Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır?

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Getireceğimden değil kardeş bu alanlar nasıl almış merak ediyorum hatta video çekenler bile var.
Satıcıyla konuşup satın alma değilde hediye olarak göndertiyorlar satıcı hediye etmiş oluyor ama parasını alıyor veyahut gümrükte tanıdıkları oluyor bu sayede kaçırıyorlar

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ayrıca bu süper teklif bölümü var ordan bakıyorum argan yağı diyor mesela 10 ml 21 tl diyor ama zaten burada da aynı fiyat neredeyse ne farkı var o zaman hem aliexpressin hemde süper teklif diyorsun saçma değil mi ?

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Ayrıca bu süper teklif bölümü var ordan bakıyorum argan yağı diyor mesela 10 ml 21 tl diyor ama zaten burada da aynı fiyat neredeyse ne farkı var o zaman hem aliexpressin hemde süper teklif diyorsun saçma değil mi ?
Burada ucuz olması her yerde ucuz olduğu anlamına gelmez sonuçta ali express global bir şirket ve bütün dünyaya satış yapıyor.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Burada ucuz olması her yerde ucuz olduğu anlamına gelmez sonuçta ali express global bir şirket ve bütün dünyaya satış yapıyor.

Evet olabilir peki aliexpresin yanında alışveriş yapabileceğimiz ebayımı önerirsiniz amazonumu

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Peki güven konusunda nasıldır fiyat anlamında çok fark var mı
Konu güven'se eBay ve amazon en güvenilir olanlardır fiyat olarak ucuzlar elbet ama şu anda dolar kuru çok yüksek ve fiyatlar kurdan etkileniyor ama yine de uygun ve güvenilirler

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Konu güven'se eBay ve amazon en güvenilir olanlardır fiyat olarak ucuzlar elbet ama şu anda dolar kuru çok yüksek ve fiyatlar kurdan etkileniyor ama yine de uygun ve güvenilirler

Anladım eyvallah sağolasın bir mouse siparişi vercektim aliexpreste görüdklerimin aynısı var bazıları hariç zaten menşei çin yazıyor :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
2 ürün siparişinide tamamladım bir tanesi gönderime işlenirken diğeri adamın karışık uzun mesaj attığı halde işlemediği 10 gün kaldı yazıyor bu ne iştir

Özkan-Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Aliexpress'deki bazı firmalar kupon satıyorlar bu kuponların ne faydası var, nasıl kullanılıyor.
"US $8 den, US $120 " gibi

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Merhaba
Aliexpress'deki bazı firmalar kupon satıyorlar bu kuponların ne faydası var, nasıl kullanılıyor.
"US $8 den, US $120 " gibi
Kuponu veren mağaza size bir teklif sunuyor. Eğer 50 dolar lik bir alisveris yaparsan 8 dolarlik indirim kuponu alip kullanabilirsin gibi. Sartlari sadece istedikleri miktarda harcama yapmaniz. Tabi kuponun belli bir suresi de var. Buna da dikkat etmek lazim.

Özkan-Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kuponu veren mağaza size bir teklif sunuyor. Eğer 50 dolar lik bir alisveris yaparsan 8 dolarlik indirim kuponu alip kullanabilirsin gibi. Sartlari sadece istedikleri miktarda harcama yapmaniz. Tabi kuponun belli bir suresi de var. Buna da dikkat etmek lazim.
Anladım,Teşekkür ederim.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
[MENTION=410163]Bepob[/MENTION] sormak istediğin bir konu var mı?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam 4 ürün siparişi verdim farklı şeyler 2 tanesinin hala takip kodu yok mesajda attım adama 3-8 gün arasında belli olur dedi bunu bu kafama takıldı
Peki satıcı takip kodu vereceğini söyledi mi? Zaten şuan takip kodu verse bile satıcının dediği gibi 4-5 günden aşağı göremezsin sistemden.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Peki satıcı takip kodu vereceğini söyledi mi? Zaten şuan takip kodu verse bile satıcının dediği gibi 4-5 günden aşağı göremezsin sistemden.

Hocam 2 side söyledi mesaj attı şöyle böyle diye zaten satıcılar dandik değil bekleyelim 4-5 gün sonra bakarım tekrar.Ayrıca bu sağlık ürünleri alınabilir mi sizce ?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam 2 side söyledi mesaj attı şöyle böyle diye zaten satıcılar dandik değil bekleyelim 4-5 gün sonra bakarım tekrar.Ayrıca bu sağlık ürünleri alınabilir mi sizce ?
Kozmetik ürünlerinde sorun çıkıyor. Sağlık ürünü derken?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
O üründe büyük ihtimal kozmetik ürünü olarak geciyordur. Gümrükte takılma riski var.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Bir telefonu parça parça satın alırsak yani kamerasını,ana kartını,ekran'ını ayrı ayrı alıp kendimiz birleştirecek olsak gümrük sorununu aşabilir miyiz?

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Beyler bu kargo durumunu seçerken bu china post air mail seçersek takip numarali geliyor değil mi ?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam peki gümrükte takılan ürün için ne yapabilriiz dispute açıp para iadesimi alıyoruz
Parayı iade alırsınız, yalnız ürünün tekrar satıcıya ulaşması gerekir. Ancak satıcı ile problemi mesaj yoluyla çözebilirsin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir telefonu parça parça satın alırsak yani kamerasını,ana kartını,ekran'ını ayrı ayrı alıp kendimiz birleştirecek olsak gümrük sorununu aşabilir miyiz?
Yedek parçalar getirirken sorun çıkmıyor. Böyle getirincede sorun çıkacağını sanmıyorum. İmei kaydı yaptırmanız lazım birde parçalar birleştirdikten sonra.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Beyler bu kargo durumunu seçerken bu china post air mail seçersek takip numarali geliyor değil mi ?
Evet china post air mail seçerseniz takip numarası verir.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=94965]SmH51[/MENTION] baska kargo şirketleride gördüm singapor post, nl post diye bunlar nasıl şirket iyi midir kullanmışlığınız var mı ?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
@SmH51 baska kargo şirketleride gördüm singapor post, nl post diye bunlar nasıl şirket iyi midir kullanmışlığınız var mı ?
Kullanmışlığım yok diğer firmaların. Ancak sık alışveriş yaptığımdan şöyle birşey söyleyebilirim. Bazı kargo firmaları kargo teslimatını 15 gün veya daha az sürede teslimatını size yapabiliyor. Böyle firmaların bu özelleği olabilir. Ancak bu firmalarda da kargo ücreti ödemeniz gerekiyor.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kullanmışlığım yok diğer firmaların. Ancak sık alışveriş yaptığımdan şöyle birşey söyleyebilirim. Bazı kargo firmaları kargo teslimatını 15 gün veya daha az sürede teslimatını size yapabiliyor. Böyle firmaların bu özelleği olabilir. Ancak bu firmalarda da kargo ücreti ödemeniz gerekiyor.
Benim baktığım bazı ürünlerde birinci sırada bu şirketlerin ismi vardı free shipping diyordu şaşırdım onun sordum yoksa dediğiniz gibi normalde bu şirketlere birsey getirtmek için bayağı para isterler.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Benim baktığım bazı ürünlerde birinci sırada bu şirketlerin ismi vardı free shipping diyordu şaşırdım onun sordum yoksa dediğiniz gibi normalde bu şirketlere birsey getirtmek için bayağı para isterler.
Gerçekten enteresan bir durum.