- Reaksiyon puanı
- 450
Konyalısın sanırım, tartışmayacağım![]()
Tartışabileceğin bir konu değil zaten. Gerekli açıklamayı yaptım yukarıda.
Konyalısın sanırım, tartışmayacağım![]()
Hala bazı arkadaşlar bu çözüm değil hiç bir şeyi bitirmez falan demişler, zaten amaç bana göre iyi niyet, ne kadar azaltırsa kardır. Bakınız sigara yasaklarından sonra sigara satışları yüzde 5-10 arası düştü kötümü oldu tabiki hayır. amaç bir nebze olsun azaltıla biliyorsa ne mutlu.Devlet vatandaşını kötü alışkanlıklardan korumak zorunda elinden geldiği kadar.
En çok alkol tüketen ilimiz demeden önce,Türkiye'de en çok alkol tüketilen ilimizdir, muhafazakar bir il olmasına karşın.
Bişeyi ne kadar sıkarsan o kadar artar daha bunu öğrenemediler. Bkz. Konya
Sigara satışları düşmedi kaçak sigara kullanımı arttı. Kişi ihtiyacı olduğu bir şeyi yasakla bırakabilir ama bağımlı olduğu şeyi kolay kolay bırakamaz. Bir şekilde çözüm bulur.
Galiba yanlış biliyorsunuz sigara kullanımı azalmıştır saglık bakanlıgı sitesine bakabilirsiniz.
http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-15787/turkiyede-tutun-kontrolu-calismalari.html
tabiki bagımlı ise kolay kolay bırakamaz ama bu durum en azından yardımcı olmaz mı?
Azalmadı kaçaga yönlendirildi adı üstünde kaçak kaydı olmaz orda
Türkiye'nin nüfusuyla Kıbrıs'ın nüfusunu bir tutma..3.5 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Burada alkol tamamen serbest ve fiyatlar Türkiye'den %50-60 daha ucuz. Ve iddia ediyorum Türkiye'de 1 haftada gördüğüm ayyaş sayısı Kıbrıs'ta 3.5 yılda gördüğüm ayyaş sayısından kat kat daha fazladır..
kardeş senin verilerde sıkıntı olmasın istanbul en az tüketilen il midir sence? hiç istiklal e gittinmi bilmiyorum ama orda bi günde içenlerin sayılsı ağrının(listede başı çektiği için örnek verdim.) toplam nüfusunun kaç katıdır acaba..En çok alkol tüketen ilimiz demeden önce,
Tuik in 2010 verilerine bir göz at. Veya önceki cevabımda linki var.
Neyse olayı uzatmaya gerek de yok. Keşke hiç içilmese bu zıkkım.
Neyse tam olarak kaçak oranları bilmiyorum yani demek istedigim bu yasak faydalı olur bence.