Alkolde şok yasaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
içki günah ve zararlı bir şey ama bu yasak saatleri de çok saçma hadi gündüz 6 dan aksam 8 e kadar dese bi nebze anlayabilirim ama bu saatler tamamen deli saçması ....

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Uzun süreçte eğitimle çözülecek sorunları yasakla çözemezsiniz. Ben bu alkol yasağının bu şekilde gündeme getirilmesi amacının reyhanlıda yaşanan olayların üstünü örtmek, gündemi değiştirmek için kullanıldığını düşünüyorum.

UltravioleTT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konyayı bu konuya dahil etmek saçma ben Konyalıyım ve senede 3 ay kalırım şöyle bir durum var Konya iç anadolu bölgesinde iş olanakları çevre illere göre daha iyi bir yer vede yabancı illerden gelen insan sayısı fazla lütfen Konyalılar sürekli içer gibi bir sonuç çıkarmayın Konyanın K sini bilmeyen insanlar yorum yapmış utanıyorum insanımızdan

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
2 buçuk seneyi geçti kullanmıyorum. Ondan önce de "yılda" iki bilemedin üç kere içerdim. Tek başıma zaten içemeyen bir adam olduğumda toplumda atardım ağzıma bir iki. Sonra bıraktım.. Alkole de karşıyım.

Ama yasağa daha da karşıyım. Bunun zararını anlat. bir kere, üç kere, beş kere bıkmadan anlat. Bu kadar ısrarlı bir şekilde zararı anlatınca karşındaki de onun iyiliğini düşündüğünü anlar.

Ama sen yasaklarsan; insan hayvanının tabiatında var. Kullanır onu.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
3.5 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Burada alkol tamamen serbest ve fiyatlar Türkiye'den %50-60 daha ucuz. Ve iddia ediyorum Türkiye'de 1 haftada gördüğüm ayyaş sayısı Kıbrıs'ta 3.5 yılda gördüğüm ayyaş sayısından kat kat daha fazladır..

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
[MENTION=51495]trnc[/MENTION]

ev bul kıbrısa taşınmaya karar verdim :D

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hala bazı arkadaşlar bu çözüm değil hiç bir şeyi bitirmez falan demişler, zaten amaç bana göre iyi niyet, ne kadar azaltırsa kardır. Bakınız sigara yasaklarından sonra sigara satışları yüzde 5-10 arası düştü kötümü oldu tabiki hayır. amaç bir nebze olsun azaltıla biliyorsa ne mutlu.Devlet vatandaşını kötü alışkanlıklardan korumak zorunda elinden geldiği kadar.

Sigara satışları düşmedi kaçak sigara kullanımı arttı. Kişi ihtiyacı olduğu bir şeyi yasakla bırakabilir ama bağımlı olduğu şeyi kolay kolay bırakamaz. Bir şekilde çözüm bulur.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yav he he,yasakladınız tamam afferim he.Yapın bakalım kafanıza eseni,zaten o yasak uygulanmayacak ta sizin devriniz bitince siz ne yapacaksınız onu merak ediyorum ben.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
insanın özelliği zaten kötü şeylere ilgi duymasıdır,kola-sigara-alkol ve diğer kötü şeyler hep ilgimizi çeker

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Türkiye'de en çok alkol tüketilen ilimizdir, muhafazakar bir il olmasına karşın.
En çok alkol tüketen ilimiz demeden önce,
Tuik in 2010 verilerine bir göz at. Veya önceki cevabımda linki var.
Neyse olayı uzatmaya gerek de yok. Keşke hiç içilmese bu zıkkım.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ickinin o ülke sinirlari icine girmemesi taraftariyim ayni sekilde insan beynini örten herseyede ayni sekilde karsiyim ,kadinlara siddet yasasi ,trafik kazalari,maganda kursunlari ,ahlaksizligin ve bu gibi hastaliklarin merkezi sorunu alkoldur ,zamaninda bizde kullandik ,keske gercekten caydirici bir ceza olsaydida ,bizde icmeseydik,bizim köyden bu icki meretinden cok kisi öldü ve ölmeye devam ediyor,

icki bütün kötülüklerin anasidir ,diyen bir peygambere sahibiz,fakat ulusal ickimiz raki ,müslüman mahallesinde bundan daha iyi salyongoz satilirmi

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yasaklayarak insanların içki içmesini engelleyemezsin,tam tersi içenler inadına daha çok içmeye çalışacak tepki olarak..bunu yasaklayanlar alkol tüketimini günah ve zararlı olduğu için değil yasaklara alıştırıp koyunlaştırmak için yapıyolar..samimi olsalar içmemeyi teşvik edici şeyler yaparlardı,insanlar kendi iradeleriyle bırakırdı yada azaltırdı..alkol alıp sapıtan,sağa sola saldıran,saçma sapan konuşan hareketler yapan insanlardan nefret ederim,içkiye bende karşıyım ama yasaklayarak bu sorunu çözemezsin..çok şükür yedi senedir ağzıma içki deymedi,bu saatten sonra dünyaları verselerde içmem ayrıca İÇKİYİ TAMEMEN YASAKLAMAMA NEDENİ DE 80 LİRALIK İÇKİNİN 60 LİRASINI DEVLET VERGİ OLARAK ALIYOR..BU PARA İÇKİDEN GELDİ HARAM FALANDA DEMİYOR ÇATIR ÇATIR ALIYOR..

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bişeyi ne kadar sıkarsan o kadar artar daha bunu öğrenemediler. Bkz. Konya

Aynen öyle kardeşimm..Millette daha burda iyi oldu,oh oldu gibi yorumlar yapıyor.Bence daha kötü oldu.Şimdi 1 bira içen 10 biraya çıkaracak demedi demeyin

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Su alkole harcanan enerjinin onda biri GDO'lu urunlerin yasaklanmasina harcansaydi ne guzel olurdu yeni nesiller icin!!!Ama bunu yapmak sikar!!!O lobiyi kirmak icin 110 kilo lazim. Din ticareti yapmak daha kolay. Netice itibariyle Reyhanli saldirisini ve rezilligini unutturmak icin cok guzel bir taktik. Milletimiz de zaten hemen unutmaya alisik.

Bazi tipler de hemen yazmis yok gunah yok vs. SANA NE!!!! hesap senden mi sorulcak?Ne merakliyiz herseye burnumuzu sokmaya. Ayrica bicak ekmek de keser adam da keser. O zaman bicak da yasaklansin

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yasaklama iyi mi oldu bilmem ama vergilerin 4-5 kat artırılması daha mantıklı, küp gibi sarhoş olup sağlıklarını bozuyorlar sonra ssk var nede olsa devlet ödesin ohh iyiymiş valla. Bari devlet vergiden aldığı parayla bu ilaçları karşılayabilir.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bazı arkadaşlar gerçekten iyi niyetli alkol tüketiminin azalacağını düşünmüşler.fakat iş göründüğü gibi değil.yasaklar insanlarda ters etki yapıyor.insanları içmek için daha çok kamçılıyorlar.vay efendim senmisin yasaklayan daha çok içelim mantığı oluşacak.1,5 yıldır kıbrısdayım alkol serbest ve çok ucuz fakat trafik kazası yok denecek kadar az, polis neredeyse hiç yok

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Esnafın içki satışı isyanı!

Meclis'ten geçen alkol yasakları ile esnafın saat 22.00'den sonra içki satışının yasaklanması esnaf temsilcilerinin tepkisine neden oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken esnafın perişan olacağını söylerken, İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin de, 'vur abalıya gibi bir durum oldu. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz' dedi.

Bakkallar ve tekel bayilerine saat 22.00'den sonra getirilen içki yasağı tartışma yarattı. Gece cirolarının önemli bir bölümünü içki satışından sağlayan esnaf kararın kendilerini çok kötü etkileyeceğini düşünüyor.

"ESNAF PERİŞAN OLUR"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken Meclis'ten geçen ve saat 22.00'den sonra perakende olarak alkol satışını yasaklayan maddenin esnafı perişan edeceğini ve sigara yasaklarıyla birlikte bunun Türkiye'ye faturasının 2 milyar lira olduğunu savundu.

Türkiye genelinde 185 bin Tekel bayi olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Bu bayiler zaten cirolarının yarısını gece saat 10'dan sonra, marketlerin kapanmasının ardından yapıyor. Tam para kazanılacağı zaman siz içki satışını yasaklıyorsunuz. Bu bir yaşam işi, ticaret işi. İllegal yollardan tüketime sebep verecek bir uygulama olarak değerlendiriyor. Ayrıca Türkiye'nin çağdaş yüzüne de hiç yakışmıyor ve imajını zedeliyor."

Palandöken konuyla ilgili Başbakan'la görüşeceğini ve maddenin düzeltilmesini isteyeceğini de sözlerine ekledi.

"BÖYLE ÇÖZÜM OLMAZ"

İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin de, 'vur abalıya gibi bir durum oldu. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz' dedi.

Esnafın vatandaşın yükünü sırtladığına ve toplum hayatı için çok önemli olduğuna işaret eden Keskin, "Esnaf sahada ve sokakta olduğunda oralar cıvıl cıvıl olur, canlıdır, hareketlidir. Sıkıntıya düşen esnafa koşar. Ama saat 10'dan sonra içki satışını yasaklayıp bakkalları kapattığında yeni problemler ortaya çıkacak" dedi. Eğitim kurumları ve camilerin 100 metre yakınında tekel ürünlerinin satılamayacak olmasını da eleştiren Keskin, "101 metre olduğunu düşünün. Ne olacak şimdi? Adam oradan alıp belki caminin arka duvarında içecek. Başka bir çözüm üretmek lazım. Kapatarak yasaklayarak çözüm olmaz" dedi.

Esnafın zaten AVM'ler nedeniyle zor durumda olduğunu kaydeden Keskin, destek verilmesi gereken yerde elindekileirn de alındığını ve bu yaşananların esnafları büyük sıkıntıya sokacağını savundu. TESK'i de kendilerine yeteri kadar sahip çıkmamakla eleştiren Keskin, "Benim görevim sorunları rapor edip, derleyip sunmaktır. Burada sorunları çözecek olan ise TESK'tir. Ama maalesef bu noktada çok yetersiz kalıyor" diye konuştu.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bunu birşeyi çözmek için yaptıklarını sanmıyorum. Avrupada bir çok yerde böyle uygulamalar var zaten.
Bence iyi olmuş.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sigara satışları düşmedi kaçak sigara kullanımı arttı. Kişi ihtiyacı olduğu bir şeyi yasakla bırakabilir ama bağımlı olduğu şeyi kolay kolay bırakamaz. Bir şekilde çözüm bulur.

Galiba yanlış biliyorsunuz sigara kullanımı azalmıştır saglık bakanlıgı sitesine bakabilirsiniz.

http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-15787/turkiyede-tutun-kontrolu-calismalari.html

tabiki bagımlı ise kolay kolay bırakamaz ama bu durum en azından yardımcı olmaz mı?

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
3.5 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Burada alkol tamamen serbest ve fiyatlar Türkiye'den %50-60 daha ucuz. Ve iddia ediyorum Türkiye'de 1 haftada gördüğüm ayyaş sayısı Kıbrıs'ta 3.5 yılda gördüğüm ayyaş sayısından kat kat daha fazladır..
Türkiye'nin nüfusuyla Kıbrıs'ın nüfusunu bir tutma..:D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Şu alkolü savunan arkadaşlar bir yakınını alkollü sürücü yüzünden kaybetsinler de göreyim savunma nasıl oluyormuş :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
En çok alkol tüketen ilimiz demeden önce,
Tuik in 2010 verilerine bir göz at. Veya önceki cevabımda linki var.
Neyse olayı uzatmaya gerek de yok. Keşke hiç içilmese bu zıkkım.
kardeş senin verilerde sıkıntı olmasın istanbul en az tüketilen il midir sence? hiç istiklal e gittinmi bilmiyorum ama orda bi günde içenlerin sayılsı ağrının(listede başı çektiği için örnek verdim.) toplam nüfusunun kaç katıdır acaba..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
uykusuz ve ya kural tanımaz biri yüzünden trafik kazasında yakınımızı kaybedersek uyku saatlerimizede mi devletin düzenlemesi gerekecek

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Alkol insanların zarurî ihtiyacı değil. Üstelik içenin sağlığına ve kesesine zarar verebilen bir şey. Bazı kimseler "içiyorsam zararı kendime" dese de öyle olmadığını sık sık duyuyoruz, görüyoruz. Alkollü içki içip kaza yapan da var cinayet işleyen de var. Zararlı etkilerinden dolayı dünyanın bir çok ülkesinde içkiye ve sigaraya yönelik kısıtlamalar bulunuyor.

Ayrıca bu tür kısıtlamalara karşı çıkanlar nasıl bir Türkiye hayal ediyorlar? Bazı toplumlarda alkoliklerin ve uyuşturucu kullananların oranı oldukça yüksek. Örneğin ABD ile ilgili istatistiklerde alkoliklerin, uyuşturucu kullananların, erkek erkeğe ilişkiye girenlerin, obezlerin oranlarına bakarsanız sağlıklı insanların nüfusa oranı düşük kalıyor ve günün birinde ABD'nin çökmesinde bu durumun etkisi olabilir. ABD için gelişmiş ülke vs. dediklerini duyuyoruz ama aslında bir çoğunuzun bildiği üzere silah ticareti ve petrol gibi gelirleri olduğu için parası olan bir ülke ve duruma göre dışarıdan yetişmiş elemanlar getirebiliyorlar. Yoksa toplum olarak oldukça çökmüş durumdalar.

Dolayısıyla alkol "içiyorsam zararı kendime" diye düşünülebilecek bir şey değildir. İnsanların kendisini de, ailesini de, yaşadığı toplumu da, ülkesini de düşünerek alkolden uzak durmaları önemlidir.

Niyeyse bazı vatandaşlar böyle problemlerden çok "içki yasak mı olacak, gibi düşüncelerle meşgul oluyorlar. Alkollü içkiyi yasaklamasalar hatta evlere rakıyı boruyla dağıtsalar, içki su gibi içilse o zaman memlekette şimdikinden kat kat daha fazla problem olmaz mı? İnsanlar ayık gezmezse ülkedeki gidişat gün geçtikçe daha kötüye gittiğinde bu duruma "dur" diyecek kadar şuurlu olabilecekler mi?

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Neyse tam olarak kaçak oranları bilmiyorum yani demek istedigim bu yasak faydalı olur bence.

İşte sorun bu şekilde düşünmek. Alkol tabiiki içilmesin. İçiliyorsada adabı ile içilsin kimsenin sözü yok. Karşı olan kadar içmeyi seven kişilerde var.

Ben diyorum ki insanlar sigarada kaçağa yöneldi.
Sen diyorsun sağlık bakanlığı verileri
Başka bir arkadaş güzel bir cevap veriyor. Kaçağın kaydı olmaz. Sağlık bakanlığı verileri doğru değil diye.
Sen yine doğru olabilir ama yasak faydalı olur diyorsun.

Yani aslında sen kararını çoktan vermiş bir kişi olarak kendi şahsi kanaatini söyledin ama hayat şahsi kanaatlerle yürümüyor maalesef. Bu yasak bazılarını daha çok inada yönlendirecek. O kadar polis kadroya katıldı ama ortada polis yok. Boş duracaklarına her mahallede taşkınlık yapanları toplasınlar bundan daha iyi çözüm olacaktır. Yasak saatlerinde adam zaten istifini yapacaktır. Olmadı gider toptan alır yasak sadece perakendeyle sınırlı.

Ayrıca devlet içkiyi asla tamamen yasaklamayacak. Sadece fiyatını arttıracak. Çünkü çok tatlı vergisi var. Sigarayı madem yasaklamak istiyorlar tamamen yasaklasınlar. Yapamazlar çok büyük vergi topluyorlar. Bu yasaklar halkı düşünmeyle yapılan şeyler değil. Gündemden uzaklaşmamız için yapılıyor.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Alkolün yasaklanmasını hem medya hem de insanlarımız neden bu kadar inanılmaz bir olay olarak görmekte?
Ne oldu yani yemeden içmeden mi kesiliyorsunuz?
İçmemen için yapılıyor işte fena mı?
Yapılan iyiliği bile işte medya yüzünden sanarsın ki alkol yasağı değil savaş çıkıyor. (Gerçi savaş çıksa bile haberi yapılmaz sansürlenir)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...