Alkolde şok yasaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Kafası ayık yöneticilerden ne gördünüz de sarhoşlardan bu denli çekiniyorsunuz anlamadım. Saat 10'dan sonra içki satılmayınca sokaklar daha güvenli olmayacak, çünkü içmek için illa 10'dan sonra almak gerekmez. Buzdolabı diye bir şey icat edildi, öneririm kullanmanızı.

Avrupa'daki yasakları örnek verenler de Avrupa'nın her şeyini alalım moduna girmişler. Şimdi "Avrupa'nın güzel yönlerini örnek alacağız tabi." diyecekler. Haklısınız ama bu yasakların güzel olduğuna kim karar verecek, size güzel geliyor diye bunun mutlak güzel olduğunu kim iddia edebilir?

Kaçak satış, sahte içki furyası tavan yapmaz umarım da aldıkları kararla insanları koruyalım derken ölümlerine sebebiyet vermezler.
köyü olan birşey varsa yasaklanır de mi mantıken. ( iyi şeylerde yasaklanmış ama konu tekel) @Elbruz46 hocamın da dediği gibi hiç değilse güvenlik bir derece artar. insanları normali çldürmüyor da sahtesi, kaçağı mı öldürüyor tek?

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İçmeyi bıraktığım dönemlere denk gelmesi garip oldu biraz.Sırf inattan içmeye başlıcam bu ne saçmalıktır.Bi de utanmadan Avrupa'da şöyle İskandinavya'da böyle diyolar.Sen herşeyi orası gibi yapta ondan sonra yasaklarını onlara benzet...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avrupa'dan örnek bir uygulama söyleyeyim bende o zaman. Yemeğe çıktın, alkol de aldın yemekle. Hesabı ödedin kalkıyosun. Kapıdaki görevlinin elinde promil ölçme cihazı var. Üflüyosun, normal değerin üstündeyse size taksi çağırayım diyor. Yok ben arabayla gideceğim dersen de polis çağırıyor, bu sadece örnek ve çok basit bir uygulama. He yasak koydun saatler dedin avrupa dedin bilmem ne dedin. Yok ulu orta durmayacak şişeler camlar siyah cam olacak dışardan gözükmeyecek bunlar ne? Sen evladını düzgün yetiştirdiğin sürece niye özensin çocuk. Ayrıca özense ne olacak? Alkol tüketen herkes alkolik mi? Alkol tüketmeyenler hayvanlık yapmıyor mu sokakta? Daha geçen sene kadıköyde kaç kişiyi bıçakladılar elinde bira şişesi var diye sadece. Hangi haktan adaletten bahsediyorsunuz ben onu anlamıyorum. Biraz tarafsız düşünün. Senin kişisel özgürlüğün varsa alkol tüketenlerin de var. Sarhoşuna ayyaşına gelene kadar sokakta çok başka tehlikeler var, onlara çare bulunsun önce.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
tehlikenin sabahı, öğleni, akşamı kalmadı neyin lafını ediyorsunuz anlamış değilim.. ülkemizde o kadar acı şeyler olurken ancak bu gibi yasaklar vs ile gündemi kapatabilir büyüklerimiz sağolsun.. ve bizlerde ooo süpermiş, ooo herşey düzelecek diyebiliyoruz..

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Kim ne derse desin uygulama eksik ama hiç yoktan iyidir. Bana alkolü masumluk abidesi gibi savunmayın. İçenlerin çoğu gün gelir bırakmaya çalışır. Neden? çünkü anlar bi halta yaramayıp zarara uğratıldığını.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Rusya'da da gecen 22 den sonra satışı yasak, bu bile etkili. gece içmeye giden adam eli boş dönüyor ve içmiyor.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Lafa gelince medeni ülkeleri örnek alalım, çağdaşlık, modernite ne gerektiriyorsa onu onlardan alalım derler.

Lafa gelince hiç o medeni ülkelere bakmazlar!

Üşenmiyorsanız bakın bakalım o medeni çağdaş ileri ülkelere, oralarda alkol için ne yasaklar var!

Bir de her şeyin kılıfını Özgürlük Yapmışlar...
Senin kız kardeşinin, annenin, sevgilinin, eşinin saat 22:00'den sonra sokakta özgürce dolaşma hakkı var mı bir düşün!
Ben söyleyeyim yok! Niye yok, çünkü, ayyaşı var, sarhoşu var, tinercisi var, var oğlu var!

Değer verdiğiniz bir kadını düşünün...
Kız kardeşiniz olur, sevgiliniz olur, arkadaşınız olur...

Gece kaldırımda yürüyorsunuz!
Karşınızdan elinde içki şişesi ile birisi ya da birileri geliyor.

Yanınızdaki kadını onlardan uzak olacak şekilde diğer tarafınıza alırsınız!
Neden bunu yapıyorsunuz?

Çünkü o elinde alkol olan, kişi yanınızdaki kadına her an yanlış bir harekette bulunabilir!

Şimdi söyleyin bana!

Sizin alkol alma özgürlüğünüz var da bizim sokakta sizden emin olarak sizden bir tehlike gelmeyeceğini bilerek güven içinde gezme özgürlüğümüz yok mu?

O medeni ülkelerin bir çoğunda, 22:00 dan sonra alkol satışının serbest olanında da yasak olanında da alkol satışının yasak yada serbest oluşundan ötürümü sokaklarda ayyaş, sarhoş, tinerci yok(varsada bizimki gibi değil) yoksa bunun toplumsal, bilinç, eğitim ayağı yok mu?

Bu yasaklardan sonra 22:00' dan sonra sokaklarda ayyaş, sarhoş, tinerci göremicez mi diyorsun yani? Bu ayyaşlar, sarhoşlar, tinerciler saat 22:00'dan sonra alkol aldıkları için mi ayyaş, sarhoş, tinerci olmuşllar?

Sen değil saat 22:00 dan sonra, alkol satışını tamamen yasaklarsan sokaklarımızda hiç ayyaş, sarhoş, tinerci göremeyecekmiyiz? Yada kızlarımız eşlerimiz sokaklarda gönül rahatlığıyla yürümeye başlayacaklar mı?

Anadolunun muhafazakar bölgelerinde hiç ayyaş, sarhoş, tinerci olmadığı halde akşam saat 22:00 dan sonra niye sokaklarda kimse yok? Yada sokakta bir kadın görülse niye namussuz muamelesi yapılıp laf atılıyor?

Akşam saat 22:00 dan sonra sokaklarda gezen, yürüyüş yapan, eğlenen kadın sayısı alkol tüketiminin serbest ve yoğun olduğu bölgelerde mi daha çok yoksa alkol tüketenin taşlandığı bölgelerdemi daha çok?

Ben hayatımın çok büyük bir bölümünde alkol tüketmeme rağmen en ufak bir suçum, taşkınlığım, cezam, yarattığım huzursuzluk niye yok? Benim ne suç işledim de gece 22:00 dan sonra alkol satın almam engelleniyor.

Haydi söyle bana!

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hala şunu diyenler var yok ülkemizde okadar şey var ken bumu kaldı, ya kardeşim biyerden başlanıyor işte sen bunu bugün desteklemessen kendi heveslerin için karşı çıkarsan yarın hiç önüne geçemessin , şu dönemde bukadar yapıldı yarın ilerletilir. milletimiz için hayırlı olsun.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yasaklayın yasaklayın nasılsa bu ülkede kaçak işleri yapanlar belli sizinde amacınız belli..

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sigaranın zamlarla içine ettikleri zaman satışlar düşmedi aksine arttı bir o kadarda kaçaga yönlendirdi. Alkol içinde böyle olacak kimse yasaklanmış içemiyecegiz demiyecek.

Şunuda iyi bilsinler bu ülkeyi Tarikat la yönetemezsiniz.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
O medeni ülkelerin bir çoğunda, 22:00 dan sonra alkol satışının serbest olanında da yasak olanında da alkol satışının yasak yada serbest oluşundan ötürümü sokaklarda ayyaş, sarhoş, tinerci yok(varsada bizimki gibi değil) yoksa bunun toplumsal, bilinç, eğitim ayağı yok mu?

Bu yasaklardan sonra 22:00' dan sonra sokaklarda ayyaş, sarhoş, tinerci göremicez mi diyorsun yani? Bu ayyaşlar, sarhoşlar, tinerciler saat 22:00'dan sonra alkol aldıkları için mi ayyaş, sarhoş, tinerci olmuşllar?

Sen değil saat 22:00 dan sonra, alkol satışını tamamen yasaklarsan sokaklarımızda hiç ayyaş, sarhoş, tinerci göremeyecekmiyiz? Yada kızlarımız eşlerimiz sokaklarda gönül rahatlığıyla yürümeye başlayacaklar mı?

Anadolunun muhafazakar bölgelerinde hiç ayyaş, sarhoş, tinerci olmadığı halde akşam saat 22:00 dan sonra niye sokaklarda kimse yok? Yada sokakta bir kadın görülse niye namussuz muamelesi yapılıp laf atılıyor?

Akşam saat 22:00 dan sonra sokaklarda gezen, yürüyüş yapan, eğlenen kadın sayısı alkol tüketiminin serbest ve yoğun olduğu bölgelerde mi daha çok yoksa alkol tüketenin taşlandığı bölgelerdemi daha çok?

Ben hayatımın çok büyük bir bölümünde alkol tüketmeme rağmen en ufak bir suçum, taşkınlığım, cezam, yarattığım huzursuzluk niye yok? Benim ne suç işledim de gece 22:00 dan sonra alkol satın almam engelleniyor.

Haydi söyle bana!

senin suçun belli de burada yazmayacağım :)

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hayırlısı diyelim ama düşünelim de biraz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
koskoca padişah kafa kestirdiği halde bile yasaklayamadı alkol,ü bunlarmı yasaklayacak :) içenler saat 22 den önce alıp stoklayıp çekme işine devam etmeyecekmi ???? tabiikide edecek
alkol zararlı ise şekerde zararlı ki çoğu ülke yasaklamakda şekeri ,
tuzda zararlı yağda zararlı o zaman komple kaldıralım bunları
fotosentez ile yaşarız......

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION]; amacın ne ki senin? :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir sigara zaralıdır reklamalrına ek olarak alkol zaralıdır reklamları çekilse okulda eğitim müfredatına eklense yani yasaklamak tamam birde eğitim kısmına daha ağırlık verilse daha faydalı olur ha ondan sonra içerse zaten yapacak bir şey yok devlet elinden geleni yapmış olacak.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bişeyi ne kadar sıkarsan o kadar artar daha bunu öğrenemediler. Bkz. Konya
Nasıl bir alaka anlamadım.
Konya ayrı bir eyalette orada ayrı kanunlar, ayrı yasaklar mı işliyor.
Ayriyeten bu istatistikleri neren alıyorsunuz şaşıyorum.
Al tuik verileri Tıkla

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
kaçak içki satışı patlıcaktır saat 22 den sonra peki ölen veya kör olan olursa bunun hesabını kim vericek ?? çıkıp almasamıydı dicekler !

İzmir'de biz içeriz gezeriz kimseye sorun çıkartmayız kızlarımızda rahat gezer İzmir'de erkek gibi cesurlardır höyt dedimi oturur kalırsın gıkını çıkartamazsın gerekirse topukluyu çıkartıp kafana vurur! burda kimse kimsenin kız arkadaşına kardeşine sarkıntılık etmez çimlere 2 kişi oturdunmu o çimlerden 10 kişi 20 kişi kalkarsın belki bir daha görüşmüceğin kişilerle görüşürüz diye ayrılırsın! çok büyük konuşmayım fakat İzmir'de bunu engelleyemezsiniz !

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
valla bu yaşa kadar ağzıma bile almadım isterlerse komple kaldırsınlar

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Keşke kökten yasaklansa.İçerisinde alkol barındıran herşey Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersinde satılması ve tüketilmesi yasak olsa.

Uyuşturucuyla aynı kefeye konsa keşke.

ALKOLDEN ALA UYUŞTURUCU MADDE Mİ VAR !?

Uyuşturucu maddelerin en babası ALKOLDÜR !

Bu konuya en hayırlı katkım şu resim olacaktır.Buyrun.

Ba%C4%9F%C4%B1ml%C4%B1l%C4%B1k-Fiziksel%20zarar%20tablosu.PNG

Alkol en bilindik en yaygın uyuşturucu maddelerden bile hem daha zararlı hem bağımlılık etkisi çok daha yüksek.Hap atan, ot içen, koko çekene demediğini bırakmayıp, toplumdan dışlayan bu zihniyet alkole neden aynı tepkiyi vermiyor.YOKSA YAZILI VE GÖRSEL BASININ BİR OYUNUMU HEPSİ !!!

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Türkiye'de en çok alkol tüketilen ilimizdir, muhafazakar bir il olmasına karşın.

Bu da birilerinin neticesinden uydurduğu kocaman bir yalandır. Çünkü Konya; alkol ve içki sevkiyatında depo konumundadır. Resmi giriş ve stok noktası olduğu için "tüketilmiş" gibi görünmektedir.

Bu da demek değildir ki Konya'da içki tüketilmiyor ya da az tüketiliyor. Bal gibi de tüketiliyor. Özellikle akşam saatlerinde belli noktalarda çokça ayyaş görebilirsiniz.

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İran'da Şah zamanında evde gizli gizli namaz kılınıyorken sokaklarda, parklarda, kafelerde her yerde içki ve uyuşturucu satışı legaldi. Humeyni zamanında ise tam tersi oldu. Velhasıl-ı kelam, neyi ne kadar yasaklarsanız yasaklayın ters psikoloji gereği insanlar yasakladığınız ürüne daha fazla sarılacaktır. Bkz: IV. Murat dönemi.

DeJong

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi güzel bir çalışma destekliyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...