park ve bahçelerde sokak aralarinda yasak zaten o sebepten otoban kenarina kaçıyor adamlar kimse gormesin rahatsiz olmasin diye.
cok gizemli bir olayi yok
fotoğraf çeker eklerim yarın ortamı . kimse rahatsız olmasın diye caddeye doğru çıkarmış suluyor dayım.
daha geçen hafta mecidiyeköyde sarhoşun birine halk otobüsü çarptı. ilk başta köpeği ezdi araba dedik. bik baktık altından bi amca çıktı. şoförü bişey yok, ölmez bunlar dedi bastı gitti. adamı arkadaşla kenara sürükleyip çuval gibi bıraktık. artık nasıl bi içmeyse yemin ederim araba çarptığından bile haberi yok. bize çıkışıyor falan. çok yazık.
Türk olmak için illa Müslüman olmak veya Örf ve Adetlerine uymamızmı gerekiyor? Ailesi Türkiyede doğup büyümüş birinin çocuğu Müslüman olmasa Örf ve Adetlere uymasa Türk olamıyormu bunumu demek istiyorsunuz acaba?
demek orda medeniyetten nasibini alamamış mağra adamları çok var sorsan modernim derler en önemli görgü kuralını bilmeden yaşayıp ölecekler...fotoğraf çeker eklerim yarın ortamı . kimse rahatsız olmasın diye caddeye doğru çıkarmış suluyor dayım.
ilk paragrafıma teşekkür ettiğin için rica ederim... 2. paragrafımın cevabını nasıl olsa sende biliyorsun..
Ahuahuahua kim vurdu baya yaa falanmı dedi
[MENTION=78573]s3rh47[/MENTION]
Bende milliyetçi biriyim. Ama olaya düzgün bakabilmek gerek. Türklük ve Müslümanlık iki önemli ünvanımız. He mesela ben müslüman değilimdir ama ülkenin önemli bir kısmı müslüman olduğu için benide alakadar eder.
Asıl sorun şu milliyetçiler ve özellikle İslamcılar açısından radikallik.
Sizin dediğiniz gibi içkinin sigaranın kökünü kazıyalım bizim örfümüzde adetimizde yok lafını bir siyasetçi etse milyon kelle havada uçuşur. Aynı şekilde milliyetçilerde hadi gelin şurda zımbırtılar var kellerine alalım dese yine milyon kelle havada uçuşur.
Mesele şu radikalliği herkes bir kenara bıraksın. Sen İslamcısın diye seni yok etme özgürlüğüm yok ama aynı şekilde seninde beni yok etme özgürlüğün yok!
Son olarak yine herkes radikalliği bir kenara bırakırsa en azından forumdaki troll sorununu çözebileceğimizi düşünüyorum
O nedenle Türk olmak icin islama mensup olmak gerekmez.
okuyaydın iyiydi senin dediğinden farklı bir şey söylemedik yine de giydirmeye çalışıyorsunTürklük ve Müslümanlık gibi et ve tırnak gibi olmuş iki kavramı gayri müslim tebaadan arkadaşlarımızın izah etmeye çalışması bana oldukça tuhaf geldi. Yalnız bu iki güzide arkadaşımıza bir hususu hatırlatmamda fayda mülahaza ediyorum.
Macarlar ve Gagavuzlar Türk değil midir arkadaşlar? Türktürler; ne ki hristiyan dinine mensuplar, öyle değil mi?
peki bu iki ulus için bugünkü Türkiye Türkleri ile bir benzerlik, yakınlık, ruh ve gönül birlikteliğinden bahsedebilir miyiz?
edemeyiz!
peki öyleyse, size bir sorum daha olacak...
Türk olan Macar yahut gagavuzlar mı, yoksa aslen slav ırkından olan müslüman boşnaklar mı Türklük ile daha haşir neşirdir?
görüyorsunuz, ne kadar kabul etmek istemeseniz de gerek antropoloji, gerek sosyolojik veriler size uzak kalıyor, sizi teyit etmiyor.
gerçi bütünüyle bunların da bir önemi yok benim için, isteyen kendini dilediği gibi hisseder, kendine yakın bulduğu bir kimliğe, kültüre yahut ulusa ait görebilir. kim ne karışabilir ki!
okuyaydın iyiydi senin dediğinden farklı bir şey söylemedik yine de giydirmeye çalışıyorsun
Türklük ve Müslümanlık gibi et ve tırnak gibi olmuş iki kavramı gayri müslim tebaadan arkadaşlarımızın izah etmeye çalışması bana oldukça tuhaf geldi. Yalnız bu iki güzide arkadaşımıza bir hususu hatırlatmamda fayda mülahaza ediyorum.
Macarlar ve Gagavuzlar Türk değil midir arkadaşlar? Türktürler; ne ki hristiyan dinine mensuplar, öyle değil mi?
peki bu iki ulus için bugünkü Türkiye Türkleri ile bir benzerlik, yakınlık, ruh ve gönül birlikteliğinden bahsedebilir miyiz?
edemeyiz!
peki öyleyse, size bir sorum daha olacak...
Türk olan Macar yahut gagavuzlar mı, yoksa aslen slav ırkından olan müslüman boşnaklar mı Türklük ile daha haşir neşirdir?
görüyorsunuz, ne kadar kabul etmek istemeseniz de gerek antropoloji, gerek sosyolojik veriler size uzak kalıyor, sizi teyit etmiyor.
gerçi bütünüyle bunların da bir önemi yok benim için, isteyen kendini dilediği gibi hisseder, kendine yakın bulduğu bir kimliğe, kültüre yahut ulusa ait görebilir. kim ne karışabilir ki!
Abi bana kalirsa hristiyan gagavuz turkleri musluman boşnaklara gore bize daha yakin bir kulture sahip. Bunu gagavuz türklerinin konustugu türkçenin bize ne kadar yakin bir türkçe olduguna bakarak anlayabiliriz. Ayrica yasayis tarzlari da biz musluman anadolu turklerine ve orta asya turklerine benzer. Örneğin onlarda da kadin bizdeki gibi önemli bir unsurdur. Eşlerinin ve kızlarinin namuslarina cok onem verirler. Bizdeki gibi muhafazakar bir yapıları vardir. Evlenirken bbizdeki gibi kina gecesi vs yaparlar. Türkülerini dinledigimizde bile bizim anadoludan çıkan turkulere ne kadar benzedigini goruruz. Ama boşnaklarla ayni dini paylasmamizdan baska pek bir ortak noktamiz yok. Ha onlar da bizim din kardeşimiz severiz hatta dünya kupasinda bile onlari tutuyorum. Yani demek istediğim kültürlerin benzer olmasi ayni dinden olmakla olmuyor ayni kani taşımak kültür benzerliginde daha önemli.