Aliexpress takip kodu?

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Capture+_2016-07-15-15-51-14~01.png
Merhaba arkadaşlar Aliexpressten aldığım ürünün kargo takip numarası china post icin geçerli Türkiye'deki kargo hareketlerini bu nedenle göremiyorum aşağıda kargo bilgisinin resmini ekledim Türkiye'deki hareketleri nasıl görebilirim? Teşekkürler

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Bildiğim kadarıyla türkiyedeki hareketlerini görebilmen için başında iki adet harf olması gerekiyor. Ben de aldığımda başında genelde RF kodu oluyor ve ptt gönderi takipten kolayca takibini yapıyoruım.

Habil000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Small packetlerde Kargo takibi Yok diye biliyorum. Ekstra 1-2 dolar verip CP air mail, Singapore post, hong kong post tercih ederseniz takip numarası ile ptt kargo takipten kargonuzu takip edebilirsiniz. Aliexpress standard shipping ve seller shipping metodu 10 dolar ve üzeri alışverişlerde kullanmayın(ben fark ödeyip hiç kullanmıyorum). Satıcı ile iletişime geçip takip edilebilir kargo ile yollamasını isteyebilirsiniz.

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bildiğim kadarıyla türkiyedeki hareketlerini görebilmen için başında iki adet harf olması gerekiyor. Ben de aldığımda başında genelde RF kodu oluyor ve ptt gönderi takipten kolayca takibini yapıyoruım.
Aynen oyle olduğu zaman sorun olmuyor bazı gonderilerde örneğin çin kargo sirketinin sitesinde gönderi kodu sayesinde uluslararası kod gözüküyor ama bunda nedense yok

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Small packetlerde Kargo takibi Yok diye biliyorum. Ekstra 1-2 dolar verip CP air mail, Singapore post, hong kong post tercih ederseniz takip numarası ile ptt kargo takipten kargonuzu takip edebilirsiniz. Aliexpress standard shipping ve seller shipping metodu 10 dolar ve üzeri alışverişlerde kullanmayın(ben fark ödeyip hiç kullanmıyorum). Satıcı ile iletişime geçip takip edilebilir kargo ile yollamasını isteyebilirsiniz.
Small paket ucuz bir ürün peki her üründe kargo parası olması mi gerekli uluslararası kodun olması icin

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Small paket ucuz bir ürün peki her üründe kargo parası olması mi gerekli uluslararası kodun olması icin
Hayır mesela ben ücretsiz kargo ile kulaklık aldım yaklaşık 3 dolardı ve takip numarası vardı. Firma ile ilgisi olabilir bu takip numaralarının

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayır mesela ben ücretsiz kargo ile kulaklık aldım yaklaşık 3 dolardı ve takip numarası vardı. Firma ile ilgisi olabilir bu takip numaralarının
Peki sizce ürün alirken uluslararsı kodu olması icin satici ile irtibata gecmek mi gerekli yada bu sekilde daha uygun fiyatli oldugu icin mi satıcı uluslararsı kodlu göndermiyor

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Peki sizce ürün alirken uluslararsı kodu olması icin satici ile irtibata gecmek mi gerekli yada bu sekilde daha uygun fiyatli oldugu icin mi satıcı uluslararsı kodlu göndermiyor
Satıcı ilgili ise tabikide uluslararası takip kodu veriyor. 50 dolara kamera aldım takip kodu yoktu mail attım takip kodu yolladılar. Aslında takip kodunu pek takan biri değilim çünkü 30 gün içinde tüm ürünlerim geliyor benim baktığım şey firmanın güvenirliliği ve türklerin yaptığı yorumlar

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Satıcı ilgili ise tabikide uluslararası takip kodu veriyor. 50 dolara kamera aldım takip kodu yoktu mail attım takip kodu yolladılar. Aslında takip kodunu pek takan biri değilim çünkü 30 gün içinde tüm ürünlerim geliyor benim baktığım şey firmanın güvenirliliği ve türklerin yaptığı yorumlar
En son siparişim de uluslar arasi kod olmasa muhtemelen geri gidecekti en kötü ihtimalle satin aldıktan sonra kod uluslar arasi degilse mesajla istemek

Bahadir06ANK

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Bazı uyanıklar da registered air maili ücretsiz koyuyolar ama takipsiz yolluyorlar. Benim işime geliyo hem ürün geliyo hem paramı iade alıyorum :D. Geçen de 9 dolara kılıf aldım kayıtlı kargo ücretsizdi, takip kodunu verdiler. Bazı ürünlerde 0.80-1$ kargo parası alıyolar kayıt için ama kafam rahat ediyo. Ama çok çok ucuz şeylere de kargo parası vermiyorum. Kayıtsız olduğu için kafanı takma gelir. Gelmezse para iade alırsın. Benim bazı ürünler 60 gün içinde gelmedi iade aldım. Sonra 1-2 hafta sonra geldiği oldu. Bu olay 4-5 üründe oldu.