sağ elin verdiğini sol el bilmesin hocam ama birkaç komik anımı söylerim

Dilenciye para verdim 2 gün sonra bir bakkalın veresiyesini kapattığını öğrendim.
O günden bu yana çalışabilecek gücü olan hiçbir dilenciye yardımda bulunmadım ama adam arayan bir abim olduğumda sürekli burada çalışabilirsin dedim dilencilik yaparak yerde sürünebilir yada çalışıp çabalayabilir kendi düşüncesi
Neredeyse hiç bir dilenciye para vermem ben, onlara kızgınım içten çünkü o kadar çok hile ve vurgun olayı oluyor ki günümüzde, gerçekten ihtiyaç sahibi bir dilenci yoktur diye düşünüyorum.

"Sağ elin verdiğini sol elin görmesin" derken açıklamada bulundum yukarıda, yani biz rencide edici veya suistimal bir olaya imza atmadan iyiliklerin yayılmasına ön ayak oluyoruz, örnek ve güzel işleri paylaşıyoruz.

Reaksiyon puanı
277
Neredeyse hiç bir dilenciye para vermem ben, onlara kızgınım içten çünkü o kadar çok hile ve vurgun olayı oluyor ki günümüzde, gerçekten ihtiyaç sahibi bir dilenci yoktur diye düşünüyorum.

"Sağ elin verdiğini sol elin görmesin" derken açıklamada bulundum yukarıda, yani biz rencide edici veya suistimal bir olaya imza atmadan iyiliklerin yayılmasına ön ayak oluyoruz, örnek ve güzel işleri paylaşıyoruz.
başkalarının bu yazıları okuyarak güzel bir olaya katkısı olacağını pek düşünmüyorum ama olursa ne mutlu sana ve bana

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
başkalarının bu yazıları okuyarak güzel bir olaya katkısı olacağını pek düşünmüyorum ama olursa ne mutlu sana ve bana
İyilikleri, güzellikleri gündeme taşımak bizim öncelikli duamız yani hatırlamak ve hatırlatmak...
Küçük de olsa bir iyilik yapmak ve bunu rencide etmeden, başkalarını rahatsız etmeden, örnek, teşvik olacak şekilde paylaşmak...

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185

bir hoca dinimizde dilenmek yasak olduğunu ve müslümanlık ta iyilik yapmak vardır dedi.. şahsi düşüncem dilenciler müslüman değildir.. insanlarin duygularını suistimal ediyor..

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Doğru söyleme alışkanlığı kazanmak,insanları sadece iyi kötü diye ayırmak,herkese karşı cana yakın olmak hayatım boyunca yaptığım ufak iyilikler bunun sonucunda herkesin sevdiği ama kimsenin yanında olmak istemediği biri oldum ama olsun bana Allah yeter ?