Yasaklar haftaya başlıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Tartışmalara yol açan ‘’İçki yasakları’’ 9 Eylül günü başlıyor. Gece saat 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında parakende olarak alkollü içki satılamayacak

Torba yasa ile getirilen ve tartışmalara yol açan ‘’İçki yasakları’’ 9 Eylül’den itibaren başlıyor. Gece saat 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içki, parakende olarak satılamayacak. Yasak, market, büfe, bakkal ve bayileri kapsıyor.

Alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde vitrinlerde de yer alamayacak. Alkollü içkiler lokanta restoran, gece klübü, bar ve benzeri yerlerde ise saat sınrlaması olmadan açık olarak tüketilebilecek. Ancak tesis sınırları dışında tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak. Bu düzenlemenin park, bahçe, sahil ve kır düğünlerinde alkollü içki içilmesine ilişkin yasaklara dayanak oluşturacağı belirtiliyor.

OKUL VE DERSANE YANI

Alkollü içki satışı yapılan yerler ile, eğitim kurumları ve dersaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Bu koşul turizm belgeli işletmeler için aranmayacak. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, stadyum ve spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, pastane, kıraathane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak. 18 yaşın altındakilere de içki satışı yapılamayacak.

UYARI YAZISI

Alkollü içkilerin reklam ve tanıtımını yasaklayan yasa, özendirici, teşvik edici kampanya, promosyon ve etkinliklere de yasak getiriyor. TV’lerde yayınlanan dizi, film ve kliplerde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Alkollü içkilerin ambalajı üzerine de zararlarını belirten Türkçe uyarılar konulacak.

Trafik kontrolünde 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu saptananlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. 1.00 promil, 2 kadeh rakı ya da 4 şişe biraya eşdeğer oluyor. Özel otomobillerde 0.50, diğer araçlarda 0.20 promilin üzerinde alkollü olan sürücülerin trafik kazasına neden olmaları halinde haklarında TCK hükümleri uygulanacak. Alkolmetreyi üflemeyene ise 2 bin TL para cezası verilip, sürücü belgelerine 2 yıl el konulacak. Sürücü koltuğunda da artık sigara içilemeyecek.

Kaynak

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geç de olsa yasak getirildi... İçen evinde içsin, milleti huzursuz etmesin...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
'YASAK' değil 'DÜZENLEME' bunu idrak edelim.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
anlamadım ben bu yasağı saat 10 dan sonra gidip herhangi bir mekanda içebildiğim birayı neden saat 10 dan sonra büfeden alamıyorum bide alkol satan büfeler 10 da kepenkmi kapatacak nası olacak yada 24 saat açık benzin istasyonlarında alkol satışı devam edecekmi oradaki prosedür ne olacak yav saçmalıkta sınırları zorluyorlar bazen

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sövmeye başladim böyle işmi olur kibrisa yerleşmeyi düşünmeye başladim bu uyuz ülkede yaşanmaz:D orada içkide ucuz:D

TsamV

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buna gerçekte yasak denmez düzenleme denir, tabi içenlerin gözünde yasak olarak algılanabilir :D

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
E biz ne ara içeceğiz içkimizi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O zaman su da yasak...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
çok gıcık kapan olacak çok konyak,kanyak yasaklandı diye gıcıklar daha da gıcık olacaklar kanyak nasıl görünüyor? tatlı? acı?

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Sadece satışı yasaklamak birşey ifade etmiyor bana göre. Asıl mesele içip sağa solu rahatsız etmenin, sarhoş vaziyette araba kullanmanın önüne geçmek.

__joker__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlığa bakınca merak ettim nelerrrrr yasaklanmış diye meğer şişede durduğu gibi insan içerisinde durmayan içkiymiş.

zinde_kulak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
10 çok erken keşke 12-01 falan olsaydı. Kimse düzenleme gelmesin demiyor ama bu düpedüz engellemek.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bazı arkadaşlar saat çok erken demişler ama normal bence. Saat 12 veya 1 de içki almaya gidilmez. O saatte çorbacıya, oradan da eve gidilir. :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
diren içki... diye hashtech mi ne açarlar.

ibo5151

Asistan
Reaksiyon puanı
1
millet stok yapar akşamdan gündüz içer bu kezde

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bir tekel bayisi olarak bu yasayı kınıyorum bu yuzden işyerimi devredemiyorum satamıyorum elimizde kaldı yada kapatıcaz saat 22:00 içki yasagı var satışı yok yani sen işden cıkdın saat 22:00 da bana geldin bi bira alıp evine gidip dinleniceksin alamıycaksın işde ne diyelim 15 sendir büyük marketler yasası tozlu raflarda bekliyor totosları yemedi pazar kapamak akşam 8 den sonra buyuk marketleri kapamak dertleri kucuk esnafı yok etmek ne diyimki guzel ulkem bunlarında hakından geliceklerdir

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
içmek isteyen malum saatler dışında kalan 16 saat içerisinde elbette gidip alıp dolabına koyar akşamda bir güzel yuvarlar...ne var bunda..akşam 10 dan sonra alınan içkilerin tadı başka mı oluyor :D

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yasağı yanlış yaptılar.madem gece içki içilmesini istemiyorsunuz adam akıllı deyin saat 10-12 arasında içki yasak diye.satışı yasaklamak önlem olamaz.adam gider alır içkisini koyar bi dolaba.sonra aynen devam.

dışarda (park sokak) içki içmeyi (restoran bar vs hariç) yasaklamaları gerekirdi.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
771
Engellendi demek çok farklı bir mantık olur içme demiyor o saatlerden sonra dışarıda içme diyor bence çok iyi oldu

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
olan küçük esnafa olur adamın iş çıkışı 22 oluyorsa nasıl önceden alıcak?

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Gercekten dusuncelerinize hayranim. 22:00 den sonra tekelden alamayacagim ickiyi restorantta yemek yerken icebilecegim, kucuk esnafi bitirmek icin daha neler yapacaklar acaba..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Içmek isteyen dolaba zulalar yine içer yine içer Ha bir de web den sipariş verme olayı başlar onu nasıl engeller ler acaba kanun da web den satış da yasakmi acep misal adam acar bir web sitesi su su semtlere ücretsiz teslimat falan olayları başlar Bilmiyorum kimsenin aklına geldimi acaba.