Allah Belanı Versin Windows7!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
isimler bi garip pisi yok kaptan cocuklar icin sanki biraz daha cekici isim bulunabilirdi.amarok ne abi ya hic muzik calar ismine benzemiyo cok guzel isim bulunabilir.sanki isimlere hic ozenmemisler gibi.
Amarok'u Pardus ekibi mi yaptı ki ismini biz koyalım, bilip bilmeden de atıp tutmamak lazım.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir apple hayranından gelebilecek en şaçma söz :D
İsmini değil işlenişi önemli :wink:

yapmayın tabiki islenisi onemli ama bir cekiciligi de olmali degil mi. bu benim gorusum .yani turcemizde dahaguzel kelimeler varken amarok ne demek simdi. ayrica apple hayraniyim dogru .apple sevmemin sebebi steve jobsun hayatı basarilaridir .adam kucucuk sirketi nerelere getiriyor. calisma tutkusu .bu yuzden apple hayaraniyim.
ozur dilerim ben ubuntu da felan ryhtm box felan olunca amarok da heralde bizimdir dedim. dogru linux bilgim ve deneyimim cok az .

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yahu windows7 yükliyim dedim bilgisayara, d sürücüsüne kuruyorum, format bitiyor açılıyor normal. tüm fonksiyonlar var. bilgisayarı kapatıp açıyorum, daha bilgisayar açılmıyor. hoşgeldiniz yazısına kadar geliyor, sonra siyah ekranda kalıyor. ctrl+alt+delete yapınca menü geliyor ama görev yöneticisine falan tıklayınca yine siyah ekrana gidiyor. ne yapmalıyım? 3 kere fotmat attım yine aynı...

Senin bilgisayarın kötüdür ozaman.

Başka pcde windows 7 dvdsini yüklediysen sorun yoksa senin pcde sorun vardır.
Windows 7 nin açamadığı oyun ve yüklenmeyen driver yok! Eğer yükleyemiyorsan yada açamıyorsan buda senin yapamayışındandır.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Senin bilgisayarın kötüdür ozaman.

Başka pcde windows 7 dvdsini yüklediysen sorun yoksa senin pcde sorun vardır.
Windows 7 nin açamadığı oyun ve yüklenmeyen driver yok! Eğer yükleyemiyorsan yada açamıyorsan buda senin yapamayışındandır.
Yüklenemeyen bir şey yokmuş, al bir tane daha fanatik. Bazı programlarını yükleyemeyen insanların tümü yapamıyor, bir sen akıllısın.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
yapmayın tabiki islenisi onemli ama bir cekiciligi de olmali degil mi. bu benim gorusum .yani turcemizde dahaguzel kelimeler varken amarok ne demek simdi. ayrica apple hayraniyim dogru .apple sevmemin sebebi steve jobsun hayatı basarilaridir .adam kucucuk sirketi nerelere getiriyor. calisma tutkusu .bu yuzden apple hayaraniyim.
ozur dilerim ben ubuntu da felan ryhtm box felan olunca amarok da heralde bizimdir dedim. dogru linux bilgim ve deneyimim cok az .
Linux bilgi gerektirmez tecrübe gerektirir :)
Steve jobson çok çalışabilir fakat çok şımarık (Abode vs Apple)
Amarok Kde desktopdan gelen bir programdır :)
Kde Desktop çoğu dağıtım tarafından kullanılan bir desktopdur.
http://forum.shiftdelete.net/album.php?albumid=434&pictureid=3390

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yüklenemeyen bir şey yokmuş, al bir tane daha fanatik. Bazı programlarını yükleyemeyen insanların tümü yapamıyor, bir sen akıllısın.

Jurasic park operation genesis normalde windows 7 de çalışmıyor ama aklını kullanırsan açılıyor! Uyumluluk modundan falan bahsetmiyorum.

bunun fanatiklikle alakası yok. Windows 7 yeni temelli bir işletim sistemi olabilir ama xp nin yaptığı her şeyi yapıyor.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Jurasic park operation genesis normalde windows 7 de çalışmıyor ama aklını kullanırsan açılıyor! Uyumluluk modundan falan bahsetmiyorum.

bunun fanatiklikle alakası yok. Windows 7 yeni temelli bir işletim sistemi olabilir ama xp nin yaptığı her şeyi yapıyor.
Microsoft fanatiklerinden yalan masallar :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Linux bilgi gerektirmez tecrübe gerektirir :)
Steve jobson çok çalışabilir fakat çok şımarık (Abode vs Apple)
Amarok Kde desktopdan gelen bir programdır :)
Kde Desktop çoğu dağıtım tarafından kullanılan bir desktopdur.
http://forum.shiftdelete.net/album.php?albumid=434&pictureid=3390

o yuzden dedim ya tecrubem yok diye keske yukleyebilseydim pardusu ama olmuyor macte.(pardus cd im su uzun isimli ).
ben şımarık olarak gormuyorum steve jobs kendisi gibi davranıyor sekil degistirmiyor bukalemun gibi eger takip ederseniz microsoft da html 5 i destekliyo google tam destekliyomu bilmiyorum. flash html 5 in onunu kapatiyor nede olsa adobe flashtan para kazaniyor .html 5 in gelismesini istemiyor ipad yuzunden bir suru sitehtml 5 desteklemeye basladi bu da adobe'un hic hosuna gitmiyor. neyse tabiki steve jobs da insan senin benim gibi hatalri olabilir .ben steve jobsu oyle abatili olarak sevmiyom sadece ornek aldigim insanlardan biri.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
o yuzden dedim ya tecrubem yok diye keske yukleyebilseydim pardusu ama olmuyor macte.(pardus cd im su uzun isimli ).
ben şımarık olarak gormuyorum steve jobs kendisi gibi davranıyor sekil degistirmiyor bukalemun gibi eger takip ederseniz microsoft da html 5 i destekliyo google tam destekliyomu bilmiyorum. flash html 5 in onunu kapatiyor nede olsa adobe flashtan para kazaniyor .html 5 in gelismesini istemiyor ipad yuzunden bir suru sitehtml 5 desteklemeye basladi bu da adobe'un hic hosuna gitmiyor. neyse tabiki steve jobs da insan senin benim gibi hatalri olabilir .ben steve jobsu oyle abatili olarak sevmiyom sadece ornek aldigim insanlardan biri.
Mac sistemlerle uyumlu olan mandrivayı deniyebilirsin :)
Dandik dağıtım fakat linux tadı alırsın :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ubuntu lucid kurduydum gecenlerde diskimi bolerek ama wireless sorunu vardi . noraml kablolu internet lazimdi cozmem icin bende su an yurtta kaldigim icin kablolu modem kullanma gibi bi sansim yoktu neyse ubuntuyu siliyim dedim bosuna durmasin evdede internet yok felan . sildim ama boldugum kısımı yeniden macle birlestiremedim denemedigim yol kalmadiydi en sonunda format attim .driverlari kuramasamda ubuntuda mac kullanicilarini dusunmusler trackpad de iki parmakla sag tus yapabiliyodum ve mac klavyesindeki fonksiyonel tuslari kullanabiliyodum ses ac parlaklik felan .mandrive kurmaya korkuyom simdi ubuntu gibi oda tam silinmez diye.
bi de eylule kadar ubuntu 10.10 cikacakmis.
http://yahoyt.com/h/8024/-10-saniyede-masaustu-

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Fanatiklikle ne alakası var söyler misin? :thumbdown:

Açamadığınız bir uygulama oyun gösetin size windows 7 de açılmış halini göstereyim!

Benim kamerayı çalıştırmıyor. Al bu da donanım kimliği: USB\VID_0C45&PID_6130&REV_0101 Göstermeni merakla bekliyorum.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Benim kamerayı çalıştırmıyor. Al bu da donanım kimliği: USB\VID_0C45&PID_6130&REV_0101 Göstermeni merakla bekliyorum.

Windows 7 o kamerayı otomatik olarak görür.

Eğer kamera siyah yada mavi ekran olarak çıkıyorsa kameran bozuktur. Bozuk olmasının sebebide büyük ihtimal Made İn China olmasıdır. İşlemcilerini dayanıksız maddeden yaptıklarından hemen bozulur yada kamerayı çalıştırdığınızda siyah - mavi ekran çıkar. Driverlarını saymıyorum bile.

Xp de denerseniz büyük ihtimalle gene görüntü alamayacaksınız.

Bunun için kendini kasma :) windows 7 de ne yaparsan yap açılmaz o. Bu windows 7 eksikliği değildir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Windows 7 o kamerayı otomatik olarak görür.

Eğer kamera siyah yada mavi ekran olarak çıkıyorsa kameran bozuktur. Bozuk olmasının sebebide büyük ihtimal Made İn China olmasıdır. İşlemcilerini dayanıksız maddeden yaptıklarından hemen bozulur yada kamerayı çalıştırdığınızda siyah - mavi ekran çıkar. Driverlarını saymıyorum bile.

Xp de denerseniz büyük ihtimalle gene görüntü alamayacaksınız.

Bunun için kendini kasma :) windows 7 de ne yaparsan yap açılmaz o. Bu windows 7 eksikliği değildir.
Xp'de ve Pardus'ta çalışıyor. Windows 7 tanımıyor kamerayı, arıyor tarıyor sürücü bulunamadı diyor. Kamera bozuk değil yani, bence bozukluk sende bilip bilmeden sallayıp burada milleti kandırma :hammer:

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Xp'de ve Pardus'ta çalışıyor. Windows 7 tanımıyor kamerayı, arıyor tarıyor sürücü bulunamadı diyor. Kamera bozuk değil yani, bence bozukluk sende bilip bilmeden sallayıp burada milleti kandırma :hammer:

Üstüne basa basa diyorum o kamerayı windows 7 otomatik görüyor. Markası modeli farketmez. Görmemesinin nedenini açıkladım.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Üstüne basa basa diyorum o kamerayı windows 7 otomatik görüyor. Markası modeli farketmez. Görmemesinin nedenini açıkladım.
Hala otomatik görüyor diyor ya delirecem ekrana kafa atmak üzereyim. Benim kamera uzaydan gelmiş o zaman. Savaş çıksa ülkeni bu kadar savunmazsın.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
ubuntu lucid kurduydum gecenlerde diskimi bolerek ama wireless sorunu vardi . noraml kablolu internet lazimdi cozmem icin bende su an yurtta kaldigim icin kablolu modem kullanma gibi bi sansim yoktu neyse ubuntuyu siliyim dedim bosuna durmasin evdede internet yok felan . sildim ama boldugum kısımı yeniden macle birlestiremedim denemedigim yol kalmadiydi en sonunda format attim .driverlari kuramasamda ubuntuda mac kullanicilarini dusunmusler trackpad de iki parmakla sag tus yapabiliyodum ve mac klavyesindeki fonksiyonel tuslari kullanabiliyodum ses ac parlaklik felan .mandrive kurmaya korkuyom simdi ubuntu gibi oda tam silinmez diye.
bi de eylule kadar ubuntu 10.10 cikacakmis.
http://yahoyt.com/h/8024/-10-saniyede-masaustu-
Senide bekleriz :)
Eylülde olur :)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Şimdi yukarda kameradan bahsetmiş arkadaşlarımız.Tanımıyor demiş,doğru söylemiş.ben kendim tak kullan kamera olan m.softun kamerasını kullanıyorum (win-7 ultimate 64 bit kullanıyorum) takar takmaz hemen tanımıştı.driver filanda tanıtmadım zaten buna gerekde yok.(kamerayı 8 ay önce aldım)
>>Fakat yeğenim win-7 ultimate 64 bit kullanıyor onun kamerası çin malı driverını da bulamadığı için bir türlü tanıtamadı.
>>Yanlış hatırlamıyorsan en son driver geneus proğramı ile tanıtmıştı.
Fakat bu suç win-7 nin değil kanımca.driverı nı kaybetmemek lazım çünkü bu kameralar fazla kaliteli değil...

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Hani üzerinde bilmem kaç megapixels yazan ama aslında 1 mp bile olmayan b..ktan marka kamera alıp takarsanız tanımayabilir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Hani üzerinde bilmem kaç megapixels yazan ama aslında 1 mp bile olmayan b..ktan marka kamera alıp takarsanız tanımayabilir.
Okuma sorunun var herhalde kamera Xp'de ve Pardus'ta cam gibi çalışıyor. Çocuk gibi mesajlar yazıyorsunuz, bilmiyorsunuz da yorum yapmayın. Herkesin her konuda bir fikrinin olması gerekmiyor.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
tartışmayı bende takip ediyorum aslında bu tarz sistem karlıştırmalı tartışmalar keyifli oluyor gerilim çıkarmadan kendi yorumlarımı belirtmek istedim. Sistemimde hem win7 ultimate hemde ubuntu 10.04 lucid yüklü şimdi yorum yapınca bana da saldırı olabilir o yüzden belirteyim ki, dos un tüm verdiyonlarını windowsun da windows3.1 dahil tüm versiyonlarını donanım olarakta spectrum+ amstrad commodore 64 amiga 500, pc 8086 cpu 286, 386, 486, pentium şeklinde devam edip cpun un gelişiminide yakından takib etmiş biri olarak bu sistemleri kullanıp uzun uzun test edip karşılaştırma şansıda buldum. 25 yıl gibi bir süreden bahsediyorum. Fakat gelgelelim Linux la karşılaşınca ne kadar farklı bir sistem olduğunu farkettim bir kere kontrol tamamen sizde, o sizin siteminizdir tamamen şahsınıza aittir çözümler basite indirilmiş pratik ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşabiliyorsunuz çok fazla dağıtım denemedim bir kararsızlık oluşabiliyor zamanla, open suse fedora ve ubuntu denedim ubuntunun bana daha uygun olduğuna karar verdim arkasındaki güçlü destek te etkili olmuş olabilir. Şimdi bir arkadaşımız çok iddialı şeyler yazmış win7 ye herşey yüklenebilirmiş her donanımı tanırmış ben pek öyle düşünmüyorum şu anda bilgisayar masamın üstünde a4 tech pk 635 ki çok tanınmış bir webcam birde mustek 1200ub scanner ile hp 1018 laser printer var hp 1018 i zorda olsa tanıttım driver %100 olarak yüklenemiyor yarıda kalıyor baskı yaprken kağıdı koymayı unuttuysan yada yetersiz geldiyse yandın win7 artık bütün saçmalıkları sergilemeye başlıyor iptal edemiyor sürekli uyarılar vermeye başlıyor taki kağıt koyup basmak istemediğin sayfayıda bastırıncaya kadar adamı bunaltıyor bazen yazıcıyı görmüyor kapatıp açıyorum yani sorunlu bir şekilde de olsa idare ediyordum(kurtuldum) ayrıca web camı hiç tanımıyor şimdi win7 ciler olurmu efendim diyecekler ama tanımıyor ne yazıkki inanmayana adresimi veririm gelip görsünler , mustek 1200ub yide tanımıyor usb den takılı bişi olduğunu anlıyor ama kullanamıyor. Bunların haricinde win7 de diğer win ler gibi neticede aynı alt yapıya sahip c:\windows\system32\rundll.exe bu adres ondada var kolay saldırılabilen trojanlara ve spylara kolay hedef olabilen bir sistem herhangi biri rundll e yapıştımı win7 değil win 77 de olsa hikaye olur avira antivir, nod 32, yada kaspersky tercih meselesi kaliteli programlar bunlardan biri şart zaten e spyları unutmamalı spybot search and destroy gerekir registry kayıtlarını sürekli kontrol etmek çok önemli ayrıca malware lere de çözüm üretmeliyiz malwarebytes, Norman malware clenear, ideal olacaktır. şimdi check edelim Kalkanlar devredemi? :) antivirüs kalkanı devrede spy kalkanı devrede malware kalkanı devrede cpu kullanımı % kaç? kaptan hala dayanabiliriz:) fakat kalkan koyacak yer kalmadı ateş duvarıda koyarsak hepten...... daha roolkitler dişarıdan gelebilecek saldırılar port kapatmalar a kadar konu gider linuxta ise arkana yaslan buz gibi kolan dan için rahat bir şekilde bir yudum al:) ve sağ alt köşeye gözlerini kitle bomboş sadece çöp kutusu var benim ubuntudaki çöp kutum bazen konuşma balonu ile bana ben kalkan olabilirim yeteneğim var desede ben ciddiye almıyorum:) tabiki iş sadece kalkanlar ve güvenliklede sınırlı değil winlerin hepsi 3 ayda kendi kendine şişer buda özel bir yetenektir hantallaşma ve yavaşlama başlar sistemini süper korusanda bu olmak zorunda olan birşey bu yüzdende adwanced system care kullanmak zorunluluğu doğar şu ana kadar saydığım tüm programları güncellemek zorunda olduğunuzuda unutmayın güncelle tara, güncelle tara şeklinde kısır döngü devam eder. win 7 nin tanımadığı donanımları ubuntu hiç bir çaba sarfetmeden tanıyor ve kullanıyor, ayrıca şişmiyor ve yavaşlamıyor, her açılışta dimdik ayakta ve formda bu programların hiç birini kullanmama gerek kalmıyor win 7 ile açılış ve kapanış sürelerini karşılaştırmıyorum win7 ezilir. win7 estetik diyenler var görselmiş bide, ben gülüyorum tabi ubuntu yu compizle (diğer linuxlarda böyledir ben ubuntu kullandığım için öyle örnek veriyorum) ubuntuyu compizle birlikte bir izlesinler esneklik görsellik kalite tasarım neymiş anlarlar şimdi bu kadar yorum yaptım karşılaştırma yaptım bi toparlayayım. Bir işletim sisteminde önemli olan ana unsurlar nelerse hepsinde ubuntu daha üstündür win7 den daha hızlıdır, daha güvenlidir, daha esnektir, daha görseldir, daha stabildir. Her saniye iki sistemi karşılaştırma fırsatım var birinde yaptığım işi diğerinde de deniyorum pratikliklerini ve komutları uygulama hızlarını karşılaştırıyorum win7 ye bir klasör kopyalamasını söyleyince artık nezaman kopyalamaya başlayacak diye bekle sihirli mavi yuvarlak daireleler çizerek başınızı döndürürken monitöre kafa atmayı aklınızdan geçirebilirsiniz sonra verdiğiniz dolar miktarını hatırlayınca win7 yi kopyalama işlemi ile başbaşa bırakıp farklı uğraşlara yönelebilirsiniz. Bu anlattıklarım sürekli yaşanan şeyler bilinen şeyler ancak linux kullanmayan 1,3,8,27,gün gibi değil gerçekten uzun bir süre kullanmadıkça bu farkları algılamanız imkansızdır win7 ye muhteşem diyen arkadaşlar neye göre bunu söylüyor anlamak zor win7 ancak kendi türleri arasında iyi olabilir xp ve wistadan gelişmiştir vistadan daha hızlıdır ama o sonuçta windowstur sadece sana verileni kullan sorma merak etme araştırma geliştirme paramı öde yeter der ödemssen uzaktan sana hertürlü müdahalayi yaparım der 2 saatte bir sistemine reset atarım, hala inat edersen ekranını karartırım şeklinde devam eder.Oyun konusuna gelince oyun dünyası windows üzerinden beslenmektedir o yüzden bir oyun bağımlısı iseniz windowsa mecbursunuz demektir oyun deyince genelde yapılan yanlış şeyler var adma linuxu bir deneyeyim diyor hemen windows için yapılmış bir oyunu linuxa yüklemeye kalkıyor sonrada çalıştıramadı işte ben windowsa döneyim diyor bu bir haksızlıktır ozaman linux için yazılmış bir oyunuda windowsa yüklemeye neden kalkmıyorlar? Lord of the rings battle for middle earth 2 nin özellikle win7 de çalşıtırılamadığını iddia eden arkadaşlar var bu oyun yüzünden winx ye geçiş yapan tanıdıklarım var velhasıl kelam win7 sadece oyun oynamak gerektiğinde akla gelen bir sistem olma yolunda hızla ilerliyor buda düşündürücü. Bu arada finix ve y_ates e selamlar .

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Başlık daha ilgi çekici. Siz baya bir samimi olmuşsunuz Windows ile :)
Geçenlerde bende fotoğraf makinam ile benzer gerilimi yaşadım. Allahtan yılların dostluğu var...

BatyuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence windows 7 en iyi işletim sistemidir ...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
kusura bakma ama seni azıcık kandırmışlar

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
konuyu sakız ettiniz be! sorunum çözüldü diye ilk sayfalarda belirttim. 10 sayfa uzatmanın ne manası var? sorunlarınızı uygun bölümde konu açarak dile getirin lütfen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...