Alkolde şok yasaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Tipip mahalle dedikodusu
;Gız ne olmuş biliyonmu
;ne olmuş gız
;alkole yasak geleceymiş
;ne yasağmı vah vah hepten iran olacağız
;aynen aynen laiklik te elden gidiyor
;sus gız sus şimdi bir polis gelir biber gazı döküverirler sana
;!!!

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İnsanların özgürlüğüne kısıtlama getirilmesini tartışanları gördükçe üzülüyorum gerçekten bu ülke iyice çığırından çıkmış durumda yakında örümcek ağları kaplayacak insanların zihnini. Sen ona alkol içme dediğinde o sana sokağa çıkma derse cevap veremezsin kusura bakma sana ne kadar doğru gelmesede senin dediğinde herkese doğru gelmeyebiliyor. Tartışmaya açık bir konu değil bu tarz işler.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tipik bir yasakçı zihniyet hareketi. Zaten daha fazlasını da beklemek abes olurdu. Hani bunun eğitim kısmı? Yasaklamak işin kolay kısmı ama biz hep bu kolay kısmının uygulandığını görüyoruz. Bırakın avrupa ülkelerini, yukarıda bir arkadaş illere göre alkol tüketimini vermiş. Aynı araştırmayı yapan tüik'in illere göre suç işleme istatistiğini de inceleyip bir karşılaştırma yapsın. Bakalım alkol ile suç işlemenin bir bağlantısını kurabilecek mi? Eğer alkollü araç kullananlara karşı bir önlem alınacaksa bu 1 eğitim, 2 kontrol, 3 caydırıcı cezalar ile olur. İstediğin kadar yasak koyup belli bir kesime şirin görünmeye çalış ama nafile.

GaLD0R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir zamanlar yine her şey buna benzer yasaklar ile başlamıştı...(bkz. İRAN Devrimi)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İnsanların özgürlüğüne kısıtlama getirilmesini tartışanları gördükçe üzülüyorum gerçekten bu ülke iyice çığırından çıkmış durumda yakında örümcek ağları kaplayacak insanların zihnini. Sen ona alkol içme dediğinde o sana sokağa çıkma derse cevap veremezsin kusura bakma sana ne kadar doğru gelmesede senin dediğinde herkese doğru gelmeyebiliyor. Tartışmaya açık bir konu değil bu tarz işler.

İçki içmekle sokağa çıkma denmesinin arasındaki mantığı açıklayabilir misin?
İçki içmek sadece oturup içmekle kalmıyor. Gece vakti işten gelen kadıköyden minibüse veya otobüse bindiğinde leş gibi alkol kokan otobüste gelen kişilere sor bakalım nasıl bir işmiş? Ben bu örneği veriyorum ki içkiyi kötü olarak algıladığımdan yoksa adam içmiş içmemiş banane.

Örümcek ağı olan senin zihnin o zaman. Hakaret etmeden konuşmayı öğrenin. Ben de üzülüyorum ki en ufak bir yasakta daha anlamadan bilmeden hemen korkup, isyan çıkartılması. Bir dur düşün etrafına bir bak. Alkol varken nasıl alkol yok iken nasıl.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ben bişeyi sıkarsan artar diyorum adamlar hala tek kelimeye takılıp konya'da en çok içilmiyor ki yahuu demişler:) İyi madem ne haliniz varsa görün.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Şeriata geçişe hazırlık bunlar arkadaşlar yavaş yavaş

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
İçki içmek sadece oturup içmekle kalmıyor. Gece vakti işten gelen kadıköyden minibüse veya otobüse bindiğinde leş gibi alkol kokan otobüste gelen kişilere sor bakalım nasıl bir işmiş? Ben bu örneği veriyorum ki içkiyi kötü olarak algıladığımdan yoksa adam içmiş içmemiş banane.

Örümcek ağı olan senin zihnin o zaman. Hakaret etmeden konuşmayı öğrenin. Ben de üzülüyorum ki en ufak bir yasakta daha anlamadan bilmeden hemen korkup, isyan çıkartılması. Bir dur düşün etrafına bir bak. Alkol varken nasıl alkol yok iken nasıl.

Bundan sonra şöförlere alkolmetre üfletmenin yanında birde yolcuları kokumetre ile ölçelim, alkol, sıgara, çöp, ter, yağ, boya, ızgara, sarımsal, balık kokanlara ceza keselim. EVET! dediğinizi duyar gibiyim AMA YETMEZZ! Bunların hepsinin satışını da yasaklayalım.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bundan sonra şöförlere alkolmetre üfletmenin yanında birde yolcuları kokumetre ile ölçelim, alkol, sıgara, çöp, ter, yağ, boya, ızgara, sarımsal, balık kokanlara ceza keselim. EVET! dediğinizi duyar gibiyim AMA YETMEZZ! Bunların hepsinin satışını da yasaklayalım.

Birde idam gelsin taşlıyarak öldürelim bunları yapanı!

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Yorumlarda genel olarak içki yasağını anamızı karımızı kızımızı sokağa çıkartamıyoruz muhabbeti döndüğü için o şekilde bir örnek verdim.
Çok saçma konuştuğunun farkındasındır umarım ben sana diyorum ki kimin ne yaptığına karışamazsın yok otobüs kokuyor yok metro kokuyor.Senin dediğine gelirsek metrobüste leş gibi ter kokuyor insanların terlemesini mi yasaklayacaksın :) Neyini anlamayacağız afedersin anlamaya anlamaya bu ülke elden gidecek yakında neyden bahsediyorsun arkadaş sen,

Bak şöyle güzel bir laf vardır duymadıysan kulağına küpe olsun
"Senin özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter"

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Dediğimi anlamadan yorum yapma hocam.
Hani bir de gaza gelip evet vesaire laflarını bana hiç söyleme.
Alkol ile diğer koku türlerini kıyaslıyorsun da ne alaka yani. Benim söylediğim konu bu konu ile alakalı konuşuyorum ben. Sen konuyu dağıtıyorsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yorumlarda genel olarak içki yasağını anamızı karımızı kızımızı sokağa çıkartamıyoruz muhabbeti döndüğü için o şekilde bir örnek verdim.
Çok saçma konuştuğunun farkındasındır umarım ben sana diyorum ki kimin ne yaptığına karışamazsın yok otobüs kokuyor yok metro kokuyor.Senin dediğine gelirsek metrobüste leş gibi ter kokuyor insanların terlemesini mi yasaklayacaksın :) Neyini anlamayacağız afedersin anlamaya anlamaya bu ülke elden gidecek yakında neyden bahsediyorsun arkadaş sen,

Bak şöyle güzel bir laf vardır duymadıysan kulağına küpe olsun
"Senin özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter"

Ülkemiz de hemen elden gidiverdi zaten. Bir yasak başladı ve gitti hemen, anında gitti.
Ne alkolmuş yahu bir yasaklandı anlamadık ve gidiverdi.

Ben alkolden ötürü karımızıi kızımızı, sokağa çıkaramıyoruz diyenlere de güler geçerim. Sanarsın ki tüm sokaklar da alkollü insanlar geziyormuş gibi.

Sen kendi alkol içme özgürlüğüne göre konuşuyorsan ben de alkollü kişilerin topluma zarar verdiğini hatta kendi özgürlüğümü riske attığını düşünürsem bu konudan nasıl çıkabiliriz? Sen kendi özgürlüğünü söylüyorsun ben kendi özgürlüğümü. O zaman şu olacak alkol olsun yada olmasın polis sayısı arttırılarak taşkınlıkların önüne geçilecek.

Sadece 1 gün yada taş çatlasın 2 gün boyunca bir mahallede polis aracı gezip reklam yapmak yerine her gün gezecek görecez, korumaya çalışacak.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Dediğimi anlamadan yorum yapma hocam.
Hani bir de gaza gelip evet vesaire laflarını bana hiç söyleme.
Alkol ile diğer koku türlerini kıyaslıyorsun da ne alaka yani. Benim söylediğim konu bu konu ile alakalı konuşuyorum ben. Sen konuyu dağıtıyorsun.

O zmn diğer bir faşist önerim akbilden sonra yolculara da alkolmetre üfletilsin, yada şöföre koklatılsın, badem bıyıklı şöförümüzde koktuğuna hüküm getirsin, otobüsteki yolculara el kaldırma usulü sorulsun, çoğunluk ne derse o olsun, 2 bira içmiş arkadaşı otobüse almasınlar.

Zaten bu alkol kokusu öyle lanet bişeyki, 100 kişilik otobüse 300 kişi kucak kucağa bindiğimizde yaz sıcağında askılara tutunan yolcuların koltuk altlarından yayılan ter kokuları ve arkadan fortlayan amcaların vereceğ rahatsızlık yanında hiç kalır. 2 bira içmiş arkadaşın ağız kokusu 300 kişinin ter kokusuna bedel. İnsanca yaşamak istiyoruz, bu otobüslerdeki alkol kokan vatandaşlar bizi çok rahatsız ediyor ve derhal yasaklasınlar.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben bişeyi sıkarsan artar diyorum adamlar hala tek kelimeye takılıp konya'da en çok içilmiyor ki yahuu demişler:) İyi madem ne haliniz varsa görün.

Katılıyorum. Bu konuda en iyi örnek sigara fiyatlarını arttırmaları sanırım. Fiyat ne kadar artarsa kaçak kullanım o kadar yükseliyor. Hatta bir ara et fiyatlarına gelen zamlar sonrasında farklı etlerin piyasada kol gezmesi gibi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O zmn diğer bir faşist önerim akbilden sonra yolculara da alkolmetre üfletilsin, yada şöföre koklatılsın, badem bıyıklı şöförümüzde koktuğuna hüküm getirsin, otobüsteki yolculara el kaldırma usulü sorulsun, çoğunluk ne derse o olsun, 2 bira içmiş arkadaşı otobüse almasınlar.

Zaten bu alkol kokusu öyle lanet bişeyki, 100 kişilik otobüse 300 kişi kucak kucağa bindiğimizde yaz sıcağında askılara tutunan yolcuların koltuk altlarından yayılan ter kokuları ve arkadan fortlayan amcaların vereceğ rahatsızlık yanında hiç kalır. 2 bira içmiş arkadaşın ağız kokusu 300 kişinin ter kokusuna bedel. İnsanca yaşamak istiyoruz, bu otobüslerdeki alkol kokan vatandaşlar bizi çok rahatsız ediyor ve derhal yasaklasınlar.

:):) İyiki yanlış bir örnek verdim. Çok yüklendin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Çok samimiler ya, insanının sağlığını, sevabını günahını düşünüyor ya iyi madem böyle saçmalıklara girmeden direkt toptan yasaklasınlar. Sigaranın, alkolün, benzinin, teknolojinin, elektriğin, suyun vs yarısından fazlası vergiyle alınıyorsa bu ülkede bundan geçiniyorsa ya bırakın içelim paranıza bakın yada toptan kaldırın sağlıklı yaşayalım sizde soyacak başka adam bulun artık.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Niye yasak koyuyorsun ki? Zaten milletimizin yasağa karşı bi' antipatisi var. Sen yasak dedikçe adam ulan sen kimsin ki yasaklıyorsun diyip içiyor.

Yasak yerine cezaları arttırmayı deneseler daha yararlı olurdu.

arla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar KKTC de de gece 12 den sabah 6 ya kadar içki satışı yasak. Yani emin olun Türkiye'nin en fazla içen şehri bile buradaki halktan fazla içmiyor. KKTC de bile problem olmuyor da bu olay Türkiye de mi problem oluyor ?

Bir de kalkmış Türkiye elden gidiyor diye yaygara yapanlar var. Türkiye elden gitti evet ama Bugün değil. Televizyonlarda devlet eliyle içki propagandası yaparken bu ülke elden gitti. Bugün Ülkeyi tekrar geri alıyoruz

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yasaklasınlar.
Sigara da içki de kökten yasaklanır umarım.

somagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arakadaşlar bahsi geçen nesne Alkol, hani ocak söndüren, hani trafikte can alan, veziri rezil eden ve en önemlisi kesinlikle Allah'ın içilmesini yasakladığı bir içecek, Hükümet serbest bıraksa ne olur Allah yasaklamış Allah, siz neye karşı çıktığınızın farkında mısınız?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar KKTC de de gece 12 den sabah 6 ya kadar içki satışı yasak. Yani emin olun Türkiye'nin en fazla içen şehri bile buradaki halktan fazla içmiyor. KKTC de bile problem olmuyor da bu olay Türkiye de mi problem oluyor ?

Bir de kalkmış Türkiye elden gidiyor diye yaygara yapanlar var. Türkiye elden gitti evet ama Bugün değil. Televizyonlarda devlet eliyle içki propagandası yaparken bu ülke elden gitti. Bugün Ülkeyi tekrar geri alıyoruz

KKTC'de böyle bir yasak yok..

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu ülkede uyuşturucu da yasak, fuhuş da yasak, adam öldürmek de yasak, hırsızlık da yasak, terör de yasak vs vs. Sıkmayın canınızı; en fazla içen, satan yakalanınca biraz ceza yer haberlere çıkar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sonuna kadar desteklerim isterse günde 1 saat yasaklansın.
ama bazı kişiler belliki burda ezbere konuşuyor fazla konuya girmeyeceğim ancak bügün 22 den 6 ya kadar yasaklanır bir kaç yıl sonra akşam yasaklanır. ve bir gün tamamen yasaklanır. bu işler böyle döner bi süre sonra bu yasaklar insanlara normal gelecek daha sonra yeni yasaklar. tamamen yasaklanması gerekiyor zaten.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Alkol İle İlgili Sınırlamalar Getirebilrisin,Ama Böyle Değil.Gelelim Din Olayınıda Bu Noktaya Gelen İstismarcılar.Müslümanlıkta Zorlama Olmaz.Sen Benim Özel Hayatıma Müdahale Edemezsin.Seni İlgilendirmez.Ben İçki İçerim İçmem SANANE Seni İlgilendiren Bir Olay Yok.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Alkol İle İlgili Sınırlamalar Getirebilrisin,Ama Böyle Değil.Gelelim Din Olayınıda Bu Noktaya Gelen İstismarcılar.Müslümanlıkta Zorlama Olmaz.Sen Benim Özel Hayatıma Müdahale Edemezsin.Seni İlgilendirmez.Ben İçki İçerim İçmem SANANE Seni İlgilendiren Bir Olay Yok.

Öyle bi dünya yok, içip içip beni rahatsız edeceksen karışırım arkadaş.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Bu hükümetin yaptığı bazı eylemleri onaylamasam da bu uygulamasını destekliyorum...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Allah (c.c.) ın yasağına uymayan bu yasağa mı uyacak bırakın Allah aşkına :) Neyse alkol tüketenlere şu mübarek aylarda ne olacakları ile ilgili bir yazı paylaşmak isterim.

Bundan sonra bir kavim gördüm ki, Bunlar tam susadıklarından ötürü susuzluktan yanıp feryadla su istiyorlardı. Onların bu isteklerine karşılık ateşten kadehlerle kaynar sular verilip; İç diyerek zorlanıyorlardı. Onlar bu kadehi ağızlarına yakın götürdükleri zaman o suyun şiddetli kaynamasından yüzlerinin etleri pişip kadehin içine dökülüyordu. İçince de, bağırsakları parça parça olup dübürlerinden dışarı dökülüyordu.
Bunlar kimlerdir? Dedim; şöyle anlattı: Ümmetinizden şarap ve keyif verici şeyleri içenlerdir.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Aklıma geçen gün Adapazarında alkollü halde güpegündüz bir memur vatandaşa çarparak ayağını koparan o alkolik geldi şimdi...

Çarpan alkolik tutuksuz yargılanmak üzere de serbest bırakılmıştı...

Cezası ne olur ne olmaz bilemem ama ben orada olsaydım ellerimle parçalardım onu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...